Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Αυτο εννοειται, πλεον η Europe δεν θεωρειται η ξενιτια, οπως ηταν πριν 40-50 χρονια….. 

Όταν πέρασα φοιτητής στην Κρήτη το 2003 και για αρκετά χρόνια..μέχρι το 2007 τουλάχιστον τα αεροπλάνα ακόμα ήταν ακριβά..2 μήνες πριν να έκλεινες εισιτήρια από Ηράκλειο για Σαλονίκη θα σου έβγαιναν το φθηνότερο 90-100 ευρώ πήγαινε-έλα. Τώρα Βαρκελώνη-Σαλονίκη βρίσκω με 60-70 ευρώ με επιστροφή. Από Ιταλία βρίσκεις με 25-30 ευρώ με επιστροφή..από Λονδίνο με 50-60 ευρώ..από Γερμανία ή Στοκχόλμη το ίδιο...οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί στην Ευρώπη..και χάρις στο Skype και το νετ κρατάς επαφή συνέχεια. Γιάννενα-Σαλονίκη για μη φοιτητή που δεν έχει έκπτωση δλδ είναι 60 ευρώ πήγαινε έλα με μονη επιλογή το ΚΤΕΛ. Πιο κοντά είναι να δουλεύει ένας σαλονικιός ή ένας αθηναίος στην Ρώμη παρά στα Γιάννενα ή την Κέρκυρα ή την Αλεξανδρούπολη..ή καποιο νησί του Αιγαίου.

Το να λέμε πλέον στην ενωμένη ευρώπη ότι φεύγω μετανάστης είναι λίγο τραγικό και προσβλητικό στις γενιές προηγούμενων δεκαετιών που έφευγαν τότε μετανάστες. Εκείνοι οι άνθρωποι ζούνε ξενιτιά όχι εμείς σήμερα...

ΥΓ Εξαίρεση αυτοί που είναι σε ΗΠΑ.Καναδα,Αυστραλία,Άπω Ανατολή.

Δημοσ.

Εγω προσπαθω 2 ΣΚ το μηνα να τα περναω Θεσσαλονικη…… οταν δεν εχω ταξιδι για `US.

Πλεον ειναι παμφθηνα τα tickets….. :-)

Εχω φιλαρακι που ειναι Kαλιφορνια, εχει να πατησει Ελλαδα περιπου 7 χρονια…. μεγαλη πικρα. 

• Like 1
Δημοσ.

Το να λέμε πλέον στην ενωμένη ευρώπη ότι φεύγω μετανάστης είναι λίγο τραγικό και προσβλητικό στις γενιές προηγούμενων δεκαετιών που έφευγαν τότε μετανάστες. Εκείνοι οι άνθρωποι ζούνε ξενιτιά όχι εμείς σήμερα...

ΥΓ Εξαίρεση αυτοί που είναι σε ΗΠΑ.Καναδα,Αυστραλία,Άπω Ανατολή.

Υπερβολές. Η έννοια της μετανάστευσης δεν έχει σχέση με την απόσταση. Και Αλβανία Βουλγαρία ή Κύπρο να πας μετανάστης θεωρείσαι. Τώρα το πως νιώθει αυτός που έφυγε το ΄60 για εξωτερικό και τα εισιτήρια κόστιζαν ένα μάτσο μισθούς και δεν είχαν internet δεν με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Υπερβολές. Η έννοια της μετανάστευσης δεν έχει σχέση με την απόσταση. Και Αλβανία Βουλγαρία ή Κύπρο να πας μετανάστης θεωρείσαι. Τώρα το πως νιώθει αυτός που έφυγε το ΄60 για εξωτερικό και τα εισιτήρια κόστιζαν ένα μάτσο μισθούς και δεν είχαν internet δεν με ενδιαφέρει.

Και πόλη μέσα στην Ελλάδα να αλλάξεις μετανάστης θεωρείσαι...εσωτερικοί μετανάστες λέγονται. Αλλά σορρυ κιολας να ακούω έλληνα του Λονδίνου ή του Βερολίνου να μιλάει για ξενιτιά και για πατρίδα λες και είναι την δεκαετία του '60 που άκουγαν Καζαντζίδη την στιγμή που παρασκευή βράδυ άμα θέλει δίνει μισό μερόματο του για να πάει σπίτι του και άλλο μισό την Κυριακή το βράδυ για να γυρίσει ειναι τραγικά γελοίο.  Είναι το ίδιο γελοίο με αυτούς που κάνουν τρελά γλέντια την μέρα πριν μπούνε στον στρατό...αυτά που γίνονταν παλιά δλδ και είχαν νοήμα γιατί υπηρετούσαν δυο χρόνια..δεν υπήρχαν κινητά και έβλεπαν το σπίτι τους σε διάστημα 2 ετών 3 φορές το πολύ.

Εγω προσπαθω 2 ΣΚ το μηνα να τα περναω Θεσσαλονικη…… οταν δεν εχω ταξιδι για `US.

Πλεον ειναι παμφθηνα τα tickets….. :-)

Εχω φιλαρακι που ειναι Kαλιφορνια, εχει να πατησει Ελλαδα περιπου 7 χρονια…. μεγαλη πικρα. 

Έχω και γω μερικούς φίλους West Coast και όντως ζήτημα αν έρχονται Ελλάδα μια φορά τα 5 χρόνια. Και δεν τους αδικείς...μιλάμε κυριολεκτικά για την άλλη άκρη του πλανήτη...το ίδιο και για τους "Αυστραλούς" μας.

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ στην ίδια πόλη είμαστε και χανόμαστε....ο καθένας έχει τους ρυθμούς του και τις υποχρεώσεις του. Κι εδώ να έμενε δεν θα ήσασταν κάθε μέρα μαζί όπως ήσασταν φοιτητές. Για καλό πάει ο άνθρωπος, μακάρι να του βγει και σε καλό και σκέψου ότι θα έχεις κι εσύ έναν άνθρωπο εκεί να πας ένα ταξίδι αν θες :)

• Like 3
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί φαίνεται πρέπει να γράφουμε σεντόνια..

Πρώτον έχεις θέμα με το θεωρείς φίλους.. είσαι κολλημένος στα όρια παρεξήγησης στο τι θεωρείς φίλο-κολλητό ή σύντροφο.. και αυτά θα πρέπει να τα ξεχωρίσεις από το μυαλό σου. Εγώ διαβάζοντας το μήνυμα σου.. άλλα κατάλαβα  :mellow:

Αν είναι ποτέ δυνατόν να κάνεις έτσι επειδή ένας φίλος σου θα φύγει με την οικογένεια του για να βρει την τύχη του. έλεος. αν είναι ποτέ δυνατόν.

:-( αλί και τρεις αλί!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...