Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα σε όλους,

Θέλω να στήσω ένα μηχάνημα με προορισμό να γίνει Hackintosh με Yosemite που θα τρέχει εργαλεία development, τη σουίτα Adobe για επεξεργασία φωτογραφίας, video, δημιουργία μακέτας, αλλά και περιστασιακό gaming σε windows..

Για ολα τα παραπάνω προσανατολιζομαι σε i7 με H97 mobo και την GT740 που παίζει out of the box σε Yosemite..

Σημειώνω ότι κουτί υπάρχει το CM690 όπως και σκληροί δίσκοι (1 SSD και 1 μηχανικός)

Συμπληρώνω τη φόρμα(edit με την αναβαθμισμένη φόρμα, τώρα την ειδα):

i) Το ποσό που διαθέτουμε: ~700 ευρώ

ii) Tη χρήση του υπολογιστή (αναφέρετε επίσης αν θα ασχοληθείτε με το mining ή όχι : http://www.insomnia....-για-αρχάριους/ )
Hackintosh με Yosemite που θα τρέχει εργαλεία development, τη σουίτα Adobe για επεξεργασία φωτογραφίας, video, δημιουργία μακέτας και περιστασιακό gaming

iii) Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιηθούν:
Adobe photoshop, indesign, premiere

iv) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθεί οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε? Υπάρχει πιθανότητα για μελλοντική αγορά άλλης?
Οθόνη θα αγοραστεί ξεχωριστά μια 1440p 

v) Στη σύνθεση θέλουμε να συμπεριληφθούν και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? οχι

vi) Το Hardware-περιφερειακά-οθόνη που θέλουμε να αγοράσουμε, θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα (διευκρινίστε ποιο) ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? (Αναφέρετε και την περιοχή στην οποία βρίσκεστε για περαιτέρω διευκόλυνση)
Είμαι απο Αθήνα, προτιμώ e-shop για παραλαβη απο το καταστημα που ειναι κοντα

vii) Επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα (στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?
θα στηθεί απο μένα

viii) Επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα? Αν ναι ποιο?
οχι

ix) Στο νέο σύστημα θα γίνουν πιθανές μελλοντικές αναβαθμίσεις στο Hardware? Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα για διπλές κάρτες γραφικών (sli/crossfire)? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού και παίζει ρόλο και στην επιλογή κουτιού
όχι δεν υπαρχει πιθανοτητα αναβαθμισης

x) Θα γίνει oc στο CPU (επεξεργαστής)? Αν ναι σε τί μέγεθος? (μικρό, μεσαίο, μεγάλο) -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού, μητρικής και φυσικά κατάλληλης ψύκτρας  
οχι 

xi) Θα γίνει oc στη GPU (κάρτα γραφικών)? Αν ναι θα γίνει με πείραγμα της τάσης για stability (μεγάλο oc) ή απλά θα ανεβάσετε λίγο τις συχνότητες με stock voltage? -> συμβάλλει στην επιλογή κατάλληλου τροφοδοτικού
οχι

xii) Αναφέρετε αν θα χρησιμοποιήσετε ή όχι κάποιο κομμάτι Hardware από άλλο/παλιό σύστημα:
κουτι CM690 και σκληροί δίσκοι (1 SSD και 1 μηχανικός)

Επισυνάπτω τα κομμάτια που εχω σκεφτεί εγω και περιμένω προτάσεις 

Ευχαριστώ πολύ προκαταβολικά

post-129613-0-70602500-1426235866_thumb.png

Επεξ/σία από montexristos
Δημοσ.

Ολα καλα εκτος απο την καρτα.Εγω θα εβαζα την gtx 760,γιατι την χρειαζεσαι στο video editing ειδικα στο after effects αλλα και σε διορθωσεις χρωματων και effects.Ειναι ενα κατοσταρι πανω αλλα αν ειναι για επαγγελματικη δουλεια αξιζει κατα τη γνωμη μου.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για το feedback Raiko,

Ακολούθησα τη συμβουλή σου, απλά έστησα το υπόλοιπο σύστημα τώρα και θα πάρω την κάρτα λίγο πιο μετά για να μην ξεφύγει το budget

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την πρόταση,

Άλλα 8gb ram θα μπουν σίγουρα, αλλά για αυτά δεν βιάζομαι μπορεί να τα προσθέσω σε 1-2 μήνες

Προς το παρόν στήθηκε το σύστημα χωρίς κάρτα και πετάει.

Αρχές του μήνα θα δω το budget που θα μπορώ να διαθέσω και θα αποφασίσω για 760 ή 750ti

Δημοσ.

Πάντως όπως ειπε και ο παραπανω η 750ti ειναι πολυ καλο vfm και καλη αποδοση,cuda,θερμοκρασια,καταναλωση/τιμή για τέτοιες δουλειες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...