Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά!

Σκοπεύω στο άμεσο μέλλον να κάνω μια αναβάθμιση το PC μου (έχω desktop και windows) αλλά μου πέρασε από το μυαλό η ιδέα και του iMac. Να πω καταρχάς ότι δεν είμαι προκατειλημμένος ούτε με τα Windows ούτε με την Apple και τα iMac. Απλά θα ήθελα να γίνει μια συζήτηση από άτομα που γνωρίζουν και τα δυο συστήματα και γιατί έχουν καταλήξει στο συγκεκριμένο, είτε Windows είτε iMac.

Σημαντικό είναι να αναφέρω τη χρήση κάνω στον υπολογιστή μου. Τυχαίνει μερικές φορές να κατασκευάζω ιστοσελίδες. Δεν εννοώ όμως κατασκευή από το μηδέν, δηλαδή να γράψω ολόκληρο τον κώδικα ενός Joomla tempate. Επίσης χρησιμοποιώ πάρα πολύ το Photoshop και λίγο κάνω video editing και photo editing. Ακόμα φτιάχνω δικά μου email templates. Τέλος στο gaming κομμάτι, αν καταλήξω να κάνω αναβάθμιση του υπολογιστή μου θα ήθελα να ασχολούμαι και με αυτό, από την άλλη αν καταλήξω σε iMac δεν έχω και τεράστιο θέμα γιατί έχω και το playstation.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα με τα iMac είναι για μένα ότι δεν υπάρχει αυτός ο μικρός χαμός με τα καλώδια, και εκτός και εντός του συστήματος που πρέπει να τα μαζεύεις. Το μειονέκτημα είναι όμως το κόστος του.

Λοιπόν, για να μην γράψω περισσότερα και κουράσω, πείτε μου και εσείς τη γνώμη σας και συνεχίζουμε τη συζήτηση!

:)

Δημοσ.

Τα είπες όλα μόνος σου: τακτοποιημένο γραφείο και γαμάτο μηχάνημα VS κόστος. ;)

Καμία από τις δύο πλατφόρμες δεν έχει πρόβλημα με τις δουλειές που κάνεις. Ότι πάρεις είναι θέμα γούστου (και πορτοφολιού). Αν και, εδώ που τα λέμε, πιο βολικό εργαλείο από το Espresso (στο OS X) δεν έχω βρει για web dev.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή είμαι και λίγο ψείρας με την τακτοποίηση και την άνεση στο γραφείο, τα έχω βολέψει τα καλώδια του Desktop, αλλά η όλη διαδικασία κάθε φορά που θες να αλλάξεις κάτι, με κουράζει. Εντάξει το κόστος μπορεί να βολευτεί κατά κάποιο τρόπο, δηλαδή αντί για άμεση αγορά ενός iMac, το πηγαίνω για λίγο αργότερα μετά από 2-3 μήνες.

Δημοσ.

καλητερα να παρεις ενα λαπτοπ και μια καλη δευτερη 24" οθονη παρα iMac

Κάτσε εγώ μιλάω για αναβάθμιση του συστήματος ή για αγορά iMac, όχι για αλλαγή/προσθήκη οθόνης. Δε μου χρειάζεται οθόνη.

Επίσης laptop έχω με λειτουργικό linux.

Δημοσ.

αν καταλαβα καλα θες να κερδισεις χωρο με το imac, δεν ειναι κακη ιδεα αλλα στα λευτα ενως 27" imac φτιαχνεις καλητερο pc ,αλλα ειναι τι θες εσυ.

Οσο για το συστημα που εχεις μπορεις να βαλεις καλητερη καρτα και οθονη και θα ειναι κομπλε

Δημοσ.

Κοίτα αν καταλήξω στην αναβάθμιση του desktop θα χρειαστώ και έναν επεξεργαστή γιατί τρώει κάτι κολλήματα σε βαριές εφαρμογές.

Δημοσ.

Web development + τακτοποιημένο γραφείο + laptop δε πάνε μαζί. :)

Εάν δεν θέλεις σώνει και ντε OS X, κοίτα και all-in-one computers από άλλες εταιρείες. Αλλά δεν είναι φτηνότερα, στα ίδια με τους iMac παίζουν. Τους επιλέγεις εάν προτιμάς Windows. Γενικά να ξέρεις, οι iMac έχουν πολύ καλό vfm (κι όμως!). Δύσκολα θα βρεις αντίστοιχο μηχάνημα σε Windows με λιγότερα λεφτά. Ακόμα κι αν το στήσεις εσύ.

Δημοσ.

Web development + Τακτοποιημένο γραφείο το θέλω! To laptop το χρησιμοποιώ για εκτός γραφείου δουλειές. :D

Δεν έχω θέμα στο λειτουργικό. Εφόσον λες κιόλας ότι οι τιμές των all-in-one μηχανημάτων είναι παρόμοιες με τα iMac, μονόδρομος είναι τα iMac μετά (αν καταλήξω εκεί). Εντάξει στο value for money νομίζω πως έχεις ένα δίκιο.

Δημοσ.

Με τα λεφτά ενός iMac φτιάχνει κανείς πολύ καλύτερο pc σε όλους τους τομείς. Για το θέμα της τακτοποίησης υπάρχουν λύσεις, όρεξη να υπάρχει. Δεν είναι πάντως καλός λόγος αυτός, κατά την γνώμη μου, για να δώσει κανείς 500-1000€ παραπάνω για iMac από ό,τι θα έδινε για ένα pc αναλόγων επιδόσεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...