Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πραγματικά πολύ όλους για τις απαντήσεις σας. Τα θετικά σχόλια μου δίνουν ελπίδα και τα "αρνητικά" με προσγειώνουν γιατί η αλήθεια είναι πως όλα όσα λέτε τα σκέφτομαι συνέχεια. Για συνέταιρο δεν παίζει καθώς και δεν έχω κάποιον που να ξέρει από αυτά και να τον εμπιστεύομαι αλλά και γιατί ο λόγος που χαλάνε πολλά μαγαζιά είναι οι διαφωνίες μεταξύ συνεταίρων και δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία (καλύτερα να μην το ανοίξω παρά να βασίσω τα λεφτά μου σε κάποιον που δεν είμαι σίγουρη για το πώς θα μου βγει στο μέλλον). Στο θέμα των μεζέδων που είπα, εννοώ πατάτες, αλοιφές, ντομάτα, αγγούρι, τυροκροκέτες, λουκάνικα, κεφτεδάκια και κανένα του πήλινου (π.χ μπουγιουρντι) έτσι για να μην πηγαίνει ξεροσφύρι, όχι φούρνου και τέτοια (και σαφέστατα χωρίς μάγειρα). Έχω αρκετά μεγάλο κύκλο γνωριμιών, όχι κολλητή παρέα αλλά ξέρω κόσμο. Για PR συμφωνώ με όσους λένε ότι δεν είναι ανάγκη για κάτι τρελό. Έχω γνωστή ιδιοκτήτρια ραδιοφώνου για διαφημίσεις και χορηγίες σε εκπομπές, κανένα φυλλάδιο στον πεζόδρομο με τις καφετέριες, facebook και γενικά ιντερνετοκατάσταση, η μητέρα μου έχει πρόσβαση σε φοιτητές οπότε μπορεί να κάνει και μια αναφορά στο μαγαζί. Επίσης 4-5 μαγαζιά είναι στην πόλη μου που προσφέρουν τη φάση κρασί με λαϊκό, ρεμπέτικο και live οπότε θεωρώ ότι υπάρχει χώρος αλλά και κοινό (10.000+ φοιτητές). Σίγουρα ο χώρος πρέπει να είναι ήδη διαμορφωμένος (2 τουαλέτες και χώρο κουζίνας) αλλιώς θέλει τρελά λεφτά αν πω να τα κάνω εγώ από το μηδέν. Το δάνειο που είπα δεν είναι εσπα αλλά ο ευρωπαϊκός μηχανισμός μικροχρηματοδοτήσεων, σου δίνει δηλαδή κανονικά η τράπεζα δάνειο και αυτοί λειτουργούν απλά ως η εγγύηση.

• Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μαγαζί έχεις;

Αν όχι, θα πρέπει να υπολογίσεις το ενοίκιο, την εγγύηση που θα δώσεις, και κυρίως τον αέρα που θα πληρώσεις.

Αν το μαγαζί είναι σε καλή περιοχή, στην ξεφτίλα πιάνει 10 χιλιάρικα αέρα. Δεν ξέρω πού μένεις για να υπολογίσω καλύτερα.

Δημοσ.

Γιατι αερα ? Τοσα ξενοικιαστα υπαρχουν.Παει ο αερας , αυτα ηταν την εποχη των παχεων αγελαδων, εκτος αν μιλαμε πια για  φιλετα

• Like 3
Δημοσ.

Μαγαζί έχεις;

Αν όχι, θα πρέπει να υπολογίσεις το ενοίκιο, την εγγύηση που θα δώσεις, και κυρίως τον αέρα που θα πληρώσεις.

Αν το μαγαζί είναι σε καλή περιοχή, στην ξεφτίλα πιάνει 10 χιλιάρικα αέρα. Δεν ξέρω πού μένεις για να υπολογίσω καλύτερα.

Για επαρχία μιλάει σε πόλη που έχει 10χιλ φοιτητής...10 χιλιάρικα αέρα δίνεις για μαγαζί στην παραλία της σαλονίκης ή στην Ερμου στην Αθήνα.

Σε όλες τις επαρχιακές πόλεις. 1-2 ενοίκια μπροστά το πολύ να δώσει σαν εγγύηση και αυτά θα είναι ενοίκια της τάξεως των 400-600 ευρώ φαντάζομαι. Αν κρίνω από ενοίκια σε ανάλογες φοιτητουπόλεις που ξέρω (Σέρρες,Ρεθυμνο,Ηράκλειο,Ξάνθη,Κοζάνη,Κομοτηνή).

ΥΓ Αλήθεια για ποια πόλη μιλάμε?

Δημοσ.

Η πόλη είναι μυστική καθώς κακοπροαίρετοι πολλοί και δεν ξέρετε ποτέ  :-D  :-D  :-D  Πάντως είναι φοιτητούπολη. Δεν έχω βρει συγκεκριμένο χώρο, καθώς ψάχνω και κάπου που να μην έχει οικοδομή από πάνω (λόγω μουσικής). Γενικά τα ενοίκια πεσμένα τα βλέπω, έτσι και αλλιώς δεν είμαι διατεθειμένη να δίνω πάνω από 500-600 το μήνα. 

Δημοσ.

Να ψάξεις καλά αυτό που είπες για τη μουσική και τι χρειάζεται για την κουζίνα (αν μπορείς να βγάλεις καμινάδα και πόσο ψηλά πρέπει να πάει).

Πάντως, όπως είπα και πριν για μένα το νούμερο ένα πρόβλημα είναι το κεφάλαιο που έχεις. Είναι πολλά τα έξοδα (ενοίκια, εγγυήσεις, χαρτιά, εγγυήσεις για ρεύμα, πυρασφάλειες κλπ κλπ). Πρέπει να τα υπολογίσεις όλα όσο μπορείς με μεγαλύτερη ακρίβεια, όχι στο περίπου ή όσα νομίζεις ότι χρειάζεσαι!

Επίσης, για μένα αν βγαίνεις στα λεφτά κάντο. Είναι ένα ρίσκο αλλά δεν είναι ένα ρίσκο που σε "βάζει φυλακή" αν δεν σου βγει

Δημοσ.

Να ψάξεις καλά αυτό που είπες για τη μουσική και τι χρειάζεται για την κουζίνα (αν μπορείς να βγάλεις καμινάδα και πόσο ψηλά πρέπει να πάει).

Εφόσον δε θα έχω ψησταριά για κρέατα και τέτοια χρειάζομαι καμινάδα;

Δημοσ.

Για επαρχία μιλάει σε πόλη που έχει 10χιλ φοιτητής...10 χιλιάρικα αέρα δίνεις για μαγαζί στην παραλία της σαλονίκης ή στην Ερμου στην Αθήνα.

Σε όλες τις επαρχιακές πόλεις. 1-2 ενοίκια μπροστά το πολύ να δώσει σαν εγγύηση και αυτά θα είναι ενοίκια της τάξεως των 400-600 ευρώ φαντάζομαι. Αν κρίνω από ενοίκια σε ανάλογες φοιτητουπόλεις που ξέρω (Σέρρες,Ρεθυμνο,Ηράκλειο,Ξάνθη,Κοζάνη,Κομοτηνή).

ΥΓ Αλήθεια για ποια πόλη μιλάμε?

Βρες μου εσύ μαγαζί στην παραλία της Θεσσαλονίκης με 10 χιλιάρικα αέρα, βάζω όλο το χρήμα και τη δουλειά και σε κάνω συνέταιρο 50% στα κέρδη.

Ο αέρας όταν το μαγαζί είναι σε καλή περιοχή ακόμα υπάρχει. Αν κιόλας πάρεις έτοιμη επιχείριση που για διάφορους λόγους την πουλά κάποιος και ήδη δουλεύει καλά, θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου.

Η πόλη είναι μυστική καθώς κακοπροαίρετοι πολλοί και δεν ξέρετε ποτέ  :-D  :-D  :-D  Πάντως είναι φοιτητούπολη. Δεν έχω βρει συγκεκριμένο χώρο, καθώς ψάχνω και κάπου που να μην έχει οικοδομή από πάνω (λόγω μουσικής). Γενικά τα ενοίκια πεσμένα τα βλέπω, έτσι και αλλιώς δεν είμαι διατεθειμένη να δίνω πάνω από 500-600 το μήνα.

Ναι μυστική η πόλη λες και είναι τέρμα πρωτοποριακή η ιδέα του ρακομελάδικου σε φοιτητούπολη που κανείς εκεί δεν θα το έχει σκεφτεί μέχρι τώρα και αν την πεις θα αρχίσουμε όλοι τα τηλεφωνήματα σε φίλους, οικογένεια και γνωστούς να σε προλάβουμε να κλέψουμε τη δόξα και χρήμα..

• Like 1
Δημοσ.

Βρες μου εσύ μαγαζί στην παραλία της Θεσσαλονίκης με 10 χιλιάρικα αέρα, βάζω όλο το χρήμα και τη δουλειά και σε κάνω συνέταιρο 50% στα κέρδη.

Ο αέρας όταν το μαγαζί είναι σε καλή περιοχή ακόμα υπάρχει. Αν κιόλας πάρεις έτοιμη επιχείριση που για διάφορους λόγους την πουλά κάποιος και ήδη δουλεύει καλά, θα πληρώσεις τα μαλλιοκέφαλά σου.

Ναι μυστική η πόλη λες και είναι τέρμα πρωτοποριακή η ιδέα του ρακομελάδικου σε φοιτητούπολη που κανείς εκεί δεν θα το έχει σκεφτεί μέχρι τώρα και αν την πεις θα αρχίσουμε όλοι τα τηλεφωνήματα σε φίλους, οικογένεια και γνωστούς να σε προλάβουμε να κλέψουμε τη δόξα και χρήμα..

Το Έρνεστ που το έχει φιλαράκι μου (ποιο γαμάτο σημείο και μαγαζί στην Σαλονίκη δεν παίζει να βρεις...) έδωσε για αέρα 12 χιλιάρικα..και τα είχε δώσει πριν 4 χρόνια που τα ενοίκια δεν ήταν τόσο ξεφτιλισμένα όσο σήμερα.

Επίσης όπως είπα εδώ μιλάμε για επαρχία...σε καμία πόλη της επαρχίας δεν παίζουν αυτά ποσά ούτε κατά διάνοια. Τα τοπ μαγαζιά στην επαρχία..και μιλάμε για μαγαζάρες 200 και τετραγωνικών σε τρομερά εμπορικά σημεία να αγγίζουν τα 3χιλ. 

Εδώ μιλάμε για ρακομελάδικο χωρίς καν χώρους για κουζίνα όπως μας λέει η κοπέλα άρα τα ενοίκια είναι στα 400-600 ευρώ το πολύ.

Δημοσ.

Εφόσον δε θα έχω ψησταριά για κρέατα και τέτοια χρειάζομαι καμινάδα;

Σόρυ δεν το ξέρω αυτό, αλλά καλό είναι να το μάθεις πριν κλείσεις μαγαζί!

Δημοσ.

Αερας για πιο πραγμα ? Αερα πληρωνεις να παρεις ετοιμη επιχειρηση , οχι απλως χωρο, πληρωσεις δηλαδη την ετοιμη πελατεια.Απο και και περα οσα θελει ζηταει ο καθενας, οτι του λειπουν.Αερα ζηταγε απο ενα γνωστο μου (που ηθελε να ανοιξει τυροπιταδικο)   καποιος που ειχε κλειστο μαγαζι τρια χρονια , ψιλικατζιδικο.Προφανως τοσα του ελειπαν.Φυσικα τον εκλασε μεγαλοπρεπως.

Και ποιος ειπε οτι το φοιτητο ρακομελαδικο πρεπει να ειναι πρωτη μουρη , διπλα στις αλλες in καφετεριες .

Εγω θα ελεγα να πεταξει και μια τηλεοραση , σπορτ καφε οταν εχει cl.

• Like 1
Δημοσ.

Αερας για πιο πραγμα ? Αερα πληρωνεις να παρεις ετοιμη επιχειρηση , οχι απλως χωρο, πληρωσεις δηλαδη την ετοιμη πελατεια.Απο και και περα οσα θελει ζηταει ο καθενας, οτι του λειπουν.Αερα ζηταγε απο ενα γνωστο μου (που ηθελε να ανοιξει τυροπιταδικο)   καποιος που ειχε κλειστο μαγαζι τρια χρονια , ψιλικατζιδικο.Προφανως τοσα του ελειπαν.Φυσικα τον εκλασε μεγαλοπρεπως.

Εντάξει αέρας σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει σε κάποια κτίσματα υψηλότατης εμπορικής αξίας και χωρίς να υπάρχει επιχείρηση...αλλά μιλάμε για κάτι Ερμού και τέτοιες στην Αθήνα...και κάτι Τσιμισκές και παραλιακές στην Σαλονίκη...και σε μερικά τρομερά τουριστικά σημεία σε απίστευτα υπερτουριστικά νησιά (Μύκονος,Σαντορίνη.Ρόδος,Κρήτη,Κέρκυρα κτλπ) και αυτά μόνο για εποχιακά)

πουθενά αλλού στην Ελλάδα του 2015 δεν πουλάει κανείς αέρα...το πολύ πολύ να ζητήσουν μερικά μηνιάτικα μπροστά εφάπαξ...αλλά αυτό δεν είναι αέρας αλλά ουσιαστικά ενοίκια σε προκαταβολή.

Δημοσ.

Εντάξει αέρας σήμερα στην Ελλάδα υπάρχει σε κάποια κτίσματα υψηλότατης εμπορικής αξίας και χωρίς να υπάρχει επιχείρηση...αλλά μιλάμε για κάτι Ερμού και τέτοιες στην Αθήνα...και κάτι Τσιμισκές και παραλιακές στην Σαλονίκη...και σε μερικά τρομερά τουριστικά σημεία σε απίστευτα υπερτουριστικά νησιά (Μύκονος,Σαντορίνη.Ρόδος,Κρήτη,Κέρκυρα κτλπ) και αυτά μόνο για εποχιακά)

πουθενά αλλού στην Ελλάδα του 2015 δεν πουλάει κανείς αέρα...το πολύ πολύ να ζητήσουν μερικά μηνιάτικα μπροστά εφάπαξ...αλλά αυτό δεν είναι αέρας αλλά ουσιαστικά ενοίκια σε προκαταβολή.

Και σε κάποια δημοφιλή νησιά, στα πολύ καλά τους μέρη κάποιοι ζητάνε. Αλλά δεν είναι αυτό το χάλι που συνέβαινε πριν μερικά χρόνια σίγουρα...

• Like 1
Δημοσ.

Περιοχες φιλετα ρε παιδια.Εδω η κοπελα θελει μια τρυπα να ερχονται μερικες παρεες.

Κανα τοπικο συγκροτηματακι κανα Σκ και ετσι 

• Like 2
Δημοσ.

Περιοχες φιλετα ρε παιδια.Εδω η κοπελα θελει μια τρυπα να ερχονται μερικες παρεες.

Και σε κάποια δημοφιλή νησιά, στα πολύ καλά τους μέρη κάποιοι ζητάνε. Αλλά δεν είναι αυτό το χάλι που συνέβαινε πριν μερικά χρόνια σίγουρα...

Ε ναι αυτό λέω και εγώ..είναι σωστός ο Greyhorse σε αυτό που λέει...αλλά είναι άσχετο με το θέμα του τόπικ και τα ζητούμενα/απαιτούμενα της TS.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...