Basilhs23___ Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ψαξε στο site της ΑΔΙΠ , τα περισσοτερα τμηματα εχουν περασει εξωτερικες αξιολογησεις απο Ελληνες επιστημονες του εξωτερικου Τις έχω δει αυτές τις αξιολογήσεις, αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ αντιπροσωπευτικές ως προς την κατάταξη της κάθε σχολής για να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες σχολές και ποιες στον πάτο.
Asmodeus21 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Τις έχω δει αυτές τις αξιολογήσεις, αλλά δεν μου φαίνονται και πολύ αντιπροσωπευτικές ως προς την κατάταξη της κάθε σχολής για να δούμε ποιες είναι οι καλύτερες σχολές και ποιες στον πάτο. Η εικονα των ΤΕΙ (εχω διαβασει για του Πειραια και της Αθηνας) ειναι θετικη παντως αφου προτρεπουν να αρχισουν να διοργανωνουν και διδακτορικα
Dare-Devil Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Η εικονα των ΤΕΙ (εχω διαβασει για του Πειραια και της Αθηνας) ειναι θετικη παντως αφου προτρεπουν να αρχισουν να διοργανωνουν και διδακτορικα Ναι ισχύει αυτό. Πάντως για το τμήμα μου στο ΤΕΙ Αθήνας έχω ακούσει ότι έχει αξιολογηθεί και απο το Herriot watt του ενδιβουργου πριν κάνουν σύμπραξη μεταπτυχιακού προγράμματος το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που γίνεται στην έδρα του Herriot watt . Επίσης γενικά απο άποψη υποδομών το ΤΕΙ Αθήνας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό ως πανεπιστήμιο με Ευρωπαικά πρότυπα και δεν μου φαίνεται παράλογο . Φίλος μου που σπούδαζε στην Σορβόνη είχε έρθει στο ΤΕΙ και μου πε ότι απο άποψη υποδομών είναι πολύ καλύτερο απο την Σορβόνη .
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 E αμα το ειπε ο φιλος σου απτη Σορβονη που εκανε μια βολτα κι απτο ΤΕΙ Αθηνας να κοψει κινηση, ετσι θα ειναι. Κριμα να μην εχεις κανενα φιλο στο Χαρβαρντ να σου λεγε κι αυτος το προφανες, οτι ΤΕΙ Αθηνας > all. Aπλα για σκοπους επιβεβαιωσης δηλαδη, οχι οτι δεν το ξερουμε ηδη. Εδω θα μου πεις τι Ενδιβουργο τι ΤΕΙ Αθηνας, αφου διδασκουν το ιδιο μεταπτυχιακο προγραμμα both ειναι τα ιδια σαν ιδρυματα, αρα με τους ψευτοΠαριζιανους της Σορβονης θα ασχολουμαστε; Τι κριμα που συντομα θα αναγκαστειτε να βγειτε στην αγορα εργασιας...
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 E αμα το ειπε ο φιλος σου απτη Σορβονη που εκανε μια βολτα κι απτο ΤΕΙ Αθηνας να κοψει κινηση, ετσι θα ειναι. Κριμα να μην εχεις κανενα φιλο στο Χαρβαρντ να σου λεγε κι αυτος το προφανες, οτι ΤΕΙ Αθηνας > all. Aπλα για σκοπους επιβεβαιωσης δηλαδη, οχι οτι δεν το ξερουμε ηδη. Εδω θα μου πεις τι Ενδιβουργο τι ΤΕΙ Αθηνας, αφου διδασκουν το ιδιο μεταπτυχιακο προγραμμα both ειναι τα ιδια σαν ιδρυματα, αρα με τους ψευτοΠαριζιανους της Σορβονης θα ασχολουμαστε; Καλα μην υπερβαλεις , ειναι διαφορετικες οι "ποσοτητες" που συγκρινεις κι μονο απο αποψη χρηματοδοτησεων. Τα ΤΕΙ δεν εχουν την χρηματοδοτηση που εχουν τα Παν. / Πολ. κι ουτε υπ. Διδακτορες κι εσυ κανεις "συγκρισεις" με Harvard , ατυχες κι ισοπεδωτικες. Ειναι σα να λεω παρε 100ε κι βγαλε μου το αποτελεσμα που βγαζει ο αλλος που λαμβανει 10000ε , ε και το 1/10 να κανει αθλος ειναι.
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Εγω εκανα τις συγκρισεις; Διαβασε καλυτερα. Οχι δεν εκανες τις συγκρισεις ,κι συγγνωμη ,εσυ εκανες τις ισοπεδωσεις λαθος μου. Το Harvard εσυ το ανεφερες Btw...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μπες κι εσυ στο club αυτων που απο τα συννεφακια των "καλυτερων υποδομων απο τη Σορβονη", θα περασει στις υποδομες του ΟΑΕΔ και του "ρατσισμου των εργοδοτων απεναντι στους αποφοιτους >Σορβονης", οταν με το καλο τελειωσει το ΤΕΙ του και προσγειωθει στην πραγματικοτητα της..."ισοπεδωσης" των επιστημονων του 5, του "η δικια μου λευκη κολα προσγειωθηκε στην καλη πλευρα και με περασε", του "πληρωσα να μου κανουν πτυχιακη εργασια" και του σκονακίου (sic)... Για εκ του ασφαλους θεωριες (φοιτητες γαρ), μια χαρα τα λετε παντως, καλυτερα κι απο μενα οταν σπουδαζα στο ΤΕΙ.
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Αλλα λογια να αγαπιομαστε. Σε αυτο το "club" δυστυχως ειναι η πλειοψηφια των Ελληνων ασχετα απο ΤΕΙ/Παν. κλπ. Το εχω τελιωσει το ΤΕΙ κι το μεταπτυχιακο σε Παν. btw , χανεις την ουσια δυστυχως. Αυτο που ειπα ειναι οτι τα κεντρικα ΤΕΙ κανουν καλη δουλεια για αυτα που λαμβανουν. Αυτα που λες ειναι η ωμη ελληνικη πραγματικοτητα ασχετα απο ΤΕΙ / Παν. / Πολ. κλπ. Αν χαιρεσαι να συγκαταλεγεις κοσμο σε "clubs" τοτε εχεις αλλα θεματα αλλης φυσεως που δεν ειναι του νηματος. Μπες κι εσυ στο club αυτων που απο τα συννεφακια των "καλυτερων υποδομων απο τη Σορβονη", θα περασει στις υποδομες του ΟΑΕΔ και του "ρατσισμου των εργοδοτων απεναντι στους αποφοιτους >Σορβονης", οταν με το καλο τελειωσει το ΤΕΙ του και προσγειωθει στην πραγματικοτητα της..."ισοπεδωσης" των επιστημονων του 5, του "η δικια μου λευκη κολα προσγειωθηκε στην καλη πλευρα και με περασε", του "πληρωσα να μου κανουν πτυχιακη εργασια" και του σκονακίου (sic)...Για εκ του ασφαλους θεωριες (φοιτητες γαρ), μια χαρα τα λετε παντως, καλυτερα κι απο μενα οταν σπουδαζα στο ΤΕΙ. Καμια σχεση ειλικρινα, εχεις τρικυμια εν κρανιω λυπαμαι. Καλο βραδυ.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Εγω δεν συγκαταλεγω τιποτα και πουθενα. Επειδη εγραψα πως λειτουργουν καποια πραγματα στην πραξη ηρθες να μου πεις οτι τα ισοπεδωνω. Αν η πραγματικοτητα ειναι ισοπεδωση και "αποψη" θεωρεις τις βαθυστοχαστες θεωριες τυπου "εριξε μια τσαρκα ο κουμπαρος μου απτη Σορβονη στο ΤΕΙ μου και μου ειπε οτι το ΤΕΙ εχει καλυτερες υποδομες" τοτε σορρυ, αλλα δεν εχω περιθωριο να συμφωνησω. Ακομα και να εστεκε αυτη η ουρμπανια, δεν βοηθαει καποιον συλλογισμο υπερ του ΤΕΙ, καθως ενα εκπαιδευτικο ιδρυμα κρινεται ως επιπεδο απο 10δες σημαντικοτερους παραγοντες απο τις "υποδομες" οπως τις εκρινε ενας "φιλος". Σε οτι αφορα την "ελληνικη πραγματικοτητα" που "ισχυει για ολους ανεξαρτητως ΤΕΙ/Παν", εσεις ειπατε οτι ο πτυχιουχος ΤΕΙ αντιμετωπιζει "ρατσισμο" και διακρισεις απο τους εργοδοτες. Καταληξτε στο τι ισχυει τελικα και το ξανασυζηταμε, μια που εγω που -τουλαχιστον- που εχω βγει στην αγορα με το πτυχιο του ΤΕΙ και εχω δει τι συμβαινει αντι να υποθετω οπως μερικοι εδω μεσα, τα "ισοπεδωνω" (=δε χαιδευω αυτια, σε ελευθερη μεταφραση).
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Εγω δεν συγκαταλεγω τιποτα και πουθενα. Επειδη εγραψα πως λειτουργουν καποια πραγματα στην πραξη ηρθες να μου πεις οτι τα ισοπεδωνω. Αν η πραγματικοτητα ειναι ισοπεδωση και "αποψη" θεωρεις τις βαθυστοχαστες θεωριες τυπου "εριξε μια τσαρκα ο κουμπαρος μου απτη Σορβονη στο ΤΕΙ μου και μου ειπε οτι το ΤΕΙ εχει καλυτερες υποδομες" τοτε σορρυ, αλλα δεν εχω περιθωριο να συμφωνησω. Οχι δεν ειπα αυτο , ειπα ξεκαθαρα νομιζω οτι για τα χρηματα που λαμβανουν κανουν καλη δουλεια , αυτο μονο κι οτι τα "καλα" ΤΕΙ ειναι παρομοιου επιπεδου με τα Παν. οι συγκρισεις με Harvard κλπ που εκανες ειναι ισοπεδωτικες πως να το κανουμε; Στον ΟΑΕΔ πανε κι απο Παν. κι απο Πολ. κι απο ΙΕΚ κι απο παντου δυστυχως , το θεμα δεν ειναι ομως η ανεργια στην Ελλαδα αλλα τα ΤΕΙ σε σχεση με τα Παν. κι οχι με το MIT , Harvard κλπ. Sorry αν δεν εξελαβα σωστα αυτο που ηθελες να πεις. Σε οτι αφορα την "ελληνικη πραγματικοτητα" που "ισχυει για ολους ανεξαρτητως ΤΕΙ/Παν", εσεις ειπατε οτι ο πτυχιουχος ΤΕΙ αντιμετωπιζει "ρατσισμο" και διακρισεις απο τους εργοδοτες. Καταληξτε στο τι ισχυει τελικα και το ξανασυζηταμε, μια που εγω που -τουλαχιστον- εχω βγει στην αγορα με το "πτυχιο" του ΤΕΙ και εχω δει τι συμβαινει αντι να υποθετω οπως μερικοι εδω μεσα, τα "ισοπεδωνω" (=δε χαιδευω αυτια, σε ελευθερη μεταφραση). Εγω δεν ειπα για εργοδοτες κλπ ειπα υπαρχει "ρατσισμος" για master σε Ελλ. Πανεπιστημιο αλλα αυτος μειωνεται σταδιακα αφου βλεπουν οτι αποφοιτοι ΤΕΙ τα βγαζουν περα στα MSc Παν. με καλους βαθμους. Εννοειται οτι συμφωνω σε αυτο που λες για τις φθηνες δικαιολογιες μερικων αποφοιτων.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ, υπαρχουν λαμπροτατοι αποφοιτοι ΤΕΙ, οπως και ανικανοι αποφοιτοι ΑΕΙ.Παρολα αυτα γενικος κι απαραβατος κανονας, κι αυτο ειναι που καποιοι αντιλαμβανονται ως "ρατσισμο", ειναι οτι οταν συγκρινουμε αντιστοιχα τμηματα ΤΕΙ-ΑΕΙ (πχ πληροφορικης) , ο αποφοιτος ΑΕΙ **γενικα** ειναι προτιμοτερος για συγκεκριμενους και υπαρκτους λογους, κι οχι επειδη το "ΑΕΙ" καθεται καλυτερα στο ματι απο το "ΤΕΙ" ή επειδη οι εργοδοτες γεννηθηκαν ρατσιστες.Το αν η αντιληψη των εργοδοτων αλλαζει ή οχι, δεν μπορει να το γνωριζει κανεις, ειναι υποθεσεις. Αυτο που ξερω ειναι οτι αν ειχα επιχειρηση και ανοιγα μια θεση εργασιας, πχ τεχνικου Η/Υ κι επαιρνα 500 emails με CV , θα επρεπε να φιλτραρω καποια πρωτου ξεκινησω interviews. Τα πρωτα που θα τρωγαν ακυρο (περα απο τα τραγελαφικα, κακοσυνταγμενα και γραφικα CV) θα ηταν τα CV με σκετα πτυχια απο ΤΕΙ (εκτος αν εβλεπα κανεναν με βαθμο 8 και πανω). Στη συνεχεια θα τρωγαν ακυρα τα σκετα πτυχια ΑΕΙ, αν ειχα προσφορα απο καλυτερους υποψηφιους (πχ με εμπειρια σε αναλογη θεση εργασιας). Και πιστεψε με, δεν ειμαι ρατσιστης. Σε καθε περιπτωση ομως, θελω η επιχειρηση μου να απαρτιζεται απο ατομα υπευθυνα+επιμελη (εδω το αρχικο κριτηριο διαβαζοντας μονο ενα CV ειναι ο βαθμος πτυχιου και η χρονικη διαρκεια των σπουδων), με ενα στοιχειωδες μορφωτικο επιπεδο (κι εδω, διαβαζοντας μονο το CV, το κριτηριο ειναι το ΑΕΙ-ΤΕΙ). Κι ας ερθει να μου πει ο αποφοιτος ΤΕΙ, οτι ο φιλος του απτη Σορβονη απεφανθη οτι το ΤΕΙ εχει καλυτερες υποδομες... Αν αυτα δεν αρεσουν σε καποιους (που σιγουρα δεν αρεσουν), δεν εχω παρα να ευχηθω καλη τυχη μολις βγουν στην αγορα εργασιας.
Asmodeus21 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Αναλογα το τμημα , τους βαθμους κι τα projects αυτο ειναι απαραβατος κανονας για τα δικα μου standard κι οχι ενα ξερο Παν. vs ΤΕΙ Τεσπα το κουρασαμε πολυ. Καλο βραδυ. Το αν η αντιληψη των εργοδοτων αλλαζει ή οχι, δεν μπορει να το γνωριζει κανεις, ειναι υποθεσεις. Αυτο που ξερω ειναι οτι αν ειχα επιχειρηση και ανοιγα μια θεση εργασιας κι επαιρνα 500 emails με CV , θα επρεπε να φιλτραρω καποια πρωτου ξεκινησω interviews. Τα πρωτα που θα τρωγαν ακυρο θα ειναι τα CV με σκετα πτυχια απο ΤΕΙ (εκτος αν εβλεπα κανεναν με βαθμο 8 και πανω). Στη συνεχεια θα τρωγαν ακυρα τα σκετα πτυχια ΑΕΙ, αν ειχα προσφορα απο καλυτερους υποψηφιους (πχ με εμπειρια σε αναλογη θεση εργασιας). Αν εχεις 500 CV για 1 θεση ριχνεις ακυρα οπως επιθυμεις.(αυτο που συμβαινει κι σημερα δηλαδη)
Dare-Devil Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Μπες κι εσυ στο club αυτων που απο τα συννεφακια των "καλυτερων υποδομων απο τη Σορβονη", θα περασει στις υποδομες του ΟΑΕΔ και του "ρατσισμου των εργοδοτων απεναντι στους αποφοιτους >Σορβονης", οταν με το καλο τελειωσει το ΤΕΙ του και προσγειωθει στην πραγματικοτητα της..."ισοπεδωσης" των επιστημονων του 5, του "η δικια μου λευκη κολα προσγειωθηκε στην καλη πλευρα και με περασε", του "πληρωσα να μου κανουν πτυχιακη εργασια" και του σκονακίου (sic)... Για εκ του ασφαλους θεωριες (φοιτητες γαρ), μια χαρα τα λετε παντως, καλυτερα κι απο μενα οταν σπουδαζα στο ΤΕΙ. Όταν μίλησ για υποδομές αναφέρθηκα στο σύστημα λειτουργίας του ιδρύματος και γενικα στις κτιριακές υποδομές και παροχές του ιδρύματος ΚΑΙ ΟΧΙ σε επιπεδο σπουδών (γνώσεις υποδομες εργαστηρίων κτλ κτλ )
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Δημοσ. 5 Απριλίου 2015 Πώς μπορεσε κι εκρινε ενας σπουδαστης στη Σορβονη το συστημα λειτουργιας του ΤΕΙ Αθηνων;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα