Haldol Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Με λίγο νερό ο κανονικός espresso μια χαρά γεύση έχει, δεν είναι τόσο δυνατός και δεν αλλοιώνεται η γεύση όπως γίνεται όταν προσθέτεις ζάχαρη. Μια κουταλιά του γλυκού νερό π.χ.; Θα το δοκιμάσω. Για αυτό με τη μισή κουταλιά ζάχαρη σε σκέτο εσπρέσο που έγραψα που το 'χε πει μια καφετζού (μη την πω barista και γελάν κι οι πέτρες) πρόπερσυ, έκτοτε έτσι έπινα τον εσπρέσο.
thomasG4 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μια κουταλιά του γλυκού νερό π.χ.; Θα το δοκιμάσω. Για αυτό με τη μισή κουταλιά ζάχαρη σε σκέτο εσπρέσο που έγραψα που το 'χε πει μια καφετζού (μη την πω barista και γελάν κι οι πέτρες) πρόπερσυ, έκτοτε έτσι έπινα τον εσπρέσο. Μια κουταλιά της σούπας καλύτερα για διπλο espresso. Σπάει τη πικρίλα.
Miracle Worker Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Εγώ μια χαρά το πίνω σκέτο το εσπρεσάκι. Αντίθετα με φρέντο εσπρέσο και νες, που βάζω λίγο γάλα για να σπάσει η πίκρα. Φιλε μου στον νες ανακατευουμε λιγες σταγονες νερο με το καφε, μετα προθετουμε το ζεστο νερο. Σε λινκς οπως αυτο δε μιλαει για τετοιο ανακατεμα, απλα βαζεις το καφε. Σε αλλο λινκ ελεγε οτι ζεσταινεις τον καφε με το νερο στο μπρικι. Οδηγιες εχουν ολοι, το θεμα ειναι ποια ειναι η καλυτερη επιλογη. Ηδη εχουν αναφερθει 3 τροποι. Άμα είναι σε σκόνη δεν έχει νόημα να τον χτυπήσεις όπως τον νες. Εγώ ζεστό νερό ρίχνω και ανακατεύω και γίνεται μια χαρά με καϊμάκι. Το πολύ πολύ τα δοκιμάζεις όλα, δεν είναι και δύσκολο.
iordanis77 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Α, και, zio10, αν και εν γένει συμφωνώ με σκέτους καφέδες, ο εσπρέσο δε πίνεται έτσι. Θέλει μισή κουταλιά ζάχαρη για να σπάσει η δηλητηριίλα. Οι υπόλοιποι πίνονται τελείως σκέτοι, κι είναι και πιο ωραίοι έτσι. Μα και ο νες εχει δηλητηριιλα. Αν ο εσπρεσο σου φαινεται πιο πικρος βαζε μιση κουταλια.
zio10 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2015 Aσε πικρα ειναι χωρις ζαχαρη και δεν παιζει να πιω καφε χωρις ζαχαρη προτιμω να μην πιο καθολου καφε Μια και πιασαμε την κουβεντα αυτος ειναι τελικα εσπρεσο που εχει τροποποιηθει για να γινεται στιγμιαία ή απλα φραπε με γευση εσπρεσο ? Δεν ξέρω τι είναι, υποθέτω ότι αφού γίνεται χωρίς μηχανή δεν είναι κανονικός εσπρέσο αλλά "αρωματισμένος" στιγμιαίος καφές ας πούμε Οι καλύτεροι καφέδες (συνήθως) είναι χαρμάνια, δεν είναι 100% arabica. Anyway. Φτιάχ' τον και με τους 3εις τρόπους και αποφασίζεις τι σου αρέσει. Κανένας τρόπος δεν είναι λάθος. Α, και, zio10, αν και εν γένει συμφωνώ με σκέτους καφέδες, ο εσπρέσο δε πίνεται έτσι. Θέλει μισή κουταλιά ζάχαρη για να σπάσει η δηλητηριίλα. Οι υπόλοιποι πίνονται τελείως σκέτοι, κι είναι και πιο ωραίοι έτσι. Ειδικά ο εσπρέσο, αν είναι καλός ο καφές και σωστά φτιαγμένος είναι τόσο νόστιμος που μου φαίνεται αμαρτία να τον αλλοιώσω με οτιδήποτε... Αλλά οκ, είναι θέμα γούστου και συνήθειας. Εγώ προσωπικά όλους τους καφέδες τους πίνω σκέτους. Ελάχιστο νερό μπορεί να βάλω πχ στον διπλό εσπρέσο αλλά όχι τόσο για τη γεύση αλλά για να κρυώσει λίγο αν μου τον φέρουν πολύ καυτό (που νομίζω ότι δεν είναι και σωστό)
iordanis77 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) **delete** Επεξ/σία 3 Απριλίου 2015 από iordanis77
vicky24 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 εγω πηρα τον jacobs espresso, ειναι αλεσμενος καφες, αλλα δεν γραφει αν ειναι στιγμιαιος... ξερετε αν γινεται χωρις μηχανη;
saxos55 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Αν πήρες κάποιο από αυτά τα δύο, δε γίνεται χωρίς μηχανή (ή το μπρίκι). Ίσως να στο αλλάξουν αν κράτησες την απόδειξη (και είναι σφραγισμένο εννοείται)
opera Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2015 εγω πηρα τον jacobs espresso, ειναι αλεσμενος καφες, αλλα δεν γραφει αν ειναι στιγμιαιος... ξερετε αν γινεται χωρις μηχανη; Ο αλεσμένος δεν είναι στιγμιαίος και θέλει μηχανή,ο στιγμιαίος θέλει νερό,ζάχαρη,γάλα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα