Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο την Πέμπτη μεχρι και σημερα νοσηλεύθηκα σε hospital. Μου έγραψαν και πενταήμερη αναρρωτική. Μπορώ να μην κανω χρήση της; Καλό θα ηταν να αναρρώνα πλήρως πριν επιστρέψω αλλα επειδή ειναι τέλος του μήνα και εχει πολύ δουλειά δεν θα ήθελα να λείψω. Εχω το ok από την διευθύντρια μου να λείψω οσο χρειαστεί.

Προβληματίζομαι ως προς τα χαρτιά για το ΙΚΑ, αν παω δουλεια και χτυπήσω καρτα τι θα γίνει; Θα μου καλύψει μονο τις ημερες της νοσηλείας το ΙΚΑ; Ή πρεπει υποχρεωτικά επειδή το λέει το χαρτι να μου καλύψει 7ημερο; Αν κατάλαβα καλα σε περίπτωση που υπάρξει υποτροπή στο προβλημα μου (διόλου απίθανο μιας και η ανάπαυση ειναι απαραίτητη για την πλήρη ίαση) δεν με καλύπτει πια το ΙΚΑ;

Τα φώτα σας!

Δημοσ.

Επειδή θα πληρωθείς απο το ΙΚΑ τις μέρες που έλειψες, είναι παράνομο να δουλέψεις. Ο μόνος τρόπος να το κάνεις, είναι η "μαύρη" εργασία την περίοδο της άδειας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Like 2
Δημοσ.

Μαύρη δεν παιζει εκει που είμαι ουτε για αστείο.

Το προβλημα μου ειναι αν απο τη στιγμή που γράφτηκαν οι 5 μερες αναρρωτική μαζι με τις 3 νοσηλείας τι κανω; Μπορω να πω στο ΙΚΑ ότι δεν έγινε χρήση αναρρωτικής και να με πληρώσει μονο για τις ημερες νοσηλείας;

Και σε περίπτωση που υποτροπιάσω τις ημερες που μου συστηθεί ανάπαυση τι συμβαίνει; Γιατί εχω την αίσθηση ότι μετα μένω τελείως στον αέρα και η ευθύνη ειναι στα χέρια μου.

Δεν μιλάω για ενα απλό κρυολόγημα, αλλα για περίπτωση που αν δεν προσεχτεί στην καλύτερη σε στέλνει σε χειρουργείο, στην χειρότερη με βαριά αναπηρία/θυμαράκια.

Δημοσ.

Μαύρη δεν παιζει εκει που είμαι ουτε για αστείο.

Το προβλημα μου ειναι αν απο τη στιγμή που γράφτηκαν οι 5 μερες αναρρωτική μαζι με τις 3 νοσηλείας τι κανω; Μπορω να πω στο ΙΚΑ ότι δεν έγινε χρήση αναρρωτικής και να με πληρώσει μονο για τις ημερες νοσηλείας;

Και σε περίπτωση που υποτροπιάσω τις ημερες που μου συστηθεί ανάπαυση τι συμβαίνει; Γιατί εχω την αίσθηση ότι μετα μένω τελείως στον αέρα και η ευθύνη ειναι στα χέρια μου.

Δεν μιλάω για ενα απλό κρυολόγημα, αλλα για περίπτωση που αν δεν προσεχτεί στην καλύτερη σε στέλνει σε χειρουργείο, στην χειρότερη με βαριά αναπηρία/θυμαράκια.

Kαθησε σπιτι... Γιατι τοση πρεμουρα να δουλεψεις?

• Like 2
Δημοσ.

H δουλεια δεν τελειωνει ποτε. ποτέ όμως.

κατσε σπιτι και απολαυσε το. μπορεις να συνεχισεις αργοτερα και κανενας δε θα στην πει επειδη αρωστησες!

απο την στιγμη που η διευθυντρια ειναι οκ με ολο αυτο δεν εχει νοημα ουτε να το συζητας.

• Like 2
Δημοσ.

Απλά δεν μου αρέσει να αφήνω δουλεια πίσω. Anyway ότι έπρεπε να κανω το έκανα από το σπιτι ή τηλεφωνικά, Παρασκευή back to base!!!

FYI

Από τη στιγμή που θα γραφτεί αναρρωτική απαγορεύεται η οποιαδήποτε εργασία. Ο μόνος τροπος να εργαστείς ειναι να πας στο ΙΚΑ και να δηλώσεις πως την διακόπτεις. ΑΛΛΑ αν σου παρουσιαστεί το οποιοδήποτε προβλημα τις ημερες εκείνες είσαι κυριολεκτικά στον αέρα.

Επίσης το χαρτι του νοσοκομείου θέλει εκτός απο τη σφραγίδα του γιατρού και σφραγίδα απο τον επόπτη του ΙΚΑ για να μπορέσεις να πληρωθείς το ποσο που δικαιούσαι κατα το διάστημα της αποχής σου από εργοδότη/ΙΚΑ.

Αυτά!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...