ChrosZap Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Καλησπερα φιλοι μου, Εχθες μου ηρθε το τι πρεπει να πληρωσω στην πολυκατοικια που μενω για το πετρελαιο που εκαψα σε 3 μηνες. Αυτη ειναι η δευτερη φορα που μου ερχεται φουσκομενα και ειμαι σε υποψιες οτι κατι παιζεται. Θα παρατηρησεται οτι στο πρωτο χαρτι εκαψα 36 ωρες και μου ηρθε 170 ευρω αλλα στο δευτερο χαρτι εκαψα 73 ωρες και μου ηρθε 150 ευρω. Επισης το δικο μου εχει λιγοτερα τετραγωνικα μετρα αλλα και παλι πληρωνο πολλα. Ειναι το πρωτο σπιτι που νοικιαζω και δεν εχω εμπειρια μεγαλη αλλα αυτο το κοστος ειναι τεραστιο δεδομενου οτι μεσα σε 3 μηνες να το ανοιγα 3 φορες τον μηνα για κανα 2 ωρο και λιγοτερο ενω η απο πανω το εκαιγε πρωι βραδυ και δεν σταματαγε να δουλευει ο καυστηρας. Να σημειωσο οτι το πανω ειναι μεζονετα οποτε εγω με την δικια μου λογικι πιστευω καει πιο πολυ απο οτι θα εκαιγε ενα απλο υμιπογειο 55 τμ. Μπορειτε να τσεκαρετε και εσεις τα χαρτια και να μου πειτε αμα οντως εγω ειμαι λαθος η με κλεβουν? Το ενα χαρτι εχει και πισω μερος. Αυτο με το μπλε μελανι ειναι το πιο προσφατο και το αλλο ειναι το προηγουμενο.
MT60RS Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 μηπως ειχες μονο εσυ αναμενο καλοριφερ και ο καυστηρας εκαιγε για παρτη σου; 1
NikosKallithea Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Αν έχεις τσεκάρει τους μετρητής και πράγματι αυτά που γράφουν είναι σωστά τότε δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα
zio10 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Τσέκαρε αυτό που λέει ο MT60RS, όσο λιγότεροι το καίνε τόσο πιο πολύ πληρώνουν. Αν το ποσό είναι για τρίμηνο πάντως νορμάλ μου φαίνεται
Ultimategr Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 Δημοσ. 7 Απριλίου 2015 (επεξεργασμένο) Απ ότι παρατηρω το παγιο πετρελαιου είναι 20% και το βγαζει με βαση τα τετραγωνικα του κάθε διαμερίσματος. Το 'λαθος' είναι εκει που λεει μεταβλητα χρησιμοποιει τα τετραγωνικα του κάθε διαμερίσματος ενώ επρεπε να χρησιμοποιει τις θερμιδες.Το να υπολογιζεις το κοστος του πετρελαιου με βαση τα τετραγωνικα είναι λαθος γιατι δεν ειναι δικαιο. Επισης στο τελος κανει εκκαθαριση.Γενικα με την εκκαθαριση είναι καπως πολύπλοκα τα πραγματα,όχι πως ειναι λαθος να γινεται εκκαθαριση. Η σωστη διαδικασια ειναι να τοποθετηθει στην δεξαμενή πετραιλαιου μια διαφανη σωληνα που να εχει αριθμηση σε εκατοστα και να λειτουργει με τη μεθοδο των συγκοινονουντων δοχείων.Ετσι κάθε φορα θα φαινεται το καμμενο-καταναλωθεν πετρελαιο και ετσι η εκκαθαριση δεν θα χρειαζεται σαν μεθοδος.Επισης το καταναλωθεν πετρελαιο θα πρεπει να υπολογίζεται με βαση τις θερμιδες του κάθε διαμερίσματος και όχι τα τετραγωνικα. Αρα πρεπει να ζητήσεις τον κανονισμο της πολυκατοικίας να δεις τι αναφερει για τον τροπο υπολογισμου του πετρελαιου.Αν δεν αναφερει τιποτα τοτε πρεπει να ψαξεις για την μηχανολογικη μελετη.Αν παλι δεν υπαρχει ουτε αυτή πρεπει να αναθεσετε σε έναν μηχανολογο μηχανικο να συνταξει μια μελετη. Οσο αφορα τις ωρες πρεπει να ελεγχεις τον μετρητη σου να δεις αν συφμωνει με αυτά που αναφερει ο διαχειριστης.Οι μετρητες συνηθως όταν χαλανε δεν γραφουν καθολου και ειναι δυσκολο να πειραχθουν.(όχι πως δεν γινεται) Ο πιο συνηθης τροπος που ορισμένοι κλεβουν ειναι ο εξης: Βγαζουν το ηλεκτρικο κομματι της ηλεκτροβανας και με μια πενσα γυριζουν τη βανα χειροκίνητα στο ανοικτο και τοποθετουν παλι το ηλεκτρικο κομματι.Ετσι όταν καποιος άλλος ανοιγει το καλοριφερ εχουν δωρεαν θερμανση χωρις να γραφει ο μετρητης τους.Αν ανοιξουν τον θερμοστατη θα γραφει κανονικα.Μπορει να γραφουν μια δυο ωρες για τα ματια του κοσμου. Οσο πιο πολλοι αναβουν τοσο λιγοτερο ερχεται η ωρα,οσο λιγοτεροι τοσο το κοστος της ωρας αυξαμει.Επισης παιζει σημασια ποσα λιτρα πετρελαιου καταναλωνει ο καυστηρας την ωρα κτλ..Παντως για τις ωρες που σου αναλογουν δεν ειναι υψηλο το ποσο που πληρωνεις. ΥΓ: πιο δικαιος τροπος υπολογισμου του πετρελαιου ειναι η θερμιδομετρηση και όχι η ωρομετρηση. Edit:Τελικα δεν κανει εκκαθαριση,το εχει υπολογισει με τον ιδιο τροπο και στο άλλο χαρτι και το ονομασε εκκαθαριση και με μπερδεψε. Το ποσο μεγαλο ειναι ένα διαμερισμα δεν παιζει σημαντικο ρολο,μπορει ένα μικρο διαμερισμα αν εχει πυλωτη από κατω ή ταρατσα από πανω,να εχει παραπανω θερμιδες και να του ερχεται η ωρα πολύ περισσοτερο σε σχεση με ένα άλλο που εχει διπλασια τετραγωνικα κτλ. Το μονο φαουλ όπως εγραψα και παραπανω ειναι ότι χρησιμοποιει τα τετραγωνικα αντι για τις θερμιδες του κάθε διαμερίσματος, Επεξ/σία 7 Απριλίου 2015 από Ultimategr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα