Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενας απο τους λογους που θεωρω οτι η θρησκεια μου ειναι ανωτερη ειναι γιατι ειναι σταθερη και δεν μεταβαλλεται αναλογα με τα συμφεροντα των ανθρωπων ή των εποχων.

Όλο το μυστικό είναι στη λέξη "ΘΕΩΡΩ".

Αυτο ακριβώς!

Το θεωρείς εσύ. Ο ευρύτερος νόμος αφήνει σε μας τους υπόλοιπους τη διακριτική ευχέρεια να μην το θεωρούμε αυτό. Οπότε πορευόμαστε εν ειρήνη. Με αποτέλεσμα και συ να έχεις εξασφαλίσει την επουράνια αιώνια ζωή. Αλλά και μεις οι υπόλοιποι την ημέρα της κρίσης να αναλογιστούμε την αμαρτία της ελεύθερης βούλησης, καθώς θα γυαλίζουμε τα καζάνια της κόλασης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο θρησκευτικός νόμος ήταν ισχυρότερος τότε θέλαμε δε θέλαμε θα τον ακολουθούσαμε, με αποτέλεσμα να αγιασουμε με το στανιο.

• Like 1
  • Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.

Η θρησκεια μου εχει μια ολοκληρωμενη θεωρια για την επιγεια και την επουρανια ζωη. Το κρατος καποιες φορες νομοθετει μονο βασει του επιγειου συμφεροντος. Καποτε η μοιχεια ηταν παρανομη. Εφοσον καταργηθηκε πλεον δικαιουμαι να μοιχευω ενω πριν οχι;

Δεν κατανοώ το ερώτημά σου. Βάσει νόμων δικαιούσαι να μοιχεύεις. Βάσει θρησκείας (εάν και εφόσον είσαι χριστιανός) δεν δικαιούσαι να μοιχεύεις. Καλά από όλα τα παραδείγματα που μπορούσες να θέσεις για να κάνεις point, η μοιχεία σου ήρθε στο μυαλό;

Ενας απο τους λογους που θεωρω οτι η θρησκεια μου ειναι ανωτερη ειναι γιατι ειναι σταθερη και δεν μεταβαλλεται αναλογα με τα συμφεροντα των ανθρωπων ή των εποχων.

Αγειάσου, τώρα μιλάμε. Εσύ θεωρείς ότι η θρησκεία σου είναι ανώτερη. Το πρώτο ενικό μας λύνει το ζήτημα. Γιατί εσύ θεωρείς ότι η θρησκεία σου είναι ανώτερη και δεν πρέπει να μοιχεύεις και να σκοτώνεις. Εγώ θεωρώ όμως ότι η δική μου θρησκεία είναι ανώτερη και λόγω του ότι είμαι ισλαμο-ορκ, τότε μπορώ να έχω όσες σεξουαλικές σκλάβες εξουσιάζει το δεξί μου χέρι. Ο άλλος που θα θεωρεί ότι η δική του θρησκεία είναι ανώτερη και θα μπορεί να θυσιάζει παρθένες στον Βισνού κ.ο.κ. Άρα μόλις λύσαμε το θέμα στο γιατί οι νόμοι του κράτους πρέπει να είναι ανώτεροι από την κάθε θρησκεία. Αν κάποια θρησκεία ήταν ανώτερη, τότε δεν θα είχαμε δημοκρατία, αλλά θεοκρατία.

Τέλος, μια χαρά αλλάζουν οι θρησκείες ανά τους καιρούς και ανά τα ήθη, σε παραπέμπω στην Παλαιά και στην Καινή Διαθήκη.

• Like 4
Δημοσ.

Οσο για την μοιχεια το οτι το κρατος αποφασισε να μην την τιμωρει δεν θα επρεπε να σε απασχολει. Πολυ απλα ακολουθεις τους κανονες της θρησκειας σου (ή καποιους γενικοτερους κανονες ηθικης) και κοιτας την δουλεια σου. Δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση να τιμωρησει το κρατος καποιον επειδη δεν ακολουθησε τα πιστευω σου.

Επισης στην περιπτωση της μοιχειας, το κρατος εχει προβλεψει να βγαινει το διαζυγιο εις βαρος του θυτη, οποτε και παλι ακυρο το παραδειγμα.

Δεν ειπα οτι το κρατος πρεπει να τιμωρει τη μοιχεια αλλα οτι δεν θα εχω παντα ως μπουσουλα στη ζωη μου το τι τιμωρει το κρατος.

Νομικά δικαιούσαι. Θρησκευτικά δε δικαιούσαι. Ηθικά ποιός ξέρει. Σοβαρέψου με τα παραδείγματα.

Οπως παρατηρεις κι εσυ οι νομοι δεν καλυπτουν καποιες πτυχες της ζωης που καλυπτει η θρησκεια. Οποτε ισως το συνταγμα να μην πρεπει να λεει οτι ειναι ανωτερο απο θρησκειες.

Το θεωρείς εσύ. Ο ευρύτερος νόμος αφήνει σε μας τους υπόλοιπους τη διακριτική ευχέρεια να μην το θεωρούμε αυτό. Οπότε πορευόμαστε εν ειρήνη. Με αποτέλεσμα και συ να έχεις εξασφαλίσει την επουράνια αιώνια ζωή. Αλλά και μεις οι υπόλοιποι την ημέρα της κρίσης να αναλογιστούμε την αμαρτία της ελεύθερης βούλησης, καθώς θα γυαλίζουμε τα καζάνια της κόλασης.

Σε αντίθετη περίπτωση, αν ο θρησκευτικός νόμος ήταν ισχυρότερος τότε θέλαμε δε θέλαμε θα τον ακολουθούσαμε, με αποτέλεσμα να αγιασουμε με το στανιο.

Δε ξερω γιατι θεωρεις την ελευθερη βουληση αμαρτια. Παντως ομολογια οτι θα κανεις ο,τι λεει το κρατος την παραβιαζει σε ενα βαθμο. Στους νομους υποκειμεθα ειτε συμφωνουμε ειτε οχι. Δε χρειαζεται υποχρεωρικα να δηλωσουμε οτι θα τους τηρουμε κι ολας.

Αγειάσου, τώρα μιλάμε. Εσύ θεωρείς ότι η θρησκεία σου είναι ανώτερη. Το πρώτο ενικό μας λύνει το ζήτημα.

Εγω και ολοι οσοι αποδεχονται τη διδασκαλια της θρησκειας μου. Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ. Επισης πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον, ή ανθρώποις. Ας μη γινει ομως το θρεντ κατηχηση γιατι δε το επιτρεπουν οι οροι χρησης του φορουμ.

Δημοσ.

Μάρτυρας του Ιεχωβά μυρίζει με προβλήματα με το στρατό..

Δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Και συνεπώς δε θα έπρεπε καν να αναφερθεί. Ας πιστεύει και στον Βάαλ.

πειθαρχείν δεί Θεώ μάλλον, ή ανθρώποις

Ιησούς Χριστός έτσι; Γαμάτο.

Si Dieu n'existait pas, il faudrait l'inventer.

Αυτό είναι Βολταίρος.

Οπως παρατηρεις κι εσυ οι νομοι δεν καλυπτουν καποιες πτυχες της ζωης που καλυπτει η θρησκεια. Οποτε ισως το συνταγμα να μην πρεπει να λεει οτι ειναι ανωτερο απο θρησκειες.

Επίσης οι νόμοι δεν καλύπτουν το πότε είναι απαραίτητο να φοράς γραβάτα, ενώ οι δικές μου προσωπικές θέσεις το καλύπτουν (ποτέ). Άρα ίσως πρέπει εγώ να είμαι ανώτερος του νόμου. Δε μπαίνω στον κόπο να απαντήσω πιο σοβαρά σε μια τόσο γελοία τοποθέτηση.

Για τελευταία φορά επειδή καταντά κουραστικό: αν δεν ανεβάσεις το επίπεδο της επιχειρηματολογίας να την κάνει ο θεός στον οποίο πιστεύεις, όπως έστρωσες θα κοιμηθείς.

• Like 1
Δημοσ.

Μάρτυρας του Ιεχωβά μυρίζει με προβλήματα με το στρατό..

δεν υπαρχει κανενα προβλημα...ξερω ατομα που ειναι μαρτυρες και απλα κανουν κοινωνικη υπηρεσια (η κατι τετοιο) αντι να πανε στρατο

Δημοσ.

Επίσης οι νόμοι δεν καλύπτουν το πότε είναι απαραίτητο να φοράς γραβάτα, ενώ οι δικές μου προσωπικές θέσεις το καλύπτουν (ποτέ). Άρα ίσως πρέπει εγώ να είμαι ανώτερος του νόμου. Δε μπαίνω στον κόπο να απαντήσω πιο σοβαρά σε μια τόσο γελοία τοποθέτηση.

Μιλησα για επουρανια ζωη. Δεν ειναι της ιδιας σημαντικοτητας με τη γραβατα και ειναι σιγουρα ανωτερη της επιγειας που κυριως με αυτη ασχολουνται οι νομοι. 

Δημοσ.

Δε ξερω γιατι θεωρεις την ελευθερη βουληση αμαρτια. Παντως ομολογια οτι θα κανεις ο,τι λεει το κρατος την παραβιαζει σε ενα βαθμο. Στους νομους υποκειμεθα ειτε συμφωνουμε ειτε οχι. Δε χρειαζεται υποχρεωρικα να δηλωσουμε οτι θα τους τηρουμε κι ολας.

.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το σχόλιο μου για την αμαρτία της ελεύθερης βούλησης ήταν σαρκασμός. Και μια μικρή σπόντα στις θρησκείες.

Όσο για το αν θα ακολουθώ πιστά τους νόμους όποιοι και αν είναι, νομίζω πως το ξεκάθαρισα και σε προηγούμενο σχόλιο. Αλλά ας το πω και εδώ.

Όχι δεν ακολουθώ τους νόμους άβουλα. Όσους θεωρώ πως τσαλαπατουν τις αξίες μου, ιδέες κλπ. Δεν τους ακολουθώ. ΑΛΛΑ το κάνω συνειδητοποιημένα, γνωρίζοντας και αποδεχόμενος τις συνέπειες.

Λ.χ. έχω την ανωμαλία κοτζαμ μαντραχαλος να ταϊζω σα τη γεροντοκόρη μια γατοαποικια κάτω από το σπίτι μου και να στειρωνω όσα μπορώ. Ακούγεται πως θα βγει νόμος που θα το κάνει παράνομο αυτό και θα αναλάβουν τα αδέσποτα οι δήμοι. (Δεν ξέρω αν είναι ράδιο αρβύλα)

Ε, φαντάσου που θα τον γραψω τον νόμο αυτόν.

Φιλικά, χωρίς να θέλω να μπω στη διαδικασία να κρίνω τη θρησκεία σου ή οποιαδήποτε άλλη.

Δεν είναι στις προθέσεις μου.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλησα για επουρανια ζωη. Δεν ειναι της ιδιας σημαντικοτητας με τη γραβατα και ειναι σιγουρα ανωτερη της επιγειας που κυριως με αυτη ασχολουνται οι νομοι.

Και γω για επουράνια ζωή μιλάω. Η δική μου θρησκεία διδάσκει πως όποιος φοράει γραβάτα θα πάει στην κόλαση.

• Like 4
Δημοσ.

Και γω για επουράνια ζωή μιλάω. Η δική μου θρησκεία διδάσκει πως όποιος φοράει γραβάτα θα πάει στην κόλαση.

Λες για αυτο να μη φοράει ο πρωθυπουργος μας με τιποτα?? :P

Δημοσ.

Οφ τοπικ: Δεν σώζεται η ψυχή του Θανάση του Γιαννακόπουλου με καμία δύναμη δηλαδή. Και στο ότι γεννήθηκε με γραβάτα, αλλά και στο γούστο του στις γραβάτες να πούμε!

Δημοσ.

υπαρχει μια μικρη διαφορα. Η μια υπαρχει πραγματικα.

• Like 3
Δημοσ.

Ειναι ομως αναγνωρισμενη; :P 

Δημοσ.

Δε θελω να συγκεκριμενοποιησουμε το θεμα ομως επετρεψε μου να σου που οτι εχεις αδικο. Οι ιερεις που συμμετειχαν ενοπλως στον εθνικο αγωνα καθαιρεθηκαν. 

Χεχ, παίζεις με την φωτιά φίλτατε.

Να πας στην Τουρκία που ανήκεις τότε. Γιατί η Ελλάδα δημιουργήθηκε από τον κάθε αμαρτωλό που το πρωί έκανε ένα σταυρό, το μεσημέρι έσφαζε τον Τούρκο, και το βράδυ κοπάναγε και ένα αρνί στην σούβλα, και ας ήταν Σαρακοστή. 

Μέσα στην αμαρτία κατ εσέ η χώρα, καλύτερα να πας σε κάποια η οποία έχει χριστές αξίες......

Πάντως τώρα που το σκέφτομαι σου δίνω την δικαιολογία για τα γραφώμενά σου, ότι 41 μέρες νηστεία (ούτε λάδι), έχεις πάθει παράκρουση. Εκτός αν δεν νηστεύεις; Οπότε μάλλον για υποκριτή σε κόβω και είσαι καρφί για τα καζάνια μαζί με τους λοιπούς.

Εγώ πιστεύω στον Δία και τους λοιπούς Ολύμπιους θεούς, οπότε στον Άδη θα πάω και θα την αράξω μαζί με τους άλλους. Για Ηλλίσια Πεδία, χλωμό το κόβω δεν είμαστε όλοι οι Ηρακλής. Άμα θέλει ο Δίας βέβαια....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...