γροσερισοπ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 έχω βαρεθει με τα σκαμπανεβάσματα του Router και του μέτριου του wifi, σελίδες αργουν να φορτώσουν κλπ, ενώ με ethernet ειναι όλα ποιο ομαλά. λέω να παω για ένα airport epxress max στα 100€ (αν και γλυκοκοιτάζω κάτι με 50άευρα από αμερική)τι γνώμες έχετε; αξιζει η επένδυση για WiFi stability η να κοιτάξω για άλλες εναλλακτικές; (δεν έχω ιδέα απο networking hardware υποσυστηματα κλπ.) ή πάλι θα έχω θέματα? windows laptops παντως μια χαρά πάνε μονο τα mac os x καθε τρεις και λιγο όταν το πιάσει κανει τρελά αργά πράγματα. η γραμμή μου φτάνει το 1.6mb/s και στριμάρει "ΟΚ" (μερικές φορές με θέμα) 720p/1080p στο δίπλα δωμάτιο (όχι βαριλα releases τυπου yify)υ.γ έχω βάλει το σωστό κανάλι στο router. υ.γ με ψήνει και αυτο ότι μπορουν να μπούνε και ηχεία ασύρματα δλδ μακρια απο το imac! 1
ramarg Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 έχω βαρεθει με τα σκαμπανεβάσματα του Router και του μέτριου του wifi, σελίδες αργουν να φορτώσουν κλπ, ενώ με ethernet ειναι όλα ποιο ομαλά. λέω να παω για ένα airport epxress max στα 100€ (αν και γλυκοκοιτάζω κάτι με 50άευρα από αμερική) τι γνώμες έχετε; αξιζει η επένδυση για WiFi stability η να κοιτάξω για άλλες εναλλακτικές; (δεν έχω ιδέα απο networking hardware υποσυστηματα κλπ.) η γραμμή μου φτάνει το 1.6mb/s και στριμάρει "ΟΚ" (μερικές φορές με θέμα) 720p/1080p στο δίπλα δωμάτιο (όχι βαριλα releases τυπου yify) Tα ίδια τραβούσα και εγώ,πριν από 1 χρόνο,με τα τραγικά wifi router των παρόχων.Πήρα airport extreme και ησύχασα.. Μηδέν αποσυνδέσεις.Μηδέν διακοπές.. Σε θέμα ταχύτητων αυτό είναι θέμα παρόχου,απλά με το airport εξασφαλίζεις ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω άθλιου σήματος κ.τ.λ Εαν θες μέγιστες επιδόσεις,το βάζεις σε λειτουργία bridge με μία διαδικασία, και όχι ως wifi repeater. Eαν θες τη γνώμη μου αξίζει και με το παραπάνω.Θα ξεχάσεις όλα όσα ξέρεις. Υ.Γ. Πρόσθετα έχεις και μία θύρα usb και audio jack 3.5mm. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να συνδέσεις ένα περιφερειακό (π.χ ηχεία,εκτυπωτή,σκληρό) και να το κάνεις ασύρματο-να το χρησιμοποιείς ασύρματα εφόσον είσαι συνδεμένος στο δίκτυο.Ιδανικό εαν έχεις παλιό εκτυπωτή και πρέπει να συνδέεις καλώδιο για να εκτυπώσεις για παράδειγμα. Εκτός των άλλων εαν συνδέσεις σκληρό το κάνεις και time capsule εαν θες. Η αλήθεια είναι ότι για την δουλειά που κάνει ίσως είναι λίγο ακριβό το express (σε σχέση με άλλα no-name,thirdy party routers) αλλά παίρνεις apple,έχει εγγύηση καλής λειτουργίας και είναι σίγουρο προιον. Eαν έχεις και συσκευές apple αξίζει πολύ περισσότερο,λόγω απόλυτης συμβατότητας. 1
γροσερισοπ Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2015 Tα ίδια τραβούσα και εγώ,πριν από 1 χρόνο,με τα τραγικά wifi router των παρόχων.Πήρα airport extreme και ησύχασα.. Μηδέν αποσυνδέσεις.Μηδέν διακοπές.. Σε θέμα ταχύτητων αυτό είναι θέμα παρόχου,απλά με το airport εξασφαλίζεις ότι δεν υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω άθλιου σήματος κ.τ.λ Εαν θες μέγιστες επιδόσεις,το βάζεις σε λειτουργία bridge με μία διαδικασία, και όχι ως wifi repeater. Eαν θες τη γνώμη μου αξίζει και με το παραπάνω.Θα ξεχάσεις όλα όσα ξέρεις. Υ.Γ. Πρόσθετα έχεις και μία θύρα usb και audio jack 3.5mm. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να συνδέσεις ένα περιφερειακό (π.χ ηχεία,εκτυπωτή,σκληρό) και να το κάνεις ασύρματο-να το χρησιμοποιείς ασύρματα εφόσον είσαι συνδεμένος στο δίκτυο.Ιδανικό εαν έχεις παλιό εκτυπωτή και πρέπει να συνδέεις καλώδιο για να εκτυπώσεις για παράδειγμα. Εκτός των άλλων εαν συνδέσεις σκληρό το κάνεις και time capsule εαν θες. σε stream πως τα πάει (δλδ να παίξεις μια ταινια που ειναι στο δίκτυο (αλλο μακ) σε ένα αλλο; στο youtube πχ σε HD stream? για το macbook περισσότερο θα το πάρω ο iMac ειναι καρφωμένος με Ethernet για κανα game online. (αν και θα κανω πειρματισμους και αν δω δεν μασάει θα το βγάλω.) σε bridge mode θα το βάλω. ευκολο ειναι;
ramarg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 σε stream πως τα πάει (δλδ να παίξεις μια ταινια που ειναι στο δίκτυο (αλλο μακ) σε ένα αλλο; στο youtube πχ σε HD stream? για το macbook περισσότερο θα το πάρω ο iMac ειναι καρφωμένος με Ethernet για κανα game online. (αν και θα κανω πειρματισμους και αν δω δεν μασάει θα το βγάλω.) σε bridge mode θα το βάλω. ευκολο ειναι; Το έχεις ήδη αγορασμένο ? Εαν ναι θα σου πω τι να κάνεις. *Πρόσθεσα κάποια στοιχεία στην πρώτη απάντηση και δεν πρόλαβες να τα διαβάσεις. Η αλήθεια είναι ότι για την δουλειά που κάνει ίσως είναι λίγο ακριβό το express (σε σχέση με άλλα no-name,thirdy party routers) αλλά παίρνεις apple,έχει εγγύηση καλής λειτουργίας και είναι σίγουρο προιον. Eαν έχεις και συσκευές apple αξίζει πολύ περισσότερο,λόγω απόλυτης συμβατότητας. Εφόσον όμως έχεις apple macbook και imac μπορώ άνετα να σου πω ότι μπορείς να αποδεσμεύσεις ακόμα και τον imac από ethernet εαν θες. *Αυτό με το stream που ανέφερες δεν το κατάλαβα.Εξήγησε μου τι εννοείς **Εαν επιτρέπεται,σε ποιον πάροχο βρίσκεσαι ? Εαν είσαι ΟΤΕ μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα στο router του παρόχου για bridge mode..
γροσερισοπ Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Το έχεις ήδη αγορασμένο ? Εαν ναι θα σου πω τι να κάνεις. *Πρόσθεσα κάποια στοιχεία στην πρώτη απάντηση και δεν πρόλαβες να τα διαβάσεις. Εφόσον όμως έχεις apple macbook και imac μπορώ άνετα να σου πω ότι μπορείς να αποδεσμεύσεις ακόμα και τον imac από ethernet εαν θες. *Αυτό με το stream που ανέφερες δεν το κατάλαβα.Εξήγησε μου τι εννοείς **Εαν επιτρέπεται,σε ποιον πάροχο βρίσκεσαι ? Εαν είσαι ΟΤΕ μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πρέπει να αλλάξεις κάποια πράγματα στο router του παρόχου για bridge mode.. 1)Όχι δεν το αγώρασα ακόμα. 2) Stream εννώωω, να παίξεις μια ταινια 720p/1080p (βαριά καμια φορά) μέσω δικτύου. Πχ από iMac στο Macbook. 3)Forthnet, λες να έχω θέμα. Επίσης κανένας άλλος με εμπειρία;
ramarg Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 1)Όχι δεν το αγώρασα ακόμα. 2) Stream εννώωω, να παίξεις μια ταινια 720p/1080p (βαριά καμια φορά) μέσω δικτύου. Πχ από iMac στο Macbook. 3)Forthnet, λες να έχω θέμα. Επίσης κανένας άλλος με εμπειρία; 2) Δεν θα έχεις κολλήματα στα streams,μην ανησυχείς. 3) Θέμα δεν θα έχεις με το ρουτερ της forth απλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω,γιατί έχουν περίπλοκο menu (απ'οσο θυμάμαι δίνουν τα thomson,αλλά τα έχουν φτιαγμένα μέσα με δικό τους ui κτλ. 1) Αγορασε το και θα σε βοηθήσουν τα παιδιά από το thread για τα ασύρματα δίκτυα να το βάλεις σε bridge.
haHa Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Γιατι δεν παίρνεις κατι ποιοτικοτερο, με μεγαλύτερη αντοχη στο χρονο κ με περισσότερες δυνατότητες; Σε αυτα τα χρήματα βρισκεις επωνυμο ρουτερ με παραδοση στο networking με 802.11ac wifi(gigabit wifi , ως 1300mbps). Ισως μάλιστα μπορείς βα βρεις κ dsl modem router ωστε να βγαλεις τελειως το ρουτερ του παροχου.
γροσερισοπ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Γιατι δεν παίρνεις κατι ποιοτικοτερο, με μεγαλύτερη αντοχη στο χρονο κ με περισσότερες δυνατότητες; Σε αυτα τα χρήματα βρισκεις επωνυμο ρουτερ με παραδοση στο networking με 802.11ac wifi(gigabit wifi , ως 1300mbps). Ισως μάλιστα μπορείς βα βρεις κ dsl modem router ωστε να βγαλεις τελειως το ρουτερ του παροχου. παραπάνω δυνατότητες δεν θέλω. το express με καλυπτει. δλδ να κουμπόσω καναν σκληρο και κανα ηχείο. α και το σημαντικότερο ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ WIFI. με ολα τα ρουτερ παρόχων θεμα ειχα. έχεις να πρωτείνεις τπτ;
haHa Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2015 παραπάνω δυνατότητες δεν θέλω. το express με καλυπτει. δλδ να κουμπόσω καναν σκληρο και κανα ηχείο. α και το σημαντικότερο ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ WIFI. με ολα τα ρουτερ παρόχων θεμα ειχα. έχεις να πρωτείνεις τπτ; Yπαρχει αυτο αν θελεις κατι φθηνοτερο και με καλυτερο wifi (802.11ac): http://www.skroutz.gr/s/4340320/D-Link-GO-RT-AC750.html Ή μπορεις να πας σε αυτο αν θελεις να καταργησεις τελειως το modem του παροχου και να μην μπλεκεις με bridging, 2 συσκευες κλπ: http://www.skroutz.gr/s/5722481/D-Link-GO-DSL-AC750.html Εχει και αυτο ταχυτερο wifi (802.11ac). Προσωπικα θα κοιταγα να πηγαινα σε ενα 802.11ac gigabit router. Αν ηταν και modem(για να βγαλεις του παροχου), ακομα καλυτερα. Ενα καλο, ποιοτικο router ειναι επενδυση για χρονια, μην πας στο airport express. Kαποιο απο αυτα: http://www.skroutz.gr/s/406614/NetGear-WNDR4500-N900-Wireless-Dual-Band-Gigabit-Router.html http://www.skroutz.gr/s/3323554/TP-LINK-Archer-C7.html
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα