Sorath Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 +1 και απο εμένα, για τοποθέτηση απο την κατάψυξη στο ψυγείο, μια ημέρα πριν. Διαφορετικά αν βιάζεσαι ή το ξέχασες, απόψυξη στο φούρνο μικροκυμάτων.
MT60RS Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 και παντα ξεχωριστα σεα/επιφανειες για ωμο και ψημενο κρεας. Μια φορα θα παθετε ζημια, θα την παθετε ολοι και κανεις δεν θα μπορει να κανει το νοσοκομο
Anorymous Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ε και?Στο ψησιμο σκοτώνονται τα βακτηρίδια ετσι κι αλλιως Δεν ειναι μονο στο κρεας ειναι και στα χερια σου και στο παγκο μετα.
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δεν ειναι μονο στο κρεας ειναι και στα χερια σου και στο παγκο μετα. Ε μη καταντήσουμε σαν τον κατακουζηνό με το μπεταντιν όμως μετά ε;χαχαχ Εντάξει δε χρειάζεται να είμαστε μικροβιοφοβικοι.
Anorymous Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ε μη καταντήσουμε σαν τον κατακουζηνό με το μπεταντιν όμως μετά ε;χαχαχ Εντάξει δε χρειάζεται να είμαστε μικροβιοφοβικοι. Οχι αλλα πρεπει να προσεχεις, εγω τουλαχιστον στο κοτοπουλο ειμαι πολυ προσεκτικος
BLuE_PaNtHeR Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Έχεις δίκιο.η καλύτερη λύση τότε είναι από την κατάψυξη κατευθείαν ψήσιμο .,χωρίς πλύσιμο
Haldol Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ο πιο καλός τρόπος (όπως ειπώθηκε) είναι από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο. Όταν έχω προγραμματίσει το φαγητό μου, αυτό κάνω. Ο χρόνος ξεπαγώματος είναι πάνω από 1 ημέρα. Εναλλακτικά, σε δροσερό προς (ελάχιστα) χλιαρό νερό. Όχι τρελά πράγματα, μέχρι 30°C ξέρω 'γω, άμα το βάλετε σε θερμότερο νερό θα βράσει. Μετά από 3-4 αλλαγές νερού θα έχει ξεπαγώσει. Χρόνος ξεπαγώματος λιγότερο από 2 ώρες. Για πολύ πιο γρήγορα, στα μικροκύματα, σε λειτουργία ξεπαγώματος, με γύρισμα ανά 1-2 λεπτά. Αλλά θα γίνει κώλος. Μόνο αν το βιάζεστε εξαιρετικά και δε σας νοιάζει η ποιότητα. Χρόνος ξεπαγώματος λιγότερο από 20 λεπτά. 1
margaritagr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 @blue ειχα μπει στο νοσοκομειο 10 μερες με μικροβιο (καμπυλοβακτηριδιο) απο κοτοπουλο... Πιστεψε με, ΔΕ θες να το παθεις. Δεν ειναι υπερβολη να προσεχεις που ακουμπας τα κρεατα..... 1
Anorymous Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Έχεις δίκιο.η καλύτερη λύση τότε είναι από την κατάψυξη κατευθείαν ψήσιμο .,χωρίς πλύσιμο Γαντια και καθαρισμα του παγκου
Wspr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Αν τα βαλεις σε νερο χανουν τα ζουμια τους και σαφως και την γευστικη τους απολαυση.Το κρεας δεν χαλαει με 1 μερα εκτος ψυγειου.Επειδη θελουμε να κρατησει τους χυμους του πρεπει να το ψηνουμε παντα σε θερμοκρασια περιβαλλοντος και σε δυνατη φωτια-θερμοκρασια.Το ψαρι ειναι διαφορετικη περιπτωση.Πρεπει να ψηνεται σε μετρια φωτια γιατι η σαρκα του ειναι μαλακη οποτε αν το αφησουμε πολυ ωρα θα καει εξωτερικα χωρις να εχει προλαβει να ψηθει εσωτερικα.Στο τελος μπορουμε να το κατεβασουμε-να αυξησουμε τη θερμοκρασια για να επιτυχουμε τραγανη κρουστα εξωτερικα. Ξεπαγωμα σε φουρνους μικροκυματων κτλ τα αφηνω ασχολιαστα... 2
margaritagr Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Το κρεας δεν πρεπει να μενει να μενει εκτος ψυγειου ποσο μαλλον μια μερα. Το "δε χαλαει" επειδη μπορει οπτικα και σε μυρωδια να ναι οκ, δε λεει κατι, και στη τελικη γιατι να παιζουμε με την υγεια μας.
..MementoMori.. Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ψυγειο παιδια. Και αμα εισαι μερακλης το αφηνεις να παρει θερμοκρασια δωμιατιου πριν το μαγειρεψεις, Τωρα αν εχει *ωλοκρυο εξω και η κουζινα δεν ειναι φουρνος απο το καλοριφερ μπορεις να το αφησεις και εξω. Καλοκαιρι ομως, μονο αν θες να χασεις κιλα και δεν την παλευεις με διαιτα Επισης ο,τι ακουμπαει κρεας και κυριως κοτοπουλο, θελει πλυσιμο. Προσωπικα με το ενα χερι πιανω το κοτοπουλο και με το αλλο αλατοπιπερωνω πχ. Τις λιγες φορες που ξεχαστηκα σπιτι μου καθομουν και επλενα την αλατιερα. Την μια και μοναδικη φορα που ξεχαστηκα στην δουλεια, εφαγα τοσο σκατο απο τον σεφ που θα προτιμουσα να ειχα φαει το ωμο κοτοπουλο. 1
MT60RS Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Αν τα βαλεις σε νερο χανουν τα ζουμια τους και σαφως και την γευστικη τους απολαυση.. σε νερο τα βαζεις σε σακουλακια Επισης ο,τι ακουμπαει κρεας και κυριως κοτοπουλο, θελει πλυσιμο. Προσωπικα με το ενα χερι πιανω το κοτοπουλο και με το αλλο αλατοπιπερωνω πχ. Τις λιγες φορες που ξεχαστηκα σπιτι μου καθομουν και επλενα την αλατιερα. για τετοιες φασεις απολυμαντικα μαντηλακια με οινοπνευμα. Οχι μωρομαντηλα ή ντεμακιαζ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα