archsatan Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 btw:Προς γνώση,σε Ευρώπη(Γερμανία-Σκανδιναβία-Ιβηρική) δέχονται κανονικά τα πτυχία ΤΕΙ για αίτηση μεταπτυχιακού. Αγγλία δεν ξέρω. Δεν ισχύει πάντα. Π.χ. Greece To be considered for admission to an MSc programme, applicants should have a Ptychio or Diploma degree from a Anotata Ekpedeftika Indrimata (AEI) university with a final cumulative grade point average (CGPA) of 7.0/10 or better. A Ptychio degree from a Technologika Ekpedeftika Idrimata (TEI) institute does not qualify for admission. Από το σάιτ του Ντέλφτ. Το πρόβλημα δεν είναι να γίνεις δεκτός σε μεταπτυχιακό, αλλά με τις ελλειπέστατες γνώσεις του ΤΕΙ να ανταπεξέλθεις. Για ΗΒ υπάρχουν σίγουρα και πανεπιστήμια που δεν δέχονται αποφοίτους ΤΕΙ.
Praetorianos Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Για ΗΒ υπάρχουν σίγουρα και πανεπιστήμια που δεν δέχονται αποφοίτους ΤΕΙ. Ισχυει, ειχαμε κανει την ιδια κουβεντα παλια με τον LongTom και ειχα λινκαρει admission page γνωστου πανεπιστημιου που το ανεφερε.
rg550 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Το πρόβλημα δεν είναι να γίνεις δεκτός σε μεταπτυχιακό, αλλά με τις ελλειπέστατες γνώσεις του ΤΕΙ να ανταπεξέλθεις. Για ΗΒ υπάρχουν σίγουρα και πανεπιστήμια που δεν δέχονται αποφοίτους ΤΕΙ. Διαφωνώ, δεν φταίει το οποιοδήποτε ΤΕΙ ή το οποιοδήποτε ΑΕΙ για τις ελλειπεστατες γνώσεις.. Φταίει αποκλειστικά το άτομο. Οποιος ενδιαφέρεται μαθαίνει... αυτο που περιγράφεις δεν ειναι χαρακτηριστικό γνώρισμα του ΤΕΙ. Για παράδειγμα, στο πρωτο μαστερ μου, είχα συμφοιτητή απόφοιτο ΟΔΕ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνων, ο οποίος δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν οι Taylor, Weber και διάφοροι αλλοι (για όσους δεν είναι του αντικειμένου, οι παραπάνω είναι θεμελιώτες βασικών θεωριών του management, με λίγα λόγια), δε μπορώ να προσάψω ευθύνες στην ΑΣΟΕΕ οτι του παρείχε ελλειπεστατες γνώσεις, γιατι πολύ απλά αυτός ήταν ντουβάρι, δεν άνοιγε βιβλίο και ενδιαφερόταν μόνο για τα πάρτυ της ΔΑΠ και της κάθε ΔΑΠ.. Επίσης, απο προσωπική εμπειρία εχω να πω οτι ολα τα χρόνια που "νταραβερίζομαι" με τον ακαδημαικό και επαγγελματικο χώρο του εξωτερικού, ουδέποτε αντιμετώπισα "ρατσισμό" ή διάκριση επειδή είμαι απόφοιτος ΤΕΙ. 2
LongTom Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δεν ισχύει πάντα. Π.χ. Greece To be considered for admission to an MSc programme, applicants should have a Ptychio or Diploma degree from a Anotata Ekpedeftika Indrimata (AEI) university with a final cumulative grade point average (CGPA) of 7.0/10 or better. A Ptychio degree from a Technologika Ekpedeftika Idrimata (TEI) institute does not qualify for admission. Από το σάιτ του Ντέλφτ. Το πρόβλημα δεν είναι να γίνεις δεκτός σε μεταπτυχιακό, αλλά με τις ελλειπέστατες γνώσεις του ΤΕΙ να ανταπεξέλθεις. Για ΗΒ υπάρχουν σίγουρα και πανεπιστήμια που δεν δέχονται αποφοίτους ΤΕΙ. Εντάξει,το έγραψα για ποια πανεπιστήμια ξέρω(τα οποία γνωρίζω με παραδείγματα και ονόματα αποφοίτων, πέρα επισήμων ανακοινώσεων).Πολλά στο top50 των πανεπιστημίων.Η ουσία είναι ότι ένας του ΤΕΙ μπορεί πολύ εύκολα να βρει και να μπει σε μεταπτυχιακό εξαιρετικού πανεπιστήμιου σε Ευρώπη,παρά το τι ισχύει στην ΕΛ πραγματικότητα. Φυσικά υπάρχουν κάποια πανεπιστήμια σε Ευρώπη που δεν δέχονται ΤΕΙ λόγω κριτηρίων που δεν γνωρίζω(aka δεν έχω ψάξει). Τώρα στο θέμα των γνώσεων,όπως σημείωσαν και άλλοι,κράτα μικρό καλάθι. Όπως έγραψα πιο πάνω όλα είναι θέμα context.Ποιος είναι(από άποψη πτυχίου,δεν είναι όλα τα ΤΕΙ τα ίδια),τι γνώσεις έχει και τι ζητάει το μεταπτυχιακό. Δεν είναι όλοι του ΤΕΙ ντουβάρια και όλοι οι ΑΕΙτζιδες τζιμάνια με γνώση επί του αντικειμένου,όσο και να βαυκαλίζονται με αυτό κάποια από τα ΕΛ αποφοιτούδια των τριτοβάθμιων ΑΕΙ(ομοιόβαθμων με τα ΤΕΙ εδώ και καιρό).Αυτός ο ρατσισμός μόνο στην Ελλάδα υφίσταται από ότι ξέρω(τώρα εάν κάποιοι στο εξωτερικό το προσέχουν δεν ξέρω). Προσωπικά δεν ήμουν ρατσιστής στο θέμα(αν και απόφοιτος πανεπιστημίου)διότι έχω περάσει και από ΤΕΙ σε κάποια φάση(δίχως αποφοίτηση) και ξέρω τι παίζει σε αμφότερα τα "μέτωπα". Ούτε ως μεταπτυχιακός είχα τέτοια προβλήματα προς τους B.Sc και από τους Ph.D τύπους.Καθένας φέρνει στο τραπέζι παραπάνω από τα χαρτιά του(που είναι σημαντικό κομμάτι,αλλά όχι το όλον). Αυτά. 1
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Ρε παιδια κι στα Ελλ. Παν. κανουν μεταπτυχιακα αποφοιτοι ΤΕΙ , εγω κι καμποσοι αλλοι γνωστοι μου πως καναμε; Και PhD κανουν αν τα πας καλα στο μεταπτυχιακο
MT60RS Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Αν καποιος κανει μια σοβαρη πτυχιακη, ακομα και να μην εχει απολυτηριο δημοτικου (λεμε τωρα), πολλες φορες τον κυνηγανε και τον παρακαλανε οι ιδιοι οι "top ακαδημαικοι φορεις"
Asmodeus21 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Αν καποιος κανει μια σοβαρη πτυχιακη, ακομα και να μην εχει απολυτηριο δημοτικου (λεμε τωρα), πολλες φορες τον κυνηγανε και τον παρακαλανε οι ιδιοι οι "top ακαδημαικοι φορεις" Aυτο ακριβως , αν κανεις κατι που εμπεριεχει κατασκευη , κωδικα , πλακετες , αυτοματισμους κλπ ειναι μεγαλο + διοτι πολλες πτυχιακες ειναι βιβλιογραφικες
fsbmaniac Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Εγω Τει τελειωσα, εχω και ενα μεταπτυχιακο απο ΑΕΙ ...αν ξεχωρισω τους φοιτητες απο τα πολυτεχνεια οι φοιτητες απο τα ΑΕΙ σε αντιστοιχα τμηματα ...σορρυ αλλα απογοητευση..το να μην ξερεις βασικες ενοιες οπως θεωρηματα Nyquist-Shannon, τον Fourier και διαφορα αλλα βασικα που πρεπει να ξερεις σε ενα μεταπτυχιακο στις τηλεπικοινωνιες...εισαι για γελια. Εμεις παντως σαν βιβλια ειχαμε βιβλια που κανει το πολυτεχνειο μιας και τα ιδια επαιρνε φιλος απο το συστημα Ευδοξος. Οπως επισης ακομα και πληροφορικη να εχεις σπουδασει ΠΡΕΠΕΙ να κατεχεις βασικες εννοιες ηλεκτρονικης...(Αναλογικα-ψηφιακα) και να ξερεις να κανεις βασικες μετρησεις με πολυμετρο και παλμογραφο... Και ειναι πολλα που με εκανε εντυπωση οτι δεν ηξεραν. (Συνελιξη , θεωρια γραφων ,Αναφορες σε 5ης γενιας γλωσσες προγραμματισμου)... Απο την αλλη παραδεχομαι ανθρωπους που ειχα το μικροβιο και καταφεραν να πανε πολυτεχνειο. Σου δινει χωρο και χρονο να καλλιεργησεις την επιστημη με ποιο σωστες βασεις. Ηταν οι μονοι που ειχαν βασικες γνωσεις απο μικροκυματικες διαταξεις και σχεδιαση κυματοδηγων και σιγουρα εξαιρετικη γνωση μαθηματικων η οποια προσωπικα μου λειπει ημουν ενας μαθητης του 14. Για την απορια τελειωσα τει Πληροφορικης & Επικοινωνιων. Παντως απο χομπυ και μονο ειναι πολυ ενδιαφερον να μπορεις να παρακολουθησεις διαλεξεις στο αμφιθεατρο του Πολυτεχνειου και ας μην εισαι φοιτητης... αξιζει . 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα