Atallos1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Ιδρυεις τοτε δικο σου κρατος κ επιβαλλεις τους νομους κ το συνταγμα που θες εσυ Μεχρι τοτε , ακολουθεις τους νομους του κρατους που ζεις
Tempor Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Ιδρυεις τοτε δικο σου κρατος κ επιβαλλεις τους νομους κ το συνταγμα που θες εσυ Μεχρι τοτε , ακολουθεις τους νομους του κρατους που ζεις Το ιδιο απαντας στις απεργιες και εν γενει στις διεκδικησεις ανθρωπινων δικαιωματων κλπ;
Atallos1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δεν εκανες ουτε απεργια , ουτε διεκδικησες κατι Απλα πιστευεις καπου και βασει αυτου του πιστευω , δεν θες να ακολουθησεις συνταγματικα κατοχυρωμενους νομους
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Στη διδασκαλια της θρησκειας μου που ειναι "αναγνωρισμενη" διδασκεται οτι τα καθηκοντα του πιστου ειναι πανω απο το κρατος - εξουσια και σε περιπτωση συγκρουσης θα πρεπει να προτιμουμε τη τηρηση των καθηκοντων. Οχι βεβαια τελειως αδιακριτα αλλα οντως υπαρχουν νομοι και περιπτωσεις που αφορουν και εμενα προσωπικα που θα ηταν σωστοτερο να μην τηρησω. Εαν με την ομολογια υπακοης στο συνταγμα και τους νομους δεχομαι ρητα αυτο που λες αλλα και οτι θα τηρω τους νομους ακομα και αν συγκρουονται με τη θρησκεια μου τοτε οπωσδηποτε υπαρχει προβλημα απο θρησκευτικης αποψεως. Οι μισοί αγωνιστές της Επανάστασης παπάδες ήταν. Βολεύεται η θρησκεία σε περίπτωση που υφίσταται "εθνικό συμφέρον", μην ανησυχείς δεν χάνεις τον παράδεισο. 1
Tempor Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δεν εκανες ουτε απεργια , ουτε διεκδικησες κατι Απλα πιστευεις καπου και βασει αυτου του πιστευω , δεν θες να ακολουθησεις συνταγματικα κατοχυρωμενους νομους Πριν γινει νομιμη η απεργια, αυτοι που διεκδικουσαν 8ωρο και αλλα εργασιακα δικαιωματα ακολουθουσαν τους συνταγματικα κατοχυρωμενους νομους; Οι μισοί αγωνιστές της Επανάστασης παπάδες ήταν. Βολεύεται η θρησκεία σε περίπτωση που υφίσταται "εθνικό συμφέρον", μην ανησυχείς δεν χάνεις τον παράδεισο. Δε θελω να συγκεκριμενοποιησουμε το θεμα ομως επετρεψε μου να σου που οτι εχεις αδικο. Οι ιερεις που συμμετειχαν ενοπλως στον εθνικο αγωνα καθαιρεθηκαν.
Atallos1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Παντως σιγουρα δεν εκαναν απεργια επειδη πιστευαν στον Κθουλου 1
Anorymous Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Οι μισοί αγωνιστές της Επανάστασης παπάδες ήταν. Βολεύεται η θρησκεία σε περίπτωση που υφίσταται "εθνικό συμφέρον", μην ανησυχείς δεν χάνεις τον παράδεισο. βασικα οι πιο πολυ ηταν κατα της επαναστασης. 1
ADHD Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Ναι θα νομοθετήσει το κρατος και θα αλλαξει το σύνταγμα για τον καθενα και τη θρησκεία του, τον καθε απεργό κτλπ.. Πολυ λογικο γιατι οχι.
Moderators Malthador Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Moderators Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δε θελω να συγκεκριμενοποιησουμε το θεμα ομως επετρεψε μου να σου που οτι εχεις αδικο. Οι ιερεις που συμμετειχαν ενοπλως στον εθνικο αγωνα καθαιρεθηκαν. Δεν θες να συγκεκριμενοποιήσεις ένα θέμα που έχεις θέσει στο οποίο είναι σαφές ότι κάτι συγκεκριμένο έχεις στο μυαλό σου. Ωραία ας ρολλάρουμε αλλιώς τότε: Υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία και ανεξιθρησκεία. Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο οποίο δεν συμβαδίζει η θρησκεία σου με τους νόμους τους κράτους σου, τότε μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που λέει η θρησκεία σου και να υποστείς τις συνέπειες των νόμων του κράτους. Ή μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που λέει ο νόμος του κράτους και να υποστείς τις συνέπειες της θρησκείας σου. Και βασικότερα, γιατί ενοχλείσαι που το κράτος θέτει εαυτόν υπεράνω όλων και δεν ενοχλείσαι που η θρησκεία σου θέτει εαυτόν υπεράνω όλων; Επειδή το δεύτερο είναι συνειδησιακό περισσότερο ενώ το πρώτο πρακτικότερο; 5
Tempor Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δεν θες να συγκεκριμενοποιήσεις ένα θέμα που έχεις θέσει στο οποίο είναι σαφές ότι κάτι συγκεκριμένο έχεις στο μυαλό σου. Ωραία ας ρολλάρουμε αλλιώς τότε: Υπάρχει δημοκρατία, ελευθερία και ανεξιθρησκεία. Αν υπάρχει κάποιο ζήτημα στο οποίο δεν συμβαδίζει η θρησκεία σου με τους νόμους τους κράτους σου, τότε μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που λέει η θρησκεία σου και να υποστείς τις συνέπειες των νόμων του κράτους. Ή μπορείς να ακολουθήσεις αυτό που λέει ο νόμος του κράτους και να υποστείς τις συνέπειες της θρησκείας σου. Και βασικότερα, γιατί ενοχλείσαι που το κράτος θέτει εαυτόν υπεράνω όλων και δεν ενοχλείσαι που η θρησκεία σου θέτει εαυτόν υπεράνω όλων; Επειδή το δεύτερο είναι συνειδησιακό περισσότερο ενώ το πρώτο πρακτικότερο; Δε θελω τη συγκεκριμενοποιηση για να μη σταθουμε σε καθε περιπτωση ξεχωριστα αλλα γενικα στο ζητημα οτι το κρατος ειναι πανω απο τις θρησκειες. Οντως ο πιστος θα πρεπει να διαλεξει ποιες συνεπειες θα υποστει και να μη προσπαθησει να τις αποφυγει. Η θρησκεια μου εχει μια ολοκληρωμενη θεωρια για την επιγεια και την επουρανια ζωη. Το κρατος καποιες φορες νομοθετει μονο βασει του επιγειου συμφεροντος. Καποτε η μοιχεια ηταν παρανομη. Εφοσον καταργηθηκε πλεον δικαιουμαι να μοιχευω ενω πριν οχι; Ενας απο τους λογους που θεωρω οτι η θρησκεια μου ειναι ανωτερη ειναι γιατι ειναι σταθερη και δεν μεταβαλλεται αναλογα με τα συμφεροντα των ανθρωπων ή των εποχων.
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Και βασικότερα, γιατί ενοχλείσαι που το κράτος θέτει εαυτόν υπεράνω όλων και δεν ενοχλείσαι που η θρησκεία σου θέτει εαυτόν υπεράνω όλων; Επειδή το δεύτερο είναι συνειδησιακό περισσότερο ενώ το πρώτο πρακτικότερο; Να προσθεσουμε επισης, οτι το κρατος ειμαστε εμεις οι ιδιοι. Μπορουμε μεσω των δημοκρατικων διαδικασιων να το αλλαξουμε, και αν αυτο δεν αρκει υπαρχουν επαναστασεις και αγωνες. Στην περιπτωση της θρησκειας εμεις ειμαστε αυτοι που καλουμαστε να αλλαξουμε για να μπουμε μεσα στα στενα ορια της αποδοχης της. 1
ANHLIKOS Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά. Σύνταγμα > θρησκεία. Ευρύτερη μάζα > μέρος της μάζας. Βέβαια, επειδή το Σύνταγμα και οι νόμοι του συναντιούνται σε δεδομένο χρονικο και τοπικό χώρο, δεν πάει να πει πως δεν μεταβάλλονται. Ανάλογα με τις συνθήκες που διαμορφώνονται σε έναν τόπο μια συγκεκριμένη στιγμή. Προσοχή δεν μπαίνω στη κουβέντα αν συμφωνώ ή διαφωνώ με τους νόμους. Απλά λέω πως οι νόμοι κατά καιρούς αλλάζουν, μέχρι να αλλάξουν υπερτερούν οποιαδήποτε θρησκείας, προσωπικού γούστου, ονείρωξης. Από κει και πέρα, όσοι δεν τηρούμε κάποιους από αυτούς λόγω ιδεολογίας, θρησκείας, έτσι μας τη βαρεσε. Πορευόμαστε υπερήφανοι με τις συνέπειες ή προσπαθούμε να αλλάξουμε τους νόμους του παιχνιδιού.
defacer Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Πριν γινει νομιμη η απεργια, αυτοι που διεκδικουσαν 8ωρο και αλλα εργασιακα δικαιωματα ακολουθουσαν τους συνταγματικα κατοχυρωμενους νομους; Όχι. Αντίστοιχα λοιπόν, αν πιστεύεις πως το Σύνταγμα είναι γραμμένο έτσι που κακώς "καβαλάει" τη θρησκευτική σου συνείδηση και πως ένα ικανό τμήμα της κοινωνίας είναι έτοιμο να συνταχθεί μαζί σου, μαζευτείτε και ξεκινήστε αύριο κιόλας τις κινητοποιήσεις. Καλώς ή κακώς, σε μια συνταγματική δημοκρατία όλοι είμαστε λιγότερο ή περισσότερο δέσμιοι της κοινής γνώμης. Το Σύνταγμα αποτελεί (ή έτσι θα έπρεπε) ένα συμπυκνωμένο απόσταγμα του "τι θεωρούμε πρέπον εδώ στη χώρα μας". Αν εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος δε συμφωνεί με αυτή την αντίληψη τότε πολύ απλά μπορεί (και πρέπει) να πάει σε μια άλλη χώρα με την οποία ταιριάζει καλύτερα.
..MementoMori.. Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δε θελω τη συγκεκριμενοποιηση για να μη σταθουμε σε καθε περιπτωση ξεχωριστα αλλα γενικα στο ζητημα οτι το κρατος ειναι πανω απο τις θρησκειες. Οντως ο πιστος θα πρεπει να διαλεξει ποιες συνεπειες θα υποστει και να μη προσπαθησει να τις αποφυγει. Η θρησκεια μου εχει μια ολοκληρωμενη θεωρια για την επιγεια και την επουρανια ζωη. Το κρατος καποιες φορες νομοθετει μονο βασει του επιγειου συμφεροντος. Καποτε η μοιχεια ηταν παρανομη. Εφοσον καταργηθηκε πλεον δικαιουμαι να μοιχευω ενω πριν οχι; Ενας απο τους λογους που θεωρω οτι η θρησκεια μου ειναι ανωτερη ειναι γιατι ειναι σταθερη και δεν μεταβαλλεται αναλογα με τα συμφεροντα των ανθρωπων ή των εποχων. Μια χαρα μεταβαλλεται και η θρησκεια. Οσα θεωρουσαν σαν δεδομενα πριν τα καταρριψουν οι επιστημονες, πλεον διδασκονται σαν αλληγοριες. Η Γη το κεντρο του συμπαντος, ο κατακλυσμος του Νωε, η ηλικια της Γης και πολλα αλλα. Οσο για την μοιχεια το οτι το κρατος αποφασισε να μην την τιμωρει δεν θα επρεπε να σε απασχολει. Πολυ απλα ακολουθεις τους κανονες της θρησκειας σου (ή καποιους γενικοτερους κανονες ηθικης) και κοιτας την δουλεια σου. Δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση να τιμωρησει το κρατος καποιον επειδη δεν ακολουθησε τα πιστευω σου. Επισης στην περιπτωση της μοιχειας, το κρατος εχει προβλεψει να βγαινει το διαζυγιο εις βαρος του θυτη, οποτε και παλι ακυρο το παραδειγμα. 4
defacer Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Δημοσ. 6 Απριλίου 2015 Καποτε η μοιχεια ηταν παρανομη. Εφοσον καταργηθηκε πλεον δικαιουμαι να μοιχευω ενω πριν οχι; Νομικά δικαιούσαι. Θρησκευτικά δε δικαιούσαι. Ηθικά ποιός ξέρει. Σοβαρέψου με τα παραδείγματα. Ενας απο τους λογους που θεωρω οτι η θρησκεια μου ειναι ανωτερη ειναι γιατι ειναι σταθερη και δεν μεταβαλλεται αναλογα με τα συμφεροντα των ανθρωπων ή των εποχων. Εγώ πάλι απόψεις που είναι υποκειμενικές και δε μεταβάλλονται με βάση τους ανθρώπους, τις εποχές, ή γενικότερα με την "εισαγωγή νέων δεδομένων" τις θεωρώ δείγμα βαθύτατου κολλήματος ή/και βλακείας ή/και συμφεροντολογίας (π.χ. "ο γιος μου καλύτερα νεκρός παρά πούστης", "η γυναίκα στο νοικοκυριό" κλπ κλπ). Ίσως αξίζει να το ξανασκεφτείς αυτό το "ανώτερη". 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα