Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, Με λένε Κώστα και είμαι 16 ετών. Είμαι μαθητής Α' Λυκείου και θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με τα κενά που έχω στα μαθηματικά..( Πώς και τί να διαβάσω για να αναπληρώσω τα κενά μου κατανοώντας τα; )
Για να το πάρουμε από την αρχή είχα 2-3 χρόνια να πιάσω βιβλίο στα χέρια μου και να διαβάσω, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο.
Θα σας πω βασικές πληροφορίες ώστε να μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω ακριβώς.
Πάω φροντιστήριο 4 ώρες την εβδομάδα μαθηματικά για την Α' Λυκείου ώστε να μην αποκτήσω κι από εκεί μεγάλα κενά (2ώρες Άλγεβρα κ' 2ώρες Γεωμετρία).
Τα κενά μου είναι πολλά και απότι καταλαβαίνω, τα κύρια και βασικότερα είναι από την Γ' Γυμνασίου ( Παραγοντοποιήσεις και όοολα τα υπόλοιπα ), αλλά έχω και κενά από την Β' Γυμνασίου για να καταφέρω να κατανοήσω και την φυσική της Α' Λυκείου (εκτός και εάν κάνω λάθος).
Θέλω λοιπόν να μου πείτε εάν είναι εφικτό λοιπόν να αναπληρώσω κενά Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου μέχρι τον Σεπτέμβρη και εάν πρέπει να διαβάσω όλες τις ενότητες.
Δεν νομίζω να έχω παραλείψει κάτι, αν το έχω κάνει συγνώμη!

Θα ήθελα μόνο σοβαρές απαντήσεις εάν γίνεται..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, Με λένε Κώστα και είμαι 16 ετών. Είμαι μαθητής Α' Λυκείου και θα ήθελα την συμβουλή σας σχετικά με τα κενά που έχω στα μαθηματικά..( Πώς και τί να διαβάσω για να αναπληρώσω τα κενά μου κατανοώντας τα; )

Για να το πάρουμε από την αρχή είχα 2-3 χρόνια να πιάσω βιβλίο στα χέρια μου και να διαβάσω, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολο.

Θα σας πω βασικές πληροφορίες ώστε να μπορείτε να μου πείτε τι να κάνω ακριβώς.

Πάω φροντιστήριο 4 ώρες την εβδομάδα μαθηματικά για την Α' Λυκείου ώστε να μην αποκτήσω κι από εκεί μεγάλα κενά (2ώρες Άλγεβρα κ' 2ώρες Γεωμετρία).

Τα κενά μου είναι πολλά και απότι καταλαβαίνω, τα κύρια και βασικότερα είναι από την Γ' Γυμνασίου ( Παραγοντοποιήσεις και όοολα τα υπόλοιπα ), αλλά έχω και κενά από την Β' Γυμνασίου για να καταφέρω να κατανοήσω και την φυσική της Α' Λυκείου (εκτός και εάν κάνω λάθος).

Θέλω λοιπόν να μου πείτε εάν είναι εφικτό λοιπόν να αναπληρώσω κενά Γ' Γυμνασίου και Α' Λυκείου μέχρι τον Σεπτέμβρη και εάν πρέπει να διαβάσω όλες τις ενότητες.

Δεν νομίζω να έχω παραλείψει κάτι, αν το έχω κάνει συγνώμη!

Θα ήθελα μόνο σοβαρές απαντήσεις εάν γίνεται..

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

1332783608_sarkozy_laugh.gif

Ον τοπικ....

γιατι αφησες να σου δημιουργηθουν τοσο μεγαλα κενα οπως λες ?

• Like 1
Δημοσ.

αφησα να μου δημιουργηθουν τοσο μεγαλα κενα γιατι εκανα χαζομαρες και δεν κοιτουσα να διαβασω.... τωρα πηρα αποφαση να κατσω να στρωθω και δεν νομιζω πως ειναι αργα αλλα δεν ξερω εσεις θα μου το πειτε αυτο (ή μαλλον οι πιο εξιδικευμένοι πάνω στο θέμα)..

ΥΓ: φροντηστίριο πάω για τα μαθηματικά της Α' Λυκείου για να μην αποκτήσω μεγαλύτερα κενά, διότι τώρα τα μαθηματικά της Α' Λυκείου τα καταλαβαίνω έστω στο 30% και αν κάτσω και στρωθώ για να αναπληρωσω τα κενά πιστεύω πως αυτό το 30% θα γινόταν σίγουρα 80-90%

Δημοσ.

Κόψε τη γεωμετρία.Είναι εντελώς άχρηστη.

Τα μαθηματικά της β' λυκείου είναι κατά 90% άσχετα με αυτά της γ', τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν 3 χρόνια. Το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσες να ξεκινήσεις να κάνεις τα μαθηματικά της γ' λυκείου απο την β'.

Δημοσ.

κοιτα ο διευθυντης του φροντηστιριου και συγχρονως καθηγητης της αλγεβρας με βοηθαει οσο μπορει λεγοντας μου να πηγαινω 2 επιπλεον ωρες την εβδομαδα για τα κενα που εχω + οτι βοηθαει οσο μπορει την μητερα μου στο οικονομικο θεμα... γιατι οπως οι περισσοτεροι που εχουν προβλημα οικονομικο, εχουμε και εμεις το ιδιο στο σπιτι  και μαλιστα μεγαλο-μεγαλο (αλλα ξεφυγαμε απτο θεμα χεχε)

Τι εννοειτε να κοψω την γεωμετρια; στο διαβασμα ή στο φροντηστίριο;; Γιατι το φροντηστιριο με βοηθαει παρα πολυ για να καταλαβω την γεωμετρια και να μπορω να ανταπεξελθω στο σχολειο...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Δημοσ.

να πηγαινεις 2 ωρες επιπλεον. να τους πεις να σε δωσει ασκησεις. μονο με πραξη θα καταλαβεις τα μαθηματικα.

Δημοσ.

αυτο θα κανω, σ'ευχαριστω!

εχω και βοηθητικο της Γ' Γυμνασίου και τις Α' Λυκειου, ετσι οτι μπορω μονος μου διαβαζω και λυνω.. αλλα οπου δεν ξερω κατι κολλάω στο συγκεκριμένο μαθημα για αρκετο χρονικο διαστημα με αποτελεσμα να αγχωνομαι "μηπως" και δεν προλαβω να τελειωσω την ύλη που πρεπει να αναπληρωσω μεχρι τον σεπτεμβρη

Δημοσ.

Τι εννοειτε να κοψω την γεωμετρια; στο διαβασμα ή στο φροντηστίριο;; Γιατι το φροντηστιριο με βοηθαει παρα πολυ για να καταλαβω την γεωμετρια και να μπορω να ανταπεξελθω στο σχολειο...

Ευχαριστω εκ των προτερων!

Στο φροντιστήριο, τζάμπα λεφτά.

Δημοσ.

σιγα ρε που δε θα προλαβεις... δεν ειναι δα και τοσο τραγικα τα μαθηματικα του σχολειου.

ασε τα βοηθηματα που εχεις. επικεντρωσου στο εξτρα 2ωρο μαθημα του φροντηστηριου.

οντως, κοψε την γεωμετρια. τζαμπα πληρωνεις.

Δημοσ.

Για αρχή μπορείς να μάθεις να εφαρμόζεις τις βασικές ταυτότητες και τις διάφορες ιδιότητες πράξεων (π.χ. επιμεριστική κτλ). Άπαξ και τα μάθεις αυτά (και δεδομένου ότι γνωρίζεις να κάνεις απλές πράξεις, όπως πολλαπλασιασμούς και διαιρέσεις), πράγματα όπως οι κοινοί παράγοντες θα σου φαίνονται γελοία. Φυσικά όλα αυτά απαιτούν μια κάποια ασχολία από εσένα. Το να ξέρεις, δηλαδή, ότι α(β+γ) = αβ+αγ ως θεωρία και να μην μπορείς να το εφαρμόσεις στην πράξη με πραγματικούς αριθμούς ή/και με αγνώστους, δεν λέει κάτι. Θα πρέπει να αρχίσεις λύνοντας στην αρχή εύκολες αντίστοιχες ασκησούλες και μετά σταδιακά πιο δύσκολες.

Κόψε τη γεωμετρία.Είναι εντελώς άχρηστη.

Τα μαθηματικά της β' λυκείου είναι κατά 90% άσχετα με αυτά της γ', τουλάχιστον έτσι ήταν μέχρι πριν 3 χρόνια. Το καλύτερο θα ήταν αν μπορούσες να ξεκινήσεις να κάνεις τα μαθηματικά της γ' λυκείου απο την β'.

Θέλεις να πεις ότι τα Μαθηματικά της Β' Λυκείου είναι κατά 90% σχετικά με τα Μαθηματικά της Γ' Λυκείου. Μπορεί όντως από άποψη κεφαλαίων (θεωρίας) να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση, αλλά εάν δεν γνωρίζεις λογαρίθμους, εξισώσεις ευθειών και κύκλων, συντελεστές διεύθυνσης κτλ. που αποτελούν ύλη της Β' Λυκείου, θα έχεις δυσκολίες.

Όσον αφορά την Γεωμετρία, ναι, είναι κατά κύριο λόγο άχρηστη με την έννοια ότι στην Γ' Λυκείου δεν υπάρχει καν ως μάθημα, αλλά και εκτός αυτού δεν απαιτούνται γνώσεις της για να τα βγάλεις πέρα. Απλά να έχεις στο νου σου ότι κάποια θεωρήματα Γεωμετρίας (π.χ. Πυθαγόρειο, ισότητα τριγώνων, ισότητα γωνιών κτλ.) θα σου χρειαστούν αρκετά στην Φυσική. Όχι σε κάποιον τρελό βαθμό δυσκολίας, μη φοβάσαι, αλλά τις βασικές γνώσεις σε αυτά πρέπει να τις έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί δεν μιλάς στο φροντιστή σου;

Μαθηματικα και φυσική έπρεπε να είχες γραφτεί... Και μετα κοιτάς γεωμετρια και χημεία!

Αλήθεια τι κατεύθυνση σκοπευεις να ακολουθησεις;

Δημοσ.

σας ευχαριστω πολυ παιδια για τις απαντησεις σας!! ειλικρινα!!

σκοπευω να ακολουθησω θετικη κατευθυνση καθως μου αρεσουν τα μαθηματικα (ασχετως που δεν ασχολιομουν με αυτα τοσα χρονια) και εχω βαλει υψηλους στοχους για πληροφορικη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...