madbomber Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα φίλοι, Θα ήθελα τη βοήθειά σας αναφορικά με την έκδοση ευρωπαική κάρτας υγείας. Σε λίγους μήνες θα ταξιδέψω στο εξωτερικό για σπουδές και η συγκεκριμένη κάρτα μου είναι απαραίτητη. Επιπλέον, ως άνεργος δεν μπορώ να προβώ σε ανανεώση του βιβλιαρίου υγείας μου (ΙΚΑ) - Υπάρχει κάποιος που να έχει κάνει την εν λόγο διαδικασία και που μπορεί να μου δώσει τις συμβουλές του; ΥΓ - Σήμερα, από το πρωί προσπάθώ να μιλήσω με το ΙΚΑ, έχω πάρει περισσότερα από 15 τηλέφωνα (υπηρεσίες μητρώων, γραμματείες, κέντρα ενημέρωσης) και το αποτέλεσμα είναι, είτε να με "συνδέουν" με κάποια άλλη υπηρεσία που ποτέ κανείς δεν σηκώνει το τηλέφωνο, είτε να μου λεν πως δεν γνωρίζουν κάτι...
nikko_ Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Την τελευταία φορά που έβγαλα την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης (2013) τσέκαραν αν είναι σε ισχύ το βιβλιάριο υγείας μου. Μάλιστα η κάρτα εκδόθηκε με ισχύ όση και το βιβλιάριο υγείας. Από το τηλέφωνο μην περιμένεις απάντηση, πήγαινε στο ΙΚΑ της περιοχής σου και ρώτα. Άλλωστε εκεί θα πρέπει να καταθέσεις και την σχετική αίτηση.
chill Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Αν δεν εχεις βιβλιάριο νομίζω πως δεν δικαιούσαι. Το 09 που έλειπα για μακρά περίοδο εντός Ε.Ε. όντας άνεργος αλλα με ασφάλεια, μου χορηγήθηκε κάρτα με ισχύ ενός μήνα.
Isabelle2 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Χωρίς βιβλιάριο υγείας, δεν μπορείς να βγάλεις κάρτα ευρωπαϊκής ασφάλισης. Και είναι λογικό, εφόσον δεν είσαι καλυμμένος στην χώρα σου, δεν είσαι ούτε στο εξωτερικό. Εφόσον πρόκειται για σπουδές όμως, αν είσαι κάτω των 25 μπορείς να ασφαλιστείς έμμεσα από τους γονείς σου.
mentoras99 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Υπαρχει καμια αυτοματοποιηση για την αιτηση/εκδοση, κανενα site οχι απλα με πληροφοριες αλλα φορμα για αιτημα, ή πρεπει να στηθεις σε ουρες κλπ;
Giwrgos1996 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Πρεπει να στηθείς. Δεν ειναι πολυ μεγαλη διαδικασία,τουλαχιστον οταν την εκανα εγώ Να ξερεις οτι μεχρι να εκδοθεί η καρτα σου,σου δίνουν ενα χαρτί που πιστοποιεί οτι εισαι ασφαλισμένος.Ακομη,-αν δεν κανω λαθος-η πρώτη κάρτα έχει ισχύ μόλις έξι μήνες. Sent from my iPhone using Insomnia
Isabelle2 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Η διαδικασία δεν είναι χρονοβόρα, αλλα πρέπει να πας νωρίς στο ΙΚΑ να πάρεις αριθμό και μετά να περιμένεις μέχρι να εξυπηρετηθείς! Εξαρτάται και σε ποια περιοχή μένεις! Εγώ έπρεπε να πάω πριν ανοίξει το ΙΚΑ την ώρα που δίνουν αριθμούς (7 το πρωί), να περιμένω να ανοίξει (στις 8-8:30) για να εξυπηρετηθώ στις 12:30 που ήρθε η σειρά μου! Κι όλα αυτά για τα 10 λεπτά που πήρε να δώσω όλα μου τα χαρτιά...
mentoras99 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Ποιο ειναι το χρονικο διαστημα ισχυος της καρτας;
lambroszekis Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 <p>Ποιο ειναι το χρονικο διαστημα ισχυος της καρτας;</p> Μέχρι την ημέρα που ισχύει το βιβλιαριο σου μετά πρέπει να βγάλεις ξανά Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
mentoras99 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Μέχρι την ημέρα που ισχύει το βιβλιαριο σου μετά πρέπει να βγάλεις ξανά Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App Γιατι, γραφει ημ/νια ληξης πανω στο βιβλιαριο;
Silenzio Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 πρέπει να είναι ετήσια, γιατί εμένα γράφει ότι λήγει το Νοέμβριο του 2015 και την είχα βγάλει Νοέμβριο του 2014.
Tracer27 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Δημοσ. 22 Απριλίου 2015 Η κάρτα αυτή γενικώς δεν σε "καλύπτει" στο εξωτερικό και για να εξηγηθώ από εμπειρία φίλου τα λεφτά τα πληρώνεις και τα παίρνεις αργότερα από την Ελλάδα, η διαδικασία δε γνωρίζω ποια είναι. Επειδή βρίσκομαι στο εξωτερικό, το ΤΑΠΙΛΤΑΤ στην εκδίδει σε 2-3 μέρες και χρειάζεται να είναι σε ισχύ το βιβλιάριο υγείας και έχει ισχύ για 1 χρόνο (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς την έβγαλα). Στο φίλο μου (δεν θυμάμαι ταμείο, ισως ΙΚΑ) όποτε και να την έβγαζες είχε ισχύ μέχρι τις 28-02 του επόμενου έτους. Γενικώς δεν είναι δύσκολο, βρές το κατάλληλο γραφείο και πέρνα απο εκεί να συμπληρώσεις την αίτηση
limplixos Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Δημοσ. 16 Ιανουαρίου 2019 Γνωρίζει κάποιος ποια είναι η διαδικασία; Σου επιστρέφουν όλα τα χρήματα ή ένα ποσοστό;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα