takiskan Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Καλησπέρα σας, έχω αρχίσει να "μαθαίνω" javascript από το codeacademy.com έχω κολλήσει εκεί που εξηγεί τα functions, μου έχει έτοιμο αυτό το script // This is what a function looks like: var divideByThree = function (number) { var val = number / 3; console.log(val); }; // On line 12, we call the function by name // Here, it is called 'dividebythree' // We tell the computer what the number input is (i.e. 6) // The computer then runs the code inside the function! divideByThree(6); εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι όταν γράφει var divideByThree = function (number) το number τι είναι; είναι μεταβλητή, κάτι σαν input -output αριθμούς... και στο τέλος όταν το καλεί δεν αναφέρει το number Ευχαριστώ προκαταβολικά.
infin1tyGR Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Το number το χρησιμοποιεί σαν παράμετρο για να γράψει τον κώδικα μέσα στη συνάρτηση βάσει αυτού. Όταν την καλεί στο τέλος με όρισμα το 6 εκτελείται ο κώδικας και όπου number μπαίνει το 6. Αντί για number θα μπορούσε να λέει οτιδήποτε άλλο και αντίστοιχα θα άλλαζε και ο κώδικας μέσα στη συνάρτηση. Π.χ. το var divideByThree = function (kati) { var val = kati / 3; console.log(val); }; θα έκανε το ίδιο πράγμα.
defacer Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Δημοσ. 2 Απριλίου 2015 Το number ονομάζεται "formal parameter". Η ύπαρξή του εκεί σημαίνει πως αυτή η function περιμένει να της δώσεις ένα όρισμα (argument) εκεί που την καλείς. Το όποιο όρισμα θα δώσεις (εδώ ο αριθμός 6) είναι προσβάσιμο από τον κώδικα της συνάρτησης με το όνομα της παραμέτρου, "number". Στην πράξη λειτουργεί ακριβώς όπως θα λειτουργούσε μια μεταβλητή μέσα στη συνάρτηση, μόνο που η παράμετρος λαμβάνει την τιμή της "εξωτερικά" από το όρισμα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα