Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, συγγνώμη, για ποια ιατρεία μιλάτε; έχετε ιδέα πόσα κλείνουν και πόσα φυτοζωουν; Είναι πραγματικά κακή περίοδος για να ανοίξει κάποιος νέο ιατρείο σε μεγάλη πόλη. Μόνο σε νησιά υπάρχει κίνηση, αλλά οι στρατιωτικοί συνήθως μένουν δύο χρόνια σε νησί και μετά παίρνουν μετάθεση.

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή υπηρέτησα στο 424 και έπιασα αμέτρητες κουβέντες με τους ιατρούς...αν μου βρείτε 30χρονους και 35χρονους γιατρούς στο 424 ελάτε να μου τους δείξετε και μένα...5-6 να ειναι σε όλο το νοσοκομείο και αυτοί θα ήταν οι τοπ στην σειρά τους ή με βύσμα.

Έφαγαν πριν κάτι χρόνια σε μονάδες ή σε μικρα ακριτικά νοσοκομεία. Όσοι λέτε για τα λεφτά...3-4 χρόνια να πας να δουλέψεις εξωτερικό σαν γιατρός έβγαλες τα λεφτά που στον στρατό θα βγάλεις σε 10 χρόνια. Χώρια ότι τα ιατρεία πλέον αν δεν έχεις μεγάλο κύκλο δεν κρατιέται με τίποτα...αν περιμένεις με τις τόγκες του ΕΟΠΠΥ από τους ασφαλισμένους του που θα σου στέλνει (και θα σε πληρώνει πόσους μήνες μετά) να κρατήσεις ιατρείο κλάφτα.

Όπως και να το κάνουμε οι περιορισμοί στην ζωή στον στρατό είναι τεράστιοι και σεις το παρουσιάζετε σαν κάτι αμελητέο! Δεν έχεις λόγο για το που θα μείνεις και πόσο....αυτό επηρεάζει σχέσεις...φιλίες..τα πάντα. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό...είναι κάτι το θεμελιώδες σαν ζητούμενο.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να γίνω προσβλητικός δεδομένων των συνθηκών (γιατι ήδη μου χτύπησε ελαφρως την πόρτα),

όταν έχεις να διαλέξεις μεταξύ

Α) περιορισμών στο στρατό , χωρίς φοιτητική "ζωάρα" αλλά με άνετη επαγγελματικά ζωή χωρίς αγχος με χρέη , άγχος μη πληρωμής, άγχος καλης πληρωμής , εξόδων και περιορισμών ,

Και

Β) το να κάνεις "ζωάρα" στους καφέδες,να τελειώσεις τη σχολή κάποτε,να εχεις πτυχίο ΑΕΙ (βαλτε οτι σχολη θελετε) και να μοιράζεις με το παπί πίτσες στα 35 σου,με 3 δανεια και ΔΕΗ στα χρωστουμενα

ο μόνος λόγος να μη θες το (Β) είναι είτε επειδη θες τη καλοπέραση ειτε επειδη δε θες απο "άποψη" την οποια σχεση με τον Στρατο.

Οχι επειδή η όποια στρατιωτική σχολή "είναι κακη επιλογή"

Δημοσ.

ο μόνος λόγος να μη θες το (Β)

Φανταζομαι πως εννοεις "να μη θες το Α".

Κι οχι δεν ισχυει αυτο που λες. Υπαρχουν κι αλλοι λογοι, πχ να θες να ασχοληθεις με καποια επιστημη/αντικειμενο που δεν βρισκει εφαρμογη στο στρατο. Η καποιος να ειναι αρκετα φιλοδοξος επαγγελματικα, ωστε ο στρατος να νιωθει οτι τον στραγγαλιζει. Εξαλλου η Ελλαδα δεν ειναι η μονη επιλογη για ολους τους αποφοιτους. Τοσοι και τοσοι διαπρεπουν εκτος Ελλαδας. Δεν νομιζω να μπορει να τους πεισει κανεις οτι ο στρατος θα ηταν καλυτερη επιλογη για τους εαυτους τους.

Το ιδιο ισχυει και για πολλους επιτυχημενους επαγγελματιες εντος συνορων.

Μπορει η γενικη κατασταση να ειναι απο αρκετα εως πολυ ζορικη αλλα αυτο δε συνεπαγεται οτι ο στρατος ειναι η σοφοτερη των επιλογων για ολους.

Δημοσ.

αν γίνει καμια πλάκα και καταργηθει η θητεία, ποσο καιρο θα κάθονται οι υπιατροι στις μοναδες; Θυμάμαι οι οπλιτες γιατροι ειχαν εμπλοκή και οι στρατιωτικοι έκαναν 4 υπηρεσίες τον μήνα... 

Ετσι όπως το βλέπω κάνεις καριέρα πάνω σε σαθρα θεμελια, στην προκειμενη περιπτωση στην απληρωτη εργασία άλλων γιατρών.

btw. με τις μεταθέσεις στο Αφγανιστάν τι παιζει; η Ελλάδα στέλνει μια διμηρία υγειονομικού, εκει πάνε εθελοντικά ή μια μέρα σε διατάζουν και πας θες δε θες;

Δημοσ.

Επειδή υπηρέτησα στο 424 και έπιασα αμέτρητες κουβέντες με τους ιατρούς...αν μου βρείτε 30χρονους και 35χρονους γιατρούς στο 424 ελάτε να μου τους δείξετε και μένα...5-6 να ειναι σε όλο το νοσοκομείο και αυτοί θα ήταν οι τοπ στην σειρά τους ή με βύσμα.

Έφαγαν πριν κάτι χρόνια σε μονάδες ή σε μικρα ακριτικά νοσοκομεία. Όσοι λέτε για τα λεφτά...3-4 χρόνια να πας να δουλέψεις εξωτερικό σαν γιατρός έβγαλες τα λεφτά που στον στρατό θα βγάλεις σε 10 χρόνια. Χώρια ότι τα ιατρεία πλέον αν δεν έχεις μεγάλο κύκλο δεν κρατιέται με τίποτα...αν περιμένεις με τις τόγκες του ΕΟΠΠΥ από τους ασφαλισμένους του που θα σου στέλνει (και θα σε πληρώνει πόσους μήνες μετά) να κρατήσεις ιατρείο κλάφτα.

Όπως και να το κάνουμε οι περιορισμοί στην ζωή στον στρατό είναι τεράστιοι και σεις το παρουσιάζετε σαν κάτι αμελητέο! Δεν έχεις λόγο για το που θα μείνεις και πόσο....αυτό επηρεάζει σχέσεις...φιλίες..τα πάντα. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό...είναι κάτι το θεμελιώδες σαν ζητούμενο.

Eγω παντως ξερω οτι ειναι πολλοι παραπανω... και στο 424 και στο 401.

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να γίνω προσβλητικός δεδομένων των συνθηκών (γιατι ήδη μου χτύπησε ελαφρως την πόρτα),

Α) περιορισμών στο στρατό , χωρίς φοιτητική "ζωάρα" αλλά με άνετη επαγγελματικά ζωή χωρίς αγχος με χρέη , άγχος μη πληρωμής, άγχος καλης πληρωμής , εξόδων και περιορισμών ,

Και

Β) το να κάνεις "ζωάρα" στους καφέδες,να τελειώσεις τη σχολή κάποτε,να εχεις πτυχίο ΑΕΙ (βαλτε οτι σχολη θελετε) και να μοιράζεις με το παπί πίτσες στα 35 σου,με 3 δανεια και ΔΕΗ στα χρωστουμενα

ο μόνος λόγος να μη θες το (Β) είναι είτε επειδη θες τη καλοπέραση ειτε επειδη δε θες απο "άποψη" την οποια σχεση με τον Στρατο.

Εδώ συζητάμε Ιατρική vs Στρατιωτική Ιατρική και όχι οποιαδήποτε σχολή...ξέρεις εσύ κανέναν γιατρό να ειναι άνεργος?

Δημοσ.

Και

Εδώ συζητάμε Ιατρική vs Στρατιωτική Ιατρική και όχι οποιαδήποτε σχολή...ξέρεις εσύ κανέναν γιατρό να ειναι άνεργος?

Πάρα πολλούς.Σκέψου οτι υπάρχουν "εταιρίες" "αποστολής" ιατρών σε ΗΠΑ,Ολλανδία,Γερμανία κλπ . Ο Βασικοτερος λογος πιστευω, ο τεραστιος αριθμός αποφοιτων σε σχεση με τις αναγκες της χωρας.Και πολλοί άλλοι σαφως.
Δημοσ.

Φυσικα και υπαρχουν ανεργοι γιατροι στην Ελλαδα, οπως επισης υπαρχουν και πολλοι που τωρα μπορει να εχουν δουλεια (πχ σε ενα νοσοκομειο) αλλα τελειως προσωρινη και περιστασιακη χωρις να ξερουν τι τους ξημερωνει αυριο.

Γενικα οποιος γιατρος δεν προσλαμβανεται ως μονιμο προσωπικο σε νοσοκομειο, ζορικα τα πραγματα αν δεν εχει ετοιμη δουλεια (ιδιωτικο ιατρειο) απο μπαμπα/μαμα.

Επισης στα νοσοκομεια δεν την λες και καλη την κατασταση για να εργαστεις...Το αναποδο πλεον.

Δημοσ.

Πάρα πολλούς.Σκέψου οτι υπάρχουν "εταιρίες" "αποστολής" ιατρών σε ΗΠΑ,Ολλανδία,Γερμανία κλπ . Ο Βασικοτερος λογος πιστευω, ο τεραστιος αριθμός αποφοιτων σε σχεση με τις αναγκες της χωρας.Και πολλοί άλλοι σαφως.

Στην Ελλάδα για πάρα πολλές πόλεις ψάχνουν και δεν βρίσκουν...αν ο άλλος θέλει να δουλέψει μόνο στην πόλη του ή σε μεγάλη πόλη με το καλημέρα είναι δικό του θέμα...αλλά υπάρχουν πολλές θέσεις σε περιφερειακά νοσοκομεία και κέντρα υγείας. Για αυτό και η σημερινή κυβέρνηση σκέφτεται το μέτρο του μπόνους των 500 ευρώ τον χρόνο για να καλυφθούν οι θέσεις στα νησιά.

Δημοσ.

Θεωρείς καλύτερο να είσαι ιδιώτης γιατρός και να περιμένεις όποτε και αν σε μονιμοποιήσουν σε κάποιο νοσοκομείο όχι απαραίτητα κοντά στην πόλη σου από το να πας γιατρός στο στρατό; Με έχεις μπερδέψει κάπως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...