Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αρχή ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης προετοιμάζει το νομικό έδαφος για να καταθέσει αγωγή ενάντια στην Google μετά από σχετική έρευνα για μονοπωλιακές τακτικές μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναφέρει η Wall Street Journal.Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από τις εταιρείες που υπέβαλαν καταγγελίες κατά της Google την άδεια να δημοσιεύσει ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες που υποβλήθηκαν εμπιστευτικά.

 

Εμπειρογνώμονες σε ζητήματα ανταγωνισμού αναφέρουν ότι το αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτελούν ισχυρές ενδείξεις ότι η επίσημη αγωγή βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. Όπως είναι εδώ και καιρό γνωστό, ο γίγοντας της αναζήτησης, Google, έχει εμπλακεί σε μία πενταετή αντιμονοπωλιακή έρευνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διακοπεί πολλές φορές προκαλώντας πολιτικό σάλο.

 

Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπερψήφισαν παλαιότερα με συντριπτική πλειοψηφία μια πρόταση τον περασμένο Νοέμβριο, που ήθελε τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές να διαλύουν την Google. Παρόλα αυτά. η επίσημη θέση της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ότι οι πολιτικοί δεν πρέπει να επηρεάζουν την έρευνα.

 

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων διορισμένων από την Google παρείχε συμβουλές σχετικά με το τρόπο εφαρμογής του "δικαιώματος στη λήθη" στην Ευρώπη, και είχε προτείνει τον περασμένο Φεβρουάριο, οι επίμαχοι σύνδεσμοι να αφαιρούνται μόνο από ιστοσελίδες στην Ευρώπη.

 

Οι ρυθμιστικές αρχές προστασίας των προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη ωστόσο, θέλουν οι μηχανές αναζήτησης όπως είναι οι Google Search και Microsoft Bing να αφαιρούν τα αποτελέσματα αναζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο, και όχι μόνο στην Ευρώπη.

 

Link.png Site: Re/code

Δημοσ.

Το πέτυχε ο αρθογράφος εδώ, για "μονοπωλιακές τακτικές", όχι "αντιμονοπωλιακές τακτικές" όπως διάβασα κάπου αλλού :P

Δημοσ.

Άλλο η μηχανή αναζήτησης και τα προσωπικά δεδομένα και άλλο οι υπηρεσίες και τα προιόντα της Google που προωθεί.

Πάντως οι πολιτικοί πάντα θα παίζουν ρόλο σε τέτοια θέματα.

Δημοσ.

Διαβάζω στο in.gr απειλείται με πρόστιμο 6.6 δις ή διάσπαση

Αντί να πληρώσει πρόστιμο, δεν μας βοηθάει καλύτερα να ξεχρεώσουμε; Και θα πληρώσει και κοινωνικό λειτούργημα θα κάνει :P

Δημοσ.

Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι νομοθέτες της Ε.Ε. είναι ότι πλέον η πρόσβαση και η διαχείριση της πληροφορίας σε μια κοινωνία είναι κυριολεκτικά το παν.

Εάν δεν έχεις εσύ τον έλεγχο και τον έχει κάποιος άλλος είσαι τελειωμένος, σε κάνει ότι θέλει. Η πληροφορία κερδίζει τους πολέμους, η πληροφορία ελέγχει το χρηματιστήριο, η πληροφορία διαμορφώνει τις απόψεις της κοινωνίας.

Εάν η Ε.Ε. δεν ανεξαρτητοποιηθεί άμεσα από τις μεγάλες εταιρίες των ΗΠΑ (Google, Microsoft, Apple, Yahoo) που συσσωρεύουν και ελέγχουν τις πληροφορίες όλου του κόσμου αργά ή γρήγορα θα είναι παρελθόν ή ακόμα και αν δεν διαλυθεί θα  μετατραπεί σε υποχείρια των ΗΠΑ (εάν δεν είναι ήδη).  

Συσσωρεύοντας όλα τα δεδομένα από τις αναζητήσεις όλου του κόσμου η Google είναι σε θέση να γνωρίζει τα πάντα για την ευρωπαϊκή αγορά (και όχι μόνο). Αυτό όπως είναι φυσικό δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα σε όσες αμερικάνικες εταιρίες έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα  απέναντι στις ευρωπαϊκές.

Η μόνη λύση είναι αυτή που εφάρμοσε ο Πούτιν στην Ρωσία και από τότε οι ΗΠΑ έχουν σκυλιάσει. Όλα τα δεδομένα που συλλέγονται από την Ε.Ε. μέσω των υπηρεσιών αυτών των εταιριών να αποθηκεύονται στην Ευρώπη και να ελέγχονται από Ευρωπαϊκό θεσμοθετημένο όργανο χωρίς πρόσβαση από τις ΗΠΑ.

Γράφοντας τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση δεν αμφισβητώ την τεράστια προσφορά αυτών των εταιριών στην σημερινή πληροφοριακή πραγματικότητα, που με τις καινοτομίες τους και τις επενδύσεις τους έχουν κάνει  τη ζωή μας τόσο εύκολη και συναρπαστική. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας επιτρέψει να απεμπολήσουμε τις δημοκρατικές μας αρχές και το δικαίωμά μας να καθορίζουμε την πρόσβαση στις προσωπικές μας πληροφορίες όπως προτιμούμε εμείς. Και είναι υποχρέωση των Ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων να διαφυλάξουν αυτά μας τα δικαιώματα. 

  • Like 3
Δημοσ.

Κύκλους κάνει η ζωή...Προ δεκαετίας plus είχαμε τα καμώματα της Microsoft..τώρα η google..αύριο πάλι η google λόγω τεράστιας διασποράς..

  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Μετά τις κατηγορίες εναντίον της Google  για αντιμονοπωλιακές τακτικές η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκινά έρευνα και για το Android.

 

EU Accuses Google of Antitrust Violations, Opens Android Probe

 

Η έκθεση της EE:  Antitrust: Commission sends Statement of Objections to Google on comparison shopping service; opens separate formal investigation on Android

 

 

EU_Competition_2015-9715.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...