efthimakos1990 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παιδιά εχω ενα Macbook και θελω να βγαλω την θηκη απτο cdrom και να του βαλω ssd εκει....και να του περασω εκει μεσα το λογισμικο....πως θα γινει να περασω παλι το λογισμικο στον ssd ομως....
atheatos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα παιδιά εχω ενα Macbook και θελω να βγαλω την θηκη απτο cdrom και να του βαλω ssd εκει....και να του περασω εκει μεσα το λογισμικο....πως θα γινει να περασω παλι το λογισμικο στον ssd ομως....Αν και τα καινούργια έχουν recovery μέσω internet, καλού κακού σώσε το recovery με αυτό το προγραμμα σε ένα στικάκι https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=en_USΜιλάμε πάντα για MacBook το οποίο έχει ήδη recovery και απλώς θα το χρησιμοποιήσουμε μέσω usb με το παραπάνω προγραμμα για να κάνουμε ξανά την εγκατάσταση η οποία όμως θα χρειαστεί internet για να ξανά κατεβάσει το λειτουργικό. ΥΓ. Αυτός ειναι ένας τρόπος, ο επίσημος. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Superduper ή ccloner και κάνε clone τον ένα δίσκο στον άλλο. 1
efthimakos1990 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 ευχαριστω για τις απαντησεις σας...θα κανει clone και το λογισμικο ομως?? δεν θελω να κανει clone Ομως ολον τον δισκο γιατι ο hdd ειναι 500gb και ο ssd θα ειναι 120gb.....αυτο που με καιει πολυ ειναι για το λογισμικο! Αν και τα καινούργια έχουν recovery μέσω internet, καλού κακού σώσε το recovery με αυτό το προγραμμα σε ένα στικάκι https://support.apple.com/kb/DL1433?locale=en_USΜιλάμε πάντα για MacBook το οποίο έχει ήδη recovery και απλώς θα το χρησιμοποιήσουμε μέσω usb με το παραπάνω προγραμμα για να κάνουμε ξανά την εγκατάσταση η οποία όμως θα χρειαστεί internet για να ξανά κατεβάσει το λειτουργικό.ΥΓ. Αυτός ειναι ένας τρόπος, ο επίσημος. φιλε μου ευχαριστω για την βοηθεια αλλα πως ακριβως θα εχω ιντερνετ οταν θα το κανω αυτο που λες?? drivers κτλπ??
atheatos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 ευχαριστω για τις απαντησεις σας...θα κανει clone και το λογισμικο ομως?? δεν θελω να κανει clone Ομως ολον τον δισκο γιατι ο hdd ειναι 500gb και ο ssd θα ειναι 120gb.....αυτο που με καιει πολυ ειναι για το λογισμικο! φιλε μου ευχαριστω για την βοηθεια αλλα πως ακριβως θα εχω ιντερνετ οταν θα το κανω αυτο που λες?? drivers κτλπ?? Θα είναι περασμένα μεσα στο στικάκι. Μου φαίνεται οτι δεν έχεις τρέξει στη ζωη σου linux live cd....κάτι παρόμοιο είναι με μόνο το recovery function. Eπίσης αν το μηχάνημα είναι καινούργιο θα τρέξει το internet recovery. Και μην ξαναρωτήσεις το πως γίνεται χωρίς drivers το συγκεκριμένο ....
efthimakos1990 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 εχω τρεξει Linux... δηλαδη του κανω το recovery οταν θα βαλω και τον ssd απανω.....και τοτε θα μου πει που να εγκαταστήσει το mac os???χωρις να χαθουν τα αρχεια απο τον hdd??
atheatos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2015 εχω τρεξει Linux... δηλαδη του κανω το recovery οταν θα βαλω και τον ssd απανω.....και τοτε θα μου πει που να εγκαταστήσει το mac os???χωρις να χαθουν τα αρχεια απο τον hdd?? θα χαθουν μόνο οταν τα διαγράψεις. Ποιο λογισμικό έχεις?
efthimakos1990 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 δεν γνωριζω...ειναι μοντελο του 2009 παντως....δηλαδη θα υπαρχει το λογισμικο και στον ssd Και hdd??
atheatos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 δεν γνωριζω...ειναι μοντελο του 2009 παντως.... δηλαδη θα υπαρχει το λογισμικο και στον ssd Και hdd?? ναι , την εκδοση του osx την βρίσκεις στο μηλαράκι about this mac. Καλό είναι να ξέρουμε πιο λειτουργικό έχεις για να σε βοηθήσουμε ανάλογα, οπως και τα υπόλοιπα στιχεία,που θα εμφανιστουν. Αυτά που έγραψα ισχύουν απο την εκδοση 10.7 και μετά
atheatos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Για να λες MacBook μάλλον θα λες το πλαστικό . Και για να μην ξέρεις τι λειτουργικό έχει πιθανότατα είσαι leopard άντε βαριά σε snow leopard . Όποτε θα χρειαστείς το DVD εγκατάστασης του λειτουργικού.....
efthimakos1990 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2015 θα το μαθω και θα σου απαντησω συντομα φιλε μου
efthimakos1990 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 καλησπερα φιλε μου το μηχανημα γραφει οτι εχει MAC OS X 10.8.3
ramarg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Γιατί να θυσιάσεις το superdrive για να βάλεις ssd εκεί και δεν τον βάζεις στη θέση του hdd που έχεις ? Ακόμα και αν θες να έχεις τον δεύτερο(παλιό σκληρό) για backups γιατί να τον έχεις μέσα στο μακ ? Σε βάρος δεν κερδίζεις τίποτα,σε αυτονομία επίσης,και μάλλιστα θα έχεις τα αρχεία σου μέσα σε σκληρό δεσμευμένο στο enclosure. Αφησε το superdrive, άλλαξε τον hdd με ssd, και κάνε τον hdd external με κάποιο enclosure.
efthimakos1990 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 ωραια και παλι αν αλλαξω τον hdd με τον ssd πρεπει αν του περασω το λογισμικο μεσα...αυτο ρωταω....πως?
ramarg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 ωραια και παλι αν αλλαξω τον hdd με τον ssd πρεπει αν του περασω το λογισμικο μεσα...αυτο ρωταω....πως? Τον έχεις αγορασμένο τον ssd ? Eαν ναι πέρασε τον και δες εαν bootarei σε internet recovery.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα