RottenLungs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 καλησπέρα, Λοιπόν αγόρασα ΚΑΤΙ (δεν λέω ακόμα τι γιατι τρέχει το θέμα) με επίσημη εγγύηση 2 ετών και μου έβγαλε μικρό πρόβλημα στους 2 μήνες. Στέλνω το προϊόν στο επίσημο service (οχι στο μαγαζί) και μου λένε οτι η εγγύηση είναι λάθος συμπληρωμένη απο το μαγαζί και έτσι δεν ισχύει. Το μαγαζί κανονικά έπρεπε να συμπληρώσει στην εγγύηση ημερομηνία αγορά, serial number, σφραγίδα και υπογραφή. Αυτό είχε βάλει μόνο σφραγίδα. Τα παιδιά απο το επίσημο service πολυ εξυπηρετικά στα πάντα. Μου λένε κιόλας οτι το serial number του προιόντος δεν είναι καταχωρημένο σε αυτά που έχει καταγράψει η επίσημη, ελληνική αντιπροσωπία (Απο οτι κατάλαβα το συγκεκριμένο μαγαζί ΈΧΕΙ κόντρα με την επίσημη αντιπροσωπεία). Τέσπα, θα μου το στείλουν πίσω για να διορθώσω την εγγύηση. Πέρνω το μαγαζί και μου λέει οτι θέλεις να του στείλω πίσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα και τα παρελκόμενα που το συνοδεύουν. Γιατι να έχει τέτοια απαίτηση; Του λέω γιατι να μην στείλω μόνο της εγγύηση και τα στοιχεία του προιόντος; Ούτες ή άλλος αυτός δεν πρέπει να έχει τα στοιχεία του προιόντος σε αρχείο; Μου απαντάει οτι τα θέλει για να είναι εξασφαλισμένος, οτι θα βάλει τα σωστά στοιχεία στην εγγύηση. Τι παίζει ρε παιδιά; Δώστε καμια συμβουλή γιατι άμα για το Α,Χ,Ψ, λόγο χάσω τα λεφτά μου, δεν ξέρω κι εγω τι θα κάνω. Πως μπορώ να να διασφαλιστώ οτι εγω του το έστειλα το προϊόν; ΠΧ. όταν πας ένα lapto σε ένα μαγαζί για service, σου δίνουν, μία απόδειξη που λέει οτι παραλάβαν το τάδε προιόν, με τον τάδε σειριακό αριθμό. Πως μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο με COURIER;
zio10 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Για ποιο λόγο όλα αυτά; Μόνο με την απόδειξη αγοράς είσαι οκ στο κατάστημα που το αγόρασες ή στο σέρβις, δεν είναι έτσι;
RottenLungs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Η απόδειξη αγοράς για να είναι εγγύηση πρέπει να αναφέτει μοντέλ και serial number, όπως πχ. του plaisio. Εμένα ήταν σαν κλασική απόδειξη βενζινάδιξου κτλ. που φαίνεται απλα η τιμή και το είδος. 1
slipknot Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Πέρνω το μαγαζί και μου λέει οτι θέλεις να του στείλω πίσω ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ακόμα και τα παρελκόμενα που το συνοδεύουν. Γιατι να έχει τέτοια απαίτηση; Τυπικά, σε περιπτώσεις επιστροφής τεχνολογικών προϊόντων ζητάνε αποστολή συσκευασίας και αξεσουάρ. Ο λόγος είναι η επίσπευση της διαδικασίας αντικατάστασης από τη στιγμή που θα φτάσει το προϊόν στο τεχνικό τμήμα. Είναι λογικό όμως, ειδικά τα αξεσουάρ, να μην τα κρατάνε όλοι, οπότε αναφέρεται συνήθως πως είναι καλό να σταλούν αν έχουν κρατηθεί. Στην περίπτωση σου βέβαια, απλά ζητάς από το κατάστημα αγοράς να διορθώσει τη χαρτούρα της εγγύησης. Εγώ τι θα έκανα: Επειδή το να παίζεις χαλασμένο τηλέφωνο με το κατάστημα και να τους στέλνεις το προϊόν είναι ταλαιπωρία και θες να την αποφύγεις, θα επικοινωνούσα ξανά μαζί τους και θα τόνιζα ότι θέλω απλά να καταχωρηθεί το προϊόν στην αντιπροσωπεία για να αναγνωριστεί η εγγύηση του. Τη διαδικασία αποστολής για service θα την αναλάβεις απευθείας εσύ, όπως και θέλεις να κάνεις υποθέτω. Άμα θέλει να είναι "εξασφαλισμένος" θα μπορούσες ενδεχομένως να του στείλεις κατευθείαν ένα mail με αντίγραφο απόδειξης και φωτογραφίες προϊόντος/κουτιού που φαίνεται μοντέλο και S/N. Παράλληλα θα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με την επίσημη αντιπροσωπία μήπως και μου εκδώσουν κάποιο έγγραφο που να αναφέρει τις παραπάνω λεπτομέρειες, ότι δηλαδή εσύ τους το έστειλες, αλλά στο επιστρέφουν γιατί υπάρχει θέμα με την εγγύηση. Αυτό θα σε καλύψει σε κάποιο βαθμό υποθέτω. Αν δεν μπορείς να αποφύγεις εκ νέου αποστολή, στο κατάστημα αγοράς αυτή τη φορά, συνεννοήσου με την εταιρία courrier για επιβεβαίωση παράδοσης, γραπτή ή σε email κατά προτίμηση. Απ' όσο γνωρίζω είναι μια υπηρεσία που παρέχεται, το θέμα είναι να κοιτάξεις να αναφέρονται όλες οι σημαντικές πληροφορίες στην περίπτωση αυτή, δηλαδή διεύθυνση παράδοσης (να φανεί ότι είναι του καταστήματος), ημερομηνία και λεπτομέρειες προϊόντος. Υποθέτω πως αν το δηλώσεις από πριν, θα μπορείς μετά εύκολα να αποδείξεις ότι όντως τους το έστειλες. Επίσης κανονικά πρέπει να πληρώσουν αυτοί τα έξοδα αποστολής συνολικά, αφού έκαναν το λάθος. Περίμενε μήπως γράψει και κάποιος με παρόμοια εμπειρία.
RottenLungs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Έχω μιλήσει 3-4 φορές και επιμένουν να στείλω τα πάντα. Μάλιστα εξαρχής τους είχα πει να τα στείλω με φωτογραφίες (όπως με συμβούλεψε και η αντιπροσωπία) αλλα δεν το δέχετε με το επιχείρημα οτι θα καθυστερήσει το προϊόν μόνο 2-3 μέρες. Δεν θέλω να τσακωθώ και γίνει καμια μαλακία με το μαγαζί.(εννοείται οτι θα πάει με έξοδα στον παραλήπτη, το δέχτηκε εξαρχής) Έχω πέσει μάλλον μεταξύ διαμάχης γιατι και οι δύο (μαγαζί, αντιπροσωπία) δεν μιλάνε με τα καλύτερα λόγια, ο ένας με για τον άλλον. Η πλάκα είναι οτι όταν έκανα την αγορά το site του μαγαζιού έγραφε "Επίσημη αντιπροσωπία" που απο οτι φαίνεται ήταν ψέμα. Τώρα πλέον δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στο site. Θα μιλήσω Δευτέρα και με την γραμματεία του καταναλωτή να με συμβουλέψει γιατι των φρονήμων τα παιδιά πρν πεινάσουν μαγειρέυουν και το τελευταίο πράγμα που θέλω είναι να τρέχω.
kage Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 στειλε φωτοτυπιες.. αν δεν κανω λαθος οταν φευγουν απο αντ/πεια τα s.n.καταγραφονται οι ημερομηνιες και ξεκινανε απο τοτε οι εγγυησεις(συνηθες φαινομενο στα iphone+λαπτοπ)..αλλα τους δεινουν option να διορθωσουν τις τελικες ημερομηνιες ή απλα με την αποδειξη(ή αν κανεις δηλωση μονος σου) να σημειωνουν την αρχη της πωλησης/εγγυησης... εχω ακουσει απο eshop οτι δεινει μεχρι και δικες τους εγγυησεις...
RottenLungs Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Μαρτίου 2015 Δεν σε πιάνω kage. Τι να στείλω με φωτοτυπία; <br> Θα το στείλω με acs, πληρωμή ο παραλήπτης και σσφάλεια για 600 €.<br><br> Sent from my GT-S6310 using Insomnia
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα