Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έκανα 2 αγορές αξίας 0.99 και 4.99 ευρώ για μια εφαρμογή στο apple store και με χρέωσαν 1.98 και 5.98 αντίστοιχα. Δεν το κατάλαβα αυτό. Έχω κάνει κι άλλες αγορές και δεν με χρεώνε 1 ευρώ. Τι συμβαίνει;

Επίσης έκανα αγορές κι από ebay και είχε θέμα η πιστωτική μου, μάλλον έβαζα λάθος pin και όταν κατάφερα να κάνω σύνδεση μου έγιναν 2 χρεώσεις με διαφορά μιας μέρας στο άσχετο 1 δολλάριο η καθεμία.

Γνωρίζετε τι παίζει με αυτές τις χρεώσεις.Από ότι είδα σήμερα μια βδομάδα μετά δεν μου έχουν επιστραφεί αυτά τα λεφτά στην κάρτα μου.

Δημοσ.

Η χρέωση στην κάρτα σου μιας αγοράς σε συνάλλαγμα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και συγκεκριμένα 1) από την τράπεζα που την έχει εκδώσει, η οποία μπορεί να χρεώνει προμήθεια σε κάθε συναλλαγή σε συνάλλαγμα, και 2) από τον τρόπο μετατροπής του συναλλάγματος που έχεις επιλέξει, δηλαδή να γίνεται είτε από το amazon είτε από το paypal είτε από την τράπεζα με βάση την ισοτιμία του οργανισμού (Visa/MasterCard) που έχει εκδώσει την κάρτα σου.

Γενικά, οι ισοτιμίες του amazon και του paypal είναι χειρότερες για τον αγοραστή. Ειδικά, για την πρώτη αγορά μέσω paypal υπάρχει μια χρέωση 1,50 ευρώ, για επαλήθευση της κάρτας, η οποία επιστρέφεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Για τα θέματα αυτά μπορείς να βρεις απαντήσεις και πληροφορίες στα αντίστοιχα κεφάλαια του επικαιροποιημένου οδηγού της υπογραφής μου.

Δημοσ.

Επίσης, το paypal χρεώνει 1 ευρώ κάθε φορά που γίνονται αλλαγές στα στοιχεία, δηλαδή προσθήκη νέας κάρτας, αλλαγή διεύθυνσης κατοικίας κλπ. Αυτό το 1 ευρώ επιστρέφεται μετά από κάποιες μέρες, νομίζω καμιά 10αριά, πάντως επιστρέφεται σίγουρα. Εγώ είχα βάλει στο region "attica, greece" και επειδή στο country είχε μπει greece αυτόματα, στη διεύθυνση αποστολής εμφανιζόταν 2 φορές η λέξη greece δηλαδή attica, greece, greece. Έκανα edit και έσβησα το περιττό greece από το region και ενώ ουσιαστικά η διεύθυνσή μου παρέμεινε ίδια, πάλι μου κράτησε 1 ευρώ και μου το επέστρεψε πίσω αργότερα.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αν και σήμερα μετά από 2 βδομάδες ούτε τα λεφτά μπήκαν πίσω στον λογαριασμό μου, ούτε απάντησαν στα email μου οι κατά τα άλλα αξιόλογες εταιρείες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...