redhotstef Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Σε ψωμιά και μικρότερα δεν με νοιάζει να κοπεί η απόδειξη αν δεν την χρειάζομαι. Πχ πας στο περίπτερο και παίρνεις τσίχλες των δέκα λεπτών. Εκεί το χαρτί της απόδειξης κοστίζει παραπάνω από τη τσίχλα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 το πρόβλημα είναι κυρίως με ηλεκτρολόγους/υδραυλικούς/κτλπ... αν βαριέσαι ή δεν έχεις χρόνο για να ψάξεις αρκετούς και να ρωτήσεις τιμές από πριν για να ξέρεις τι θα σου έρθει πάνω κάτω (με ΦΠΑ μέσα), εύκολά θα ακούσεις τιμή με και χωρίς απόδειξη αφού βέβαια έχει έρθει στο σπίτι κι έχει γίνει η δουλειά... δεν υπάρχει πχ ένα αντίστοιχο skroutz που ξέρεις πόσο κάνει κάτι στον κάθε πχ ηλεκτρολόγο/υδραυλικό/κτλπ για να μπορείς να επιλέξεις ποιον θες ώστε να μην χρειαστεί να μην ζητήσεις απόδειξη λόγω της ξαφνικής παράλογης τιμής με ΦΠΑ... πχ στην περίπτωση του Maus, του ήρθε ξαφνικό το 40αρι κι αν απαιτούσε απόδειξη έυκολα του έβαζε πάνω και το ΦΠΑ... 3
d_gkal Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 ολοι κοιταν την τσεπη τους. δυστυχως στιγμιαια ομως...
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 πχ στην περίπτωση του Maus, του ήρθε ξαφνικό το 40αρι κι αν απαιτούσε απόδειξη έυκολα του έβαζε πάνω και το ΦΠΑ... ειχα ρωτησει στο τηλ και μου ειπαν οτι χρεωνουν 40 την επισκεψη αν δεν χρειαστουν ανταλακτικα κτλ ! την αποδειξη την θεωρησα δεδομενη γι αυτο δεν ρωτησα καν .. δεν υπαρχει ''με η χωρις'' υπαρχει το οτι η εισαι επαγγελματιας η εισαι απατεωνας αυτο υπαρχει μονο .. 4
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 ειχα ρωτησει στο τηλ και μου ειπαν οτι χρεωνουν 40 την επισκεψη αν δεν χρειαστουν ανταλακτικα κτλ ! την αποδειξη την θεωρησα δεδομενη γι αυτο δεν ρωτησα καν .. δεν υπαρχει ''με η χωρις'' υπαρχει το οτι η εισαι επαγγελματιας η εισαι απατεωνας αυτο υπαρχει μονο .. πως αποδεικνύεις όμως ότι πράγματι χρεώνουν τόσο? έχουν κάποιο τιμοκατάλογο σε "εμφανές" σημείο? εύκολα πιστεύω ότι σε περίπτωση που ζητούσες απόδειξη σου έβαζαν και το ΦΠΑ και γιατί όχι ακόμα λίγο πιο πάνω μόνο και μόνο για να σε αναγκάσουν να μην δεχτείς την απόδειξη... μιλάω γενικά ofc...
Mau-Maus Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 μα πως μπορεις να στειλεις τεχνικο στο σπιτι καποιου που δεν τον ξερεις και φευγεις χωρις αποδειξη ? το θεωρω τρελλο !!! το ξερεις οτι πλεον σε πανε σηκωτο αυτοφωρο χωρις δευτερη κουβεντα ? αφησα την δουλεια μου και πηγα απο το μαγαζι του να του μιλησω και να του πω ποσο βλακας ειναι ,, εκεινος επεσε κυριολεκτικα στα ποδια μου , τα εριξε ολα στον τεχνικο οτι ξεχασε να κοψει αποδειξη και του κωλου τα εννιαμερα .. μου ζητησε σε 10 λεπτα 100 φορες συγνωμη , καταλαβε οτι την γυτωσε φθηνα και ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειται να το ξανακανει ποτε .. σε αγνωστους τουλαχιστον .. και για να γινω πιο συγκεκριμενος .. για τον αλφα η βητα λογο συνεργαζομαι εδω και παρα πολυ καιρο καθημερινα με ανωτατο εισαγγελεα .. οταν του το ειπα ξερεις τι μου ειπε ? μαλακια εκανες που του την χαρισες επρεπε να με παρεις τηλ να του στειλω το περιπολικο στην πορτα του σε 5 λεπτα !! και λεω εγω τωρα .. αν αντι για μενα πηγαινε στο σπτιτι του εισαγγελεα αυτος θα του την χαριζε ? το ξερει οτι θα κοιμοταν στο κρατητηριο το βραδακι ? αυτα πηγα απο εκει και του ειπα και μονο που δεν επεσε γονατιστος στα ποδια μου ... δεν υπαρχει με η χωρις ! τον πηρα τηλ τον ρωτησα ποσο θα κοστισει και μου ειπε 40 ! η αποδειξη ειναι δεδομενο οτι θα κοπει οταν παρει χρηματα καποιος .. τελος .. 1
Chris_85 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Εδώ είχαμε φτάσει σε σημείο υδραυλικοί, "πλακάδες", μπογιατζήδες και λοιπά μαστόρια, να βγάζουν πολύ παραπάνω χρήματα απο αποφοίτους ΑΕΙ, δικηγόρους, καθηγητές, δασκάλους, ιατρούς, οικονομολόγους. Φυσικά όλα μαύρα, και φυσικά "αν σ αρέσει αλλιώς βρές αλλού". Είναι οι λογική που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Και δυστυχώς, οι ασθενέστεροι οικονομικά υπέκυψαν και γίναν μέρος του προβλήματος. 6
chill Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Τα βενζινάδικα οφείλουν να εγκαταστήσουν σύστημα εισροών-εκροών μεχρι τον Απρίλιο του 2016. Η ΕΚΟ σίγουρα ολοκλήρωσε την εγκατάσταση συστημάτων σε ολα τα πρατήρια πανελλαδικά μεσα στον Φεβρουάριο και αν δεν κανω λάθος το ίδιο έκανε και η bp λίγες ημέρες αργότερα.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 μα πως μπορεις να στειλεις τεχνικο στο σπιτι καποιου που δεν τον ξερεις και φευγεις χωρις αποδειξη ? το θεωρω τρελλο !!! το ξερεις οτι πλεον σε πανε σηκωτο αυτοφωρο χωρις δευτερη κουβεντα ? αφησα την δουλεια μου και πηγα απο το μαγαζι του να του μιλησω και να του πω ποσο βλακας ειναι ,, εκεινος επεσε κυριολεκτικα στα ποδια μου , τα εριξε ολα στον τεχνικο οτι ξεχασε να κοψει αποδειξη και του κωλου τα εννιαμερα .. μου ζητησε σε 10 λεπτα 100 φορες συγνωμη , καταλαβε οτι την γυτωσε φθηνα και ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειται να το ξανακανει ποτε .. σε αγνωστους τουλαχιστον .. και για να γινω πιο συγκεκριμενος .. για τον αλφα η βητα λογο συνεργαζομαι εδω και παρα πολυ καιρο καθημερινα με ανωτατο εισαγγελεα .. οταν του το ειπα ξερεις τι μου ειπε ? μαλακια εκανες που του την χαρησες επρεπε να με παρεις τηλ να του στειλω το περιπολικο στην πορτα του σε 5 λεπτα !! και λεω εγω τωρα .. αν αντι για μενα πηγαινε στο σπτιτι του εισαγγελεα αυτος θα του την χαριζε ? το ξερει οτι θα κοιμοταν στο κρατητηριο το βραδακι ? αυτα πηγα απο εκει και του ειπα και μονο που δεν επεσε γονατιστος στα ποδια μου ... δεν υπαρχει με η χωρις ! τον πηρα τηλ τον ρωτησα ποσο θα κοστισει και μου ειπε 40 ! η αποδειξη ειναι δεδομενο οτι θα κοπει οταν παρει χρηματα καποιος .. τελος .. μίλησα γενικά κι απλά έτυχε να έχουμε πρόσφατη/εύκαιρη την δικιά σου περίπτωση... σκέψου φάση να μην είναι κάποιος από κατάστημα και να μην έχεις ρωτήσει εσύ πιο πριν πόσο κάνει γιατί το ξέχασες ή ήταν επείγον ή whatever... αυτά που έγραψα γίνονται για πλάκα...
iphone_gr Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Εδώ είχαμε φτάσει σε σημείο υδραυλικοί, "πλακάδες", μπογιατζήδες και λοιπά μαστόρια, να βγάζουν πολύ παραπάνω χρήματα απο αποφοίτους ΑΕΙ, δικηγόρους, καθηγητές, δασκάλους, ιατρούς, οικονομολόγους. Φυσικά όλα μαύρα, και φυσικά "αν σ αρέσει αλλιώς βρές αλλού". Είναι οι λογική που μας έφερε εδώ που μας έφερε. Και δυστυχώς, οι ασθενέστεροι οικονομικά υπέκυψαν και γίναν μέρος του προβλήματος. Η λογικη του οτι ενας αποφοιτος αει πρεπει οπωσδηποτε να βγαζει παραπανω απο εναν τεχνιτη με τρελαινει επισης.Γιατι?..Ο καθε ενας εχει την δουλεια του.Ο πλακας η ο υδραυλικος προφανως και δεν μπορει να γινει δικηγορος η γιατρος ομως και ο γιατρος η ο δικηγορος ΔΕΝ μπορει να γινει υδραυλικος η πλακας...Ο καθε ενας στο ποστο που ποιανουν τα χερια του.Με το διαβασμα παει η αμοιβη?.. Και τελος η λογικη που μας εφερε εδω ΜΑΚΑΡΙ να ηταν αυτη...ειναι το να βολευτουμε οσοι μπορουμε στο δημοσιο, να εχουμε λεφτα στις τσεπες μας ολοι και να ψηφιζουμε αυτους που μας δινουν αβερτα φραγκα χωρις να μας ενδιαφερει τιποτα αλλο.Και το αποτελεσμα ηταν να τρωνε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ποσα χρηματων αυτοι εκει πανω με μιζες και να φτασουμε στην φαση να χρωσταμε αφου και τα δανεια που περναμε πολυυυ προ κρισης δεν εχουν αποπληρωθει ποτε.Τελοσπαντων..μεγαλη κουβεντα 7
nicoc89 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 ποτέ δεν ζητάω να μου κάνουν καλύτερη τιμή όπως και να έχει γιατι το νιώθω γυφτιά (μην προσβληθεί κανένας που το κάνει , για εμένα μιλάω). Ετσι έμαθα , αν θεωρώ πως μου κάνει η χ τιμή αγοράζω, αν όχι συνεχίζω την έρευνα αγοράς μέχρι να βρω κάτι να με συμφέρει και όχι δεν μ περισσεύουν τα φράγκα , απλά την παλευω. Την απόδειξη πάντα την παίρνω γιατι δεν θα γούσταρα να με πιάσει στο δρόμο κάποιος εφοριακός και να μου κόψει πρόστιμο για κάτι τόσο χαζό. Εχει γίνει , ξέρω και περιπτώσεις και γενικά θέλω να μην με ενοχλεί κανένας και για τίποτα , γιαυτό και ποτέ δεν χρωστάω (άσχετο) . 13
ChimairaX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Εδώ είχαμε φτάσει σε σημείο υδραυλικοί, "πλακάδες", μπογιατζήδες και λοιπά μαστόρια, να βγάζουν πολύ παραπάνω χρήματα απο αποφοίτους ΑΕΙ, δικηγόρους, καθηγητές, δασκάλους, ιατρούς, οικονομολόγους. Φυσικά όλα μαύρα, και φυσικά "αν σ αρέσει αλλιώς βρές αλλού". ΜΑΛΛΟΝ δεν έχεις δουλέψει ποτέ οικοδομή. Και μάλλον βγάζεις τα συμπεράσματά σου από μερεμετάδες. Άλλο ένας υδραυλικός να αναθέσει ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο, και άλλο ένα μερεμέτι στο σπίτι σου. Καλώς η κακώς όλες οι μερεμετοδουλειές τόσο κοστίζουν. Εδώ ξέρω άτομα που βγάζουν μαύρα 50ευρα επειδή κάνουν φορματ σε υπολογιστές άσχετων φίλων τους! Τους οικοδόμους τους συμφέρει το καθαρό λόγω βαρέων ενσήμων και αυξημένων δώρων. Τέλος πάντων άμα δεν υπήρχε η κρίση οικοδομή θα δούλευα... Όσο καιρό πρόλαβα φίλε και δούλεψα οικοδομή, και χέσε την κούραση, εκεί είχε αξιότιμο μετρητό... Οπότε δεν τίθεται ζήτημα το πόσο διάβαζε κάποιος κάποτε και πόσα πανεπιστήμια έβγαλε... Φτάνει να ξέρει να αξιοποιεί αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. 4
Chris_85 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω για τα αυτονόητα λυπάμαι. Άν εσένα δε σε πειράζει ο υδραυλικός να βγάζει περισσότερα (μαύρα) απο τον Ιατρό δημόσιου νοσοκομείου που θα τον χειρουργήσει (επιμελητή Α, πραγματικό περιστατικό), με γειά σου με χαρά σου. Εγώ είμαι της άποψης πως η ευθύνη, η μόρφωση, το διάβασμα, η απόκτηση γνώσεων με προσωπικό και συχνά πολυετή μόχθο, οφείλουν να αμείβονται περισσότερο. Εσύ όχι. Δημοκρατία έχουμε. 5
ChimairaX Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δε μπορώ να επιχειρηματολογήσω για τα αυτονόητα λυπάμαι. Άν εσένα δε σε πειράζει ο υδραυλικός να βγάζει περισσότερα (μαύρα) απο τον Ιατρό δημόσιου νοσοκομείου που θα τον χειρουργήσει (επιμελητή Α, πραγματικό περιστατικό), με γειά σου με χαρά σου. Εγώ είμαι της άποψης πως η ευθύνη, η μόρφωση, το διάβασμα, η απόκτηση γνώσεων με προσωπικό και συχνά πολυετή μόχθο, οφείλουν να αμείβονται περισσότερο. Εσύ όχι. Δημοκρατία έχουμε. Ε εντάξει όμως... Σκέψου ο άλλος φτιάχνει μαλλί και κλωτσάει τόπι (ας πούμε ο Cristiano Ronaldo) και βγάζει κατά εκατομμύρια περισσότερα από όσα βγάζουν όλοι μαζί οι γιατροί του Γενικού Κρατικού... Γι αυτό αρνούμαι να παραδεχτώ ότι ο μόχθος των σπουδών και των γνώσεων στην κοινωνία μας είναι ουσιαστικά άχρηστος αν δεν ξέρεις τον τρόπο να τον αξιοποιήσεις σε χρήματα. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι και την Wikipedia να χεις για εγκέφαλο απ τις γνώσεις, στην κοινωνία που είμαστε, πάντα θα χρειάζεται κάτι περισσότερο για να αμοίβεται ο καθένας γι αυτό που αξίζει. Πχ ο τάδε γιατρός που αναφέρεις, γιατί δεν ανοίγει ένα ιδιωτικό ιατρείο ώστε να ρουφάει 500αράκια μέσα σε ένα απόγευμα; 1
Chris_85 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 13 Μαρτίου 2015 Γιατί δεν είναι αυτοσκοπός για όλους το χρήμα. Για κάποιους είναι η προσφορά. Όσο για τον Ρονάλντο, δεκτό οτι υπάρχουν τέτοια παραδείγματα, εδώ μιλάμε όμως για τον κανόνα (μερεμετάδες που έγραψε και ο φίλος πιο πάνω), που συν τοις άλλοις, αμοίβονται και μαύρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα