Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο δικό μας Miele, είχε σπάσει το ένα από τα 2 αμορτισέρ του κάδου και κατά το στύψιμο έκανε δυνατό θόρυβο. Η επισκευή ακριβή (100 Ε) αλλά στα 15 χρόνια δεν έχει βγάλει άλλο πρόβλημα μέχρι τώρα, οπότε άξιζε η επισκευή.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στο δικό μας Miele, είχε σπάσει το ένα από τα 2 αμορτισέρ του κάδου και κατά το στύψιμο έκανε δυνατό θόρυβο. Η επισκευή ακριβή (100 Ε) αλλά στα 15 χρόνια δεν έχει βγάλει άλλο πρόβλημα μέχρι τώρα, οπότε άξιζε η επισκευή.

Η τιμή που αναφέρεις ήταν από τεχνικό εταιρίας το λεω γιατί εκεί ξέρω βαράνε αλύπιτα ή επισκευή από κάποιο άλλο τεχνικο.

Δημοσ.

Η τιμή που αναφέρεις ήταν από τεχνικό εταιρίας το λεω γιατί εκεί ξέρω βαράνε αλύπιτα ή επισκευή από κάποιο άλλο τεχνικο.

Είναι εξουσιοδοτημένος τεχνικός της Miele.

Δημοσ.

Είναι εξουσιοδοτημένος τεχνικός της Miele.

Έχεις να μου στείλεις τα τηλέφωνα του σε μήνυμα ή απλά είχες καλέσει στο τηλεφωνικό κέντρο της εταιρίας

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα,εχω ενα πλυντηριο Haier hw50-1010,το οποιο μια ωραια μερα σταματησε να λειτουργει....αναβει κανονικα απλως οταν του δινεις εντολη εκκινησης αυτο κανει διαφορα μπιπ!!Δεν ειχα πολυ χρονο για να ασχοληθω(οχι οτι ειμαι και ειδικος) και αφου βρηκα φθινη ''κλειδαρια πορτας'' την αγορασα αλλα δεν εκανα δουλεια...

Παρατηρω δε οτι εαν κανω ''χειροκινητα'' την δουλεια που πρεπει να γινει στην κλειδαρια μεσω ρευματος (δηλαδη το κλειδωμα στην κλειδαρια),το πλυντηριο μπαινει κανονικα σε λειτουργια...απο αυτο μπορω να συμπερανω οτι δεν εχει καποιο προβλημα η πλακετα και οτι πρεπει να ελενξω με καποιο τροπο τα καλωδια που την συνδεουν με την κλειδαρια η μηπως η πλακετα μπορει να "καει σε συγκεκριμενο μερος"??

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για το χρονο σας

Δημοσ.
Στις ‎5‎/‎4‎/‎2015 στις 2:35 ΜΜ, MT60RS είπε

Πολλες φορες οι σημερινοι μαστορες ακολουθουν τυφλα τις οδηγιες της εταιριας, και το μονο που ξερουν να κανουν ειναι να αλλαζουν ανταλλακτικα. Ισως ενας πιο παλιος μαστορας (σαν αυτους που οταν σκυβουν φαινεται η κωλοχαραδρα «Κυρα Νιτσα, ειναι μεγαλη η ζημια, φτιαξε ενα καφεδακι ακομα, θα ξημερωσουμε ρε γαμωτ'») βρει τροπους να το φτιαξει πιο φτηνα

ποσο σωστα τα λες, αν εχουμε προταση τίμιου μάστορα που εξυπηρετεί στα ανατολικα προαστια, ρίξτε ονομα με πμ ή εδω

-κυρά βίτσα εδω, απενταρη, έχοντας πεθυμήσει την κωλοχαραδρα και λοιπά "τυχερά" και τοιμαζοντας ηδη τον βαρύ ημίγλυκο 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, tSIBATE είπε

Καλησπερα,εχω ενα πλυντηριο Haier hw50-1010,το οποιο μια ωραια μερα σταματησε να λειτουργει....αναβει κανονικα απλως οταν του δινεις εντολη εκκινησης αυτο κανει διαφορα μπιπ!!Δεν ειχα πολυ χρονο για να ασχοληθω(οχι οτι ειμαι και ειδικος) και αφου βρηκα φθινη ''κλειδαρια πορτας'' την αγορασα αλλα δεν εκανα δουλεια...

Παρατηρω δε οτι εαν κανω ''χειροκινητα'' την δουλεια που πρεπει να γινει στην κλειδαρια μεσω ρευματος (δηλαδη το κλειδωμα στην κλειδαρια),το πλυντηριο μπαινει κανονικα σε λειτουργια...απο αυτο μπορω να συμπερανω οτι δεν εχει καποιο προβλημα η πλακετα και οτι πρεπει να ελενξω με καποιο τροπο τα καλωδια που την συνδεουν με την κλειδαρια η μηπως η πλακετα μπορει να "καει σε συγκεκριμενο μερος"??

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων για το χρονο σας

πολυμετρο να δεις αν πηγαινει ρευμα για αρχη στα καλωδια του διακοπτη πορτας. μηπως δεν εχεις κανει σωστη τοποθετηση κ για αυτο δεν κλεινει επαφη για να προχωρησει το προγραμμα;

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τον χρονο σου!

Οπως ηταν τα καλωδια στο προηγουμενο τα ξαναεβαλα και αντιδρα οπως και η πρωτη κλειδαρια...μπαινει δηλαδη σε λειτουργια το πλυντηριο "χειροκινητα"!!

Δημοσ.

Οταν λες χειροκινητα; γινε λιγο πιο αναλυτικος στο πως το καταφερνεις. μηπως εχει χαλασει κατι αλλο κ δεν κλεινει καλα η πορτα ετσι ωστε να "οπλιζει" κ να κλεινει επαφη;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, kallair είπε

Οταν λες χειροκινητα; γινε λιγο πιο αναλυτικος στο πως το καταφερνεις. μηπως εχει χαλασει κατι αλλο κ δεν κλεινει καλα η πορτα ετσι ωστε να "οπλιζει" κ να κλεινει επαφη;

IMG_20180831_111925.jpg

24 λεπτά πριν, kallair είπε

IMG_20180831_113803.jpg

25 λεπτά πριν, kallair είπε

IMG_20180831_112150.jpg

27 λεπτά πριν, kallair είπε

Στην πρωτη φωτογραφια φαινεται η κλειδαρια του πλυντηριου σε "κατασταση ηρεμιας"

Στην δευτερη φωτογραφια φαινεται η κινηση που γινεται στην κλειδαρια,οταν κλεισουμε την πορτα του πλυντηριου.Σε κανονικες συνθηκες,στο σημειο που βρισκεται το βελακι,βγαινει ενα μικρο κομματι πλαστικο το οποιο συγκρατει τη κλειδαρια σε αυτη τη θεση,οποτε η πορτα δεν ανοιγει και το πλυντηριο μπαινει σε λειτουργια.Το πλαστικο κομματι αυτο "εμφανιζεται" μεσω της ωθησης που του δινει το ρευμα

Στην τριτη φωτογραφια φαινεται η "χειροκινητη" διαδικασια που ακολουθω οταν εχω συνδεδεμενη τη κλειδαρια με το πλυντηριο,ωστε να ειναι "κλειδωμενη" η πορτα(με το αριστερο χερι) αλλα να βγαινει και το κομματι πλαστικο(με το δεξι χερι)

Το προβλημα λοιπον παρατηρειται στο οτι το κομματι πλαστικο δεν προωθειται ωστε να κλειδωσει το πλυντηριο μεσω ρευματος....ενω οταν το κανω χειροκινητα,το πλυντηριο παιρνει μπρος!!!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kallair είπε

μηπως καποιες επαφες ειναι αναποδα σε σχεση με την παλια; μετρησε τις με το πολυμετρο για σιγουρια.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω πολύμετρο αλλά θα προμηθευτώ για να ελέγξω κάποια πράγματα όπως με συμβουλεύεις!Σε ευχαριστώ!

Για καλύτερη πληροφόρηση να πω ότι έχω κάνει ακριβώς τις ίδιες διαδικασίες και με την παλιά κλειδαρια και έχω τα ίδια αποτελέσματα(λειτουργεί χειροκίνητα),οπότε θεωρώ ότι μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο λάθους σύνδεσης καθώς πριν βγάλω την παλια,την είχα βγάλει φωτογραφία και υπάρχει βεβαιότητα για  την ορθότητα  επανασύνδεσης της αλλά και πως δεν μπορεί,να μην γίνεται η κίνηση του πλαστικού,λόγω ελλατωματικης  κλειδαριάς,αφού έχω πάρει καινούρια!!

Δημοσ.
3 ώρες πριν, tSIBATE είπε

Σε ευχαριστω για τον χρονο σου!

Οπως ηταν τα καλωδια στο προηγουμενο τα ξαναεβαλα και αντιδρα οπως και η πρωτη κλειδαρια...μπαινει δηλαδη σε λειτουργια το πλυντηριο "χειροκινητα"!!

Συνεπώς δεν έφταιγε η κλειδαριά. Πριν λίγες μέρες άλλαξα κλειδαριά και εγώ (ο τεχνικός μάλλον για να είμαι ακριβής). Από την κουβέντα που είχαμε με τον τεχνικό υποψιάζομαι ότι δεν είναι απίθανο να έχεις πρόβλημα στην πλακέτα. Ελπίζω όχι βέβαια. Εγώ πλήρωσα την εξηντάρα 😢 και λύθηκε κατά πως φαίνεται το  πρόβλημα. Αν πιάνουν λίγο τα χέρια σας πάντως η αλλαγή κλειδαριάς δε φαίνεται κάτι πολύπλοκο.

https://www.youtube.com/watch?v=cmNEk9l2Npc

Δημοσ.

Προσωπικα θα εστιαζα στην πορτα του πλυντηριου.. δεν γινεται να την οπλιζεις με το χερι κ να παιρνει κ να μην παιρνει οταν κλεινεις την πορτα.. μηπως εχει σπασει κανα δοντακι ή ο μηχανισμος που κρατα το δοντακι; @tSIBATE

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, kallair είπε

Προσωπικα θα εστιαζα στην πορτα του πλυντηριου.. δεν γινεται να την οπλιζεις με το χερι κ να παιρνει κ να μην παιρνει οταν κλεινεις την πορτα.. μηπως εχει σπασει κανα δοντακι ή ο μηχανισμος που κρατα το δοντακι; @tSIBATE

Η κίνηση που κάνει η κλειδαριά όταν κλείσει η πόρτα,είναι αυτή της δεύτερης φωτογραφίας.Μετακινει δηλαδή το γαντζακι της πόρτας προς τα δεξιά ένα "συρτη".Ο συρτής αυτός μόλις πάει τέρμα δεξιά εμφανίζει στο σημείο που είναι το βελάκι ένα "παραθυράκι"...ένα κενό δηλαδή στο οποίο υψώνεται ένα μικρό πλαστικό κομματάκι το οποίο και συγκρατεί το συρτη,κατά την επιστροφή του, σε αυτή τη θεση...Όταν θέλεις να ανοίξεις την πόρτα επειδή έχει τελειώσει η πλύση,πιέζεις το κουμπί της πόρτας και ο συρτής πηγαίνει ελάχιστα παλι δεξιά,ώστε να ξαναμπεί μέσα το μαγκωμενο (τώρα πια) πλαστικό και να μπορεί ο συρτής να επιστρέψει σε κατάσταση ηρεμιας...

Όταν αναπαριστω την κίνηση του γάντζου της πόρτας με το κατσαβιδι,το πλυντήριο δεν παίρνει μπροστά,οπότε από αυτό πιθανολογω ότι όσο καλά και να κλείσει η πόρτα,το πλυντήριο δεν θα λειτουργησει,αφού δίνω στο συρτη την μέγιστη δυνατή μετατοπιση...ο λόγος που πιστεύω ότι έχει να κάνει,είτε με καλώδια,είτε με πλακέτα,είναι ότι το πλαστικό κομματάκι για να υψωθεί και να μαγκωσει το συρτη θέλει κάποια ποσότητα ρεύματος και αφού το κομμάτι δεν ανυψώνεται,μάλλον δεν παίρνει αυτή τη ποσότητα...Από τη στιγμή όμως που το πλυντήριο έχει την ικανότητα να δουλέψει με τον ένα η τον άλλο τρόπο πόσο πιθανό είναι να φταίει η πλακέτα;(Για έναν ανεξήγητο λόγο,έχω στο μυαλό πως όταν καεί μια πλακέτα σε μια συσκευή,τότε αυτή η συσκευή είναι "νεκρή"...δεν λειτουργεί δηλαδή με κάποιον τρόπο)

Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά και μόνο που μπαίνετε στη διαδικασία σκέψης και απάντησης,να είστε καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...