ssotoss Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2015 Καλησπέρα σε όλους, μόλις αντικατέστησα σε LAPTOP Toshiba P300 διπήρυνο τη μητρική που παράγγειλα από Αυστραλία. Η μητρική ήρθε ολοκαίνουρια, σφραγισμένη. Όταν πατάω κουμπί ανοίγματος του υπολογιστή έχω εικόνα, μπαίνω στο ΒΙΟS, αλλά εκεί βλέπω ότι δεν βλέπει ούτε το DVD ούτε σκληρούς δίσκους (έχει δύο θέσεις για σκληρούς, αλλά δε βλέπει κανέναν, ούτε μαζί, ούτε χωριστά σε κάθε θέση). Σκέφτηκα αναβάθμιση BIOS από φλασάκι μήπως και λύσει το πρόβλημα (έχει παλιά έκδοση BIOS η μητρική), αλλά δεν το έχω ξανακάνει και οι οδηγίες που βρήκα δεν με φώτισαν. Αν μπορεί κανείς ας με φωτίσει, Ευχαριστώ!
SPANK Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δές λιγο αν μπορείς να βρείς το μοντέλο της μητρικής και ποια έκδοση bios έχει τώρα για να δούμε αν μπορεί να βρεθεί η καινούργια αν και δεν νομίζω οτι φταίει αυτο που δεν σου βλέπει τις συσκευές , γενικά ειναι λίγο ρίσκο οι αλλαγές motherboard και απο αυστραλία κιολας δεν ειναι δηλαδή ευρωπαικό μοντέλο
ssotoss Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δές λιγο αν μπορείς να βρείς το μοντέλο της μητρικής και ποια έκδοση bios έχει τώρα για να δούμε αν μπορεί να βρεθεί η καινούργια αν και δεν νομίζω οτι φταίει αυτο που δεν σου βλέπει τις συσκευές , γενικά ειναι λίγο ρίσκο οι αλλαγές motherboard και απο αυστραλία κιολας δεν ειναι δηλαδή ευρωπαικό μοντέλο Ευχαριστώ, SPANK Το μοντέλο είναι DABL5MMB6E0 και η έκδοση του BIOS είναι η v.2.50 (ειναι παλιά, υπάρχει νεότερη) Γιατί να υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με μητρικές από Αυστραλία; Κάποια άλλη ιδέα για το τι μπορεί να φταίει; Είναι δυνατό να είναι χαλασμένες και οι τρεις SATA θύρες;
apostol1s Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 φιλε δεν ξερω εαν σε βοηθησει.σε P775 αμερικανικο απο τις 3 sata η μια δεν μου λειτουργησε ποτε.το dvd που εβαλα το αναγνωρισε αμεσως,αλλα το σκληρο ssd που εβαλα μια τον εμφανιζε και μια οχι στο bios.τελικα τον αναγνωρισε και εβαλα τα windows.οταν ομως αλλαζω στο boot τη σειρα μου κανει μια φορα επιπλεον restart to bios και μετα λειτουργει.επισης εαν βγαλω το σκληρο παλι με ταλαιπωρει μεχρι να λειτουργησει.
ssotoss Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Μαρτίου 2015 φιλε δεν ξερω εαν σε βοηθησει.σε P775 αμερικανικο απο τις 3 sata η μια δεν μου λειτουργησε ποτε.το dvd που εβαλα το αναγνωρισε αμεσως,αλλα το σκληρο ssd που εβαλα μια τον εμφανιζε και μια οχι στο bios.τελικα τον αναγνωρισε και εβαλα τα windows.οταν ομως αλλαζω στο boot τη σειρα μου κανει μια φορα επιπλεον restart to bios και μετα λειτουργει.επισης εαν βγαλω το σκληρο παλι με ταλαιπωρει μεχρι να λειτουργησει. (ευχαριστώ για την προσπάθεια!), εμένα όμως δεν μου αναγνωρίζει καμιά συσκευή! Ούτε το DVD δυστυχώς. Έχω δοκιμάσει και διαφορετικούς σκληρούς (και διαφορετικούς επεξεργαστές! ), αλλά τίποτα, ποτέ. Δεν μπορώ να εγκαταστήσω λειτουργικό και όπως προανάφερα δυσκολεύομαι να αναβαθμίσω το BIOS. Υπάρχει για τις SATA συσκευές ένας γενικός controller στη μητρική και μπορεί να είναι χαλασμένος; Αν μπορεί κανένας να μου δώσει εύχρηστες οδηγίες για να τρέξω νέο BIOS από USB φλασάκι, θα ήμουν ευγνώμων (συνεχίζω να ψάχνω). Εγκατάσταση windows σε USB σκληρό είδα ότι δεν γίνεται (για να τρέξω από εκεί το BIOS).
SPANK Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Για εγκατάσταση απο usb δεν υπάρχει τετοια επιλογή απο το bios ? , ισως με ενα εξωτερικό usb dvd drive να μπορούσες να περάσεις τα windows
ssotoss Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Για εγκατάσταση απο usb δεν υπάρχει τετοια επιλογή απο το bios ? , ισως με ενα εξωτερικό usb dvd drive να μπορούσες να περάσεις τα windows Εγκατάσταση από USB μπορώ να κάνω, έχω τα windows σε USB stick. Πού θα τα εγκαταστήσω όμως αφού δε βλέπει σκληρό; Μπορώ να τρέξω Ubuntu από live DVD από εξωτερικό DVD drive όπως μου λες και να φλασάρω το BIOS από στικάκι; Τις USB θύρες δεν έχει πρόβλημα να τις δει. Έχει δοκιμάσει κανένας να τρέξει το περιβόητο live DVD; (Ubuntu ή άλλη έκδοση του Linux) Γίνεται;
SPANK Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Μπορείς να τρέξεις το live cd ναι απο εξωτερικό drive δεν νομίζω οτι υπάρχει πρόβλημα τώρα για το bios απο usb stick πρέπει να υποστηρίζεται και απο το bios αλλα αυτο δεν σε απασχολεί το κάνεις και απο cd , το θέμα ειναι να βρείς το bios που κάνει για την motherboard γιατι εγώ δεν εχω βρεί κατι, πάντως να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου οτι ενδέχεται και το bios update να μην κάνει και πολλά ...
ssotoss Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Το κατάλληλο BIOS το βρήκα εύκολα από τη σελίδα υποστήριξης του λάπτοπ από την Toshiba, δεν είναι πρόβλημα αυτό. Τελικά κατάφερα και "μπήκα" με live Ubuntu usb stick! το λειτουργικό τρέχει μια χαρά, ακόμα και στο Internet μπήκα αλλά δυστυχώς δεν τρέχει το εκτελέσιμο αρχείο του BIOS της Toshiba σε περιβάλλον Ubuntu. Κάνω κάτι λάθος ή δεν πρόκειται να τρέξει ποτέ και είναι μόνο για Windows; Επεξ/σία 4 Απριλίου 2015 από ssotoss
SPANK Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δες μήπως στο site αναφέρει πουθενά και οδηγίες να το τρέξεις σε dos mode με καποιο cd
pblithis Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 δοκιμασε με hirens να σηκωσεις μινιXP απο εκει τρεξε το bios update. το εχω κανει πολλες φορες!!!
ssotoss Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ πολύ που ασχολείστε παίδες. Αναβαθμιση BIOS έκανα τελικά με την πρόταση του pblithis, αλλά τζίφος. Το λάπτοπ εξακολουθεί να μη βλέπει καμία SATA συσκευή. Είμαι ένα βήμα από το να κοπανήσω την καινούρια μητρική στον τοίχο. Μάλλον θα ψάξω και άλλο και βλέπουμε. Οποιαδήποτε ιδέα ευπρόσδεκτη! Επεξ/σία 6 Απριλίου 2015 από ssotoss
coolerman Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 απο ποιό κατάστημα έγινε η αγορά;;ΙΣΩΣ έπεσες στην περίπτωση να είναι "προβληματική" μήπως δεν έχεις συνδέσει κάτι σωστά κατα το install εσωτερικά;;
ssotoss Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 απο ποιό κατάστημα έγινε η αγορά;;ΙΣΩΣ έπεσες στην περίπτωση να είναι "προβληματική" μήπως δεν έχεις συνδέσει κάτι σωστά κατα το install εσωτερικά;; Τη μητρική την παράγγειλα από Αυστραλία. Ήρθε καινούρια, σφραγισμένη. Τις συνδέσεις τις έχω κοιτάξει πάνω από 20 φορές. Εντωμεταξύ δεν βρίσκω πουθενά στο ίντερνετ κάποια αναφορά στο ίδιο πρόβλημα. Τι στην ευχή, ο πρώτος που του συμβαίνει είμαι;
coolerman Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Τη μητρική την παράγγειλα από Αυστραλία. Ήρθε καινούρια, σφραγισμένη. Τις συνδέσεις τις έχω κοιτάξει πάνω από 20 φορές. Εντωμεταξύ δεν βρίσκω πουθενά στο ίντερνετ κάποια αναφορά στο ίδιο πρόβλημα. Τι στην ευχή, ο πρώτος που του συμβαίνει είμαι; απο ebay η άλλο κατάστημα;; με τον πωλητή έχεις μιλήσει καθόλου:; ξέρω είναι πολλά για να την γυρίσεις πίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα