qsis Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 πόσες σοβαρές εταιρείες (έτσι όπως το θέτεις) ξέρεις στην ελλάδα;
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Υπαρχουν αρκετες εταιρειες, πχ πολυεθνικες που λειτουργουν με τετοιους κανονες (εδω βεβαια η ερωτηση μπορει να γινει και αναποδα, πχ ποσοι ειναι οι ανεργοι που πληρουν τα προσοντα για να πατησουν μεσα σε τετοιες εταιρειες εστω για interview, αλλα δεν ειναι εκει το θεμα μας τωρα). Δεν διαφωνω λοιπον οτι αυτες ως εταιρειες απευθυνονται σε ελαχιστους, γιατι ειναι ελαχιστες σε συγκριση με τις παπαροεταιρειες που ειναι ειτε ελληνικες, ειτε οι υπευθυνοι τους διαχειριζονται α λα ελληνικα τετοια θεματα. Επιμενω παντως, οτι ειναι ψιλοανουσιο ακομα και για αυτους τους "Ελληναρες", να κατσουν να μαθουν τον προηγουμενο μισθο σου. Ως ανεργος που δινεις interview εισαι παντα στη θεση του αδυναμου, αρα ο actual μισθος σου ειναι 0 ευρω και κατι ψιλα του ΟΑΕΔ, χεστηκαν για το ποσα (λες οτι) επαιρνες παλια στο Τεξας. Δεν το εχουν σε τιποτα να σε στειλουν πισω αν πας και τους ξεφουρνισεις οτι ησουν ,πχ, τεχνικος PC στο μαγαζακι της γειτονιας και πληρωνωσουν με 1000 ευρω. Αν παλι εχεις προσοντα που σε κανουν ξεχωριστο και δυσκολευονται να βρουν αλλον για την κενη θεση, -αρα δεν εισαι αναλωσιμος- , τοτε θα προσφερουν ενα ρεαλιστικο μισθο για να ειναι αρκετα βεβαιοι οτι θα δεχθεις να δουλεψεις. Αυτος ο μισθος ΔΕΝ καθοριζεται απο τον προηγουμενο μισθο σου, αλλα απο ενα σωρο αλλους (ασταθμητους) παραγοντες. So, και παλι δεν εχουν λογο να κανουν τις κουτσομπολες της γειτονιας για να ρωτανε τριτους για το μισθο σου. Θα ψαξουν να μαθουν αλλα πραγματα για εναν που δεν τον αντιμετωπιζουν ως αναλωσιμο. 1
forgotten Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Καταλαβαίνω τη σκέψη σου. Όμως, όπως και να το κάνουμε, αν κάποιος αλλάζει εργοδότη κάθε χρόνο, τότε μου φαίνεται δύσκολο να φταίει μόνο ο εργοδότης. Αυτός που θα σε προσλάβει, όταν μιλάμε για σοβαρές εταιρείες, θα επενδύσει πάνω σου, πολλές φορές θα σε εκπαιδεύσει και αυτό θα περιμένει να του δόσει κάτι πίσω, επαγγελματικά μιλώντας. Πίστεψέ με, είναι πολύ υψηλότερο το κόστος και ο χρόνος προσαρμογής που απαιτείται, όταν αλλάζει ένας εργοδότης προσωπικό. Θα σου πω για τη δική μου δουλειά, που έχει να κάνει με εκπαίδευση. Το νόμιμο ωρομίσθιο για καθηγητές είναι πλέον περίπου 4 ευρώ την ώρα. Εγώ δίνω από 8 ως 10 + τα ένσημα επί του ωρομίσθιου. Δηλαδή όλα κανονικά. Ένας καθηγητης μου, λοιπόν, που εργάζεται 6 ώρες την ημέρα, αμοίβεται με τουλάχιστον 960 ευρώ το μήνα. Σε πληροφορώ ότι σε κάποιους, το ποσό αυτό φαίνεται λίγο και φεύγουν για να δουλέψουν μαύρα ή να κάνουν ιδιαίτερα, και συχνά μου παίρνουν και μαθητές. Ε, αυτοί δύσκολα θα δουλέψουν αλλού, γιατί αυτό θα το μάθουν και οι άλλοι εργοδότες του κλάδου και μάλιστα άμεσα. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι όταν επιλέγουμε ένα επάγγελμα, πρέπει να γνωρίζουμε και το "ταβάνι" μισθού που μπορούμε να έχουμε. Δυστυχώς η αγορά είναι σχεδόν νεκρή, πάρα πολλοί δεν πληρώνουν τις οφειλές τους, αλλά εμείς πρέπει να είμαστε συνεπείς. Εκεί λοιπόν, ναι, μπορεί ο εργοδότης να σου προτείνει μείωση μισθού, για να είναι βιώσιμη η επιχείρησή του. Με το να παραιτείσαι και να αλλάζεις κάθε λίγο και λιγάκι δουλειά, και το βιογραφικό σου χαλάς, και η φερεγγυότητά σου αμφισβητείται. Δεν μιλάμε για περιτπώσεις όπου εργοδότες απλά μειώνουν μισθούς γιατί έτσι γουστάρουν. Αυτοί είναι κατάπτυστοι-λαμόγια-ευκαιριακοί. Όμως, εδώ δεν είναι Αμερική και οι εργοδότες του ίδιου κλάδου ΠΑΝΤΑ μιλούν μεταξύ τους, κάνοντας το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα. Πάντως οι μισθοί στην Ελλάδα, όπως όλοι ξέρουμε είναι πολύ χαμηλοί, γιατί έχει ελαχιστοποιηθεί το κέρδος των επιχειρήσεων, οι οποίες φορολογούνται με τουλάχιστον 26%, έχουν τις εισφορές του ΟΑΕΕ, το ΙΚΑ, κλπ. Όταν υπεύθυνος αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων λιανικής με μάστερ στη διοίκηση επιχειρήσεων αυτή τη στιγμή παίρνει από 600-800 ευρώ (ισχύει αυτό που γράφω) για 12 ώρες δουλειά, καταλαβαίνεις ποιά είναι τα ποσά μισθών της αγοράς. Αυτός, λοιπόν, που επιδιώκει να παίρνει 1500, απλά δεν μένει στην Ελλάδα, και αυτό είναι μια σκληρή πραγματικότητα. Αυτός που θα σε πάρει με 1500 επειδή είσαι καλός, ναι θα προσπαθήσει να μειώσει το κόστος του. Μην ξεχνάς ότι στη δουλειά θεωρητικά δεν υπάρχει συναίσθημα. Δεν φαντάζεσαι πόσα τέλεια βιογραφικά λαμβάνει ο κάθε εργοδότης, από άτομα που είναι πρόθυμα να δουλέψουν για πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με τα ποσά που αναφέρεις. προσωπικα ως πρωην στελεχος σε μεγαλες εταιριες ,με την μια μαλιστα να μου πληρωνει το δευτερο πτυχιο θα σου αναφερω οτι τα πλειστα που λες για τους μισθους αποτελουν urban legend για σοβαρες εταιριες ,και θα σου το επεξηγησω αμεσα, η εταιρια που μου εκανε το δευτερο πτυχιο μας καλεσε ολους σε interview υπο κοινης βασης προσοντων μας εκανε ενα τεστ ,ξεκαθαρισαν καμια 50αρια ατομα μας εκανε δευτερο interview και μεσω Intership με σπουδασε και εκλεισα συμβολαιο ,πριν παω σε εκεινη την εταιρια ημουν manager internet cαφε και περιστασιακα εκανα φροντηστηριο σε μαθητες .τα προσοντα μου εκτος του πτυχιου ηταν τα τυπικα ενα διπλωμα λογιστικης ,υπολογιστες αγγλικα και τα τοιαυτα.η εταιρια ουτε εκατσε να μαθει τι εκανα πριν τι μετα περασα με επιασε και τελειωσε. στις επομενες εταιριες που λες στενευαν οικονομικα να αναφερω αν δεν προσεξες οτι υπηρξα στελεχος οποτε ηξερα και τα οικονομικα και το τζιρο. οπως ειπα στην ελλαδα κυπρο λειπει ο επαγγελματισμος εκτος αν εισαι σε πολυεθνικη ,με ξενιζει οτι παντα ο εργοδοτουμενος πρεπει να πληρωνει την νυφη για να παραμενει ο τζιρος ως εχει. οσο για την φερεγγυοτητα μια χαρα εταιριες με ηθελαν οταν ειδαν και τι εκανα και με ποιες εταιριες ασχοληθκα ωστοσο εφυγα απο τον ιδιωτικο τομεα αφηνοντας πισω μου τις εταιριες του στυλ οποτε μας ερθει κανουμε οτι θελουμε σε ωρες εργασια και μισθο ,μπορει στο δημοσιο να ναι χαμηλοτερος ο μισθος μου και περισοτερες ευθυνες αλλα στο τελος της μερας ξερω οτι δνε προκειται να βρεθω προ εκπληξεων .
BritGreek Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 προσωπικα ως πρωην στελεχος σε μεγαλες εταιριες ,με την μια μαλιστα να μου πληρωνει το δευτερο πτυχιο θα σου αναφερω οτι τα πλειστα που λες για τους μισθους αποτελουν urban legend για σοβαρες εταιριες ,και θα σου το επεξηγησω αμεσα, η εταιρια που μου εκανε το δευτερο πτυχιο μας καλεσε ολους σε interview υπο κοινης βασης προσοντων μας εκανε ενα τεστ ,ξεκαθαρισαν καμια 50αρια ατομα μας εκανε δευτερο interview και μεσω Intership με σπουδασε και εκλεισα συμβολαιο ,πριν παω σε εκεινη την εταιρια ημουν manager internet cαφε και περιστασιακα εκανα φροντηστηριο σε μαθητες .τα προσοντα μου εκτος του πτυχιου ηταν τα τυπικα ενα διπλωμα λογιστικης ,υπολογιστες αγγλικα και τα τοιαυτα.η εταιρια ουτε εκατσε να μαθει τι εκανα πριν τι μετα περασα με επιασε και τελειωσε. στις επομενες εταιριες που λες στενευαν οικονομικα να αναφερω αν δεν προσεξες οτι υπηρξα στελεχος οποτε ηξερα και τα οικονομικα και το τζιρο. οπως ειπα στην ελλαδα κυπρο λειπει ο επαγγελματισμος εκτος αν εισαι σε πολυεθνικη ,με ξενιζει οτι παντα ο εργοδοτουμενος πρεπει να πληρωνει την νυφη για να παραμενει ο τζιρος ως εχει. οσο για την φερεγγυοτητα μια χαρα εταιριες με ηθελαν οταν ειδαν και τι εκανα και με ποιες εταιριες ασχοληθκα ωστοσο εφυγα απο τον ιδιωτικο τομεα αφηνοντας πισω μου τις εταιριες του στυλ οποτε μας ερθει κανουμε οτι θελουμε σε ωρες εργασια και μισθο ,μπορει στο δημοσιο να ναι χαμηλοτερος ο μισθος μου και περισοτερες ευθυνες αλλα στο τελος της μερας ξερω οτι δνε προκειται να βρεθω προ εκπληξεων . Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έγραψα έχοντας στόχο να σε προσβάλω, σε περίπτωση που κατάλαβες κάτι τέτοιο. Αυτά που σου γράφω για τους μισθούς είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα, και πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ καλά την αγορά. Ίσως περισσότερο απ' όσο αφήνω εδώ μέσα να φανεί. Ο βασικός μισθός που παίρνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πτυχιούχων για 8ωρη απασχόληση στην Ελλάδα είναι 480 ευρώ. Σοβαρή εταιρεία δεν είναι μόνο εκείνη που δίνει υψηλούς μισθούς, αλλά εκείνη που ξέρει πώς να παραμένει βιώσιμη και πώς να αναπτύσσεται, χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων της, και παρέχοντας ανταγωνιστικό προϊόν στον κλάδο της. Επιμένω πάντως, ότι οι μισθοί έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο εργασίας και όχι τόσο με τα πτυχία. Δηλαδή, δεν πιστεύω πχ ότι κάποιος γίνεται καθηγητής πιστεύοντας ότι θα πλουτίσει. Αυτοί που πλουτίζουν, δουλεύουν κυρίως μαύρα, άρα στην ουσία είναι παράσιτα και ζουν εις βάρος των υπόλοιπων που πληρώνουν κανονικά εισφορές/έχουν κανονικά κρατήσεις. Το ότι σου πλήρωσαν το δεύτερο πτυχίο εννοείται ότι δεν αποτελεί τον κανόνα, και αυτό το θεωρώ σωστό. Πες μου ένα λόγο να σου πληρώσω ως εργοδότης τα δίδακτρα για να σπουδάσεις, όταν έχω 1500 βιογραφικά ανθρώπων που έχουν ήδη τις τυπικές γνώσεις που θέλω να αποκτήσεις. Εσύ, όπως έγραψες, σταμάτησες να δουλεύεις για αυτούς, με αποτέλεσμα η επένδυσή τους στα δίδακτρά σου να μην κάνει απόσβεση ποτέ. Στην ουσία ζημιώθηκαν. Διαφωνείς; Ο εργοδοτούμενος στις σωστές εταιρείες δεν καλείται να πληρώσει τη νύφη για να παραμένει ο τζίρος ως έχει. Αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Οι εταιρείες καλούνται να κάνουν το παν, για να συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί δεν υπάρχει εισροή χρήματος. Κοινώς, πολύς κόσμος ΔΕΝ πληρώνει, αλλά δεν σταματά να πηγαίνει (στο δικό μου κλάδο). Το να επιλέξει κανείς να μπει στο δημόσιο, είναι δικό του θέμα. Αυτό όμως εγώ δεν το θεωρώ εξέλιξη, αλλά λύση ανάγκης, την οποία εγώ προσωπικά δεν θα επέλεγα. Βέβαια αυτά είναι αποφάσεις ζωής που αφορούν τον καθένα προσωπικά, συνεπώς δεν κρίνω. Τέλος, καμία σχέση η Κύπρος με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο δημόσιο. Έμενα εκεί και ξέρω. Μακράν καλύτερη η Κύπρος, σε όλους τους τομείς, είτε είσαι μισθωτός είτε επιχειρηματίας, ακόμα και σήμερα.
forgotten Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Δημοσ. 3 Απριλίου 2015 Πρώτα απ' όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν έγραψα έχοντας στόχο να σε προσβάλω, σε περίπτωση που κατάλαβες κάτι τέτοιο. Αυτά που σου γράφω για τους μισθούς είναι η πραγματικότητα στην Ελλάδα, και πίστεψέ με, γνωρίζω πολύ καλά την αγορά. Ίσως περισσότερο απ' όσο αφήνω εδώ μέσα να φανεί. Ο βασικός μισθός που παίρνει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πτυχιούχων για 8ωρη απασχόληση στην Ελλάδα είναι 480 ευρώ. Σοβαρή εταιρεία δεν είναι μόνο εκείνη που δίνει υψηλούς μισθούς, αλλά εκείνη που ξέρει πώς να παραμένει βιώσιμη και πώς να αναπτύσσεται, χωρίς να καταπατά τα δικαιώματα των εργαζομένων της, και παρέχοντας ανταγωνιστικό προϊόν στον κλάδο της. Επιμένω πάντως, ότι οι μισθοί έχουν άμεση σχέση με το αντικείμενο εργασίας και όχι τόσο με τα πτυχία. Δηλαδή, δεν πιστεύω πχ ότι κάποιος γίνεται καθηγητής πιστεύοντας ότι θα πλουτίσει. Αυτοί που πλουτίζουν, δουλεύουν κυρίως μαύρα, άρα στην ουσία είναι παράσιτα και ζουν εις βάρος των υπόλοιπων που πληρώνουν κανονικά εισφορές/έχουν κανονικά κρατήσεις. Το ότι σου πλήρωσαν το δεύτερο πτυχίο εννοείται ότι δεν αποτελεί τον κανόνα, και αυτό το θεωρώ σωστό. Πες μου ένα λόγο να σου πληρώσω ως εργοδότης τα δίδακτρα για να σπουδάσεις, όταν έχω 1500 βιογραφικά ανθρώπων που έχουν ήδη τις τυπικές γνώσεις που θέλω να αποκτήσεις. Εσύ, όπως έγραψες, σταμάτησες να δουλεύεις για αυτούς, με αποτέλεσμα η επένδυσή τους στα δίδακτρά σου να μην κάνει απόσβεση ποτέ. Στην ουσία ζημιώθηκαν. Διαφωνείς; Ο εργοδοτούμενος στις σωστές εταιρείες δεν καλείται να πληρώσει τη νύφη για να παραμένει ο τζίρος ως έχει. Αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν. Οι εταιρείες καλούνται να κάνουν το παν, για να συνεχίσουν να υπάρχουν, γιατί δεν υπάρχει εισροή χρήματος. Κοινώς, πολύς κόσμος ΔΕΝ πληρώνει, αλλά δεν σταματά να πηγαίνει (στο δικό μου κλάδο). Το να επιλέξει κανείς να μπει στο δημόσιο, είναι δικό του θέμα. Αυτό όμως εγώ δεν το θεωρώ εξέλιξη, αλλά λύση ανάγκης, την οποία εγώ προσωπικά δεν θα επέλεγα. Βέβαια αυτά είναι αποφάσεις ζωής που αφορούν τον καθένα προσωπικά, συνεπώς δεν κρίνω. Τέλος, καμία σχέση η Κύπρος με την Ελλάδα, ιδιαίτερα στο δημόσιο. Έμενα εκεί και ξέρω. Μακράν καλύτερη η Κύπρος, σε όλους τους τομείς, είτε είσαι μισθωτός είτε επιχειρηματίας, ακόμα και σήμερα. να διευκρινησω οτι δεν ζημιωσε η εταιρια που μου επετρεψε να κανω 2 πτυχιο υπηρχε ρητρα που αν το σπαζα πιο πριν θα πληρωνα προστιμο , για το οτι στην αγορα εργασιας υπηρχαν και αλλοι με περισοτερα προσοντα το ξερε η εταιρια αλλα δεν την ενδιαφεραν τα χαρτια αλλωστε για αυτο εκανε εξεταση , υπαρχουν παραμετροι οι οποιοι δεν αποδυκνειονται με ενα επιπλεον χαρτι , επετρεψε μου να εκφερω διαφορετικη αποψη για τους αλλους κλαδους ,στο τομεα φροντηστηριων ισως εχεις δικαιο αλλα σε αλλους οτι λες δεν ειναι ο κανονας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα