nicoc89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Άκουγα το τραγούδι princes of the universe και σκεφτόμουν ...η ερώτηση μου ειναι απο που ξεκίνησε ο μύθος της αθανασίας ? υπάρχει κάποιο ζώο που δεν πεθαίνει ? όχι απαραιτήτως που μπορούμε να το δούμε αλλα και μικροοργανισμός , μικρόζωο δηλαδή? Ρωτάω γιατι όλες οι φαντασίες βγήκαν απο κάπου , το οτι ο άνθρωπος θα μπορούσε να πετάει το σκέφτηκαν απο τα πουλιά , το οτι θα μπορούσε να αναπνέει κάτω απ το νερό το σκέφτηκαν απο τα ψάρια και τα αμφίβια , για την αθανασία όμως? Ξέρω πως οι σαύρες μπορούν να αναγεννούν κομμένα τους μέλη όπως η ουρά αλλα όχι το κεφάλι (όπως ο highlander) αλλα το κομμάτι της αθανασίας απο που το σκέφτηκαν ? Προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτηκαν τον highlander για όσους δεν τον ξέρουν ειναι αυτόςΜήπως όντως υπάρχει τρόπος να αναγεννάμε τα νεκρά μας κύτταρα με ίδια ή καλύτερης ποιότητας και έτσι να μην οδηγούμαστε προς τον θάνατο αλλα προς την εξέλιξη ? Ποιο το νόημα να γεννιέται ενας μεγάλος επιστήμονας αν πεθαίνει ξαφνικά πριν δώσει ότι έχει να δώσει και μετά να πρέπει να περιμένουμε ενα μωρό να μεγαλώσει να μάθει οτι ήξερε ο επιστήμονας και να πάει λιγο παραπέρα? Μήπως η απάντηση βρίσκεται σε κάποιο ζώο που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμα γιατι επειδή ακριβώς ειναι αθάνατο είναι ποιο εξελιγμένο και ποιο έξυπνο απο εμάς και ξέρει να κρύβεται ή ειναι πολύ μικρό για να το δούμε?? ξέρω παρατραβηγμένο αλλα γιατί όχι ¨??... το μέγεθος λογικά δεν παίζει ρόλο στην εξυπνάδα αφου η ιστορία έδειξε πως οι υπολογιστικές μονάδες όσο εξελίσσονται τόσο μικρότερο μέγεθος αποκτούν. Αρα αν πούμε οτι οι cpu ειναι ενας εγκέφαλος τότε μοιάζει λογικό.anyway , ελπίζω να καταλαβαίνεται τι θέλω να πω , αν όχι απαντήστε μου απλά στην ερώτηση που έχω boldάρει thx 2
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 To χαιλαντερ σαφως και ειναι φαντασια, τωρα οργανισμοι που δεν πεθαινουν υπαρχουν πχ ενα ειδος μεδουσας που μπορει να αναγεννάει συνεχως νεα κυτταρα. 1
nicoc89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 ωραία , αυτό δεν το ήξερα , αλλα αφού δεν πεθαίνει και γεννάει κ άλλες τότε πως και δεν έχουν κατακλύσει τον πλανήτη μου ?..
Lucifer Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Είναι ιδεολογικά κατά του εμβολιασμού. Επίσης δεν έχουμε δει αστακό να πεθαίνει από ηλικία. 6
Xvipes Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 ωραία , αυτό δεν το ήξερα , αλλα αφού δεν πεθαίνει και γεννάει κ άλλες τότε πως και δεν έχουν κατακλύσει τον πλανήτη μου ?.. Βγάλε το σου γιατί ποτέ δε ξέρεις
pitogiro Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Does 'immortal' jellyfish have the secret to everlasting life? Jelly...? 2
nicoc89 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 η αλήθεια ειναι πως im jelly yeah , αφου παλιά είχα πωρωθεί τόσο με το highlander να γίνω αθάνατος που δοκίμαζα ότι έβρισκα μπροστά μου XD .. τέτοια φάση Αλλα ειναι περίεργο που οι επιστήμονες δεν αναζητούν κάποια λύση , τουλάχιστον να ζούμε κανα 200ρι χρόνια , σε 70-80 μέχρι να βηξεις πέθανες
sphinxgr Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Σε έχω! Πάρε την απάντηση σου http://fridge.gr/62592/stiles/scizophrenia/
zio10 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 η αλήθεια ειναι πως im jelly yeah , αφου παλιά είχα πωρωθεί τόσο με το highlander να γίνω αθάνατος που δοκίμαζα ότι έβρισκα μπροστά μου XD .. τέτοια φάση Αλλα ειναι περίεργο που οι επιστήμονες δεν αναζητούν κάποια λύση , τουλάχιστον να ζούμε κανα 200ρι χρόνια , σε 70-80 μέχρι να βηξεις πέθανες Σίγουρα αναζητούν κάποια λύση! (έτσι πιστεύω δηλαδή)
Anorymous Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 η αλήθεια ειναι πως im jelly yeah , αφου παλιά είχα πωρωθεί τόσο με το highlander να γίνω αθάνατος που δοκίμαζα ότι έβρισκα μπροστά μου XD .. τέτοια φάση Αλλα ειναι περίεργο που οι επιστήμονες δεν αναζητούν κάποια λύση , τουλάχιστον να ζούμε κανα 200ρι χρόνια , σε 70-80 μέχρι να βηξεις πέθανες 6 δις πλυθησμο με το 50% να μην εχει προσβαση σε βασικα οπως φως νερο, το αλλο μισο εχει μαμησει τον πλανητη οποτε σκεψου τι θα γινοταν αν ειμασταν αθανατοι.... 4
Mikeasdf Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δε νομιζω, απλα ειναι κατι που θα το ηθελε το 99% του κοσμου και λογω αυτου το εχουν δημιουργησει, ισως για να τραβηξουν κοσμο (μιλαω για ταινιες που κανουν τους πρωταγωνιστες αθανατους). Σαν να λεμε dream on
shine Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 αθάνατος οργανισμός; το δημόσιο φίλε. δε πεθαίνει με τίποτα 15
panagos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2015 η ερώτηση μου ειναι απο που ξεκίνησε ο μύθος της αθανασίας ? Προσπαθώ να καταλάβω πως σκέφτηκαν τον highlander Μα θέλει και ερώτημα; Τα υπαρξιακά του ανθρώπου, ξεκίνησαν λίγο μετά αφού σταμάτησε να γρυλίζει, και λίγο πριν αρχίσει να μιλάει. Οι περισσότεροι άνθρωποι, δυσκολεύονται να βρουν νόημα σε μια ζωή που μια μέρα θα σταματήσει να υφίσταται. Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που υπόσχονται οι θρησκείες; Μιας μορφής αιώνιας ζωής. Αυτή είναι η καψούρα μας. Μπορεί να βρεθεί κάποια μέθοδος ανάπλασης κυττάρων ξερωγω ή ένας τρόπος να σταματήσουμε να οξειδωνόμαστε. Το θέμα είναι, είναι ηθικό να γίνει κάτι τέτοιο; Θα είναι δίκαιο; Θα μπορεί ο καθένας να έχει πρόσβαση στην αιωνιότητα; Με τον υπερπληθυσμό τί κάνουμε; Μήπως η αθανασία είναι ματαιοδοξία; Πιστεύω πάντως ότι, όσον αφορά την αθανασία, επικεντρωνόμαστε σε λάθος σημείο. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε το σώμα, ενώ αυτό που είναι πιο σημαντικό, και ενδεχομένως πιο εφικτό, είναι να διατηρήσουμε τη συνείδηση. Ένα upload του εγκεφάλου σε υπολογιστή, ίσως και σε ρομπότ στο μέλλον. Αυτό μας λείπει περισσότερο στους ανθρώπους που φεύγουν. Όχι η φυσική τους παρουσία, αλλά οι γνώσεις τους και οι ιδέες τους. 6
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα