Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πηρα απο το σουπερμακετ ενα καφε, αλλα δε προσεξα οτι ηταν εσπρεσο.

Επειδη εχω ακουσει οτι ο εσπρεσο γινεται μονο με μηχανη του εσπρεσο, ημουν ετοιμος να τον πεταξω  αλλα καποιος μου ειπε οτι αφου στο κουτι αναγραφεται "στιγμιαιος εσπρεσο" αυτο σημαινει οτι προοριζεται για να γινει χωρις μηχανη...

Κοιτωντας στο ιντερνετ δε βρηκα κατι σαφες σχετικα με τη παρασκευη στιγμιαιου εσπρεσο.

Πως μου προτεινετε να τον κανω?

-Τον ζεσταινω με νερο στο μπρικι?

-Ζεσταινω το νερο μονο του και το ριχνω στο ποτηρι με το καφε?

-Κατι αλλο?

Υποψην οτι δε βαζω ουτε γαλα, ουτε ζαχαρη.

Δημοσ.

Αν ειναι στιγμιαιος πινεται και ετσι.

Αν δεν βαζεις γαλα και ζαχαρη δεν εχουν νοημα οι απαντησεις , ενα ban χρειαζεται  :P

Βασικα ναι, ειτε το νερο στην κουπα ειτε freddo στυλ , οπως φτιαχνεις τον φραππε , με το χτυπητηρι.Εγω τον επερνα γιατι προτιμουσα την γευση απο τον κλασσικο στιγμιαιο (φραπε)

• Like 1
Δημοσ.

Σαν να φτιάχνεις νες ή φραπέ τον φτιάχνεις. Η γεύση του είναι κάτι μεταξύ φραπέ και εσπρέσο. Καλός είναι για αλλαγή αν δεν υπάρχει επιλογή για κανονικό εσπρέσο.

Μπαν θέλουν όσοι χαλάνε τον καφέ με ζάχαρες και γάλατα :P

• Like 4
Δημοσ.

Μπαν θέλουν όσοι χαλάνε τον καφέ με ζάχαρες και γάλατα :P

Πιουριτιστας ?  :-D

Ασε με βρε zio.Ειπαμε να πανε τα φαρμακια κατω ,οχι να πιουμε ενα φαρμακι επιπλεον !  :-D

• Like 2
Δημοσ.

Πιουριτιστας ?  :-D

Ασε με βρε zio.Ειπαμε να πανε τα φαρμακια κατω ,οχι να πιουμε ενα φαρμακι επιπλεον !  :-D

Δεν είναι φαρμάκι ρε συ, συνήθεια είναι και καταλαβαίνεις και τον καφέ καλύτερα! :)

• Like 2
Δημοσ.

Βασικα ναι, ειτε το νερο στην κουπα ειτε freddo στυλ , οπως φτιαχνεις τον φραππε , με το χτυπητηρι.Εγω τον επερνα γιατι προτιμουσα την γευση απο τον κλασσικο στιγμιαιο (φραπε)

Ο φρεντο και το σεϊκερ ειναι για κρυο, για το καλοκαιρακι. Τωρα ομως μιλαω για ζεστο.

Σαν να φτιάχνεις νες

Σιγουρα ετσι ειναι καλυτερα και οχι ζεσταινοντας νερο?

Το δευτερο μου φανηκε καλυτερο, μαλιστα λεει το νερο να μη βρασει γιατι ο καφες αυτος καιγεται ευκολα, το βγαζεις απ τη φωτια μολις βγουν ατμοι.

Δημοσ.

Σιγουρα ετσι ειναι καλυτερα και οχι ζεσταινοντας νερο?

Το δευτερο μου φανηκε καλυτερο, μαλιστα λεει το νερο να μη βρασει γιατι ο καφες αυτος καιγεται ευκολα, το βγαζεις απ τη φωτια μολις βγουν ατμοι.

Μα έτσι φτιάχνεται και ο νες...

Έπαιρνα και εγώ μία περίοδο. Όπως είπε και ο ζίο, καλός είναι για αλλαγή. Βέβαια αυτός που έπαιρνα εγώ, της Nescafe, είχε ξεκάθαρες οδηγίες πως φτιάχνεται, οπότε δεν ξέρω τι πήρες. Αυτό με την θερμοκρασία πιστεύω ότι ισχύει. Για όλους τους καφέδες ισχύει, αλλά στο στιγμιαίο εσπρέσο βλέπεις διαφορά.

• Like 2
Δημοσ.

Δεν είναι φαρμάκι ρε συ, συνήθεια είναι και καταλαβαίνεις και τον καφέ καλύτερα! :)

Aσε πικρα ειναι χωρις ζαχαρη και δεν παιζει να πιω καφε χωρις ζαχαρη προτιμω να μην πιο καθολου καφε :P

Μια και πιασαμε την κουβεντα αυτος ειναι τελικα εσπρεσο που εχει τροποποιηθει για να γινεται στιγμιαία ή απλα φραπε με γευση εσπρεσο ? 

Δημοσ.

Μα έτσι φτιάχνεται και ο νες...

Φιλε μου στον νες ανακατευουμε λιγες σταγονες νερο με το καφε, μετα προθετουμε το ζεστο νερο.

Σε λινκς οπως αυτο δε μιλαει για τετοιο ανακατεμα, απλα βαζεις το καφε.

Σε αλλο λινκ ελεγε οτι ζεσταινεις τον καφε με το νερο στο μπρικι.

. Βέβαια αυτός που έπαιρνα εγώ, της Nescafe, είχε ξεκάθαρες οδηγίες πως φτιάχνεται, οπότε δεν ξέρω τι πήρες.

Οδηγιες εχουν ολοι, το θεμα ειναι ποια ειναι η καλυτερη επιλογη. Ηδη εχουν αναφερθει 3 τροποι.

Δημοσ.

Και μήπως να μας έλεγες ποιός είναι ο καφές που πήρες,μήπως και σε βοηθήσει κάποιος..

Eχει σημασια η μαρκα? Συμβουλες ζηταω για στιγμιαιο εσπρεσο.

Ο καφες ειναι ο Douwe Egberts. Εχει διπλασια τιμη απο τον νεσκαφε. Λεει οτι αποτελειται απο 100% arabica η οποια ειναι η καλυτερη ποικιλια...

Δημοσ.

Οι καλύτεροι καφέδες (συνήθως) είναι χαρμάνια, δεν είναι 100% arabica. Anyway. Φτιάχ' τον και με τους 3εις τρόπους και αποφασίζεις τι σου αρέσει. Κανένας τρόπος δεν είναι λάθος.

Α, και, zio10, αν και εν γένει συμφωνώ με σκέτους καφέδες, ο εσπρέσο δε πίνεται έτσι. Θέλει μισή κουταλιά ζάχαρη για να σπάσει η δηλητηριίλα. Οι υπόλοιποι πίνονται τελείως σκέτοι, κι είναι και πιο ωραίοι έτσι.

Δημοσ.

Οι καλύτεροι καφέδες (συνήθως) είναι χαρμάνια, δεν είναι 100% arabica. Anyway. Φτιάχ' τον και με τους 3εις τρόπους και αποφασίζεις τι σου αρέσει. Κανένας τρόπος δεν είναι λάθος.

Α, και, zio10, αν και εν γένει συμφωνώ με σκέτους καφέδες, ο εσπρέσο δε πίνεται έτσι. Θέλει μισή κουταλιά ζάχαρη για να σπάσει η δηλητηριίλα. Οι υπόλοιποι πίνονται τελείως σκέτοι, κι είναι και πιο ωραίοι έτσι.

Πίνεται σκέτος αλλά με λίγο νερό. Espresso Americano λέγεται.

Δημοσ.

Αυτός δεν είναι εσπρέσο, παραλλαγή είναι. Για τον εσπρέσο (τον κανονικό) είπα. Κι ο εσπρέσσο φρέντο σκέτος πίνεται αλλά έχει μισό τόνο πάγο μέσα και ένα εσπρέσο σοτ, δεν είναι το ίδιο.

Δημοσ.

Αυτός δεν είναι εσπρέσο, παραλλαγή είναι. Για τον εσπρέσο (τον κανονικό) είπα. Κι ο εσπρέσσο φρέντο σκέτος πίνεται αλλά έχει μισό τόνο πάγο μέσα και ένα εσπρέσο σοτ, δεν είναι το ίδιο.

Εντάξει καμία σχέση όμως ο freddo espresso που μπορείς να τον πιεις μόνο μέσα σε 10 λεπτά γιατί μετά γίνεται νερόπλυμα. Με λίγο νερό ο κανονικός espresso μια χαρά γεύση έχει, δεν είναι τόσο δυνατός και δεν αλλοιώνεται η γεύση όπως γίνεται όταν προσθέτεις ζάχαρη.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...