evabb Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 για την μυωπια. για τις τιμες δεν νομιζω οτι θα βρεις πολυ καλυτερα εκτος αν πας σε κινεζικες μαρκες οποτε πεφτει η ποιοτητα βεβαια αν τα οικονομικα σου σε τρωνε σε καταλαβαινω να παρεις κατι λιγοτερο ποιοτικο.
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 To λειζερ στην περιπτωση μου και γενικα σε μεγαλες μυωπιες δεν ειναι οτι πιο καλο γιατι σου λεπτενει παρα πολυ τον κερατοειδή οποτε μετα θ εχεις τον φοβο για αποκολληση + οτι μπορει να σου ανεβει ξανα, τωρα τελευταια εχουν βρει μια μεθοδο που σου εμφυτευουν ειδικο φακο μεσα στο ματι. Αυτό με τον εμφυτευμένο φακό μου το προτείνει σαν λύση και ο γιατρός μου, αλλά πρέπει να περιμένεις πότε θα σταθεροποιηθεί η μυωπία σου. Το laser για να γίνει στο μάτι υπάρχουν 2 κριτήρια, η μυωπία να είναι κάτω από 10 βαθμούς και να μην υπάρχει άλλη πάθηση στο μάτι.
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Αυτό με τον εμφυτευμένο φακό μου το προτείνει σαν λύση και ο γιατρός μου, αλλά πρέπει να περιμένεις πότε θα σταθεροποιηθεί η μυωπία σου. Το laser για να γίνει στο μάτι υπάρχουν 2 κριτήρια, η μυωπία να είναι κάτω από 10 βαθμούς και να μην υπάρχει άλλη πάθηση στο μάτι. λογικα στα 31 θα ειναι εκει δεν θα παει αλλο , αν βρω τα φραγκα πχ πιασω δουλεια θα την κανω εν καιρο. για την μυωπια. για τις τιμες δεν νομιζω οτι θα βρεις πολυ καλυτερα εκτος αν πας σε κινεζικες μαρκες οποτε πεφτει η ποιοτητα βεβαια αν τα οικονομικα σου σε τρωνε σε καταλαβαινω να παρεις κατι λιγοτερο ποιοτικο. Καλα θα δω αν και το μηχανημα τοσο με εβγαλε και στον πινακα με 14.5 εβλεπα 9/10 , μεχρι τα μικρα κατω κατω εβλεπα πρωτη φορα Το μονο που μπορω να κανω ειναι η λέπτυνση να παω στο προτελευταιο και να κοψω 0,5 στους βαθμους, BTW πανακριβη και οι σκελετοι ο πιο φθηνος που βρηκα εκανε 45 ευρω.
buuren Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Πηγα σημερα στον οπτικο 14.5 μυωπια παρακαλω και στα δυο ματια στο ενα 0.75 αστιγματισμο στο αλλο 1.5 αστιγματισμο. Τιμη για την πρωτελευταια λέπτυνση που βγαινει μεχρι 14 ομως 280 γυαλια μαζι με σκελετο, αν παω στο κανονικο νουμερο παμε στην τελευταια λεπτυνση 390, για αθραυστα δεν ρωτησα καν αλλα στο περιπου 700+ Θα τα παρω τελος του μηνα μαλλον αλλα θα παρω 100 ευρω απο το βιβλιαριο του αδερφου οκ ξερω δεν ειναι σωστο αλλα τι να κανω που ειμαι ανασφαλιστος, ρωτησα για αποριας μου ειπε δεν καλυπτουν γυαλια αρα τι σκατα καλυπτουν ???? Υ.Γ Φακοι μονο παραγγελια θα παω στους 12.5 βαθμους 40 ευρω η 6αδα δηλαδη 3 μηνες , αν την παλεψω θα βγαλω μονο φακους αν και ο οπτικος μου ειπε καλητερα γυαλια . Τι διαβαζω εδω? Ειναι και παρα ειναι σωστο, μην εχεις τυψεις γι αυτο. Πιο σωστο ειναι το κρατος (λεμε τωρα) να εχει ανασφαλιστους πολιτες? Δεν κλεβεις κανεναν, ειναι τα λεφτα που ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ. Δεν παιρνεις δις να τα φας κτλ...
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Τι διαβαζω εδω? Ειναι και παρα ειναι σωστο, μην εχεις τυψεις γι αυτο. Πιο σωστο ειναι το κρατος (λεμε τωρα) να εχει ανασφαλιστους πολιτες? Δεν κλεβεις κανεναν, ειναι τα λεφτα που ΔΙΚΑΙΟΥΣΑΙ. Δεν παιρνεις δις να τα φας κτλ... ενταξει τυπικα και iσως ηθικα δεν ειναι γιατι μπαινει μεσα το κρατος και η ασφαλεια ειναι για τον αδερφο μου αλλα τι να κανεις αμα εισαι σε τετοια κατασταση δυστηχως. Παντως δεν περιμενα το προνειας που ειναι για πολυ πολυ φτωχους να μην προσφερει γυαλια πχ δηλαδη ενας παππους που ειναι απορος να τυφλωθει και ετσι ? Ωραιο κρατος ειμαστε. Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2015 από Anorymous
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 λογικα στα 31 θα ειναι εκει δεν θα παει αλλο , αν βρω τα φραγκα πχ πιασω δουλεια θα την κανω εν καιρο. Καλα θα δω αν και το μηχανημα τοσο με εβγαλε και στον πινακα με 14.5 εβλεπα 9/10 , μεχρι τα μικρα κατω κατω εβλεπα πρωτη φορα 9/10 οπτική οξύτητα με 14.5 βαθμούς; Μπράβο, τυχερός είσαι!
Anorymous Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 9/10 οπτική οξύτητα με 14.5 βαθμούς; Μπράβο, τυχερός είσαι! Ελα στο 401 που ειχα παει για το ι5 μου ειχαν πει 16 με 8/10 οτι νανε δηλαδη χαχα 9/10 με γυαλια χωρις γυαλια 9/100
Basilhs23___ Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Ελα στο 401 που ειχα παει για το ι5 μου ειχαν πει 16 με 8/10 οτι νανε δηλαδη χαχα 9/10 με γυαλια χωρις γυαλια 9/100 Είχα περάσει 401 πριν 2 εβδομάδες. Ο οφθαλμίατρός που με κοιτάει τακτικά μου βγάζει 16 βαθμούς με 2/10 και 2.5/10 οπτική οξύτητα με γυαλιά. Στο 401 μου έβγαλαν 1/20 (0.5/10) οπτική οξύτητα με γυαλιά.... μου το είπαν κιόλας οτι είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που βγάζει ο γιατρός μου στην γνωμάτευση που τους έδειξα. Την επόμενη εβδομάδα θα πάω στον γιατρό μου να δούμε τι παίζει, πιθανότατα πάντως επειδή μιλάμε για στρατό χρησιμοποίησαν αυστηρότερα κριτήρια μέτρησης της Ο.Ο.
Anorymous Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Είχα περάσει 401 πριν 2 εβδομάδες. Ο οφθαλμίατρός που με κοιτάει τακτικά μου βγάζει 16 βαθμούς με 2/10 και 2.5/10 οπτική οξύτητα με γυαλιά. Στο 401 μου έβγαλαν 1/20 (0.5/10) οπτική οξύτητα με γυαλιά.... μου το είπαν κιόλας οτι είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή που βγάζει ο γιατρός μου στην γνωμάτευση που τους έδειξα. Την επόμενη εβδομάδα θα πάω στον γιατρό μου να δούμε τι παίζει, πιθανότατα πάντως επειδή μιλάμε για στρατό χρησιμοποίησαν αυστηρότερα κριτήρια μέτρησης της Ο.Ο. εχω πιστευω οτι απλα για να μην εχουν προβλημα τα φουσκονουν λιγο. εγω παντως δεν τους πηρα στα σοβαρα να φανταστεις μου εβαλαν κολλύριο και δεν μου ειπαν μετα οτι δεν πρεπει να καθομαι στον ηλιο + στον αστιγματισμο μου βαζαν χυμα βαθμους χωρις να κεντραρουν πρωτα για αυτο ανεβηκαν τοσο.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ωχ, άλλο κι αυτό με το κολλύριο... να δεις σε εμένα τι έγινε. Ο γιατρός μου συνήθως μου ρίχνει 3-4 φορές σταγόνες γιατί το δικό μου μάτι έχει αντοχές και δεν διαστέλλεται εύκολα η κόρη. Στο 401 μου έβαλαν μια σταγόνα, κι όταν βγήκα έξω μετά που έφευγα δεν έβλεπα την τύφλα μου κυριολεκτικά, η όραση μου ήταν πολύ πιο θαμπή και νερούλιαζε συν οτι ενοχλούσε ο ήλιος, τέτοια θέματα όμως δεν είχα όταν πήγαινα στον δικό μου γιατρό, είχα πανικοβλήθεί, ευτυχώς που είχα λεφτά μαζί μου και βρήκα ένα ταξί σταματημένο απ΄έξω και το πήρα για να παώ σπίτι μου αλλιώς ΔΕΝ..... πρέπει να μου έβαλαν κάποιο πολύ δυνατό κολλύριο εκεί.
Anorymous Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Ωχ, άλλο κι αυτό με το κολλύριο... να δεις σε εμένα τι έγινε. Ο γιατρός μου συνήθως μου ρίχνει 3-4 φορές σταγόνες γιατί το δικό μου μάτι έχει αντοχές και δεν διαστέλλεται εύκολα η κόρη. Στο 401 μου έβαλαν μια σταγόνα, κι όταν βγήκα έξω μετά που έφευγα δεν έβλεπα την τύφλα μου κυριολεκτικά, η όραση μου ήταν πολύ πιο θαμπή και νερούλιαζε συν οτι ενοχλούσε ο ήλιος, τέτοια θέματα όμως δεν είχα όταν πήγαινα στον δικό μου γιατρό, είχα πανικοβλήθεί, ευτυχώς που είχα λεφτά μαζί μου και βρήκα ένα ταξί σταματημένο απ΄έξω και το πήρα για να παώ σπίτι μου αλλιώς ΔΕΝ..... πρέπει να μου έβαλαν κάποιο πολύ δυνατό κολλύριο εκεί. καλα εισαι εγω το επαθα τελη μαιου με 30+ βαθμους οποτε καταλαβαινεις .... και εγω 2 ταξια ειχα παρει και μια φορα απο το φρουραρχειο στο 401 με πηγαν κατι αλλα παλικαρια να ειναι καλα. εμενα με πεδεψαν παρα παρα πολυ ειδικα για να δουν αν εχω θεμα με το βυθο του ματιου αλλιωσεις και τετοια 45 λεπτα ακίνητο κεφαλη και τα ματια τεντα.
Basilhs23___ Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Έλα ρε φίλε τι 45λεπτά; Πάρα πολύ σε είχανε... Εμένα με παίδεψαν εκεί με το φωτάκι αλλά με είχαν πολύ λιγότερο κανένα 10λεπτο, η οφθαλμιατρος δεν μπορούσε να δει αν είχα εκτοπία του φακού και κάλεσε μια άλλη γιατρό και το είδε αμέσως.
Anorymous Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Έλα ρε φίλε τι 45λεπτά; Πάρα πολύ σε είχανε... Εμένα με παίδεψαν εκεί με το φωτάκι αλλά με είχαν πολύ λιγότερο κανένα 10λεπτο, η οφθαλμιατρος δεν μπορούσε να δει αν είχα εκτοπία του φακού και κάλεσε μια άλλη γιατρό και το είδε αμέσως. ηταν πιτσιρικαδες ουτε 30 μαλλον εκαναν σε μενα πρακτικη....
black_field Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Για μένα δεν αξίζει να χαλάς λεφτά σε ακριβά γυαλιά αν μπορείς να φορέσεις φακούς. Οι φακοί έχουν άλλη ποιότητα όρασης, δε συγκρίνεται. Δεν ξέρω πώς είναι βέβαια σε τόσο μεγάλες μυωπίες και αν υπάρχουν ειδικά προβλήματα, πάντως εγώ με 6 βαθμούς δεν έχω φορέσει ποτέ μου γυαλιά. Εδώ και 25 χρόνια φοράω φακούς επαφής, έχω κι ένα ζευγάρι γυαλιά βοηθητικά, να τα φοράω όταν βγάζω τους φακούς. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα αυτούς για μεγάλες μυωπίες σαν τη δική σου: Biofinity XR (μέχρι -20.00 βαθμούς) http://www.alfalens.gr/product/270/biofinity-syskeyasia-temaxiwn-mhniaioi-fakoi.html http://www.avramisoptics.gr/eng/product/BiofinityXR3 Αυτοί είναι σιλικόνης-υδρογέλης, η τελευταία γενιά φακών επαφής που παρέχει την καλύτερη οξυγόνωση στο μάτι, μάλιστα οι συγκεκριμένοι μπορούν να φορεθούν μια εβδομάδα συνεχώς, μέρα-νύχτα, πριν τους βγάλεις για απολύμανση. Aqualens UV (μέχρι -15.00 βαθμούς) http://www.avramisoptics.gr/eng/product/Aqualens-UV Focus Monthly (μέχρι -15.00 βαθμούς) http://www.avramisoptics.gr/eng/product/Focus-Monthly Proclear Compatibles (μέχρι -20.00 βαθμούς) http://www.alfalens.gr/product/80/proclear-compatibles-mhniaioi-fakoi-epafhs-syskeyasia.html Και ένα καλό υγρό απολύμανσης και είσαι κομπλέ: https://www.skroutz.gr/c/1579/Ygra-Fakon.html?keyphrase=optifree+355 (στα online φαρμακεία έχουν πιο φτηνά τα υγρά απ'ότι στα οπτικάδικα) Εγώ έχω και λίγο αστιγματισμό, γύρω στο 1.25, αλλά παίρνω απλούς φακούς μυωπίας, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πριν από 5-6 χρόνια που πήγα ν'αλλάξω τα γυαλιά μου έκανα τη βλακεία και πήρα κάτι ακριβούς φακούς με λέπτυνση και δε συμμαζεύεται. Μου είπαν ότι θα βλέπω καλύτερα αλλά και το μάτι μου θα φαίνεται καλύτερα στους άλλους (όχι τόσο μικρό). Ήταν τα πιο πεταμένα 180 ευρώ που έχω δώσει ποτέ. Αυτά τα γυαλιά με ζάλιζαν και μου δημιουργούσαν πονοκεφάλους από την πρώτη μέρα μέχρι και πριν από ένα μήνα που τα έχασα. Τα αντικείμενα στην περιφέρεια του οπτικού μου πεδίου ήταν όλα καμπυλωτά και είχαν γαλάζια και κίτρινα περιγράμματα. Και φυσικά τα μάτια μου φαίνονταν το ίδιο μικρά όπως και με τους απλούς φακούς. Στην αρχή νόμιζα ότι θα τα συνηθίσω με τον καιρό. Αμ δε! Όταν πήγα στην οφθαλμίατρό μου την έβαλα να μου τα μετρήσει, υποψιαζόμουνα ότι μου είχανε βάλει λάθος φακούς. Δυστυχώς ήταν σωστά. Ευτυχώς τα γυαλια όπως είπα τα είχα εντελώς βοηθητικά και για μέσα στο σπίτι κυρίως. Μερικές φορές που χρειάστηκε να τα φορέσω έξω ήταν εφιάλτης. Το κατέβασμα σκάλας ήταν σχεδόν αδύνατο με τόσες παραμορφώσεις, θαύμα είναι πώς δε σκοτώθηκα πουθενά. Είχα όμως πειστεί ότι έτσι βλέπει κανείς με γυαλιά σ'αυτούς τους βαθμούς μυωπίας (τα προηγούμενα ήταν 2 βαθμούς κάτω). Ώσπου μια μέρα πέφτω συμπτωματικά σ'ένα ποστ κάποιου οπτικού στο ίντερνετ, όπου εξηγούσε ότι η λέπτυνση στους φακούς έχει παράπλευρες απώλειες λόγω του τρόπου κατασκευής τους - aka παραμορφώσεις στην περιφέρεια του οπτικού πεδίου και χρωματιστά περιγράμματα. Bingo! Πήγα σε δύο οπτικάδικα και ζήτησα να μου βάλουν τους πιο απλούς φακούς που υπάρχουν, ένα σκέτο κομμάτι πλαστικό χωρίς καμία απολύτως διόρθωση και επίστρωση. Με κοίταξαν σαν να ήμουν εξωγήινη και προσπάθησαν να με πείσουν ότι δε θα έβλεπα καλά, ότι είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τέτοιους φακούς γιατί δε βγάζουν πια οι εταιρίες, και μπλα μπλα μπλα, οτιδήποτε για να μου πουλήσουν τους ακριβούς φακούς. Βρήκα κι εγώ στο ίντερνετ ένα οπτικάδικο όπου αγοράζοντας οποιονδήποτε σκελετό σου κάνουν δώρο τους φακούς και παρήγγειλα εκεί τα γυαλιά μου. Τα πήρα την περασμένη εβδομάδα και είναι φανταστικά! Επιτέλους βλέπω χωρίς παραμορφώσεις! Μου κόστισαν μόνο 80 ευρώ (όσο έκανε ο σκελετός δηλαδή, που ήταν και προσφορά). Όσοι έχετε πανάκριβα γυαλιά με λέπτυνση δεν ξέρω πώς τα καταφέρνετε και βλέπετε, ειλικρινά. Εγώ δε θα ξανακάνω το λάθος.
Anorymous Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2015 Για μένα δεν αξίζει να χαλάς λεφτά σε ακριβά γυαλιά αν μπορείς να φορέσεις φακούς. Οι φακοί έχουν άλλη ποιότητα όρασης, δε συγκρίνεται. Δεν ξέρω πώς είναι βέβαια σε τόσο μεγάλες μυωπίες και αν υπάρχουν ειδικά προβλήματα, πάντως εγώ με 6 βαθμούς δεν έχω φορέσει ποτέ μου γυαλιά. Εδώ και 25 χρόνια φοράω φακούς επαφής, έχω κι ένα ζευγάρι γυαλιά βοηθητικά, να τα φοράω όταν βγάζω τους φακούς. Με ένα πρόχειρο ψάξιμο βρήκα αυτούς για μεγάλες μυωπίες σαν τη δική σου: Biofinity XR (μέχρι -20.00 βαθμούς) http://www.alfalens.gr/product/270/biofinity-syskeyasia-temaxiwn-mhniaioi-fakoi.html http://www.avramisoptics.gr/eng/product/BiofinityXR3 Αυτοί είναι σιλικόνης-υδρογέλης, η τελευταία γενιά φακών επαφής που παρέχει την καλύτερη οξυγόνωση στο μάτι, μάλιστα οι συγκεκριμένοι μπορούν να φορεθούν μια εβδομάδα συνεχώς, μέρα-νύχτα, πριν τους βγάλεις για απολύμανση. Aqualens UV (μέχρι -15.00 βαθμούς) http://www.avramisoptics.gr/eng/product/Aqualens-UV Focus Monthly (μέχρι -15.00 βαθμούς) http://www.avramisoptics.gr/eng/product/Focus-Monthly Proclear Compatibles (μέχρι -20.00 βαθμούς) http://www.alfalens.gr/product/80/proclear-compatibles-mhniaioi-fakoi-epafhs-syskeyasia.html Και ένα καλό υγρό απολύμανσης και είσαι κομπλέ: https://www.skroutz.gr/c/1579/Ygra-Fakon.html?keyphrase=optifree+355 (στα online φαρμακεία έχουν πιο φτηνά τα υγρά απ'ότι στα οπτικάδικα) Εγώ έχω και λίγο αστιγματισμό, γύρω στο 1.25, αλλά παίρνω απλούς φακούς μυωπίας, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Πριν από 5-6 χρόνια που πήγα ν'αλλάξω τα γυαλιά μου έκανα τη βλακεία και πήρα κάτι ακριβούς φακούς με λέπτυνση και δε συμμαζεύεται. Μου είπαν ότι θα βλέπω καλύτερα αλλά και το μάτι μου θα φαίνεται καλύτερα στους άλλους (όχι τόσο μικρό). Ήταν τα πιο πεταμένα 180 ευρώ που έχω δώσει ποτέ. Αυτά τα γυαλιά με ζάλιζαν και μου δημιουργούσαν πονοκεφάλους από την πρώτη μέρα μέχρι και πριν από ένα μήνα που τα έχασα. Τα αντικείμενα στην περιφέρεια του οπτικού μου πεδίου ήταν όλα καμπυλωτά και είχαν γαλάζια και κίτρινα περιγράμματα. Και φυσικά τα μάτια μου φαίνονταν το ίδιο μικρά όπως και με τους απλούς φακούς. Στην αρχή νόμιζα ότι θα τα συνηθίσω με τον καιρό. Αμ δε! Όταν πήγα στην οφθαλμίατρό μου την έβαλα να μου τα μετρήσει, υποψιαζόμουνα ότι μου είχανε βάλει λάθος φακούς. Δυστυχώς ήταν σωστά. Ευτυχώς τα γυαλια όπως είπα τα είχα εντελώς βοηθητικά και για μέσα στο σπίτι κυρίως. Μερικές φορές που χρειάστηκε να τα φορέσω έξω ήταν εφιάλτης. Το κατέβασμα σκάλας ήταν σχεδόν αδύνατο με τόσες παραμορφώσεις, θαύμα είναι πώς δε σκοτώθηκα πουθενά. Είχα όμως πειστεί ότι έτσι βλέπει κανείς με γυαλιά σ'αυτούς τους βαθμούς μυωπίας (τα προηγούμενα ήταν 2 βαθμούς κάτω). Ώσπου μια μέρα πέφτω συμπτωματικά σ'ένα ποστ κάποιου οπτικού στο ίντερνετ, όπου εξηγούσε ότι η λέπτυνση στους φακούς έχει παράπλευρες απώλειες λόγω του τρόπου κατασκευής τους - aka παραμορφώσεις στην περιφέρεια του οπτικού πεδίου και χρωματιστά περιγράμματα. Bingo! Πήγα σε δύο οπτικάδικα και ζήτησα να μου βάλουν τους πιο απλούς φακούς που υπάρχουν, ένα σκέτο κομμάτι πλαστικό χωρίς καμία απολύτως διόρθωση και επίστρωση. Με κοίταξαν σαν να ήμουν εξωγήινη και προσπάθησαν να με πείσουν ότι δε θα έβλεπα καλά, ότι είναι πολύ δύσκολο να βρούμε τέτοιους φακούς γιατί δε βγάζουν πια οι εταιρίες, και μπλα μπλα μπλα, οτιδήποτε για να μου πουλήσουν τους ακριβούς φακούς. Βρήκα κι εγώ στο ίντερνετ ένα οπτικάδικο όπου αγοράζοντας οποιονδήποτε σκελετό σου κάνουν δώρο τους φακούς και παρήγγειλα εκεί τα γυαλιά μου. Τα πήρα την περασμένη εβδομάδα και είναι φανταστικά! Επιτέλους βλέπω χωρίς παραμορφώσεις! Μου κόστισαν μόνο 80 ευρώ (όσο έκανε ο σκελετός δηλαδή, που ήταν και προσφορά). Όσοι έχετε πανάκριβα γυαλιά με λέπτυνση δεν ξέρω πώς τα καταφέρνετε και βλέπετε, ειλικρινά. Εγώ δε θα ξανακάνω το λάθος. Τα γυαλια για μενα ειναι πιο ξεκουραστα τα βαζεις βγαζεις οποτε θες ενω οι φακοι τουλαχιστον για μενα ειναι μεγαλη ταλαιπορια ειδικα το βγαλσιμο. Επισης οσο καλη και να ειναι οι φακοι δεν αεριζεται το ματι οπως πρεπει οποτε ειναι για μαξ 10 ωρες ασε που μετα χρονια αλλοιωνουν το ματι. Δυστηχως με τετοια μυαωπια πρεπει να γινει λεπτυνση αλλιως τα γυαλια δεν θα ειναι λειτουργικα, για τα κρυσταλλα δεν ξερω κατι για τα οργανικα ξερω οτι εχουν καποιον μειον πχ οτι δεν εχουν σωστη χρωματικη αποδοση αλλα εχουν το μεγαλο + οτι δεν σπανε και αν σπασουν γινονται μεγαλα κομματια και δεν κινδυνευει το ματι. EDIT Αγορινα ειδα τωρα τα λινκ που εδωσες, ενταξει εχω πραγματικα ενθουσιαστει με τους Biofinity XR που λεει οτι μενουν στο ματι 7 μερες συνεχομενες δηλαδη κοιμασε με αυτους χωρις προβλημα αν ισχυει τοτε θα το σκεφτω πολυ σοβαρα να παρω φακους επαφης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα