Προς το περιεχόμενο

Javascript function

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας, έχω αρχίσει να "μαθαίνω" javascript από το codeacademy.com  έχω κολλήσει εκεί που εξηγεί τα functions, μου έχει έτοιμο αυτό το script 

// This is what a function looks like:

var divideByThree = function (number) {
    var val = number / 3;
    console.log(val);
};

// On line 12, we call the function by name
// Here, it is called 'dividebythree'
// We tell the computer what the number input is (i.e. 6)
// The computer then runs the code inside the function!
divideByThree(6);

εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι όταν γράφει var divideByThree = function (number)   το number τι είναι; είναι μεταβλητή, κάτι σαν input -output αριθμούς... και στο τέλος όταν το καλεί δεν αναφέρει το number Ευχαριστώ προκαταβολικά. 

Δημοσ.

Το number το χρησιμοποιεί σαν παράμετρο για να γράψει τον κώδικα μέσα στη συνάρτηση βάσει αυτού. Όταν την καλεί στο τέλος με όρισμα το 6 εκτελείται ο κώδικας και όπου number μπαίνει το 6. Αντί για number θα μπορούσε να λέει οτιδήποτε άλλο και αντίστοιχα θα άλλαζε και ο κώδικας μέσα στη συνάρτηση. Π.χ. το

var divideByThree = function (kati) {
var val = kati / 3;
console.log(val);
};

θα έκανε το ίδιο πράγμα.

Δημοσ.

Το number ονομάζεται "formal parameter". Η ύπαρξή του εκεί σημαίνει πως αυτή η function περιμένει να της δώσεις ένα όρισμα (argument) εκεί που την καλείς.

Το όποιο όρισμα θα δώσεις (εδώ ο αριθμός 6) είναι προσβάσιμο από τον κώδικα της συνάρτησης με το όνομα της παραμέτρου, "number". Στην πράξη λειτουργεί ακριβώς όπως θα λειτουργούσε μια μεταβλητή μέσα στη συνάρτηση, μόνο που η παράμετρος λαμβάνει την τιμή της "εξωτερικά" από το όρισμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...