ZAKKWYLDE Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ξανά ένα πολυ πρωτότυπο θέμα. Η κατάσταση έχει ως εξής: Στην πολυκατοικία μας υπάρχουν 4 θέσεις στάθμευσης στην πυλωτή οι οποίες είναι στην πραγματικότητα χώροι αποκλειστικής χρήσης. 2 θέσεις μεταξύ τους είναι κάθετες σε σχέση με την είσοδο την οποί μπαίνουν. Άρα όποιος μπει τελευταίος μπλοκάρει αυτόν που μπήκε πρώτος. Αυτός που μπλοκάρεται λοιπόν έχει διαφωνίες σχετικά με την "νομιμότητα" των διαφόρων θέσεων. Τα σχέδια τα οποία έχει ο συμβολαιογράφος δείχνουν ότι οι θέσεις είναι όντως αυτές στις οποίες παρκάρουμε. Το πρόβλημα είναι ότι στην πολεοδομία τα σχέδια είναι διαφορετικά. Με δικηγόρο που μίλησα μου είπε ότι ισχύουν αυτά του συμβολαιογράφου. Παρ'όλα αυτά ο ιδιοκτήτης με το πρόβλημα ισχυρίζεται ότι απο την πολεοδομία του είπαν ότι υπάρχουν παραβάσεις στα 2 απο τα 4 "πάρκινγκ" επειδή δεν υπάρχουν καν στα σχέδια. Έτσι λοιπόν μας έχει θέσει ευθέως το δίλλημμα "η βρίσκετε έναν τρόπο να χωράμε όλοι και να μην εμποδίζουμε ο ένας τον άλλον ή κάνω καταγγελία στην πολεοδομία". Αυτό ευχαρίστως να το κάναμε αλλά πρακτικά αυτό είναι αδύνατο ειδικά με βάση το μέγεθος των συγκεκριμένων αυτοκινήτων. Το αστείο είναι ότι και η δική του θέση έχει πολεοδομικές παραβάσεις, αλλά θέλει να κάνει λέει την καταγγελία γιατί μετά θέλει να κυνηγήσει νομικά αυτόν που του πούλησε το σπίτι για "εξαπάτηση". Το χειρότερο είναι οτι σε όλα τα διαμερίσματα υπαρχουν μικρο-παραβάσεις, οπότε αν έρθει η πολεοδομία θα ελέγξει τα πάντα υποθέτω και θα γίνει χαμός. Τα ερωτήματα είναι λοιπόν τα εξής: 1. Οι χώροι αποκλειστικής χρήσης δεν έχουν κλειστεί απο πουθενά, υπάρχει όντως θέμα πολεοδομικής παράβασης αν εκεί βάζεις αυτοκίνητο; 2. Στην περίπτωση που γίνει αυτοψία ποιός πληρώνει το πρόστιμο; Ο "ιδιοκτήτης" του χώρου; Ο χρήστης(π.χ. ο ένοικος, ένας φίλος που βάζει εκεί το αυτοκίνητο κτλ . Όλη η πολυκατοικία επειδή είναι κοινόχρηστος χώρος; Έχω ακούσει τα πάντα. 3. Αν έχουμε ανταλλάξει θέσεις με τον γείτονα ποιός πληρώνει πρόστιμο; 4. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσω να προστατευθώ νομικά, σε περίπτωση που αυτός επιμείνει και κοπανάει καταγγελίες;
gpgalanis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Κοίτα το να γκρινιάζει που του κλείνετε την θέση δεν το βρίσκω παράλογο. Όποιος πχ το βρίσκει παράλογο ας αλλάξει θέση μαζί του. Αν όταν αγόρασε το διαμέρισμα μαζί με το πάρκινγκ νιώθει πως εξαπατηθηκε επειδή πχ δεν είχε δει πως ακριβώς θα μπαίνουν τα αυτοκίνητα (αν πχ το αγόρασε στα μπετα) έχει λογική να θέλει να κινηθεί εναντίον αυτού που το πούλησε. 2
kanesaxo Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο για να σε συμβουλεύσω επακριβώς, αλλά ξεκινώ και εμμένω στο εξής. Σωστά, είναι τα σχέδια που εχουν υποβληθεί στην Πολεοδομία, και ΟΧΙ αυτά που έγραψε η συμβολαιογράφος (που κανονικά αυτά πρέπει να συμπίπτουν, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα αυτή). Οπότε το 1ο που θα κάνεις ειναι να πας στην αρμόδια πολεοδομία, με τον αριθμό αδείας, ή αν δεν τον γνωρίζεις, με το ονοματεπώνυμο του αρχικού ιδιοκτήτη που τη κατασκεύασε και τη χρονολογία κατασκευής κι ετσι θα βρείς τον αριθμό της αδείας. Επειτα παίρνεις τα αναλογα σχέδια και πηγαινεις σε εναν μηχανικό και με τα συμβόλαια σου παραμάσχαλα. Αυτός θα σου πεί τι θα κάνεις. Οπως πολυ σωστά ομως είπες, αν υπάρχει κάτι αυθαίρετο στην οικοδομή να πάρει η μπαλα ολους τους ενοίκους. Αλλα σύ θα το παίξεις πονηρά. Εφόσον βρεθεί ακρη με τα παρκινγκ κι εχεις δικιο, βάλε τον μηχανικο να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες ΣΟΥ και μετά καταγγελία. Υ.Γ. ολα αυτα, ΕΦΟΣΟΝ δε βγάζετε άκρη με το διάλογο...
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Είναι δυνατόν να έχει βγει σχέδιο πάρκινγκ που γεμίσουν οι θέσεις δεν μπορεί κάποιος να βγει;!
gpgalanis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με το αντικείμενο για να σε συμβουλεύσω επακριβώς, αλλά ξεκινώ και εμμένω στο εξής. Σωστά, είναι τα σχέδια που εχουν υποβληθεί στην Πολεοδομία, και ΟΧΙ αυτά που έγραψε η συμβολαιογράφος (που κανονικά αυτά πρέπει να συμπίπτουν, αλλά είναι μεγάλη κουβέντα αυτή). Οπότε το 1ο που θα κάνεις ειναι να πας στην αρμόδια πολεοδομία, με τον αριθμό αδείας, ή αν δεν τον γνωρίζεις, με το ονοματεπώνυμο του αρχικού ιδιοκτήτη που τη κατασκεύασε και τη χρονολογία κατασκευής κι ετσι θα βρείς τον αριθμό της αδείας. Επειτα παίρνεις τα αναλογα σχέδια και πηγαινεις σε εναν μηχανικό και με τα συμβόλαια σου παραμάσχαλα. Αυτός θα σου πεί τι θα κάνεις. Οπως πολυ σωστά ομως είπες, αν υπάρχει κάτι αυθαίρετο στην οικοδομή να πάρει η μπαλα ολους τους ενοίκους. Αλλα σύ θα το παίξεις πονηρά. Εφόσον βρεθεί ακρη με τα παρκινγκ κι εχεις δικιο, βάλε τον μηχανικο να νομιμοποιήσει τις αυθαιρεσίες ΣΟΥ και μετά καταγγελία. Υ.Γ. ολα αυτα, ΕΦΟΣΟΝ δε βγάζετε άκρη με το διάλογο... Ο φιλος δεν έχει πρόβλημα με το πάρκινγκ. Αυτος μια χαρά είναι και έχει και τις λοιπές παρανομίες στο σπίτι. Έχει πρόβλημα με αυτόν που έχει πρόβλημα επειδή δεν μπορει να κανει το λογικο για την θεση που αγορασε. Να μπαινει και να βγαινει ελευθερα χωρις να τον κλεινουν. Αλλα στην Ελλαδα ειμαστε οποτε δεν μου προκαλει καμια έκπληξη που καποιος θέλει να προστατευτεί νομικα για παρανομίες που έχουν γίνει και που ο κακομοίρης ο άλλος παλεύει να βρει το δίκιο του..
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Ο φιλος δεν έχει πρόβλημα με το πάρκινγκ. Αυτος μια χαρά είναι και έχει και τις λοιπές παρανομίες στο σπίτι. Έχει πρόβλημα με αυτόν που έχει πρόβλημα επειδή δεν μπορει να κανει το λογικο για την θεση που αγορασε. Να μπαινει και να βγαινει ελευθερα χωρις να τον κλεινουν. Αλλα στην Ελλαδα ειμαστε οποτε δεν μου προκαλει καμια έκπληξη που καποιος θέλει να προστατευτεί νομικα για παρανομίες που έχουν γίνει και που ο κακομοίρης ο άλλος παλεύει να βρει το δίκιο του.. Οι θέσεις της πυλωτής ούτε αγοράζονται ούτε πωλούνται, είναι κοινόχρηστες. Αν κάποιος έχει πληρώσει για να αγοράσει θέση πυλωτής, αγόρασε αέρα κοπανιστό και τζάμπα πλήρωσε τον εξυπνάκια που του έφαγε το χρήμα. 2
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Οι θέσεις της πυλωτής ούτε αγοράζονται ούτε πωλούνται, είναι κοινόχρηστες. Αν κάποιος έχει πληρώσει για να αγοράσει θέση πυλωτής, αγόρασε αέρα κοπανιστό και τζάμπα πλήρωσε τον εξυπνάκια που του έφαγε το χρήμα. Νομίζω ότι είναι λίγο πιο μπερδεμένο το θέμα αλλά δεν το ξέρω ακριβώς. Έχω ακούσει αυτό που λες (ότι είναι κοινόχρηστες για τους ενοίκους) αλλά έχω ακούσει και ότι κάποιοι το κυνήγησαν και δικαιώθηκαν στο να έχουν την αποκλειστική χρήση. Δεν ξέρω τι ισχύει με αυτό το θέμα!
MT60RS Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Είναι δυνατόν να έχει βγει σχέδιο πάρκινγκ που γεμίσουν οι θέσεις δεν μπορεί κάποιος να βγει;! «welcome to greece. We are glad to offer you mousaka and souvlaki with tzatziki sos. All traditional!» το sos δεν ειναι τυχαιο 3
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Νομίζω ότι είναι λίγο πιο μπερδεμένο το θέμα αλλά δεν το ξέρω ακριβώς. Έχω ακούσει αυτό που λες (ότι είναι κοινόχρηστες για τους ενοίκους) αλλά έχω ακούσει και ότι κάποιοι το κυνήγησαν και δικαιώθηκαν στο να έχουν την αποκλειστική χρήση. Δεν ξέρω τι ισχύει με αυτό το θέμα! Άσε τι έχεις ακούσει. Τι λέει ο νόμος. Αν έχει δικαιωθεί κάποιος και υπάρχει προηγούμενο, λογικά δεν είναι κάτι που "έχουμε ακούσει" αλλά που έχουμε δει με αριθμό δικαστικών αποφάσεων. 1
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Άσε τι έχεις ακούσει. Τι λέει ο νόμος. Αν έχει δικαιωθεί κάποιος και υπάρχει προηγούμενο, λογικά δεν είναι κάτι που "έχουμε ακούσει" αλλά που έχουμε δει με αριθμό δικαστικών αποφάσεων. Δεν επιμένω γιατί το έχω ακουστά πολύ αόριστα και μπορεί να είναι και λάθος
gpgalanis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Παιδια φιλικα μην λέτε αρλούμπες. Αυτό που ισχύει είναι το εξης. Ο χωρος της πυλωτής είναι κοινόχρηστος χώρος και φυσικά καποιος που έχει πάρκινγκ εκεί δεν αγοράζει τα τετραγωνικά με την έννοια ότι του ανήκουν (και μπορεί να τα κλείσει, χτίσει κτλ) αλλά μόνο το αποκλειστικο δικαίωμα χρήσης (στάθμευσης) που συνδέεται με συγκεκριμένο διαμέρισμα και δεν πωλείται ή νοικιαζεται ξεχωριστά και μόνο αν αυτό αναφέρεται εξαρχής στα χαρτιά της πολυκατοικίας και τον κανονισμο της πολυκατοικίας που υπογράφουν και αποδέχονται όλοι και κατατίθεται και σε συμβολαιογράφο. Αν δεν έχουν οριστεί οι θεσεις εξαρχής αυτό μπορεί να γίνει μετά από συνέλευση και συμφωνία όλων των ιδιοκτητων ή απλά παραμένουν κοινόχρηστες. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. ΥΓ. Στο παρελθόν τα δικαστήρια έγιναν για όσους έκλεισαν τους χώρους στάθμευσης που προφανώς δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Για όσους ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω δικαιωθηκαν. Και επειδή έχει χιλιοσυζητηθει το θέμα το αφήνω εδώ και δεν επανέρχομαι. 1
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Παιδια φιλικα μην λέτε αρλούμπες. Αυτό που ισχύει είναι το εξης. Ο χωρος της πυλωτής είναι κοινόχρηστος χώρος και φυσικά καποιος που έχει πάρκινγκ εκεί δεν αγοράζει τα τετραγωνικά με την έννοια ότι του ανήκουν (και μπορεί να τα κλείσει, χτίσει κτλ) αλλά μόνο το αποκλειστικο δικαίωμα χρήσης (στάθμευσης) που συνδέεται με συγκεκριμένο διαμέρισμα και δεν πωλείται ή νοικιαζεται ξεχωριστά και μόνο αν αυτό αναφέρεται εξαρχής στα χαρτιά της πολυκατοικίας και τον κανονισμο της πολυκατοικίας που υπογράφουν και αποδέχονται όλοι και κατατίθεται και σε συμβολαιογράφο. Αν δεν έχουν οριστεί οι θεσεις εξαρχής αυτό μπορεί να γίνει μετά από συνέλευση και συμφωνία όλων των ιδιοκτητων ή απλά παραμένουν κοινόχρηστες. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. Άρα είναι κοινόχρηστες ή αποκλειστικής χρήσης; Αν οι θέσεις είναι λιγότερες από τα διαμερίσματα τι ισχύει; Δεν καταλαβαίνω έτσι όπως το γράφεις...μπορεί κάποιος να έχει συμβόλαιο για θέση πάρκινγκ ή όχι;
GreyHorse Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Παιδια φιλικα μην λέτε αρλούμπες. Αυτό που ισχύει είναι το εξης. Ο χωρος της πυλωτής είναι κοινόχρηστος χώρος και φυσικά καποιος που έχει πάρκινγκ εκεί δεν αγοράζει τα τετραγωνικά με την έννοια ότι του ανήκουν (και μπορεί να τα κλείσει, χτίσει κτλ) αλλά μόνο το αποκλειστικο δικαίωμα χρήσης (στάθμευσης) που συνδέεται με συγκεκριμένο διαμέρισμα και δεν πωλείται ή νοικιαζεται ξεχωριστά και μόνο αν αυτό αναφέρεται εξαρχής στα χαρτιά της πολυκατοικίας και τον κανονισμο της πολυκατοικίας που υπογράφουν και αποδέχονται όλοι και κατατίθεται και σε συμβολαιογράφο. Αν δεν έχουν οριστεί οι θεσεις εξαρχής αυτό μπορεί να γίνει μετά από συνέλευση και συμφωνία όλων των ιδιοκτητων ή απλά παραμένουν κοινόχρηστες. Όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε. ΥΓ. Στο παρελθόν τα δικαστήρια έγιναν για όσους έκλεισαν τους χώρους στάθμευσης που προφανώς δεν είχαν το δικαίωμα να το κάνουν. Για όσους ισχύουν όσα έγραψα παραπάνω δικαιωθηκαν. Και επειδή έχει χιλιοσυζητηθει το θέμα το αφήνω εδώ και δεν επανέρχομαι. Είπα κάτι διαφορετικό; Εγώ μίλησα για αγορά και πώληση, που δεν ισχύει.
gpgalanis Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Αν εννοείς ξεχωριστή αγορά και πώληση σε τρίτο ανεξάρτητη απο το διαμέρισμα με το οποιο συνδέεται η θέση ως δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης τότε συμφωνούμε. Αυτό που ισχύει αναφέρεται αναλυτικά και εδώ https://www.lawspot.gr/nomika-blogs/evangelos-margaritis/ta-parking-stin-pyloti-tis-polykatoikias
zio10 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Δημοσ. 4 Απριλίου 2015 Άρα δεν είναι κοινόχρηστες αλλά συνδεμένες αποκλειστικά με όσα διαμερίσματα έχουν τέτοιο όρο στο συμβόλαιό τους;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα