Anorymous Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν αναγνωρίζεται από πουθενά σαν πανεπιστήμιο. Κάθε σχολή έχει δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς την ονομασία της, δεν χρειάζεται έγκριση από κάπου. Έτσι έπραξε και το ΤΕΙ Πειραιά. Η ουσία για εμένα είναι να εκδοθούν επαγγελματικά δικαιώματα στα τμήματα που έχουνε πρόβλημα, και ΑΕΙ-ΤΤ να λέγεται και πολυτεχνείο είναι απλά για τα μάτια του κόσμου, γι' αυτό και τα υπόλοιπα ΤΕΙ δεν έσπευσαν να αλλάξουν την ονομασία τους, τα προβλήματα των σχολών παραμένουν. Διαβασε μια το ΦΕΚ και μετα πες αν αναγνωριζεται η οχι http://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/aei_peiraia_tt.pdf
MT60RS Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Ηδη εχω γραφει 2 ποστ με επιχειρηματολογια που -προφανως- δεν περιμενα να συγκλονισει τυπο που στο ενα thread προβληματιζεται για το ποια επαγγελματα ειναι γυναικομαγνητες και στο αλλο-την ιδια ωρα προβληματιζεται για τον "ρατσισμο" που βιωνουν οι αποφοιτοι ΤΕΙ. Δεν θα εκπλαγω αν σε δω να κανεις διαλεξεις για τον καρκινο του πνευμονα καπνιζοντας sante αφιλτρα. ΥΓ. Με τετοια μυαλα, αρχιζω και πιστευω οτι μιλας σοβαρα για τον ρατσισμο που βιωνεις στην αγορα εργασιας... @ Flaoutistas επειδη δεν το προλαβα και το κλειδωσαν, barista να γινεις, εγγυημενα αποτελεσματα
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Εχει πτυχιο ΤΕΙ, τι barista ρε αθλιε ρατσιστη. Μηχανικος καφετιερας φιλτρου.
Flaoutistas Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Το πτυχίο μου δεν έχει σχέση με μηχανική αγαπητέ Midi_MiLiz. Επίσης δε βρίσκω λόγω για τόση ειρωνεία.
MT60RS Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Εχει πτυχιο ΤΕΙ, τι barista ρε αθλιε ρατσιστη. Μηχανικος καφετιερας φιλτρου. αν καποια στιγμη δεις στο ΕΜΠ τμημα barista, μην απορησεις.
Basilhs23___ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Διαβασε μια το ΦΕΚ και μετα πες αν αναγνωριζεται η οχι http://www.esos.gr/sites/default/files/articles-legacy/aei_peiraia_tt.pdf Δεν μου λέει κάτι το ΦΕΚ. Για την πλειοψηφία των ελλήνων είναι απλά ένα ΤΕΙ που άλλαξε ονομασία σε ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, όπως και το 2001 που από ανώτερα έγιναν ανώτατα στα χαρτιά. Για την πλειοψηφία του κόσμου στο ΤΕΙ περνάει αυτός που δεν πέρασε σε σχολή ΑΕΙ που είχε στις πρώτες επιλογές του μηχανογραφικού του. Ας κάτσουν πρώτα να βγάλουν δικαιώματα και μετά μιλάμε για πανεπιστημιοποίηση και ΑΕΙ.
Anorymous Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δεν μου λέει κάτι το ΦΕΚ. Για την πλειοψηφία των ελλήνων είναι απλά ένα ΤΕΙ που άλλαξε ονομασία σε ΑΕΙ Τεχνολογικού Τομέα, όπως και το 2001 που από ανώτερα έγιναν ανώτατα στα χαρτιά. Για την πλειοψηφία του κόσμου στο ΤΕΙ περνάει αυτός που δεν πέρασε σε σχολή ΑΕΙ που είχε στις πρώτες επιλογές του μηχανογραφικού του. Ας κάτσουν πρώτα να βγάλουν δικαιώματα και μετά μιλάμε για πανεπιστημιοποίηση και ΑΕΙ. Εσενα δεν σου λεει τιποτα κρατα το ομως για την παρτυ σου ο νομος ειναι νομος και αυτο λεει, επισης οταν ομως θα χασεις εσυ η καποιος φιλος σου μια θεση ΠΕ στο δημοσιο απο τειτση θα σου πει Η ποιοτητα του τμηματος δεν καθοριζεται απο τον βαθμο εισαγωγης αλλα απο την ποιτητα σπουδων που σου προσφερουν, αλλα και με βαθμο να το δεις τα τμηματα του ΤΕΙ πειραια εχουν μεγαλυτερη βαθμολογια απο πολλα τμηματα ΑΕΙ. Τωρα για τα δικαιωματα πολλα ΤΕΙ εχουν και τωρα που αρχισαν να αναγνωριζονται σαν πανεπιστήμια θα αποκτησουν και αλλα.
Dare-Devil Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Πολλοί χάνεται την ουσία και δεν θέλετε να δείτε την πραγματική αλήθεια . Εχετε μπει σε ενα τρυπάκι κόντρας με οπαδιλίκη παρόμοιο με αυτό της ντροπής του σημερινού ποδοσφαίρου .Αυτοσυντηρείται την ανούσια κόντρα μεταξύ πανεπιστημίων και ΤΕΙ και υποστηρίζεται την ουτοπία που είναι οι σχολές 2 ταχυτήτων .Όταν όλα τα ευρωπαικά πανεπιστήμια βλέπουν τα ΤΕΙ ώς πανεπιστήμια και τα πανεπιστήμια ώς ΤΕΙ . Δεν αναγνωρίζουν αυτ΄νο τον διαχωρισμό. Το μόνο που αναγνωρίζουν είναι ότι κάποιες σχολές παρέχουν καλύτερο κύκλο σπυοδών και υποδομές απο κάποια άλλη (είτε αυτό είναι μεταξύ ΤΕΙ και ΤΕΙ είτε μεταξύ ΑΕΙ και ΑΕΙ κτλ κτλ )Γνωστός μου που πήγε να κοιτάξει για μεταπτυχιακό στην Αγγλία συνάδελφος απο ΤΕΙ Αθήνας στον τομέα της ενεργειακής μηχανολογίας όταν ανέφερε το τμήμα που σπουδάζει γύρισαν και του παν ότι μετά το Πολυτεχνείο αναγνωρίζουν το τμήμα του ΤΕΙ Αθήνας απο άποψη σπουδών και ύστερα οποιαδήποτε άλλο αντίστοιχο τμήμα Πανεπιστημίου ή ΤΕΙ .Εντάξει αυτό δεν λέει πολλά αλλά ας το δούμε στην πράξη και όχι στα χαρτιά.Το κράτος υποστηρίζει έναν ανούσιο διαχωρισμό μεταξύ ΤΕΙ ΑΕΙ στα χαρτιά .Αν πάτε στον ιδιωτικό τομέα όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.Θα μιλήσω μόνο για τον τομέα μηχανολογίας που τυχαίνει να σπουδάζω. Στατιστικά πρώτο σε αποροφητικότητα στην αγορά εργασίας είναι το ΤΕΙ Αθήνας μετά το ΤΕΙ Πειραιά και γενικά κάπου ανάμεσα στις υψηλές θέσεις είναι το ΕΜΠ αλλα όχι πρώτο. Ο καλύτερος κριτής για το επίπεδο σπουδών ενός ιδρύματος είναι Η ΑΓΟΡΑ εργασίας του ιδιωτικού τομέα.Γιατί επιλέγουν στον τομέα μου κυρίως απο ΤΕΙ ακόμα και για θέσεις διευθυντικές προϊσταμένου και γενικά θέσεις με ευθύνες ;Το αναρωτηθήκατε ποτέ; Γιατί στατιστικά σε θέσεις διευθυντών και προισταμενων σε εταιρίες που ασχολούνται με τον χώρο του κλιματισμού βρίσκονται κυρίως απόφοιτοι ΤΕΙ και σε ορισμένες περιπτώσεις άτομα χωρίς καν μεταπτυχιακό ;Μην μου πει κανένας την δικαιολογία "εντάξει φθηνά εργατικά χέρια απο ΤΕΙ για αυτό σας επιλεγουν κυρίως" γιατί δεν νομίζω καμία εταιρία να θέλει να βάλει σε θέση ευθύνης κάποιον με (φαινομενικά) ελλιπείς γνώσεις που είναι απο ΤΕΙ .Αυτό που έχω καταλάβει και εγώ και φίλοι μου που τελίωσαν πολυτεχνείο μηχανολογίας είναι ότι : Στην Ελλάδα τα ΤΕΙ μηχανολογίας (αν όχι όλα κάποια τότε) καλύπτουν σε γνωστικό επίπεδο και εκπαίδευση θεωρητική την αγορά εργασίας της Ελλάδος . Σαφώς και τα πολυτεχνεία την καλύπτουν σε θεωρία και μαθαίνουν και παραπάνω πραγματα που δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικα για τον μέσο όρο της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα στον τομέα αυτο . Αλλα στα ΤΕΙ υπαρχει και κάτι σημαντικότερο. Καλύτερο επίπεδο πρακτικής (εργαστήρια).Δεν συμφωνείτε με όλα αυτά που λέω για τον κλάδο της μηχανολογίας ; Ωραία λοιπόν. Μείνετε σε αυτό που είπα πιο πάνω με μαύρα εντονα γράμματα. Αυτό ΔΕΝ χωράει αμφιβολία και ο ιδιωτικός τομές (εταιρίες ) είναι αυτοί που κρίνουν στη τελική την ποιότητα των πτυχίων .Υ.Γ Δεν θεωρώ τα ΤΕΙ καλύτερα απο το Πολυτεχνείο αλλά. Απλά σε επίπεδο αγορά εργασίας στην Ελλάδα τα ΤΕΙ υπερτερούν απο πανεπιστημιακές σχολές γενικά (στον τομέα της μηχανολογίας)Για εξειδικευμένες θέσεις εργασίας και κυρίως στο εξωτερικό Ένας απόφοιτος Πολυτεχνείου έχει γερές βάσεις συγκριτικά με τις θεωρητκές βάσεις των αποφοίτητων ΤΕΙ . Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι και μόνο το πτυχίο καθορίζει το κύρος σου στην αγορά εργασίας. Γιατί ξέρω παραδειγματα παιδιών απο συβητανίδειο που δουλεύουν Γερμανία σε θέσεις με ευθύνες και πληρώνονται αδρά !
MT60RS Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 δεν υπαρχει πραγματικο R&D στην Ελλαδα, αλλα εισαγωγη τεχνολογιας, οπου θα χρειαζοταν και θα μπορουσε να προσφερει ενας με πιο θεωρητικες γνωσεις 1
Flaoutistas Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Επίσης να πούμε ότι υπάρχουν και ΤΕΙ το γνωστικό αντικείμενο των οποίων δεν καλύπτεται από κάποιο ΑΕΙ και στο εξωτερικό είναι πανεπιστήμιο. Για παράδειγμα η λογοθεραπεία που εδώ είναι ΤΕΙ. Με αυτά τι θα γίνει; Δε θα έπρεπε και εδώ να γίνουν πανεπιστήμια; Η κυβέρνηση ανέφερε ότ ορισμένα ΤΕΙ θα γίνουν Πανεπιστήμια και κάποια άλλα ΙΕΚ που είναι και το πιο σωστό κατά τη γνώμη μου. Επιτέλους θα πρέπει να έχουν δικαίωμα τα ΤΕΙ εκπόνησης διδακτορικών διατριβών στα ίδια τα ΤΕΙ για να ολοκληρωθούν ακαδημαϊκά. Ένα άλλο ζήτημα είναι αυτό το μεταπτυχιακό. Πέραν της μεροληψίας σε βάρος των ΤΕΙ, δε προσφέρουν κανένα επαγγελματικό δικαίωμα. Για παράδειγμα ένας βιολόγος (αναφέρομαι στον κλάδο επειδή είναι συναφής με τον δικό μου και όχι επειδή έχω κάτι εναντίον τους, ίσα ίσα), με ένα μεταπτυχιακό μπορεί να αλλάξει 100 τίτλους όπως: Κλινικός βιοχημικός, βιοχημικός, βοτανολόγς και πάει λέγοντας. Από ένα ΤΕΙ ότι και να κάνεις το τεχνολόγος θα μείνει και θα υπερκαλύπτει όλα τα υπόλοιπα. Στην ουσία ένα μεταπτυχιακό δε προσφέρει και πολλά. Σίγουρα παρέχει κατάρτηση που είναι προσόν και τυχόν μόρια για το δημόσιο, αλλά δε θα έπρεπε να έδινε και επαγγελματικά δικαιώματα;
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Εσενα δεν σου λεει τιποτα κρατα το ομως για την παρτυ σου ο νομος ειναι νομος και αυτο λεει, επισης οταν ομως θα χασεις εσυ η καποιος φιλος σου μια θεση ΠΕ στο δημοσιο απο τειτση θα σου πει Η ποιοτητα του τμηματος δεν καθοριζεται απο τον βαθμο εισαγωγης αλλα απο την ποιτητα σπουδων που σου προσφερουν, αλλα και με βαθμο να το δεις τα τμηματα του ΤΕΙ πειραια εχουν μεγαλυτερη βαθμολογια απο πολλα τμηματα ΑΕΙ. Τωρα για τα δικαιωματα πολλα ΤΕΙ εχουν και τωρα που αρχισαν να αναγνωριζονται σαν πανεπιστήμια θα αποκτησουν και αλλα. Επιμένεις να μην θες να καταλάβεις. Το ΤΕΙ Πειραιά είναι ΑΕΙ-ΤΤ όχι σκέτο ΑΕΙ. Η ανώτατη εκπαίδευση χωρίζεται στην ανώτατη πανεπιστημιακή και την ανώτατη τεχνολογική, το ΤΕΙ Πειραιά και όλα τα ΤΕΙ είναι η ανώτατη τεχνολογική, το ΤΕΙ Πειραιά ήθελε να μετονομαστεί για να μοιάζει και καλά οτι είναι σαν πανεπιστήμιο και έγινε ΑΕΙ τεχνολογικού τομέα, δεν είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα δηλαδή, για να θεωρηθεί πανεπιστημιακό ίδρυμα χρειάζεται νέα νομοθετική παρέμβαση. Όσο για το δημόσιο πολύ βιάζεσαι. Οι κατηγορίες ΤΕ στο δημόσιο δεν έχουν καταργηθεί. Ο απόφοιτος του ΑΕΙ-ΤΤ Πειραιά εντάσσεται στην κατηγορία ΤΕ. Αν είσαι από ΤΕΙ δεν παίζει να χάσεις θέση από απόφοιτο ΑΕΙ γιατί ο απόφοιτος ΑΕΙ ανήκει στην ΠΕ βαθμίδα, άλλη σειρά κατάταξης έχουν οι ΤΕ και άλλη οι ΠΕ κατά την διαδικασία επιλογής με τα μόρια, δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους ΤΕ-ΠΕ αλλά ανταγωνίζονται οι ΤΕ τους ΤΕ και μεν ΠΕ τους άλλους ΠΕ. Μην σου πω οτι πολλές φορές όταν βγαίνει η προκύρηξη για τον διαγωνισμό έχουν παρέμβει το ΤΕΕ και τα άλλα επιμελητήρια και δεν προβλέπονται καν θέσεις ΤΕ με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι ΤΕΙ να αποκλείονται, βλέπε τον πρόσφατο διαγωνισμό για τον ΔΕΔΗΕ. Ο ΑΣΕΠ αν πας να συμμετάσχεις ως απόφοιτος του ΑΕΙ-ΤΤ θα σε βάλει στην ΤΕ κατηγορία (εφόσον έχει προκυρηχθεί για ΤΕ αλλιώς θα αποκλιστείς).
Asmodeus21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Εμενα παντως (κι αλλα ατομα που γνωριζω) μια χαρα με πηραν για μεταπτυχιακο στο ΕΚΠΑ κι ας ημουν απο ΤΕΙ , βεβαια μου χρεωσαν προπτυχιακα αλλα δεν πειραζει γιατι αρκετα αναγνωριστηκαν με τον εναν η τον αλλο τροπο.
Praetorianos Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ο καλύτερος κριτής για το επίπεδο σπουδών ενός ιδρύματος είναι Η ΑΓΟΡΑ εργασίας του ιδιωτικού τομέα. Δεν συμφωνείτε με όλα αυτά που λέω για τον κλάδο της μηχανολογίας ; Ωραία λοιπόν. Μείνετε σε αυτό που είπα πιο πάνω με μαύρα εντονα γράμματα. Αυτό ΔΕΝ χωράει αμφιβολία και ο ιδιωτικός τομές (εταιρίες ) είναι αυτοί που κρίνουν στη τελική την ποιότητα των πτυχίων . Διδακτορικός φοιτητής Φιλοσοφίας της Οξφόρδης vs πλακατζής από το ΙΕΚ Ακμή. Διδακτορικός φοιτητής ΣΕΜΦΕ με εξειδίκευση στα λέιζερ vs διοικητής επιχειρήσεων από τα τάδε ΤΕΙ. Ελληνική αγορά εργασίας. Όντως. Στο point σας να μετρήσετε ποιος την έχει πιο μακριά, χάνετε τα δίκια σας.
Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ο καλύτερος κριτής για το επίπεδο ενός τμήματος θα ήτανε μια αξιολόγηση που θα εξετάζει διάφορες παραμέτρους σχετικά με την κάθε σχολή και με αυστηρή διαδικασία, βαθμοί εισαγωγής δυσκολία θεμάτων στις εξεταστικές ποσοστό επιτυχίας σε κάθε εξεταστική βαθμοί φοιτητών στα μαθήματα της σχολής, επίπεδο διδασκόντων και επιστημονικό έργο κ.α. Η στάση της αγοράς απέναντι στους πτυχιούχους και τα ποσοστά απασχόλησης στο αντικείμενο πάντα, είναι και αυτή μια παράμετρος μέσα σε πολλές άλλες. Για την μπανανία μας βέβαια αυτά είναι απλά ανέκδοτα.
Asmodeus21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ο καλύτερος κριτής για το επίπεδο ενός τμήματος θα ήτανε μια αξιολόγηση που θα εξετάζει διάφορες παραμέτρους σχετικά με την κάθε σχολή και με αυστηρή διαδικασία, βαθμοί εισαγωγής δυσκολία θεμάτων στις εξεταστικές ποσοστό επιτυχίας σε κάθε εξεταστική βαθμοί φοιτητών στα μαθήματα της σχολής, επίπεδο διδασκόντων και επιστημονικό έργο κ.α. Η στάση της αγοράς απέναντι στους πτυχιούχους και τα ποσοστά απασχόλησης στο αντικείμενο πάντα, είναι και αυτή μια παράμετρος μέσα σε πολλές άλλες. Για την μπανανία μας βέβαια αυτά είναι απλά ανέκδοτα. Ψαξε στο site της ΑΔΙΠ , τα περισσοτερα τμηματα εχουν περασει εξωτερικες αξιολογησεις απο Ελληνες επιστημονες του εξωτερικου 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα