Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το μυαλό μου το χω γυμνάσει με τη φυσική.. δεν αντέχει άλλο το καημένο.... και από τις πολεμικές τέχνες ποια προτιμάτε/προτείνετε;

Krav Maga !

• Απαντ. 68
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

καταλαβε οτι η δυτικη ιατρικη τον αρμεγει κ τον δηλητιριαζει

αν ισχυουν αυτα τα 3 πραγματικα εχει σημειωθει προοδος στο ανθρωπινο ειδος.

οσο για τις πολεμικες τεχνες κ την αυτοαμυνα,θεωρω πως οποιος παει για να μαθει να ριχνει κλωτσομπουνιδια ΑΝ κ ΟΤΑΝ του την πεσουν στο δρομο εχει εγκεφαλικη βλαβη,η τουλαχιστον IQ αμοιβαδας.το κονσεπτ ειναι να εξαρμονισεις το σωμα σου,να το γυμνασεις,να το γνωρισεις καλυτερα,κ να βελτιωσεις την ψυχολογια σου κ την αυτοπεποιθηση σου γενικα,να ανεβεις επιπεδο.

οπως τα μαθηματα παραδοσιακων η μοντερνων χορων πχ.εκει που περπατας στο δρομο θα ριξεις κ ενα πεντοζαλι πχ?

δεν εχει καταλαβει ομως τη διαφορα μεταξυ φαρμακευτικων πολυεθνικων και ιατρικης επιστημης

μεγαλη προοδος για το ανθρωπινο γενος... σημαντικη μειωση της εκμεταλλευσης του αδυναμου απο τον δυνατο

η μαλακια ειναι οτι η πλειοψηφια οντως εχει IQ αμοιβαδας, δεν στεκεται στο θεμα "προβλεψη", που χρειαζεται και λιγο εγκεφαλο, και βλεπει παντου αφορμες "εξασκησης της αυτοαμυνας"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καταλαβε οτι η δυτικη ιατρικη τον αρμεγει κ τον δηλητιριαζει

αν ισχυουν αυτα τα 3 πραγματικα εχει σημειωθει προοδος στο ανθρωπινο ειδος.

οσο για τις πολεμικες τεχνες κ την αυτοαμυνα,θεωρω πως οποιος παει για να μαθει να ριχνει κλωτσομπουνιδια ΑΝ κ ΟΤΑΝ του την πεσουν στο δρομο εχει εγκεφαλικη βλαβη,η τουλαχιστον IQ αμοιβαδας.

Συμφωνώ σε αυτά που λες περί να γνωρίσεις το σώμα σου να έρθεις σε μια ψυχική σωματική και νοητική αμρονία κτλ . 

Όσο για αυτά στην παράθεση επειδή δεν κατάλαβα ακριβώς. Οι πολεμικές τέχνες πρέπει να είναι πάνω απ όλα αυτά που είπες και απο κει και πέρα μια ΕΣΧΑΤΗ ΛΥΣΗ για να σωθείς όταν πλέον έχεις κάνει τα ΠΑΝΤΑ να αποφύγεις πολιτισμένα εναν καυγά . 

Είναι ένα όπλο αχρείαστο που μπορεί να σου καθορίσει την επιβιωσιμότητα σου.

Για να μην παρεξηγούμαστε. Αν πάνε να σε κλέψουν δώσε ότι έχεις και μην αμυνθείς κάνε τον μ@λ@κ@ . Αν όμως σου την πέσαν για  να σου κάνουν κακό (σε έχουν βάλει σοτ μάτι για τον Α.Β λόγο να σου κάνουν σωματική ζημιά) και δεν μπορείς να το αποφύγεις με διάλογο με διπλωματία καόμη και με τρέξιμο τότε ναι η πολεμική τέχνη γίνεται το τελευταίο σου χαρτί .

Επεξ/σία από Dare-Devil
  • Like 2
Δημοσ.

οσο για τις πολεμικες τεχνες κ την αυτοαμυνα,θεωρω πως οποιος παει για να μαθει να ριχνει κλωτσομπουνιδια ΑΝ κ ΟΤΑΝ του την πεσουν στο δρομο εχει εγκεφαλικη βλαβη,η τουλαχιστον IQ αμοιβαδας.το κονσεπτ ειναι να εξαρμονισεις το σωμα σου,να το γυμνασεις,να το γνωρισεις καλυτερα,κ να βελτιωσεις την ψυχολογια σου κ την αυτοπεποιθηση σου γενικα,να ανεβεις επιπεδο.

το πρόβλημα εδώ δεν ειναι ποιος έχει iq αμοιβάδας και εγκεφαλική βλάβη αλλα το οτι οι περισσότεροι που απαντούν σε τέτοια thread έχουν δει καυγάδες μόνο μέσα απο ταινίες , anime και videogames , κάτι ανάλογο με τις γυναίκες που μιλάνε για στρατό 

• Like 2
Δημοσ.

Οφείλω να πω ότι όλες οι απαντήσεις έχουν ενδιαφέρον αν και λίγο η συζήτηση έχει παρεκτραπεί. Οπότε, αν κάποιος θέλει να γυμναστεί και ταυτόχρονα να μάθει και λίγη αυτοάμυνα (όχι του τύπου να αφοπλίζει 10 μάγκες με καλαζνικοφ, απλά καμιά λαβή), ποια θα ήταν η πολεμική τέχνη που προτείνετε; To krav maga έχω ακούσει δε γυμνάζει ιδιαίτερα. Έχω ακούσει καλά λόγια για την πάλη, το παγκράτιο και το brazilian jiu jitsu. Εσείς τι λέτε; Ξέρετε σχολές κέντρο και γύρω; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Krav Maga με όπλα μαχαίρια κλπ?

Πρέπει πραγματικά να λέγονται μεγάλες μαλακίες αν σε ενθαρρύνουν να εμπλακείς με όπλα και μαχαίρια . Εκτός και αν είσαι σε σώματα ασφαλείας, bodyguard και τέτοια.

Επίσης πολεμική-μαχητική-τέχνη-krav maga-παπαριά που δεν έχει ring, αγώνες ή έστω sparring σε προετοιμάζει μόνο για πόζες στα γκομενάκια σε ότι αφορά δρόμους. Γιατί όλοι έχουν ένα σχέδιο, μέχρι να φάνε μια αγκωνιά στα μούτρα.

Νομίζω πως είσαι λάθος σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.

Συνοπτικά:

Στο Κραβ υπάρχει το σπάρινγκ ΚΑΙ το ρίνγκ. Οταν παίζουμε σε φουλ δύναμη (αγκώνες, γροθιές, λακτίσματα κλπ...) φοράμε φουλ φέις κάσκες, γάντια, επικαλαμίδες και αρχίζει ο τζερτζελές. Εξάλλου και στις εξετάσεις μετα το βαθμό του P3 σιγα σιγά εξετάζεσαι και στη μάχη. Στα μεγάλα λέβελ πέφτει βρωμόξυλο (ανάλογα πόσο συμπαθείς και τον απέναντι).

Κανείς σοβαρός εκπαιδευτής δεν σου λέει οταν βλέπεις μαχαίρι κάθισε να τις παίξεις, 95% ΘΑ ΚΟΠΕΙΣ! Το θέμα όμως είναι πόσο και που.

Γενικά οι πολεμικές τέχνες, δυναμικά αθλήματα και τεχνικές αυτοάμυνας δεν θα σε κάνουν Σουπερμαν, ουτε Μπάτμαν, ουτε άτρωτο. Απλά σε μια δύσκολή στιγμή που δεν θα μπορέσεις να τρέξεις, θα σου δώσουν το καθαρό μυαλό που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις που είναι το άλφα και το ωμέγα για μένα.

Γενικά δεν αμφιβάλω πως ο παλαιστής μπορεί να σε ρίξει κάτω, αλλά σκεφτείτε πως η φυσιολογική μαχητική στάση του ανθρώπου ειναι πάνω. Στα δύο. Πολύ απλά, επειδή στον έξω κόσμο δεν παίζουμε σε ρίνγκ, με διαιτητές και κανόνες, αλλά φανταστείτε να είμαι κάπου, να γίνει μια μανούρα απο την οποία δεν θα μπορέσω να απεμπλακώ σαν νορμάλ άνθρωπος και πρέπει να καθίσω σαν τον τελευταίο τελειωμένο ούγκανο να παίξω ξύλο.... Τον ρίχνω κάτω, ανεβαίνω πάνω του και τον αρχίζω. Ποιος μου λέει πως ένας άλλος απο τη παρέα του δεν θα αρπάξει ενα μπουκάλι/ καρέκλα/ χιπστερική τραγιάσκα και να μου τη φέρει στο κεφάλι. Τον ήπια.

Σκοπός είναι να απεμπλοκεις γρήγορα, σκανάροντας παντού και με τις λιγότερες δυνατές μάπες.

Εντελώς φιλικά.

Δεν τα λέω αυτά απο συντεχνιακό όφελος. Μιας και είχα τη λόξα να περάσω απο δυναμικό άθλημα, με αγώνες για πολλααα χρόνια. Τώρα είμαι στο πρώτο λέβελ εκπαιδευτή σε τεχνικές αυτοάμυνας και παράλληλα κάνω λίγο γκράπλινγκ (το οποίο λατρεύω γιατι τετοια γυμναστική και ευελιξία στο μυαλό και το σώμα δύσκολα βρίσκεις οπουδήποτε αλλου), έχω νομίζω μια σφαιρική άποψή και απο τα "τρία είδη". Προφανώς ο καθένας έχει την άποψή του.

ΥΓ. TS, μια χαρά γυμνάζεσαι και στο Κραβ συν τις φυσικές αντοχές που αποκτάς.

Επεξ/σία από ANHLIKOS
  • Like 2
Δημοσ.

Νομίζω πως είσαι λάθος σε πολλές και διαφορετικές περιπτώσεις.

Συνοπτικά:

Στο Κραβ υπάρχει το σπάρινγκ ΚΑΙ το ρίνγκ. Οταν παίζουμε σε φουλ δύναμη (αγκώνες, γροθιές, λακτίσματα κλπ...) φοράμε φουλ φέις κάσκες, γάντια, επικαλαμίδες και αρχίζει ο τζερτζελές. Εξάλλου και στις εξετάσεις μετα το βαθμό του P3 σιγα σιγά εξετάζεσαι και στη μάχη. Στα μεγάλα λέβελ πέφτει βρωμόξυλο (ανάλογα πόσο συμπαθείς και τον απέναντι).

Κανείς σοβαρός εκπαιδευτής δεν σου λέει οταν βλέπεις μαχαίρι κάθισε να τις παίξεις, 95% ΘΑ ΚΟΠΕΙΣ! Το θέμα όμως είναι πόσο και που.

Γενικά οι πολεμικές τέχνες, δυναμικά αθλήματα και τεχνικές αυτοάμυνας δεν θα σε κάνουν Σουπερμαν, ουτε Μπάτμαν, ουτε άτρωτο. Απλά σε μια δύσκολή στιγμή που δεν θα μπορέσεις να τρέξεις, θα σου δώσουν το καθαρό μυαλό που χρειάζεσαι για να επιβιώσεις που είναι το άλφα και το ωμέγα για μένα.

Γενικά δεν αμφιβάλω πως ο παλαιστής μπορεί να σε ρίξει κάτω, αλλά σκεφτείτε πως η φυσιολογική μαχητική στάση του ανθρώπου ειναι πάνω. Στα δύο. Πολύ απλά, επειδή στον έξω κόσμο δεν παίζουμε σε ρίνγκ, με διαιτητές και κανόνες, αλλά φανταστείτε να είμαι κάπου, να γίνει μια μανούρα απο την οποία δεν θα μπορέσω να απεμπλακώ σαν νορμάλ άνθρωπος και πρέπει να καθίσω σαν τον τελευταίο τελειωμένο ούγκανο να παίξω ξύλο.... Τον ρίχνω κάτω, ανεβαίνω πάνω του και τον αρχίζω. Ποιος μου λέει πως ένας άλλος απο τη παρέα του δεν θα αρπάξει ενα μπουκάλι/ καρέκλα/ χιπστερική τραγιάσκα και να μου τη φέρει στο κεφάλι. Τον ήπια.

Σκοπός είναι να απεμπλοκεις γρήγορα, σκανάροντας παντού και με τις λιγότερες δυνατές μάπες.

Εντελώς φιλικά.

Δεν τα λέω αυτά απο συντεχνιακό όφελος. Μιας και είχα τη λόξα να περάσω απο δυναμικό άθλημα, με αγώνες για πολλααα χρόνια. Τώρα είμαι στο πρώτο λέβελ εκπαιδευτή σε τεχνικές αυτοάμυνας και παράλληλα κάνω λίγο γκράπλινγκ (το οποίο λατρεύω γιατι τετοια γυμναστική και ευελιξία στο μυαλό και το σώμα δύσκολα βρίσκεις οπουδήποτε αλλου), έχω νομίζω μια σφαιρική άποψή και απο τα "τρία είδη". Προφανώς ο καθένας έχει την άποψή του.

ΥΓ. TS, μια χαρά γυμνάζεσαι και στο Κραβ συν τις φυσικές αντοχές που αποκτάς.

Τι είναι το γκράπλινκ;

Έκανα ταε κβο ντο μαζί με το τότε αγόρι μου. Μου έκανε καλό από κάθε άποψη. Τώρα δεν έχω χρόνο και έχω φύγει από ελλάδα. Εκείνος τα παράτησε και έγινε σαπιοκοιλιάς. Και η ζωή συνεχίζεται.

Δεν ξέρω αν θα πήγαινα γυμναστήριο, νομίζω δεν έχει τόση πλάκ.α

Επίσης μαζεύονται πολλές ψωνάρες εκεί, άντρες και γυναίκες :-(

Δημοσ.

Grappling είναι μια είδους πάλη, με τη διαφορά πως δεν φτάνει να ρίξεις τον "αντίπαλο" κάτω για να πάρεις πόντο. Αλλά πρέπει να τον σπρώξεις στην υποταγή. Μέσω τεχνικών είτε με πνιγμους, είτε με λαβές εξαρθρωσεων.

(Δεν είναι τόσο άσχημο όσο ακούγεται)

Το grappling είναι για μένα σκάκι. Όπου κίνηση κίνηση χτίζεις τη στρατηγική σου με αποτέλεσμα να πιάσεις τον άλλον. Είσαι διαρκώς σε κίνηση και προσφέρει απίστευτη ευλυγισία και γυμναστική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...