Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1. Ιδιαιτερα τον πρωτο καιρο μεχρι ο οργαανισμος να συνηθισει την αγωγη και να βρεις τις ισορριπιες του ενα θεμα συγκεντρωσης το εχεις. Σε καμια περιπτωση ομως δεν μιλαμε φαση φυτο, η φαση φυτο μαλλον συμπτωμα της καταθλιψης που περνα ειναι.

2. Οχι τα αντικαταθλιπτικα δεν μπορουν να σε κανουν να φαινεσαι πιο ειρωνικο η εν γενει πιο μαλακα απ`οτι ησουνα. Ειναι θεμα καθαρα χαρακτηρα και πως αυτος προσαρμοζεται σε οσα εκεινη περνα.

3. Τα αντικαταθλιπτικα ειναι ψυχοφαρμακα.

4. Αν εμπιστευομαστε τον γιατρο ακολουθουμε πιστα της οδηγιες του και παιρνουμε ολη την αγωγη, κανουμε ολο τον κυκλο. Αν οχι βρισκουμε καποιον γιατρο να εμπιστευομαστε...

και πως αντιδρα σε καταστασεις σε συνδυασμο με την ουσια/δοσολογια

το 4 ειναι πολυ σημαντικο. Δεν πρεπει να τα σταματησεις μονος σου και ποτε αποτομα.

• Like 1
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Απο ποια χάπια θα εξαρτηθεί; Δεν ανέφερε καν τι χάπια παίρνει ακριβώς εν το μεταξύ, σε τι δώσεις κλπ...

Να τα αφήσει σαν τελευταία επιλογή, αυτό λέω. Από κει και πέρα ό,τι νομίζει ο καθένας....:)

• Like 1
Δημοσ.
2. Οχι τα αντικαταθλιπτικα δεν μπορουν να σε κανουν να φαινεσαι πιο ειρωνικο η εν γενει πιο μαλακα απ`οτι ησουνα.

Μην λετε ανοησιες τα αντικαταθλιπτικα και μιλαμε βασικα για SSRI  δεν προκαλουν...ειρωνια. See what

i did there? Ημουν ειρωνικος ενω τα εχω κοψει χρονια...

Δύσκολα θα δει καλό από τέτοια χάπια....θα εξαρτηθεί σιγά σιγά και θα γίνει άλλος άνθρωπος (όπως λες ότι ήδη άρχισε να γίνεται). Για μένα μακριά, ας ψάξει οποιοδήποτε άλλο τρόπο!

Τι ανοησιες ειναι αυτες μωρε? Στο 2015 ειμαστε ελεος! Με την καθοδηγηση ενος σωστου επιστημονα αν

παρει την καταλληλη αγωγη θα βελτιωθει πολυ η υγεια της. Τα φαρμακα αυτα ειναι ομως ενα σωσιβιο,

να ερθει στα ισια της να μπορεσει να σταθει στα ποδια της ξανα.

Ιδιαιτερα τα SSRI εχουν σωσει κοσμο με καταθλιψη η αγχωδεις διαταραχες και εχουν το πλεονεκτημα

οτι δεν ειναι εθιστικα.

• Like 6
  • Sad 1
Δημοσ.

Δύσκολα θα δει καλό από τέτοια χάπια....θα εξαρτηθεί σιγά σιγά και θα γίνει άλλος άνθρωπος (όπως λες ότι ήδη άρχισε να γίνεται). Για μένα μακριά, ας ψάξει οποιοδήποτε άλλο τρόπο!

σε heavy καταστασεις τα φαρμακα μπορουν να μετριασουν τα συμπτωματα, οποτε σε συνδυασμο με ψυχοθεραπεια, κανουν την διαδικασια επιλυσης πιο ευκολη. Το point ειναι να φτασεις σε ενα σημειο που δεν θα τα χρειαζεσαι

σε τερμα hardcore απλα κανουν την ζωη πιο υποφερτη

Μερικα απο αυτα εχουν πολλες παρενεργειες, που εξαρτωνται και απο τη δοση και το χρονικο ευρος

Για πιο απλες καταστασεις, καλο ειναι να αποφευγονται

Μην λετε ανοησιες τα αντικαταθλιπτικα και μιλαμε βασικα για SSRI  δεν προκαλουν...ειρωνια. See what

i did there? Ημουν ειρωνικος ενω τα εχω κοψει χρονια...

μια χαρα μπορουν να προκαλεσουν

• Like 2
Δημοσ.

εγώ από ένα ζόρι πάντως που τράβηξα, και δεν έφευγε για κανα χρόνο. με θεραπεία ladose και 1/2 αντυψωχοτικά σε ένα 8μηνο άρχισα να είμαι πάλι στα ίσια μου.

είρωνας πάντως δεν είμουν, απλώς με διακατείχε μια "fake" χαρά που κάπως σε challengάρει να την βάλεις στο πρωσοπικο σου πρόγραμμα και να την φέρεις στα μέτρα σου.

αυτά απο πρωσοπική άποψη.

• Like 2
Δημοσ.

Η αλλαγή συμπεριφοράς, δεν αποκλείεται να είναι παρενέργεια κάποιου φαρμάκου.

Οι παρενέργειες διαφέρουν από άτομο σε άτομο, δεν παρουσιάζονται σε όλους του ασθενείς.

Γι' αυτό και το θεωρώ απαράδεκτο να της προτείνει φάρμακα ο ψυχολόγος.

• Like 1
Δημοσ.

Αφηστε τις διαγνωσεις στα φορουμ και οτι τα φαρμακα δεν κανουν καλο, σε αυτες τις περιπτωσεις χρειαζεται σοβαρος ψυχιατρος να σε παρακολουθει.. Θα κανει διαγνωση και αν βρει κατάθλιψη θα δωσει συγκεκριμενη αγωγη την οποια θα ρυθμιζει/αλλαζει αναλογα με την κατάσταση.

• Like 9
Δημοσ.

Δεν ξέρω αν 3 μήνες είναι αρκετοί, έχω την εντύπωση πως τα αποτελέσματα κρίνονται αρκετούς μήνες μετά, πάντως αν σε κάποιον δεν δουλεύουν σωστά τα χάπια, αλλάζει χάπια ή συμβουλεύεται άλλο γιατρό.

Εγώ γενικά ήμουν κατά των φαρμάκων, μάλλον επειδή είχα την αντίληψη πως τα λανσάρουν στον κόσμο και τα κατεβάζει σαν καραμέλες, αλλά η αλήθεια είναι πως έχω δει σε αρκετούς γνωστούς που είχαν πρόβλημα πολύ σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά τους και έχω αναθεωρήσει κάπως.

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Πιστευω οτι ειναι καλο τετοια προβληματα να αντιμετωπιζονται νωρις για να ειναι ευκολοτερη η θεραπεια και να μην ταλαιπωρειται ο ασθενης.

Τι συμβαινει ομως με τους ψυχολογους και τους ψυχιατρους,ειναι εντιμοι στο μεγαλυτερο ποσοστο?Η μπορει να "πεσεις" καποιον απατεωνα και να σε καταστρεψει?Ειδικα αν προκειται για ψυχιατρο που θα συνταγογραφησει φαρμακα.

• Like 1
Δημοσ.

Αυτοι που μπορουν να σε καταστρεψουν ειναι λιγοι. Αυτοι που απλα θα σε δουν σαν πορτοφολι, περισσοτεροι. Οι πιο πολλοι ειναι ΟΚ παντως. Αυτοι που κανουν πραγματικα καλη δουλεια λιγοι.

Σε καθε περιπτωση τον μεγαλυτερο ρολο παιζει το interaction "γιατρου" και "ασθενη"

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν 3 μήνες είναι αρκετοί, έχω την εντύπωση πως τα αποτελέσματα κρίνονται αρκετούς μήνες μετά, πάντως αν σε κάποιον δεν δουλεύουν σωστά τα χάπια, αλλάζει χάπια ή συμβουλεύεται άλλο γιατρό.

Εγώ γενικά ήμουν κατά των φαρμάκων, μάλλον επειδή είχα την αντίληψη πως τα λανσάρουν στον κόσμο και τα κατεβάζει σαν καραμέλες, αλλά η αλήθεια είναι πως έχω δει σε αρκετούς γνωστούς που είχαν πρόβλημα πολύ σημαντική βελτίωση στην καθημερινότητά τους και έχω αναθεωρήσει κάπως.

Και εγώ αρχές του 2011 ήμουν έτοιμος να καταρρεύσω και γενικά το πάλευα μόνος μου. Μετά από 4 μήνες εσωτερικής πάλης με εντονη κατάθλιψη και έντονη ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή αποφάσισα να πάω σε γιατρό. Τα πρώτα που μου έδωσε ήταν τα dumyrox και μετά από κάποιο διάστημα effexor.

Μετά από κανά μήνα ήρθα στα ίσια μου

• Like 1
Δημοσ.

μια φιλη επειδη εχει φοβιες, δεν κοιμαται και διαφορα αλλα ψυχολογικα τα οποια τα κουβαλαει χρονια, πηγε σε ψυχολογο ο οποιος της εδωσε και παιρνει αντικαταθλιπτικα χαπια εδω και καιρο.

μετα απο 3 μηνες εχει αλλαξει η κοπελα προς το χειροτερο θα ελεγα ειναι πιο ειρωνικη φαινεται χαμενη στο διαστημα (σαν να ειναι φυτο) δεν εχει ορεξη γενικα για τιποτα και αναρρωτιεμαι αν ολο αυτο προερχεται απο τα αντικαταθλιπτικα που παιρνει για καποιους μηνες και μηπως γινει χειροτερα στο μελλον και παει για ψυχοφαρμακα μετα

την κοπελα την γνωριζω καλα 6 χρονια και μεχρι πριν τα ξεκινησει να τα παιρνει δεν ειχε τετοια γενικη συμπεριφορα σαν ανθρωπος

ειναι καλο να παιρνει αντικαταθλιπτικα καποιος στην ηλικια των 30 και τι επιπτωσεις εχουν στην ολη συμπεριφορα ?

Πολύ αμφιλεγόμενα τα χάπια για τέτοιες δουλειές πάντως!

Εδω καλά καλά δεν είναι αποδεκτά από τους γιατρούς, ρωτάς και συ στο insomnia :unsure:

Συζήτηση με ψυχίατρο και όχι ψυχολόγο για όλες τις απορίες που μπορεί να έχει περί φαρμάκων. Απο δω δεν θα βγάλεις-βγάλει άκρη.

Δημοσ.

καλο θα ηταν να συμβουλευτει και αλλο γιατρο για την συνταγη που της εδωσε και να συνεχισει με οποιον γιατρο την γεμιζει δηλαδη τον εμπιστευεται οχι σαν κατι βλακες που τους μιλας και κοιτανε το ρολοι για να περασει ο επομενος πελατης.αν ομως δεν τηρει την συνταγη σωστα,δηλαδη μια τα παιρνει και μια οχι,η τα κοβει και τα ξανααρχιζει δυστυχως εχουν τρομερες συνεπειες δηλαδη χειροτερευει αλλο τοσο απο οπως ηταν οταν ξεκινησε και ετσι δυσκολευει και μεγαλωνει ο χρονος να ερθει στα ισα της μετα.ψυχολογος αποκλειεται να τις εγραψε χημεια εκτος αν παιρνει τιποτα φυτικα χαπια χωρις συνταγη.οι παρενεργειες κρατανε το πολυ 3 βδομαδες αλλα θελει συχνη παρακολουθηση απο τον ψυχιατρο γιατι μπορει να μην της κανουν και να της αλλαξει συνταγη.Δυστυχως ειναι μια κατασταση που ολο και περισσοτερος κοσμος βιωνει σημερα και απο μικρη ηλικια λογω ανχους κτλ ακομα και φοιτητες.Μιλαω εκ πειρας γιατι τα χω περασει και δεν ντρεπομαι κιολας και οποιος νομιζει και λεει οτι αυτα ειναι χαζα και μην παιρνει κτλ ας το κρατησει για τον εαυτο του και την ζωη του μην παρει και αλλον στο λαιμο του.πιασε την φιλη λοιπον να παει σε εναν ειδικο ψυχιατρο να την καθοδηγησει σωστα και μην τα αφηνει αυτα ειναι επικινδυνο να παιζεις με το μυαλο,γιαυτο και οι τοσες αυτοκτονιες στις μερες μας.Συγνωμη αν σας κουρασα με την απαντηση ομως ειναι σοβαρο θεμα τα ψυχολογικα στον ανθρωπο και δεν τα αφηνουμε με τιποτα  στην τυχη τους.

Δημοσ.

Χλωμο να πηρε χαπια απο ψυχολογο. Δεν εχουν δικαιωμα συνταγογραφησης γιατι απλα δεν ειναι γιατροι. Θελω να ελπιζω οτι πηγε σε ψυχιατρο.

Nαι προφανώς κ δεν παίζει επίσημα να πήρε αγωγή από ψυχολόγο.Τώρα να έκανε ο συνάδελφος κάποια off the record προτροπή  χύμα στο κύμα (χωρίς καν να την έχει δει ψυχίατρος) να πάρει το τάδε ή δεινα χάπι  πάλι για κομματάκι αντιεπαγγελματικό/αντιδεοντολογικό μου κάνει.

Σε κάθε περίπτωση από τη στιγμή που δεν ξέρουμε περισσότερα για το τι αντιμετωπίζει η κοπέλα δεν μπορούμε να πούμε πολλά.Εαν όντως την βλέπει ψυχολόγος κ δεν την έχει παραπέμψει επίσημα σε ψυχίατρο για αγωγή μπορεί να οφείλεται στην προσέγγιση του συναδέλφου (λέω εγώ τώρα).Όπως κ να χει ας συζητήσει με τον ψυχολόγο της το ενδεχόμενο παραπομπής σε ψυχίατρο να δούμε εαν θα πάρει κάποια διάγνωση διότι στο φλου το ''παίρνω αντικαταθλιπτικά'' μπορεί να πιάνει μεγάλη γκάμα ψυχικών διαταραχών.

Σε πολύ γενικές γραμμές πάντως εαν πιθανολογήσουμε από αυτά που λέει ο OP πως η κοπέλα θα βρίσκεται κάπου στο φάσμα διαταραχών της διάθεσης τότε η πεπεταμένη είναι αυτό που λέμε συνδιαστική θεραπεία.Με λίγα λόγια αγωγή σε συνάρτηση με κάποια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση.Πχ  χοντρικά για να δώσω ένα παράδειγμα για την περίπτωση της κατάθλιψης αγωγή με αντικαταθλιπτικά  συν CBT (γνωσιακή συμπεριφοριστική θεραπεία) έχει αποδειχτεί πως έχει τα καλύτερα απότελεσματα με σχεδόν 80% ίαση σύμφωνα με το πιο current ερευνητικό meta-analysis.

• Like 3
Δημοσ.

Συχνά άνθρωποι που παρακολουθούνται από ψυχίατρο λένε ότι παρακολουθούνται από ψυχολόγο.  Στη λαϊκή αντίληψη ο ψυχίατρος είναι για τους τρελούς, ενώ "ψυχολόγος" ακούγεται πιο light.  Έχω δύο παραδείγματα στο συγγενικό μου περιβάλλον.  Η μία που είναι και μεγάλης ηλικίας γυναίκα παίζει να μην ξέρει καν τη διαφορά.

Ψυχολόγος να γράφει φάρμακα δε νομίζω, παραείναι χοντρό. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...