allure_boy Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 καλησπερα σε ολους καταρχην .. εχω ενα τεραστιο προβλημα .. αγοραζω και πουλαω πραγματα στο εβαυ. προσφατα πουλησα ενα αρωμα και το στειλα αμερικη. ο αγοαρστης ισχυριζετε οτι το αρωμα ειναι αδειο. δεν εχει υποστει καμαι ζημια το αρωμα. στης φοτος που μου εστειλε ο κυριος εριξε σταγονες νερου πανω στο μπουκαλι δειχνοντας οτι εχει φυγει ολο το αρωμα απο μεσα. το κοστος αγορας 200 ευρω.. ο αγοραστης ανοιξε υποθεση στο παυπαλ εκανε εσκαλειτ και το παυπαλ αποφασισε να επιστρεψει ο αγοραστης σε μενα το αρωμα. δηλωσε στο παυπαλ οτι το προιον δεν ηταν οπως στην περιγραφη και οτι καταστραφηκε κατι που σαφως λεει ψεμματα. εστειλα σημερα το αρωμα και σε 10 12 μερες το πολυ θα πρεπει εγω να εχω κανει την επιστοφη χρηματων .. ηδη εχω 200 ευρω μειον στον λογαριασμο μου παυπαλ. ειμαι 8 χρονια στο εβαυ αξιος πωλητης και αγοραστης με αγορες πανω απο 5000 ευρω ... υπαρχει καποιος που να ξερει τι μπορω να κανω; μιλαω ελαχιστα αγγλιακ δυστιχως δεν μιλαμε ολοι αγγλικα. εστειλα μηνυμα στο παυπα αλλα ακι στο εβαυ αλλα δεν εχουν κανει τιποτα. συγνωμη για τα καποια ορθογραφικα αλλα το αιμα μου απο την στεναχωρια μου μου εχει ανεβει στο κεφαλι γιατι δεν ειναι κατι ευκολο να κανεις πωλησης στο εβαυ. προσεχω τα παντα στελνω παντα σε ταχυδρομικα κουτια προσεχω πολυ τα προιοντα που πουλαω να ειναι ολα φρεσκα ... και αυτο ειναι κατι δυσκολο γενικα.. αλλα εγω το καταφερα. σας ευχαριστω αν γνωριζει καποιος να με βοηθησει σας παρακαλω παρα πολυ... ευχαριστω πολυ...
johnkal Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Αφού αποφάσισε η PayPal να γυρίσεις πίσω τα χρήματα δεν μπορείς να κανείς κάτι άλλο απ'όσο ξέρω. Εισαι σίγουρος πως δεν καταστράφηκε το άρωμα κατά τη μεταφορά και λέει ψέματα:
MaXmaD Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δυστυχως αυτά ειναι τα άσχημα των διαδικτυακών συναλλαγων. Και ειδικα μεταξύ ιδιωτών. Αφού πουλάς χρόνια θα έπρεπε να γνωρίζεις οτι κάποια στιγμη κάτι τέτοιο θα συνέβαινε. Απλα το υπολογίζεις σαν χασουρα. Σε τέτοιες περιπτωσεις πρεπει ειτε ο ένας ειτε ο άλλος να αποδείξει οτι δεν είναι ελεφαντας. Και εδώ που τα λέμε δεν είναι απαραίτητο οτι φταίει κιόλας.μπορει όντως να παρέλαβε ενα άδειο μπουκάλι που το περιεχομενο το άδειασε κάποιος μεσάζοντας...ποτε δεν ξέρεις... Μεγαλο fail βέβαια που ξέρεις ελαχιστα αγγλικά... Δεν νοείται να ανοιγεσαι σε παγκοσμια αγορά και να μην μπορείς να υποστηρίξεις τον εαυτό σου σε τέτοιες περιπτωσεις και να συνενοηθεις. Το ebay δεν είναι βάζω αγγελία,πληρωνομαι,στέλνω. Απευθύνεσαι σε κάθε καρυδιάς καρύδι και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμενος να κανεις σωστές κινήσεις αν χρειαστεί.και σίγουρα κάποια στιγμή χρειαζεται. Θα μπορούσες πχ να αναφέρεις οτι υπάρχει το ενδεχόμενο να άδειασε ο παραλήπτης το περιεχόμενο και να έστειλε φωτο ψεύτικη καθώς και να αντιπαραθέσεις με σωστα επιχειρήματα τις δικές του αξιολογήσεις εναντι των δικών σου ώστε να αποδειξεις αξιοπιστία. Εχεις/έχει κάποια αρνητικη? Ποσά χρόνια μέλος είναι αυτός?
Nistisimos Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Δημοσ. 1 Απριλίου 2015 Γενικότερα σε αυτές τις περιπτώσεις το ebay είναι με το μέρος του αγοραστή. Η αμφιβολία είναι με το μέρος του αγοραστή σχεδόν πάντα.
tarantules Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 8 χρόνια στο ebay και μάλιστα πωλητής , πώς συνενοείσαι χωρίς να ξέρεις αγγλικά;
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 8 χρόνια στο ebay και μάλιστα πωλητής , πώς συνενοείσαι χωρίς να ξέρεις αγγλικά; Πολύ καλό ερώτημα έθεσε ο φίλος αλλά 'ντάξει, ας το στην άκρη αυτό. Εφόσον είσαι τόσα χρόνια πωλητής πρέπει να υπολογίζεις τέτοια πράγματα, μια στο τόσο θα γίνονται και μετά άντε να αποδείξεις ότι λες εσύ αλήθεια και όχι ο άλλος κ.ο.κ. Γενικότερα όμως να ξέρεις πως κατα 99% το PayPal θα πηγαίνει στο μέρος του αγοραστή μιας και το πελατολόγιο της εν λόγω εταιρείας είναι γεμάτο περισσότερο από αγοραστές πάρα πωλητές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα