Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πώς μπορεσε κι εκρινε ενας σπουδαστης στη Σορβονη το συστημα λειτουργιας του ΤΕΙ Αθηνων;

Και όμως το έκρινε . Τι να σου πω εγώ; Αποψη του . 

• Απαντ. 112
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Α για τετοια κριση μιλαμε τοση ωρα;

Ε λοιπον, κρινω κι εγω, οτι το Χαρβαρντ εχει γτπ συστημα και σιγουρα χειροτερο απο αυτο του ΤΕΙ Αρτας.

Δημοσ.

Α για τετοια κριση μιλαμε τοση ωρα;

Ε λοιπον, κρινω κι εγω, οτι το Χαρβαρντ ειναι γτπ.

Σεβαστή η κρίση σου !!!

• Like 1
Δημοσ.

Οπως εγραψα και σε προηγουμενο ποστ, υπαρχουν λαμπροτατοι αποφοιτοι ΤΕΙ, οπως και ανικανοι αποφοιτοι ΑΕΙ.

Παρολα αυτα γενικος κι απαραβατος κανονας, κι αυτο ειναι που καποιοι αντιλαμβανονται ως "ρατσισμο", ειναι οτι οταν συγκρινουμε αντιστοιχα τμηματα ΤΕΙ-ΑΕΙ (πχ πληροφορικης) , ο αποφοιτος ΑΕΙ **γενικα** ειναι προτιμοτερος για συγκεκριμενους και υπαρκτους λογους, κι οχι επειδη το "ΑΕΙ" καθεται καλυτερα στο ματι απο το "ΤΕΙ" ή επειδη οι εργοδοτες γεννηθηκαν ρατσιστες.

Παρότι δε διαφωνώ γενικά με το σκεπτικό σου, τα bold όχι μόνο είναι αντιφατικά, αλλά λίγο-πολύ ταιριάζουν κουτί στον ορισμό της λέξης "ρατσισμός".

Δηλαδή είναι σα να λες, υπάρχουν σίγουρα καλοί Νιγηριανοί καθώς και αλήτες Σουηδοί, όμως εγώ στη δουλειά μου θα προτιμήσω Σουηδό. Δε με νοιάζει τι και πως, αρκεί να δω σουηδικό διαβατήριο για να τον προσλάβω.

Ποιοι είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι και υπαρκτοί λόγοι ρε συ; Αυτά που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα posts π.χ., παραμένουν προσωπική σου άποψη και δεν είναι δυνατόν να σταθούν ως αντικειμενικά επιχειρήματα.

Γράφεις:

Τελος επιμενω οτι το ποσο καλος και μορφωμενος ειναι καποιος δεν το καθοριζει η σχολη, αλλα ειναι προσωπικη υποθεση του καθενος. Ωστοσο οταν σε καποιες περιπτωσεις το μοναδικο κριτηριο ειναι το πτυχιο, σορρυ αλλα αν ημουν εργοδοτης θα προτιμουσα αυτον που συνδυαζε καλυτερα τα παρακατω:

-Πτυχιο (ειτε ΑΕΙ, ειτε ΤΕΙ) + χρονος να το παρει + βαθμος. Αν τα 2 τελευταια ηταν σε γενικες γραμμες τα ιδια, τοτε σορρυ μαγκες θα προτιμουσα τον αποφοιτο ΑΕΙ. Και δε θα εχω τυψεις μια που ειστε αρκετοι αυτοι που αναγνωριζετε τα "δικαιωματα" των αποφοιτων με 8 απολυτηριο, κοινως θα τους προσλαβετε εσεις.

Δικαίωμά σου είναι να επιλέξεις αυτόν που σε ψήνει περισσότερο, εσύ θα τον πληρώνεις άλλωστε. Αλλά δε μας λες, για τι είδους θέση μιλάμε και για ποιο λόγο ο απόφοιτος ΑΕΙ είναι οπωσδήποτε καταλληλότερος για αυτή;

Άλλο να ψάχνεις για Μηχανικό που θα στήσει γιοφύρια, άλλο για υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης ή λογιστή. Μην το γ@μ@με.

Στο φινάλε, ποιος είναι ο απόφοιτος με "8 απολυτήριο"; Προφανώς όλοι όσοι μπήκαμε σε ΤΕΙ (κι εσύ μαζί μας), είμαστε σκράπες και παλατζάραμε βαθμολογικά γύρω από τη βάση του 10. Δεν εξηγείται αλλιώς η θεωρία σου.

Το αν η αντιληψη των εργοδοτων αλλαζει ή οχι, δεν μπορει να το γνωριζει κανεις, ειναι υποθεσεις. Αυτο που ξερω ειναι οτι αν ειχα επιχειρηση και ανοιγα μια θεση εργασιας, πχ τεχνικου Η/Υ κι επαιρνα 500 emails με CV , θα επρεπε να φιλτραρω καποια πρωτου ξεκινησω interviews. Τα πρωτα που θα τρωγαν ακυρο (περα απο τα τραγελαφικα, κακοσυνταγμενα και γραφικα CV) θα ηταν τα CV με σκετα πτυχια απο ΤΕΙ (εκτος αν εβλεπα κανεναν με βαθμο 8 και πανω). 

Δεν υπάρχουν, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, στην Ελλάδα σχολές της τριτοβάθμιας που βγάζουν "τεχνικούς Η/Υ". Το πτυχίο από κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής δεν συνεπάγεται γνώσεις κατσαβιδολογίας (έστω και..."ψαγμένης κατσαβιδολογίας" αν προτιμάς). Να ζήταγες π.χ. προγραμματιστή με εμπειρία σε συγκεκριμένες γλώσσες, θα δεχόμουν τη λογική σου και κατά συνέπεια τις όποιες διακρίσεις κάνεις. 

Στη συνεχεια θα τρωγαν ακυρα τα σκετα πτυχια ΑΕΙ, αν ειχα προσφορα απο καλυτερους υποψηφιους (πχ με εμπειρια σε αναλογη θεση εργασιας).

Δεκτόν.

Σε καθε περιπτωση ομως, θελω η επιχειρηση μου να απαρτιζεται απο ατομα υπευθυνα+επιμελη (εδω το αρχικο κριτηριο διαβαζοντας μονο ενα CV ειναι ο βαθμος πτυχιου και η χρονικη διαρκεια των σπουδων), με ενα στοιχειωδες μορφωτικο επιπεδο (κι εδω, διαβαζοντας μονο το CV, το κριτηριο ειναι το ΑΕΙ-ΤΕΙ).

Αν ένας υποψήφιος Α είχε βγάλει τη σχολή σε 8 χρόνια με βαθμός πτυχίου 10, ενώ κάποιος άλλος Β στα προβλεπόμενα 4 χρόνια αλλά με βαθμό πτυχίου 5, ποιόν θα επέλεγες; 

Γιατί άνετα ο Α πιθανότατα ωρίμασε κατά τη διάρκεια των σπουδών του ως προσωπικότητα, στρώθηκε στο διάβασμα, ή γιατί όχι, άφησε μαθήματα προκειμένου να τα περάσει αργότερα με μεγαλύτερο βαθμό (και ίσως να αποκομίσει κατ' αυτό τον τρόπο περισσότερες γνώσεις). 

The point is ότι η ύπαρξη "στοιχειώδους μορφωτικού επιπέδου" είναι συχνά αδύνατο να διαπιστωθεί αποκλειστικά διαβάζοντας ένα βιογραφικό, πόσο μάλλον με "κριτήριο το πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ". 

Καλή τύχη σε κάποιους από εσάς (οι οποίοι δηλώνετε εργοδότες και μανατζαραίοι) στο να στήσετε ανταγωνιστικές μπίζνες με αποφοίτους ΑΕΙ θεωρητικής παπαρολογίας στο τιμόνι. 

Δημοσ.

Παρότι δε διαφωνώ γενικά με το σκεπτικό σου, τα bold όχι μόνο είναι αντιφατικά, αλλά λίγο-πολύ ταιριάζουν κουτί στον ορισμό της λέξης "ρατσισμός".

Δηλαδή είναι σα να λες, υπάρχουν σίγουρα καλοί Νιγηριανοί καθώς και αλήτες Σουηδοί, όμως εγώ στη δουλειά μου θα προτιμήσω Σουηδό. Δε με νοιάζει τι και πως, αρκεί να δω σουηδικό διαβατήριο για να τον προσλάβω.

Ποιοι είναι αυτοί οι συγκεκριμένοι και υπαρκτοί λόγοι ρε συ; Αυτά που αναφέρθηκαν σε προηγούμενα posts π.χ., παραμένουν προσωπική σου άποψη και δεν είναι δυνατόν να σταθούν ως αντικειμενικά επιχειρήματα.

Δικαίωμά σου είναι να επιλέξεις αυτόν που σε ψήνει περισσότερο, εσύ θα τον πληρώνεις άλλωστε. Αλλά δε μας λες, για τι είδους θέση μιλάμε και για ποιο λόγο ο απόφοιτος ΑΕΙ είναι οπωσδήποτε καταλληλότερος για αυτή;

Άλλο να ψάχνεις για Μηχανικό που θα στήσει γιοφύρια, άλλο για υπάλληλο γραμματειακής υποστήριξης ή λογιστή. Μην το γ@μ@με.

Στο φινάλε, ποιος είναι ο απόφοιτος με "8 απολυτήριο"; Προφανώς όλοι όσοι μπήκαμε σε ΤΕΙ (κι εσύ μαζί μας), είμαστε σκράπες και παλατζάραμε βαθμολογικά γύρω από τη βάση του 10. Δεν εξηγείται αλλιώς η θεωρία σου.

Στο 1 bold μιλαω για περιπτωσεις, στο αλλο bold μιλαω για τον γενικο κανονα που ισχυει. Απο τον οποιο εξαιρουνται οι περιπτωσεις του 1ου bold.

Στο παραδειγμα σου με τους Σουηδους και τους Νιγηριανους δεν θα απαντησω γιατι το πας φυλετικα κι οχι μονο αυτο, αλλα το πας και στα ακρα, δημιουργωντας εναν συλλογισμο για λογαριασμο μου, ΑΚΡΩΣ ρατσιστικο. Που καμια σχεση δεν εχει με οσα ειπα εγω περι ΑΕΙ-ΤΕΙ. Το να μου βαζεις σαν κριτηριο τη φυλη του καθενος ειναι ο ορισμος του ρατσισμου, αρα αυτους τους συλλογισμους σε αντιστοιχους τυπους κι οχι σε εμενα.

Οποτε μενοντας στα περι ΤΕΙ και ΑΕΙ, εγραψα πολλακις οτι υπαρχουν παρα πολλα κριτηρια στην επιλογη ενος υποψηφιου για μια θεση, αλλα σε περιπτωσεις που το μοναδικο κριτηριο ειναι ενα και μοναδικο πτυχιο (ΑΕΙ ή ΤΕΙ), δεν βρισκω λογο να προτιμησω εναν που μπηκε στην τριτοβαθμια με βαση το 8 απο εναν που μπηκε με βαση το 14.

Και μια διορθωση. Το ΤΕΙ στο οποιο περασα, οταν περασα, ειχε βαση 14.000 μορια και διναμε πανελληνιες σε ολα τα μαθηματα. Προφανως δεν ημουν επιμελης μαθητης, αλλα τα 14.000 μορια εχουν μια διαφορα απο τα 8.000 που ηταν μεταγενεστερα η βαση εισαγωγης στην πλειοψηφια των ΤΕΙ με πολυ λιγοτερα μαθηματα.

Δεν υπάρχουν, απ' όσο γνωρίζω τουλάχιστον, στην Ελλάδα σχολές της τριτοβάθμιας που βγάζουν "τεχνικούς Η/Υ". Το πτυχίο από κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ Πληροφορικής δεν συνεπάγεται γνώσεις κατσαβιδολογίας (έστω και..."ψαγμένης κατσαβιδολογίας" αν προτιμάς). Να ζήταγες π.χ. προγραμματιστή με εμπειρία σε συγκεκριμένες γλώσσες, θα δεχόμουν τη λογική σου και κατά συνέπεια τις όποιες διακρίσεις κάνεις.

Μα επιτηδες χρησιμοποιησα το παραδειγμα του τεχνικου Η/Υ, για να κανω πιο obvious το επιχειρημα μου. Ενω ειναι δουλεια που θα μπορουσε κι ενας αποφοιτος Γυμνασιου να κανει, οταν εχεις προσφορα 500 ατομων κι ο ενας ειναι αποφοιτος Γυμνασιου, ενω ο αλλος ειναι ενας αποφοιτος ΑΕΙ, εσυ ποιον θα διαλεγες για interview εχοντας ως μοναδικο κριτηριο -περα απο τις σπουδες- τα αδεια CV τους;

Αν ένας υποψήφιος Α είχε βγάλει τη σχολή σε 8 χρόνια με βαθμός πτυχίου 10, ενώ κάποιος άλλος Β στα προβλεπόμενα 4 χρόνια αλλά με βαθμό πτυχίου 5, ποιόν θα επέλεγες;

Θα επρεπε να υπεισελθουν κι αλλα κριτηρια για να επιλεξω καποιον απο τους δυο. Κοινως θα καλουσα και τους 2 για μια συνεντευξη (αν δεν υπηρχαν καλυτερα CV στη διαθεση μου).

The point is ότι η ύπαρξη "στοιχειώδους μορφωτικού επιπέδου" είναι συχνά αδύνατο να διαπιστωθεί αποκλειστικά διαβάζοντας ένα βιογραφικό, πόσο μάλλον με "κριτήριο το πτυχίο ΑΕΙ - ΤΕΙ".

Το point αυτο ειναι σωστο και το γραφω σχεδον σε καθε ποστ μου, αλλα δυστυχως μπηκες στη διαδικασια να απαντησεις με ενα κατεβατο, οταν σου εχει διαφυγει ( ;) το βασικοτερο ολων...Για να καταληξεις να πεις ως point αυτο που υπενθυμιζω σχεδον σε καθε προταση. Nuff said.

Καλή τύχη σε κάποιους από εσάς (οι οποίοι δηλώνετε εργοδότες και μανατζαραίοι) στο να στήσετε ανταγωνιστικές μπίζνες με αποφοίτους ΑΕΙ θεωρητικής παπαρολογίας στο τιμόνι.

Δεν δηλωνω εργοδοτης, ουτε μανατζαραιος, υποθετικα μιλησα στα παραπανω ποστ. Υπαλληλος ειμαι. Εσενα η ιδιοτητα σου ποια ειναι αν επιτρεπεται;
  • Like 1
Δημοσ.

Στο 1 bold μιλαω για περιπτωσεις, στο αλλο bold μιλαω για τον γενικο κανονα που ισχυει. Απο τον οποιο εξαιρουνται οι περιπτωσεις του bold.

Στο παραδειγμα σου με τους Σουηδους και τους Νιγηριανους δεν θα απαντησω γιατι το πας φυλετικα κι οχι μονο αυτο, αλλα οδηγεις το συλλογισμο μου στο να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ρατσιστικος. Αν εβαζες αναποδα τους Νιγηριανους με τους Σουηδους θα ηταν πιο εντιμο, διοτι τωρα δημιουργεις απλα λαθος συνειρμους.

Εξακολουθώ να διαφωνώ. Δεν δημιουργώ λάθος συνειρμούς, απλούστατα επειδή -δυστυχώς- φυλετικές διακρίσεις αντίστοιχες αυτής που παρέθεσα υφίστανται. Δε θα είχε νόημα -με λίγα λόγια- το να βάλω ανάποδα τα συγκεκριμένα παραδείγματα. Όπως και να 'χει, δε θα τα χαλάσουμε εδώ.

EDIT:

Διευκρινίζω. Η ύπαρξη τόσο περιπτώσεων όσο και γενικού κανόνα είναι αυτό ακριβώς που τονίζει το επιχείρημά μου περί ρατσισμού. Think about it.

Οποτε μενοντας στα περι ΤΕΙ και ΑΕΙ, εγραψα πολλακις οτι υπαρχουν παρα πολλα κριτηρια στην επιλογη ενος υποψηφιου για μια θεση, αλλα σε περιπτωσεις που το μοναδικο κριτηριο ειναι ενα και μοναδικο πτυχιο (ΑΕΙ ή ΤΕΙ), δεν βρισκω λογο να προτιμησω εναν που μπηκε στην τριτοβαθμια με βαση το 8 απο εναν που μπηκε με βαση το 14.

Ξεκίνησα το προηγούμενο κατεβατό μου, διευκρινίζοντας πως σε γενικές γραμμές δεν διαφωνώ με το σκεπτικό σου. Ωστόσο, όπως άλλωστε και εσύ ο ίδιος εξηγείς, στην επιλογή ενός εργαζομένου παίζουν συνήθως περισσότερα κριτήρια. Όσον αφορά το παραπάνω quotation συγκεκριμένα, δέχομαι το να μην επιλέξεις αυτόν ο οποίος μπήκε από σπόντα στην τριτοβάθμια με βάση το 8.

Το πρόβλημα έγκειται όμως στο ότι αρκετοί εργοδότες μένουν σ' αυτό το σημείο (έτσι προκύπτει και το γενικότερα ανυπόστατο ΑΕΙ > ΤΕΙ), χωρίς να συνυπολογίσουν το βαθμό πτυχίου ή και τα όποια επιτεύγματα του αποφοίτου ΤΕΙ, όπως π.χ. μια αξιοπρεπή πτυχιακή εργασία με καλό βαθμό.

Και μια διορθωση. Το ΤΕΙ στο οποιο περασα, οταν περασα, ειχε βαση 14.000 μορια και διναμε πανελληνιες σε ολα τα μαθηματα. Προφανως δεν ημουν επιμελης μαθητης, αλλα τα 14.000 μορια εχουν μια διαφορα απο τα 8.000 που ηταν μεταγενεστερα η βαση εισαγωγης στην πλειοψηφια των ΤΕΙ με πολυ λιγοτερα μαθηματα.

Επειδή είμαστε συνομήλικοι, λίγο πολύ τα ίδια ισχύουν και για εμένα. 

Όσον τώρα αφορά τον αριθμό των μαθημάτων στα οποία εξεταστήκαμε στις Πανελλήνιες, καθώς φυσικά και την ευκολία εισαγωγής σε σχολές με τόσο χαμηλές βάσεις μεταγενέστερα, δεν θα έπρεπε να λάβουμε υπόψιν και το ότι ακόμα και οι εισακτέοι σε ΑΕΙ ευνοήθηκαν με τον ίδιο τρόπο;

Δηλαδή, όταν εμείς δώσαμε π.χ. 10 μαθήματα αλλά και Πανελλήνιες στη Β' Λυκείου για να βγάλουμε 13.000 - 14.000 μόρια καταφέρνοντας να μπούμε σε ΤΕΙ, κάποιος 5 χρόνια νεότερος, με τον ίδιο κόπο και γνώσεις ενδεχομένως κατάφερε να μπει σε ΑΕΙ Ψυχολογίας ξέρω 'γω.

Για ποιο λόγο να θεωρείται αυτός περισσότερο επιμελής, ή περισσότερο "επιστήμονας" ίσως; Νομίζω πως καταλαβαίνεις που το πάω.

Μα επιτηδες χρησιμοποιησα το παραδειγμα του τεχνικου Η/Υ, για να κανω πιο obvious το επιχειρημα μου. Ενω ειναι δουλεια που θα μπορουσε κι ενα Λυκειοπαιδο να κανει, οταν εχεις προσφορα 500 ατομων κι ο ενας ειναι το λυκειοπαιδο κι ο αλλος ειναι ενας αποφοιτος ΑΕΙ, εσυ ποιον θα διαλεγες για interview εχοντας ως μοναδικο κριτηριο -περα απο τις σπουδες- τα αδεια CV τους;

Θα καλούσα σε interview όσους περισσότερους μπορούσα. Κατανοώ απόλυτα πως ένας εργοδότης δε μπορεί να λειτουργεί ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο, μιλώντας πάντα για περισσότερο βασικές θέσεις εργασίας, να προτιμηθεί ο απόφοιτος ΑΕΙ.

Με την ίδια λογική στο φινάλε θα μπορούσε κάποιος να προτιμά αποφοίτους ΑΕΙ έναντι όποιου άλλου ακόμα και για θέσεις ντελιβερά σε τοπικό σουβλατζίδικο. Ή θα έπρεπε να προσλαμβάνεται ο απόφοιτος Θεολογίας ή Κοινωνιολογίας αντί του ΤΕ Ηλεκτρολόγου για μια θέση γραμματειακής υποστήριξης. Σου φαίνεται λογικό κάτι τέτοιο;

Θα επρεπε να υπεισελθουν κι αλλα κριτηρια για να επιλεξω καποιον απο τους δυο. Κοινως θα καλουσα και τους 2 για μια συνεντευξη (αν δεν υπηρχαν καλυτερα CV στη διαθεση μου).

:)

Το point αυτο ειναι σωστο και το γραφω σχεδον σε καθε ποστ μου, αλλα δυστυχως μπηκες στη διαδικασια να απαντησεις με ενα κατεβατο, οταν σου εχει διαφυγει το βασικοτερο ολων...

Δεν ξέρω αν μου διαφεύγει πράγματι κάτι, ή αν απλά η διαφωνία μας οφείλεται στο ότι έχουμε ζήσει διαφορετικά πράγματα...

Δεν δηλωνω εργοδοτης, ουτε μανατζαραιος, υποθετικα μιλησα στα παραπανω ποστ.

Βεβαια, οπως εχω ξαναγραψει, γνωριζω την αγορα εργασιας απο διαφορες οψεις του νομισματος, συνεπως μια σφαιρικη προσωπικη αποψη λεω που θεωρω οτι ανταποκρινεται στην σκληρη πραγματικοτητα.

...καταλήγω ωστόσο στο να συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου στα παραπάνω.

Όμως, αμφότεροι εκφράζουμε (όπως άλλωστε έχουμε τονίσει) προσωπική άποψη, η οποία δεν είναι δεδομένο πως εκφράζει την "σκληρή πραγματικότητα". Γιατί; Διότι δεν είναι τυχαία σκληρή, αλλά κατέληξε έτσι εξαιτίας πολιτικών και νοοτροπιών που έχουν τις ρίζες τους 50 χρόνια πίσω. Σίγουρα πάντως δεν σκλήρυνε λόγω του underqualification των αποφοίτων ΤΕΙ.

Δημοσ.

Θα καλούσα σε interview όσους περισσότερους μπορούσα. Κατανοώ απόλυτα πως ένας εργοδότης δε μπορεί να λειτουργεί ως φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά πραγματικά δεν βρίσκω κανένα λόγο, μιλώντας πάντα για περισσότερο βασικές θέσεις εργασίας, να προτιμηθεί ο απόφοιτος ΑΕΙ.

Και πολυ καλα θα εκανες, αλλα οταν εχεις εναν πακτωλο CV για μια θεση (πραγματικοτητα του σημερα) δυστυχως πρεπει να αποκλεισεις καποια για να καλεσεις καποια αλλα για interview.

Εκτος αν εχεις διαθεση (και χρονο) να κανεις interview σε ολους, πραγμα μη ρεαλιστικο. Αρα καταληγουμε οτι σε αυτο το πολυ πολυ αρχικο ξεσκαρταρισμα που μοναδικο κριτηριο ειναι το CV, θα αποκλειστουν αυτοι με τα λιγοτερα τυπικα προσοντα. Ε , εδω το ΤΕΙ με το ΑΕΙ, ειναι μια διαφορα ως τυπικο προσον.

Απο 'κει και περα, δεν νομιζω οτι υπαρχουν τοσο χαζοι εργοδοτες που οταν καλεσουν για interview εναν εξαιρετικο αποφοιτο ΤΕΙ, με γνωσεις στο αντικειμενο, δυνατο χαρακτηρα, διαθεση, συνηδητοποιημενο, συγκροτημενο κλπ κλπ να λενε "σορρυ αλλα εισαι αποφοιτος ΤΕΙ, θα προτιμησω ενα ντουβαρι απο ΑΕΙ στο οποιο πηρα interview πριν λιγο". Το συμφερον τους κοιτανε και το συμφερον υποδεικνυει την προσληψη του "καλυτερου" με κριτηρια ουσιαστικα .

Αν ηταν ετσι τοτε οι αποφοιτοι των ΤΕΙ δε θα ειχαν στον ηλιο μοιρα, κατι που δεν ισχυει. Απλα , εξηγω που και ποτε ενας αποφοιτος ΑΕΙ εχει το συγκριτικο πλεονεκτημα. Ειπα αλλωστε οτι δεν υφισταται ρατσισμος εναντιον των αποφοιτων ΤΕΙ. Διακρισεις σε καποια θεματα ναι, αλλα η αγορα εργασιας απαρτιζεται (και πρεπει να απαρτιζεται) απο διακρισεις.

Διαφορετικα, αν ενας σουβλατζης εκανε σουβλακια που στελναν στο νοσοκομειο τους πελατες του και δεν ξαναπαταγε κανεις, θα επρεπε να επικαλειται οτι αντιμετωπιζει ρατσισμο. Παραλογο.

Οσο ρατσισμος ειναι η ελευθερη επιλογη του πελατη σε ποιο μαγαζι θα παει αποκλειωντας τα υπολοιπα, αλλο τοσο ρατσισμος ειναι και η επιλογη του εργοδοτη να αποκλεισει υποψηφιους με τα δικα του κριτηρια. Δηλαδη καθολου.

• Like 2
Δημοσ.

H αγορά σε ξερναει ανεξαρτήτως ιδρύματος εαν δεν ξέρεις τα βασικά της σχολής σου και βάλε.

• Like 2
Δημοσ.

Θέλω εξαρχής να ξεκαθαρίσω ότι δεν ξεκινάω αυτό το θέμα για να γίνει TEI vs AEI απλά για μια εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων.

Ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις.

• Like 3
Δημοσ.

Ναι ισχύει αυτό. Πάντως για το τμήμα μου στο ΤΕΙ Αθήνας έχω ακούσει ότι έχει αξιολογηθεί και απο το Herriot watt του ενδιβουργου πριν κάνουν σύμπραξη μεταπτυχιακού προγράμματος το οποίο είναι ακριβώς το ίδιο με αυτό που γίνεται στην έδρα του Herriot watt .

Επίσης γενικά απο άποψη υποδομών το ΤΕΙ Αθήνας αναγνωρίζεται στο εξωτερικό ως πανεπιστήμιο με Ευρωπαικά πρότυπα και δεν μου φαίνεται παράλογο . Φίλος μου που σπούδαζε στην Σορβόνη είχε έρθει στο ΤΕΙ και μου πε ότι απο άποψη υποδομών είναι πολύ καλύτερο απο την Σορβόνη .

ναι ρε εκει περα δεν εχουν ΠΑΣΠιτοΔΑΠιτες, τι να κλασουν...

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πάρα πολλές δουλειές πάντως που το να παραδώσεις ένα project σε διπλάσιο του deadline χρόνο και να καμαρώνεις ότι το έκανες τέλειο είναι ο ταχύτερος δρόμος προς την απόλυση.

Τα χρόνια που κάνει κάποιος να ολοκληρώσει μια εργασία ΕΙΝΑΙ ενδεικτικό των δυνατοτήτων του.

Μόνο στα academia και στα R&D τμήματα έχεις άπλετο χρόνο.

Ενδεικτικό και ότι τα περισσότερα τεστ πρόσληψης εταιριών δεν σου λένε "πάρε αυτό το αδύνατο πρόβλημα" να το παλεύεις ένα μήνα, αλλά σου λένε "πάρε αυτό το βατό", έχεις 30 δεύτερα/1 λεπτό/2 ώρες.

Δημοσ.

Αν όσοι έχουν περάσει σε ΤΕΙ, είχαν περάσει σε ΑΕΙ, θα υποστηριζαν τα ίδια; Και το ανάποδο....

Εντάξει τώρα, όλοι θέλουν να στηρίξουν τα κεκτημένα τους. Εδώ μανουριάζουμε για τις μάρκες των κινητών, δεν θα γίνεται το ίδιο για πιο σημαντικά θέματα;

Δημοσ.

Μιας και μιλάτε για εργοδότες και πως επιλέγουν. Δεν υπάρχει κανόνας ούτε λογική πάντα. Ο κάθε εργοδότης εχει το δικό του ξεχωριστό τρόπο που επιλέγει προσωπικό. 
Παρακολούθησα πρόσφατα ενα σεμινάριο για το τί πρέπει να προσέξουμε σε μια συνέντευξη και τι παγίδες θέτουν οι εργοδότες .
Μας είπαν κάτι που συναίβει σε μια ημέρα καριέρας . Ενας εκπρόσωπος εταιρίας πήρε συνέντευξη απο 20 άτομα . όταν τον ρώτησαν οι υπεύθυνοι που διοργάνωναν την ημέρα καριέρας για το πως τα βλέπει τα πράγματα είπε το εξής
Ότι και στους 20 φέρθηκε σκληρά και αμφισβήτησε το κύρος των πτυχίων και τις γνώσεις του λέγοντας πράγματα του στυλ  "καλα το πτυχιο σου δεν λέει και πολλά αλλά ούτε το μεταπτυχιακό σου είναι κάτι αξιόλογο" .Απο τους 20 μονο ένας έφερε αντίρηση και υποστήριξε τον εαυτό του και τις γνώσεις του και το κύρος του CV του. Αυτός ο ένας ήταν αυτός με το λιγότερο αξιόλογο CV  απο τους 20 και ο εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι αυτόν θα επέλεγε και κανέναν απο τους άλλους που είχαν με διαφορά καλύτερα CV πτυχία μεταπτυχιακα εμπειρία κτλ κτλ .  Γιατί απλά ήθελε άτομα που να υποστηρίζουν τον εαυτό τους και να έχουν ισχυρή προσωπικότητα γνώμη άποψη κτλ . 

Δημοσ.

Εντάξει τώρα, όλοι θέλουν να στηρίξουν τα κεκτημένα τους. Εδώ μανουριάζουμε για τις μάρκες των κινητών, δεν θα γίνεται το ίδιο για πιο σημαντικά θέματα;

Ποιά κεκτημένα; Μετά από 5+2 χρόνια στο ΕΜΠ, κάνω μια δουλειά που απαιτεί μόνο απολυτήριο λυκείου. Το επάγγελμα άλλων απαιτεί μόνο να μπορείς να μιλάς και να φέρεσαι ως άνθρωπος. Τα πτυχία μας είναι κορνιζαρισμένα να τα βλέπει η μάνα μας και να χαίρεται. Δεν υπάρχουν κεκτημένα, μόνο χαμένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...