Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ψυχοφαρμακα μονο απο ψυχιατρο δινονται. απλα οπως ειπε και ο πιο πανω, το "ψυχολογος" ακουγεται πιο light στο οπισθοδρομικο μπουρδελο που ζουμε.οποιος εδω παιρνει αντικαταθλιπτικα λαμβανει λιιγο καλυτερη αντιμετωπιση απο λεπρο.

και δεν ειναι σιγουρο btw οτι το πρωτο που θα παρει θα κανει δουλεια, τις οποιες παρενεργειες πρεπει να τις αναφερει και να μη θεωρει τιποτα δεδομενο (με χαλαει, αρα ετσι πρεπει να ειναι για να γινω καλα)

μπορει να παρει το Effexor και να κανει δουλεια η να της αλλαξει τα φωτα. οπως και το Ladose η το Zoloft και ποσα αλλα..

• Like 2
  • Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εν έτει 2015 , δεν παίζουνε τα SSRI , αλλά τα SNRI , 4ης γενειάς.

Το πρώτο 6μηνο , μέχρι να ρυθμιστεί λιγάκι το χημικο στον εγκέφαλο , υπάρχουνε θεματάκια.

Καλος ψυχίατρος για τα παθολογικά , καλός ψυχολογος για τα βαθιά θεματα.

• Like 1
Δημοσ.

βοηθανε ρε παιδια αυτα τα πραγματα, δεν σου μενει κανα κουσουρι πχ να εχει επιδραση στον εαυτο σου, στο χαρακτηρα σου κλπ;

Και προς το καλο να ειναι και να καλυτερεψει τον χαρακτηρα σου, δεν ειναι λιγο fake?

Γενικα εγω δεν θα επαιζα με τον εγκεφαλο μου, φυσικα σε βαριες περιπτωσεις χρειαζεται

• Like 1
Δημοσ.

βοηθανε ρε παιδια αυτα τα πραγματα, δεν σου μενει κανα κουσουρι πχ να εχει επιδραση στον εαυτο σου, στο χαρακτηρα σου κλπ;

Και προς το καλο να ειναι και να καλυτερεψει τον χαρακτηρα σου, δεν ειναι λιγο fake?

Γενικα εγω δεν θα επαιζα με τον εγκεφαλο μου, φυσικα σε βαριες περιπτωσεις χρειαζεται

υποτιθεται οτι τα παιρνεις για καλο σου οταν εχεις προβλημα.Αν περιμενεις να φτασεις σε βαρια περιπτωση τοτε κλαφτα αν σε προλαβουν τυχερος θα εισαι.Γιαυτο η καθε συνταγη και το καθε χαπι και η ουσια που εχει μεσα παει αναλογα με την περιπτωση σου.Ξεκιναει απο τα ηπια και αν εισαι σε βαρια μορφη και δεν το προλαβεις εκει πας σε βαρια φαρμακα.το καλο ειναι να πονηρευτεις και να το προλαβεις εγκαιρως.Αυτα δεν τα αφηνεις στην τυχη τους.Καλυτερη θεραπεια για ολα ειναι η εργασια,γιαυτο και βλεπουμε ολο και περισσοτερους ανθρωπους με καταθλιψη,κρισεις πανικου κτλ γυρω μας.(ο ποιο δυνατος κερδιζει στις μερες μας) :-)

Δημοσ.

Κανείς δεν παίζει με τον εγκέφαλό του.  Τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι ναρκωτικά, δεν τα παίρνουμε για αναψυχή.  Τα παίρνουμε όταν είμαστε άρρωστοι για να ξαναγίνουμε φυσιολογικοί.  Αν ένας φυσιολογικός πάρει αντικαταθλιπτικά δε θα "φτιαχτεί", γιατί τα αντικαταθλιπτικά δε σε κάνουν χαρούμενο όπως το χασίσι, σε κάνουν απλώς φυσιολογικό όταν είσαι καταθλιπτικός. 

Τα αντικαταθλιπτικά δε σου αλλάζουν το χαρακτήρα, σου αλλάζουν τη διάθεση (όταν η διάθεσή σου δεν είναι φυσιολογική).  Αν ας πούμε δε μπορείς να διαβάσεις για τις Πανελλήνιες επειδή στο μυαλό σου στριφογυρνάει συνέχεια η σκέψη ότι θα πεθάνεις ή ότι θα πεθάνουν οι δικοί σου, παίρνοντας αντικαταθλιπτικά μπορεί αυτές οι σκέψεις να σταματήσουν ή να τις σκέφτεσαι λιγότερο συχνά και να μπορέσεις να συγκεντρωθείς στο διάβασμά σου.  Με άλλα λόγια τα αντικαταθλιπτικά σε ξανακάνουν λειτουργικό.  Ο άνθρωπος με κατάθλιψη σταματάει να είναι λειτουργικός σε διάφορους βαθμούς, από το να μην αποδίδει στη δουλειά του, να μη μπορεί να πλυθεί και να φροντίσει τον εαυτό του μέχρι να μη μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να μη μπορεί να φάει. 

Ίσως παρασύρθηκες από το ποστ του θεματοθέτη που λέει ότι η φίλη του έγινε ξαφνικά ειρωνική ενώ πριν δεν ήταν.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν την έκαναν ειρωνική τα αντικαταθλιπτικά.  Για μένα το πιθανότερο είναι να την έχουν ζαλίσει την κοπέλα διάφοροι που της λένε "τι τα θες αυτά τα χάπια, δε σου κάνουν καλό, θα σε κάνουν φυτό, καλύτερα να τα κόψεις", κλπ. και να έχει καταφύγει στην ειρωνία σαν άμυνα.  Πόσες φορές να κάτσεις να εξηγήσεις στον κάθε άσχετο ότι τα χάπια τα χρειάζεσαι για να διατηρηθείς στη ζωή;

Θυμίζω ότι η κατάθλιψη είναι πάθηση ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ.

Την επόμενη φορά που θα σας έρθει να πείτε σε φίλο σας "κόψε αυτά τα χάπια" ξανασκεφτείτε το.  Αν ο φίλος ακολουθήσει τη συμβουλή  σας και μετά από λίγο αυτοκτονήσει, πώς θα φέρετε αυτό το βάρος;

• Like 3
Δημοσ.

Λοιπόν ας πω εγώ την ιστορία μου, είμαι 21 χρονών τώρα μοναχοπαίδι. Από τα 17 μου άρχισα να έχω φοβίες για την υγεία μου(πως δηλαδή θα πάθω κάτι), κατάθλιψη, κρίσεις πανικού κλπ. Όλα αυτά βέβαια δεν ξεκίνησαν από το τίποτα, στα 16 έχασα τον πρώτο ξάδερφο μου που ήταν πολύ κοντινό μου άτομο από ξαφνική ανακοπή καρδιάς που ποτέ δεν μάθαμε πως και γιατί(ήταν 18) Ο πατέρας μου με πολλά προβλήματα υγείας(καρδιά,διαβήτη) 1-2 φορές παραλίγο να τον χάσω μπροστά στα μάτια μου και άλλα τέτοια. Νόμιζα πως κάτι έχω, πως κάτι θα πάθω και εγώ, έκανα όλες τις εξετάσεις εγκεφάλου, σώματος τα πάντα. Έφτασα σε σημείο να μην βγαίνω από το σπίτι, να μην υπάρχει ζωή για μένα. Όταν επιτέλους καταλάβαμε πως όλα αυτά τα δημιουργούσε το κεφάλι μου πήγα σε έναν ψυχίατρο. Στην αρχή προσπαθήσαμε χωρίς καμία αγωγή και με βοήθεια ψυχολόγου αλλά δεν είδαμε μεγάλη διαφορά, άρχισα να παίρνω μια αγωγή με βασική ουσία την σιταλοπράμη(http://www.galinos.gr/web/drugs/main/substances/citalopram) για 2 χρόνια και κάτι, στην αρχή δεν είδα διαφορά αλλά μετά από κάποιους μήνες άρχισα να την βλέπω. Την θεραπεία αυτή τη σταμάτησα πριν 6 μήνες. Δεν ξέρω για εσάς και τι πιστεύετε για τα ψυχοφάρμακα. αλλά η ζωή μου χωρίς να κάνω αυτή τη θεραπεία δεν ξέρω πως θα ταν τώρα. Όλα με έναν σωστό ψυχίατρο που νοιάζεται για τον ασθενή, ανθρώπους να σε στηρίξουν και πάνω απ' όλα ΔΙΚΗ ΣΟΥ θέληση ξεπερνιούνται. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.

Διαφωνω προτιμω κανα fight club απο το τρεξιμο

πες τα ντε! να δερνεις κοσμο να νιωθεις το αιμα να βραζει στις φλεβες σου. πρεπει να ξαναρχισω τις πολεμικες τεχνες...

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον από ότι εμαθα τα χαπια που της εχει δωσει  λεγονται seroxat.

Γνωρίζετε τι παιζει με αυτά τα χαπια ?

Δημοσ.

Δεν υπάρχει αντικειμενικά καλό και κακό φάρμακο.

Αν έχει παρενέργειες στον συγκεκριμένο οργανισμό, της αλλάζει φαρμακευτική αγωγή ο ιατρός. 

Σε κάποιους μπορεί να είναι θαυματουργο και σε κάποιους άλλους να έχει μια παρενέργεια που εμφανίζεται μια στο εκατομμύριο.

• Like 1
Δημοσ.

λοιπον από ότι εμαθα τα χαπια που της εχει δωσει  λεγονται seroxat.

Γνωρίζετε τι παιζει με αυτά τα χαπια ?

βαζεις κιλα με αυτα

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...