zynif Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Θετική δεν έχει βιολογίες και χημείες ; Γιατί να παιδευτείς με αυτά αν πας για πληροφορική ;
manos08 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Σωστα! Θες την αντιστοιχη τεχνολογικη εσυ! Μιλά με τον φροντηστη σου, θα σου λύσει και όλες τις απορίες και στα μαθηματικα και στο που θα πας! Άλλωστε για αυτό τον πληρώνεις!!
mathsrule Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέχρι στιγμής, όμως, κανείς δεν γνωρίζει πως ακριβώς θα διαμορφωθούν οι κατευθύνσεις που θα ισχύουν από την επόμενη χρονιά, οπότε ας ασχοληθεί για αρχή με τα Μαθηματικά που γνωρίζει ότι κλίνει προς τα εκεί, και μετά βλέπει για κατευθύνσεις όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του νέου συστήματος.
Basilhs23___ Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 ΥΓ: φροντηστίριο πάω για τα μαθηματικά της Α' Λυκείου για να μην αποκτήσω μεγαλύτερα κενά, διότι τώρα τα μαθηματικά της Α' Λυκείου τα καταλαβαίνω έστω στο 30% και αν κάτσω και στρωθώ για να αναπληρωσω τα κενά πιστεύω πως αυτό το 30% θα γινόταν σίγουρα 80-90% Πρόταση δεν θα σου κάνω, αλλά εμπειρικά θα σου πω οτι δεν παίζει το 30% να γίνει 80-90% εκτός αν ανήκεις στους μαθητές φαινόμενα που είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα. Το πολύ πολύ λοιπόν το 30% να γίνει 60%. Πρακτικά τα ποσοστά αυτά σημαίνουν οττι αν θεωρήσουυμε ως άριστα το 20, με 30% κατανόηση είσαι μαθητής του 6-7 στο συγκεκριμένο μάθημα, με 60% πας 13-14, για να φτάσει 80-90% πρέπει να φέρεις 16-18 από το 6. Πάντως διάβασε και καλή τύχη.
Silverage Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Θέλεις να πεις ότι τα Μαθηματικά της Β' Λυκείου είναι κατά 90% σχετικά με τα Μαθηματικά της Γ' Λυκείου. Μπορεί όντως από άποψη κεφαλαίων (θεωρίας) να μην έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση, αλλά εάν δεν γνωρίζεις λογαρίθμους, εξισώσεις ευθειών και κύκλων, συντελεστές διεύθυνσης κτλ. που αποτελούν ύλη της Β' Λυκείου, θα έχεις δυσκολίες. Έχουν καμιά σχέση αυτά με μιγαδικούς, όρια, ολοκληρώματα;
wolfganggr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Θετική δεν έχει βιολογίες και χημείες ; Γιατί να παιδευτείς με αυτά αν πας για πληροφορική ; Γιατι θα παω για προγραμματισμο και θελω να περασω σε Α.Ε.Ι, γι'αυτο τα μαθηματικα ειναι εξισου σημαντικα και για την καθημερινοτητα μου και για τον προγραμματισμο (σαν τροπο σκεψης, οχι σαν κατι αλλο).. βιολογιες χημειες και τετοια δεν υπαρχουν στην Γ'Λυκειου γιαυτο και θα παω τεχνολογικη που εχει Πληροφορικη, Στατιστικη, Εκθεση και Μαθηματικα Πρόταση δεν θα σου κάνω, αλλά εμπειρικά θα σου πω οτι δεν παίζει το 30% να γίνει 80-90% εκτός αν ανήκεις στους μαθητές φαινόμενα που είναι οι εξαιρέσεις του κανόνα. Το πολύ πολύ λοιπόν το 30% να γίνει 60%. Πρακτικά τα ποσοστά αυτά σημαίνουν οττι αν θεωρήσουυμε ως άριστα το 20, με 30% κατανόηση είσαι μαθητής του 6-7 στο συγκεκριμένο μάθημα, με 60% πας 13-14, για να φτάσει 80-90% πρέπει να φέρεις 16-18 από το 6. Πάντως διάβασε και καλή τύχη. Δεν θελω να ανεβουν τα ποσοστα, μονο να κατανοησω τα μαθηματικα θελω και σκεφτομαι οτι αφου τα κατανοησω σιγουρα θα ειμαι πολυ καλος σε αυτο μεθεπειτα..(εξάλου έχω μπροστά μου ενα ολοκληρο καλοκαιρι για να κατσω να κατανοησω τα μαθηματικα ωστε οταν μπω στα μαθηματικα της β'λυκειου να ειμαι πολυ καλυτερος) ΥΓ1: Στο τετραμηνο εχω 12 παρεπιπτοντως. ΥΓ2: τα ποσοστα σιγουρα δεν θα ανεβουν στην Β'λυκειου αλλά στην Γ'Λυκειου εάν συνεχίσω το καλό διαβασμα!
mathsrule Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2015 Έχουν καμιά σχέση αυτά με μιγαδικούς, όρια, ολοκληρώματα; Βεβαίως και έχουν. Για παράδειγμα: Εξισώσεις κύκλων, ευθειών --> Γεωμετρικοί τόποι μιγαδικών, Εφαπτόμενες Συναρτήσεων κτλ. Λογάριθμοι --> Όρια, Διαφορικός Λογισμός, Συναρτήσεις και Ολοκληρώματα (πραγματικά, είναι παντού οι Λογάριθμοι) κτλ. Όπως είπα και πριν, μπορεί όντως από άποψη θεωρίας να μην έχουν καμία σχέση οι Λογάριθμοι με το κεφάλαιο του Διαφορικού Λογισμού, εάν όμως δεν γνωρίζεις πράξεις και ιδιότητες Λογαρίθμων, τότε στην περίπτωση που έχεις συνάρτηση με Ln (το 90% των συναρτήσεων) έχεις πρόβλημα. Ή στις εφαπτόμενες συναρτήσεων, εάν δεν γνωρίζεις τις μορφές των εξισώσεων, τις σχέσεις των συντελεστών διεύθυνσης (όταν π.χ. είναι κάθετες μεταξύ τους ή παράλληλες με κάποιον άξονα), τότε έχεις επίσης θέμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα