Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας! Ειμαι μαθητης της τριτης λυκειου και φετος δινω πανελληνιες. Στο μηχανογραφικο θελω να δηλωσω και στρατιωτικες σχολες και θα ηθελα να ρωτησω τα εξης: αρχικα πως γινεται η αιτηση για τις στρατιωτικεςσ σχολες( εχω επιλεξει την επιλογη στρατιωτικες σχολες στην αιτηση για τις πανελληνιες)

.Επισης θελω να ρωτησω που γινονται οι εξετασεις υγειας και ψυχολογιας.Ακομα ψαχνοντας στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι σχετικα με τη μορφη των εξετασεων ψυχολογιας. γνωριζει καποιος να μου απαντησει; ευχαριστω :-D

Δημοσ.

Καταρχην περνας ολα αυτα που λεει εδω για να κριθεις καταλληλος ?

http://www.alfavita.gr/arthron/πότε-κρίνεται-κατάλληλος-ένας-υποψήφιος-για-στρατιωτικές-και-αστυνομικές-σχολές

Επισης ολο και κατι θα βρεις εδω μεσα……  :ph34r:

http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=3688

Δημοσ.

Γεια σας! Ειμαι μαθητης της τριτης λυκειου και φετος δινω πανελληνιες. Στο μηχανογραφικο θελω να δηλωσω και στρατιωτικες σχολες και θα ηθελα να ρωτησω τα εξης: αρχικα πως γινεται η αιτηση για τις στρατιωτικεςσ σχολες( εχω επιλεξει την επιλογη στρατιωτικες σχολες στην αιτηση για τις πανελληνιες)

.Επισης θελω να ρωτησω που γινονται οι εξετασεις υγειας και ψυχολογιας.Ακομα ψαχνοντας στο ιντερνετ δεν βρηκα κατι σχετικα με τη μορφη των εξετασεων ψυχολογιας. γνωριζει καποιος να μου απαντησει; ευχαριστω :-D

Θα βγουν κάπου τώρα στο πάσχα, πιο μετά( πρέπει να ασχολείσαι συνέχεια γιατί στο σχολείο πιθανότατα να μη στο πουν) προθεσμίες για να στείλεις το μηχανογραφικό σου για τις στρατιωτικές.

Πού θα βγούν?Σε σαιτ των σχολών,απο κει θα το βρεις.

Το κατεβάζεις το συμληρώνεις, και στις σχολές σημειώνεις όλες όσες θες να σαι υποψήφιος.

Η σχολή που θα βάλεις πρώτη είναι και αυτή που θα εξεταστείς στα αθλήματα. Δεν είναι υποχρεωτικό να βάλεις αυτή πρώτη στο μηχανογραφικό που θα κάνεις μετά τις πανελλήνιες(άρα δνε υποχρεούσαι επειδή την έβαλες πρώτη να πας και σε αυτή τη στρατιωτική σχολή), μπορείς να βάλεις άλλη.

Οπότε, αν π.χ. μένεις Θεσσαλονίκη, ακόμα και να μη θες να δώσεις για ΣΣΑΣ, τη δηλώνεις πρώτη για να δώσεις και τα αθλήματα κοντά στο σπίτι σου και μετά στο μηχανογραφικο μετά τις πανελλήνιες βάζεις όποια-ες θες.

Οταν το συμπληρώσεις το στέλνεις ταχυδρομικά ή πας αυτοπροσώπως. Μετά από λίγο καιρό βγάινουν ανακοινώσεις με μηχανογραφικά που είχαν ελλιπή δικαιολογητικά, στο σαιτ κάθε σχολής. Εσύ θα το χεις στείλει στη σχολή όπου έβαλες και πρώτη προτίμηση, άρα τσεκάρεις συχνά το σαιτ της.

Διαβάζεις, δίνεις πανελλήνιες και εν τω μεταξύ θα χουν βγει και οι ημερομηνίες των αθλημάτων ,στο σαιτ κάθε σχολής, που εξετάζονται μετά τις πανελλήνιες. Πας τη μέρα που λένε με ταυτότητες κτλ.

Γενικά τα αθλήματα τα περνάς για πλάκα, και σε σχολές όπως οι ΣΣΑΣ σε περνάνε χαριστικά  κιόλας, ειδικά αν έχεις γράψει πολύ καλά. Ασχετα αν εσύ μετά π.χ. πας Ευελπίδων.

Μετά τα υπόλοιπα θα τα μάθεις εκεί, θα σας τα λένε και ρωτάς, δεν νμζω χρειάζεσαι παραπάνω πληροφορίες.

Οσο αφορά τις εξετάσεις ψυχολογίες, δεν είναι τίποτα. Εχει 2 σκέλη. Στο πρώτο

Σε μία αίθουσα-αμφιθέατρο σας βάζουν να κάνετε κάτι ζωγραφιές (ενος αντρα και μιας γυναικας και να πεις τι επαγγελμα φανταζεσαι να κανουν και τι ηλικια εχουν) και να περιγράψετε τον εαυτό σας,την οικογενεια, κατι τετοια

.

Μετά, μπαίνετε όλοι μαζί, κάθεστε σε σχήμα π.

Συζητάτε όλοι μαζί κάποιο θέμα που θα σας πουν αυτοί, και λέτε τί πρέπει να κάνετε. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να μιλήσεις και να μην μείνεις αμέτοχος στη συζήτηση, αλλά ούτε και να το παρακάνεις.

Μετά σας δίνουν ένα "ερωτηματολόγιο" με διάφορα "προβλήματα".

Το συμπληρώνει ο καθένας μόνος (δε χρειάζεται γνώσης, απλή κοινή λογική).

Μετά συμπληρώνετε το ίδιο σε ομάδες (ένα χαρτί ανα 5 άτομα, κάτι τέτοιο).

Τέλος υπάρχει η προσωπική συνέντευξη που σε ρωτάνε ότι θέλουν. Για την οικογένειά σου,τους φίλους σου, τί σχολή θες.Δεν κρατά πάνω από 2-3 λεπτά, εκτός αν κρίνουν ότι παίζει κάτι μαζί σου. Εχουν και το χαρτί μπροστά τους με τις χωγραφιές, όπου έχεις περιγράψει και τον εαυτό σου. Πολύ προσοχή, μη γράψεις τίποτα χοντρά, πχ. είμαι ψυχαναγκαστικός γιατί θα σε τρελάνουν στις ερωτήσεις.

Γενικά, αυτά θα αντιμετωπίσεις στα ψυχοτεχνικά.

Για τις εξετάσεις υγείας θα λέει αναλυτικά στην εγκύκλιο τί να κάνεις γιατί αλλάζουν κάποιες φορές, αναλόγως κυβερνήσεως και οικονομικών συνθηκών. Θα περάσεις σίγουρα από στρατιωτικά νοσοκομεία.

Γενικά, χαλαρά. Αντιμετωπίζεσαι ως πολίτης κι όχι ως στρατιώτης, γιατί δεν είσαι. Ευπρέπεια, ευγένεια και τα γνωστά φυσικά είναι αναγκαία.

Σε κάποια φάση προς στο τέλος, παίζει να σας βάλουν να "παρουσιαστείτε" σε έναν τυπά, αναλόγως πώς θέλει αυτός. Αλλά δεν θα παίξει ρόλο πόσο καλά θα του τα πεις. Δεν είσαι στρατιώτης.

Πολύ ταλαιπωρία, ορθοστασία αλλά και γέλιο. Αυτά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...