Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας τα πάρουμε από την αρχή.

Μετακόμισα στο σπίτι πριν 2 χρόνια και έβαλα wind.

Από τη πρώτη μέρα χρησιμοποίησα το vigor 2700 ( της alcatel ).

Κλειδώνω γύρω στα 13-14Mbps.

Αυτή τη στιγμή ( με το ZXHN H108L ) έχω:

Downstream    Upstream    
SNR Margin:        8.6     9.6    db
Line Attenuation:    18.0     11.9     db
Data Rate:        12783     969     kbps

Πριν τα Χριστούγεννα είχα παρατηρήσει ότι που και που το vigor έκανε επανεκκινήσεις ( ακουγόταν "κλακ" όταν την έκανε ). Το έκλεισα για τις διακοπές και όταν γύρισα δεν άναβε!!

Ευτυχώς είχα παραγγείλει ένα Buffalo WBMR-HP-G300H για να του βάλω Openwrt. Το σέταρα και όλα μια χαρά.

Όμως τέλη Γενάρη - αρχές Φεβρουαρίου ( δε θυμάμαι ακριβώς ) στα καλά καθούμενα είχα αποσυνδέσεις.

Έμενε συγχρονισμένο αλλά προσπαθούσε να πάρει ip. Και όταν έπαιρνε στα 2 λεπτά έχανε τη σύνδεση!

Μετά από ~ μια ώρα χωρίς να κάνω κάτι όλα καλά. Μέτα από 1-3 μέρες πάλι τα ίδια!!

Πήρα τη wind, κάναμε όλα τα προβλεπόμενα από το τηλέφωνο και επειδή συνέχιζε να το κάνει ήρθε τεχνικός να το ελέγξει. Το μόνο που μου είπε είναι ότι βλέπει να κάνει 3-4 προσπάθειες μέχρι να συνδεθεί αλλά κατά τα άλλα όλα φαίνονται καλά.

Το πρόβλημα συνεχίστηκε και μου πρότειναν να δοκιμάσω με το δικό τους μόντεμ για να δούμε τι γίνεται.

Με το ZTE λοιπόν έχω άλλη συμπεριφορά.

Παραμένει συγχρονισμένο, κρατάει την ίδια ip αλλά "κολλάει - μπουκώνει".

Δηλαδή, ενώ είμαι online και όλα μια χαρά, ξαφνικά οι σελίδες σταματάνε να φορτώνουν, ή φορτώνουν υπερβολικά αργά, η σελίδα του μόντεμ δεν ανοίγει και δεν έχω καμία απόκριση από αυτό! Μετά από 5 λεπτά όλα μια χαρά. Μετά από λίγο ξανά τα ίδια. Μετά από καμία ώρα στρώνει και για 1-2 μέρες δεν έχω θέμα.

Το επίσης περίεργο είναι ότι αυτό γίνεται συνήθως πρωί, 10-11.

Όταν γίνεται αυτό έχω αφήσει το ping να τρέχει από τον υπολογιστή και τα μισά πακέτα χάνονται!

Στο log του Buffalo πριν τις αποσυνδέσεις έχω μια εγγραφή του στυλ "no response for 5 echo requests".

Σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω νομίζω ότι κολλάει η "υπηρεσία" της wind, όχι ο χαλκός. Το ZTE απλά παθαίνει κοκομπλοκ ενώ το Buffalo επανεκκινεί την υπηρεσία - δαίμονα μέχρι να ξεκολλήσει.

Φυσικά από τη wind ακολουθούν τα προβλεπόμενα, οπότε περιμένω νέο ZTE σε αντικατάσταση του παλιού χαλασμένου.

Ιδέες;

Δημοσ.

και το zte να αλλαξεις δεν βλεπω να γινεται κατι.αν γινεται συγκεκριμενη ωρα το κοβω για χαλκο παρα για κατι σε dslam.εχω δει γραμμη που 10-11 το πρωι επεφτε η ταχυτητα 2-3 mbps και στις 13:00 ολα οκ.αυτο καθε μερα.

Δημοσ.

ο παροχος εχει δυνατοτητα να πει στον οτε να αλλαξει ζευγαρι αλλα το χρεωνεται σαν βλαβη.αν θα το ζητησουν απο τον οτε ή οχι δεν ξερω.

Μετα για δοκιμη μονο κανα Thomson/technicolor αν εβρισκες να δεις αν θα παιξει σταθερα

Δημοσ.

Ακόμα και αν βρω thomson τι να το κάνω που θέλω το buffalo για το openwrt και το gigabit.....

Και το να το βάλω σε bridge mode δε μου λέει κάτι μιας και προτιμώ μια συσκευή.

Δημοσ.

Πάρε στην εξυπηρέτηση της WInd και εξήγησε το πρόβλημα σου, όσες φορές τους έχω χρειαστεί με έχουν βοηθήσει. 

Δημοσ.

Πάρε στην εξυπηρέτηση της WInd και εξήγησε το πρόβλημα σου, όσες φορές τους έχω χρειαστεί με έχουν βοηθήσει. 

Έχω μιλήσει αρκετές φορές και μου στείλανε καινούργιο ZTE. Αλλά δε πείθονται να το στείλουν στον ΟΤΕ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...