nikx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Καλημερα ,πρωτη φορα που ληγει η καρτα που χρησιμοποιω για αγορες αυτον τον μηνα μετα απο καμποσα χρονια και εχω καποιες αποριες σχετικα με την ανανεωση της σε ebay και amazon. Απο οτι εχω καταλαβει για τον ebay λογαριασμο δεν χρειαζεται να αλλαξω κατι στο profil του ebay αλλα μονο στου paypal τις ρυθμισεις ,σωστα; Στο paypal παω στο Εdit credit card info η κανω add credit card με τα στοιχεια της καινουργιας;; Το 2ο μαλλον;; Aπο οτι βλεπω εχει επιλογη για remove την παλια. Στο site του Ebay χρειαζεται να αλλαξω κατι;; Τωρα για το Amazon οποιος γνωριζει. Εκει η δουλεια γινεται απο τις ρυθμισεις του Amazon και εκει προφανως θα θελει delete την παλια και add καινουργια καρτα,σωστα; Τhnx οποιος εχει εμπειρια ας γραψει.
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Εάν η κάρτα που λήγει και έχεις δηλώσει στο paypal, έχει ανανεωθεί εμπρόθεσμα από την τράπεζα, δηλαδή πριν από το τέλος του μήνα λήξης, δεν υπάρχει λόγος να κάνεις κάποια ενέργεια. Εάν, όμως, δεν έχει ανανεωθεί εμπρόθεσμα και θέλεις να κάνεις αγορές, αφενός το paypal σε ενημερώνει εγκαίρως για τη λήξη της κάρτας αφετέρου μπορείς να προσθέσεις νέα κάρτα, με τη διαδικασία που προβλέπεται, χωρίς να αλλάξεις τη σειρά της κύριας και της πρόσθετης, αφού η ανανέωση της κύριας θα πραγματοποιηθεί λίγο αργότερα. Εάν η κάρτα που λήγει δεν θέλεις να ανανεωθεί ή τη διακόπτεις, τότε προσθέτεις τη νέα κάρτα με τη γνωστή διαδικασία.
nikx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες,η ανανεωση εγινε σημερα με νεα καρτα και την παλια μου την κοψανε με ψαλιδι!! ,δεν ηξερα οτι ειχα την επιλογη για ανανεωση της παλιας ,θα με γλυτωνε απο κοπο να περναω νεα ινφο. Μηπως δεν ανανεωνοταν η καρτα που εχω,της πειραιως η χρεωστικη visa ηταν;;οπως και η καινουργια. Το paypal μου εχει ηδη στειλει email ,οποτε συμφωνα με τα παραπανω δεδομενα περναω την καινουργια και remove την παλια;; Οταν βαλω την καινουργια θα μου κρατησουν παλι ενα μικρο ποσο για εξακριβωση που θα μου επιστρεψουν αργοτερα το οποιο θα παρει καποιο χρονο;; Mε το Amazon τα ιδια,delete την παλια και add την καινουργια;
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Εάν ο αριθμός διαφέρει (που δεν συμβαίνει αν πρόκειται για ανανέωση), αλλάζεις την κάρτα. Εάν δεν διαφέρει, γράφεις τη νέα λήξη και το ίδιο κάνεις και όπου αλλού έχεις δώσει την κάρτα.
nikx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Ναι διαφερει επειδη ειναι καινουργια καρτα με νεα ημερομηνια ληξης. Την περασα στο paypal αφου αφαιρεσα την ληγμενη παλια καρτα και μου εβγαλε το " This credit card has been denied by the bank that issued your credit card. For details on why your card was denied, please contact your credit card issuer's customer service department. Or, you may want to try adding a different credit card." Λογικα δεν κανω τιποτα,αγνοω το παραπανω και περιμενω μια μερα να μου τραβηξει λεφτα απο τον λογαριασμο ,μετα ξαναδοκιμαζω να την περασω και θα μου ζητησει εναν 4ψηφιο νουμερο που θα το βρω στο ebanking μου,τον βαζω και ειμαι set. Aν ειμαι λαθος καπου παρακαλω μου λετε,το ειχα ξανακανει με την ληγμενη την διαδικασια αλλα πανε καπου 4-5 χρονια απο τοτε και τα εχω ξεχασει. Edit:Επειδη εχω δοκιμασει κανα 3-4 φορες να την περασω την καρτα και βλεπω το παραπανω μηνυμα ,οι χρεωσεις των 3 ευρω θα γινει μια φορα η καθε φορα που δοκιμαζω να την κανω add θα μου χρεωνει και 3; Επισης αφου βλεπω στο paypal πλεον οτι δεν υπαρχει καρτα και οταν παω να κανω add μου βγαζει το παραπανω μηνυμα,πως και απο που θα μου παρει τα 3 ευρω;;
scullyist Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Εάν η κάρτα που λήγει δεν θέλεις να ανανεωθεί ή τη διακόπτεις, τότε προσθέτεις τη νέα κάρτα με τη γνωστή διαδικασία. Πάντως -αν δεν την χρησιμοποιείς- και να μην κάνεις τίποτα, απ' ότι φαίνεται δεν επηρεάζει σε κάτι τη χρήση του account. Η δική μου έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο+ και δεν έχω κάνει καμία αλλαγή. Πέρα από εκείνα τα 2-3 ενημερωτικά του paypal περί ανανέωσης εκείνο το διάστημα, δεν με έχουν "ενοχλήσει" ξανά.
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δεν ξέρω αν η νέα κάρτα είναι διαφορετική (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη) από την παλιά (αλλάζουν όλα τα ψηφία ή μόνο τα 4 τελευταία; ). Μήπως δεν είναι ενεγοποιημένη η νέα κάρτα γιατί λέει ότι η κάρτα δεν γίνεται δεκτή από την τράπεζα. Εάν δεν συμβαίνουν τα παραπάνω, πρέπει να επικοινωνήσεις με το support για περισσότερη βοήθεια, Η χρέωση του 1,5 ευρώ γίνεται σε νέα κάρτα που βάζεις για να επαληθευτεί ότι είναι δικιά σου
nikx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δεν ξέρω αν η νέα κάρτα είναι διαφορετική (χρεωστική, πιστωτική, προπληρωμένη) από την παλιά (αλλάζουν όλα τα ψηφία ή μόνο τα 4 τελευταία; ). Μήπως δεν είναι ενεγοποιημένη η νέα κάρτα γιατί λέει ότι η κάρτα δεν γίνεται δεκτή από την τράπεζα. Εάν δεν συμβαίνουν τα παραπάνω, πρέπει να επικοινωνήσεις με το support για περισσότερη βοήθεια, Η χρέωση του 1,5 ευρώ γίνεται σε νέα κάρτα που βάζεις για να επαληθευτεί ότι είναι δικιά σου Iδια με την προηγουμενη ζητησα που εκανα χρονια αγορες και μου το επιβεβαιωσαν στην τραπεζα ,χρεωστικη Visa της Πειραιως ειναι και αλλαζουν ολα τα ψηφια. Ειναι ενεργοποιημενη και στην τραπεζα μου ειπαν σε μια ωρα θα ειναι ετοιμη και στο ebanking μου που μπηκα την βλεπω ενεργοποιημενη. Επισης στο Amazon την περασε μια χαρα ,δεν ξερω αν εχει σημασια και μου βγαλει θεμα στην αγορα απο εκει ,αλλα την πηρε. Να παρα κανα τηλεφωνο την τραπεζα αραγε,το μηνυμα το παραπανω που βγαζει δεν ειναι τοσο κοινο οσο νομιζα και καποιο κολλημα θα υπαρχει.
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Την προηγούμενη εβδομάδα παρέλαβα τη νέα χρεωστική της ΕΤΕ, τηλεφώνησα στο Help Desk για να την ενεργοποιήσουν και να μου δώσουν τον κωδικό και όταν πήγα σε ΑΤΜ να αλλάξω τον κωδικό δεν προχώρησε στην αλλαγή γιατί δεν ήταν ενεργοποιημένη (!!!). Την ενεργοποίησα και στη συνέχεια άλλαξα κωδικό. Γιαυτό επιμένω στο θέμα, αφού μόνο έτσι δικαιολογείται η μη αποδοχή της από την τράπεζα στο paypal. Το Amazon δεν ακολουθεί την ίδια διαδικασία επιβεβαίωσης.
nikx Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Πηρα τηλεφωνο στην τραπεζα και μου ειπαν να δοκιμασω μετα τις 7μμ μεχρι να περαστει και απο αυτους κατι,anyway τα καταγραφω ολα μπας και βοηθηθει και κανεις αλλος οταν τα διαβασει. Thanks!
Liverpool89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Στην εθνικη την ενεργοποιηση την κανεις εσυ στην πειραιως γινεται αυτοματα
makfil Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Στην εθνικη την ενεργοποιηση την κανεις εσυ στην πειραιως γινεται αυτοματα Τις ενεργοποιήσεις όλων των καρτών μου, σε όλες τις τράπεζες, τις κάνω τηλεφωνικά και όχι εγώ προσωπικά. Την ίδια διαδικασία Έτσι ακολούθησα και στην τελευταία (ΕΤΕ) αλλά αποδείχτηκε ότι η υπάλληλος δεν έκανε την ενεργοποίηση, όπως είπε, ενώ μου έδωσε τον κωδικό. 1
conqueror06 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Παιδιά επειδή με ρωτά συνέχεια ένας γνωστός μου που βρίσκεται στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή, ο οποίος χρησιμοποιεί paypal συχνά και σε λίγες εβδομάδες λήγει η κάρτα του, ξέρει κανείς να με ενημερώσει σχετικά με την διαδικασία που ακολουθεί η τράπεζα μετά τη λήξη της χρεωστικής κάρτας visa της Πειραιώς, δηλαδή αν μετά τη λήξη της παλιάς κάρτας σου στέλνουν ταχυδρομικώς την νέα κάρτα/κωδικούς στην διεύθυνση που έχεις δηλώσει ή αν πρέπει να επισκεφτείς μόνος σου κάποιο κατάστημα για να ζητήσεις την νέα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
nikx Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Ειχα και εγω την ιδια απορια και δυστυχως αν περιμενα μια μερα θα μου ερχοτανε με το ταχυδρομειο η καρτα,εν τελει πηγα μια μερα πριν με την ταυτοτητα στην Πειραιως και μου δωσανε αμεσα καινουργια και τωρα εχω δυο,την καινουργια ενεργοποιημενη και την νεα "παλια" μη ενεργη.
tony81 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2015 Για να μην ανοίγω θέμα η Πειραιώς χρεώνει τίποτα για αγορές μέσω χρεωστικης?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα