Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για ένα μαγαζί με 15-20 τραπέζια θεωρώ πως καθημερινές ένας σερβιτόρος, μία κυρία λάντζα-κουζίνα και εγώ για γέμισμα κρασιά, ρακόμελα κτλ στο μπαρ είναι καλά. Για βραδιές με δουλειά παραπάνω άτομα και εγώ μπαλαντέρ. Με ένσημα, δεν το ρισκάρω να πάω καρφωτή.

  • Απαντ. 96
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Όσο είναι ο βασικός μισθός λογικά...4ώρους  θα τους έχεις; Μόνο βράδυ δεν είπες θα το ανοίγεις; Θα έχεις και μαγειρευτά για μεζέδες ή μόνο απλά μικρά πιάτα της ώρας;

 

Την κουζίνα με φούσκες, πυρασφάλειες κλπ δύσκολα να τη γλιτώσεις πάντως. Ακόμα και πατάτες να θες να τηγανίσεις χρειάζεται

  • Like 2
Δημοσ.

Το μαγαζί θα ανοίγει από τις 8 μέχρι όσο πάει (για να πω την αλήθεια μακάρι να κλείνει αργά, σημαίνει ότι θα έχει κόσμο, ας πληρώνω προσωπικό). Υπολόγιζα το ίδιο άτομο από το άνοιγμα μέχρι κλείσιμο, άρα 6ωρο με 8ωρο ανάλογα τί ώρα θα αδειάζει. Σε τέτοιου είδους μαγαζιά πάει με την ώρα; Γιατί ξέρω φίλους σερβιτόρους σε καφέ 20 euro το 8ωρο. Για κουζίνα έχω στο μυαλό μου 2 φριτέζες, φούρνο μικροκυμάτων και εστία με δυο μάτια. Ό,τι δεν θα είναι κρύο πιάτο θα είναι τηγανιτό. Τίποτα από φούρνο και σχάρα. 

Δημοσ.

το σημαντικο ειναι το mindset οτι ο υπαλληλος δεν ειναι υποτακτικος, αλλα συνεργατης

 

Αν παει καλα το μαγαζι, πρωτα επιβραβευεις αυτους με bonus και σταδιακες μικροαυξησεις, και μετα τον εαυτο σου


σκεψου τι ειδους κοσμο θελεις να εχεις στο μαγαζι και το στηνεις αναλογα. Εχει πηξει ο κοσμος απο καρμπον φτηνα χαλια ρακομελαδικα

Δημοσ.

το σημαντικο ειναι το mindset οτι ο υπαλληλος δεν ειναι υποτακτικος, αλλα συνεργατης

 

Αν παει καλα το μαγαζι, πρωτα επιβραβευεις αυτους με bonus και σταδιακες μικροαυξησεις, και μετα τον εαυτο σου

σκεψου τι ειδους κοσμο θελεις να εχεις στο μαγαζι και το στηνεις αναλογα. Εχει πηξει ο κοσμος απο καρμπον φτηνα χαλια ρακομελαδικα

Συμφωνώ απόλυτα. Ο ικανοποιημένος εργαζόμενος και πιο ευχάριστος θα είναι προς τους πελάτες, θα σπρώξει και κάτι παραπάνω για να γίνει κατανάλωση, θα κάτσει και μετά το τέλος της βάρδιας του αν χρειαστεί μια στο τόσο. Ο βούρδουλας δεν ωφέλησε ποτέ κανέναν και δε χρειάζονται σπουδές στην επιχειρηματικότητα για να σου μάθουν να φέρεσαι σαν άνθρωπος.

Το κοινό στο οποίο στοχεύω είναι κυρίως οι φοιτητές και γενικά τα νέα άτομα. Για τη διακόσμηση έχω καταλήξει σχεδόν στα πάντα (όλα τα άλλα μας λείπουν  :-D  :-D ) και τα πιο πολλά από αυτά που θα βάλω δεν θα είναι αγορασμένα, θα τα κάνω είτε μόνη μου είτε με βοήθεια (δεν μιλάω για τα βαριά τραπέζια, καρέκλες κτλ αλλά τις λεπτομέρειες).

Δημοσ.

Θεωρητικα ετσι ειναι τα πραγματα, ροδινα.

 

Ο υπαλληλος να παιρνει αυξησεις για να αποδιδει καλυτερα, να ειναι ασφαλισμενος, να σου αραζει και κανα 2ωρο παραπανω τα Σαββατοβραδα με την καλη του τη θεληση επειδη του ξηγηθηκες μπονους, οι πελατες να ειναι καλοκαγαθοι φοιτητες κλπ κλπ και να ειναι ολοι μια καλη παρεα που θα συζητανε για γκομενες/ους, ποδοσφαιρο/ρουχα και ταξιδια.

Οταν τα χρεη/φοροι/υποχρεωσεις κλπ κλπ τρεχουν ή εναλλακτικα οι ζημιες , οταν θα πετυχεις καθικια (και ενιοτε σουρωμενους) πελατες, οταν θα πετυχεις καθικια υπαλληλους, οταν θα εχεις μηδεν εως μηδεν πελατες, οταν στα πρωτα σου κερδη (με το καλο) βαλει χερι ο συνεταιρος σου ενω στις ζημιες/χρεη θα σε αφηνει να παλευεις μονη σου (ειπες δε θα εχεις συνεταιρο; καλο!), τοτε θα διαπιστωσεις και το νοημα της λεξης επιχειρηση. Και φυσικα θα αναθεωρησεις και τον τροπο σκεψης, οχι επειδη εισαι καθικι, αλλα επειδη θα αναγκαστεις να το κανεις αν θες να επιβιωσει η επιχειρηση σου και κατ'επεκταση εσυ.

Φυσικα δεν τα λεω για να σε γειωσω αλλα εχω την εντυπωση οτι αυτα τα 5 χρονια το παραονειρευτηκες (ιδανικα) το ζητημα.

  • Like 2
Δημοσ.

Σιγα ρε midimiliz πολυ δραματικα τα εκανες τα πραγματα.. Χρεη υποχρεωσεις και καθικια παντου.. Σιγα μην την κυνηγανε και οι τραπεζες.. Με ενα μικρο μαγαζακι αν δουλευεις εσυ δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις χρεη με τετοιο μικρο κεφαλαιο.. μην τρελαθουμε κιολας.. Το θεμα με καθικια πελατες το τονισα και εγω πριν.. Γι αυτο θεωρω πολυ δυσκολο για μια 24χρονη ενα τετοιο μαγαζι

Επισης ενα αλλο ζητημα ειναι ασφαλιση. ΞΕΧΝΑ ΤΗΝ. δεν μπορεις σε καμια περιπτωση να κολλας φουλ ενσυμα σε 3-4 ατομα που θα χρειαστεις( συν οι μουσικοι κι αυτοι υποτιθεται πρεπει να ειναι φουλ ασφαλισμενοι).  Πρωτον γιατι δεν γινεται να τα βγαλεις περα, ολο το κερδος σου θα πηγαινει εκει και δευτερον ποιος σου ειπε οτι θα θελουν οι ιδιοι να ασφαλιστουν και να διαγραφουν απο μητρωα ανεργιας κτλ κτλ.. Κολλας λιγα ενσυμα στον καθεναν αντε και φουλ σε εναν.. Αλλα σε ολους δεν παιζει με την καμια

  • Like 1
Δημοσ.

Σιγα ρε midimiliz πολυ δραματικα τα εκανες τα πραγματα.. Χρεη υποχρεωσεις και καθικια παντου.. Σιγα μην την κυνηγανε και οι τραπεζες.. Με ενα μικρο μαγαζακι αν δουλευεις εσυ δεν υπαρχει περιπτωση να εχεις χρεη με τετοιο μικρο κεφαλαιο.. μην τρελαθουμε κιολας.. Το θεμα με καθικια πελατες το τονισα και εγω πριν.. Γι αυτο θεωρω πολυ δυσκολο για μια 24χρονη ενα τετοιο μαγαζι

Φυσικα και θα συναντησει καθικια και υπαλληλους και πελατες (στους πελατες ηδη συμφωνησες). Οσο για τους υπαλληλους, σε μια δουλεια που ολοι την ξεκινουν εχοντας στο μυαλο τους και την ημερομηνια ληξης, ειναι δεδομενο οτι θα αλλαζει συχνα υπαλληλους κι οτι ελαχιστοι υπαλληλοι θα πηγαινουν να δουλευουν με μερακι σε μια περιστασιακη δουλεια. Απο κει και περα αν εχεις την εντυπωση οτι η συνεργασια/συνενοηση με οσους θα περασουν απο το μαγαζι ειναι απλο κι εφικτο πραγμα ή οτι ολοι θα ειναι ατομα εμπιστοσυνης κλπ κλπ , τοτε να ξερεις οτι απεχει παρασαγγας η σκεψη σου απο την πραγματικοτητα. Φιλοι κολλητοι για δεκαετιες τα σπανε οταν ανοιγουν μαζι μια επιχειρηση κι εσυ πιστευεις οτι ολα θα ειναι κομπλε με τον καθε τυχαρπαστο που θα πηγαινει για να φυγει σε κανα χρονο το πολυ;

 

Για ζημιες / χρεη, τι σχεση εχει το ποσο μικρο ή μεγαλο ειναι το μαγαζι ή τι κεφαλαιο χρειαζεται για να ξεκινησει; Εσυ νομιζεις ολη η υποθεση ειναι το αρχικο κεφαλαιο; Αυτο ειναι το πιο ευκολο πραγμα. Τα τρεχοντα εξοδα/υποχρεωσεις ειναι το μανικι. Εκει που δε θα εχεις δουλεια, αλλα ο υπαλληλος θα πρεπει να πληρωθει στην ωρα του, ο προμηθευτης ομοιως ακομα κι αν πετας στα σκουπιδια οτι ψωνιζεις επειδη εληξε, το ενοικιο ομοιως, η ΔΕΗ, ο ΦΠΑ, ο λογιστης, η εφορια, το ΙΚΑ κλπ κλπ κλπ. ΧΕΣΤΗΚΑΝ ολοι αυτοι αν δεν πατησε το ποδι του κανεις στο μαγαζι σου. Οπως επισης χεστηκαν αν το μαγαζι σου απευθυνεται σε φοιτητοκοσμο επαρχιακης πολης που Ιουνη μηνα την πουλευει και επιστρεφει πισω Σεπτεμβρη (2-3 μηνες που θα βαρας μυγες). Κοψε το λαιμο σου στο τελος του μηνα και βρες λεφτα να πληρωσεις τους παντες. Και μολις κανεις τα πρωτα σου κερδη και πεις "ουφ επιτελους θα κρατησω και λιγα στην ακρη για τους μηνες που δε θα πανε καλα" θα σου πει ενα ωραιο hi, ο συνεταιρος και θα σε αφησει με την ορεξη.

Περι "σιγα μωρε μικρη επιχειρηση θα ειναι", ισα-ισα οι μικρομεσαιες επιχειρησεις ειναι αυτες που τραβανε πρωτες την πιεση της κρισης και κλεινουν αβερτα. Το να σου αναλυσω τι ειδους ζημιες/χρεη μπορει να κανει ενα ρακομελαδικο με 10-15 τραπεζια, δεν ειναι του παροντος, ουτε ειμαι και ειδικος επι της εστιασης αν και ξερω τα στανταρακια εξοδα μιας επιχειρησης γενικα. Ουτε ειναι του παροντος να σου αναλυσω γιατι οι μικρες επιχειρησεις τρωνε το μεγαλυτερο μανικι οσο υπαρχει κριση.

 

Δεν τα παρουσιαζω τραγικα. ΕΙΝΑΙ δυσκολα. Αλλιως θα εβλεπες παντου μαγαζακια των 10-15 τραπεζιων, τοσο δυσκολο ειναι νομιζεις να ανοιγει ο οποισδηποτε απο ενα χωρο εστιασης;

  • Like 2
Δημοσ.

Αυτα τα εξοδα (και τα ρισκα ) ισχυουν και για τις startup επιχειρησεις.Πριν δεν γκρινιαζες για την επιχειρηματικοτητα ? Ε να μεταπηδησουν ολοι στο επομενο σταδιο.Να γινουν εν μια νυκτι πολυεθνικες εταιρειες

Δημοσ.

Αυτα τα εξοδα (και τα ρισκα ) ισχυουν και για τις startup επιχειρησεις.Πριν δεν γκρινιαζες για την επιχειρηματικοτητα ? Ε να μεταπηδησουν ολοι στο επομενο σταδιο.Να γινουν εν μια νυκτι πολυεθνικες εταιρειες

Δεν εχεις παρει χαμπαρι απο το τι ειπα προηγουμενως. Βεβαια σε δικαιολογω κι εσενα και τον αλλον που ορθωσε αναστημα με υφος ορκ για να προστατεψει.

'Μarouli24', nicks που εβαζα επι εποχων IRC για να μου ερχονται 500pm και να ζητανε φωτο και να παιρνουν .jpg.exe στα ωραιοτατα win95 τους για να εχω PSTN να μπαινω. Αυτο ελειπε λοιπον να μην υπαρχουν οι αντιστοιχοι τυποι μεσα στα nerdoforums :P

Δημοσ.
Το λεπον, ας πω λιγα πραγματα, μιας και ανοιξα σχετικα ιδιο καταστημα πριν απο εξαμηνο και το διατηρω ακομη.

 

Κατ, αρχην, 

επιλογη χωρου, θελεις κατι κοντα στα αλλα, αλλα οχι καπου πολυ κεντρικα για να μην εχεις ανεβασμενο ανοικιο. Κλασικοτερη περιπτωση καποιος πεζοδρομος διπλα σε καποια πλατεια. Αν υπαρχουν και αλλα διπλα σου, τοσο το καλυτερο, εδω δεν ειναι "ανοιγω κατι σε περιοχη που δεν υπαρχει", εδω παιζεις με κοσμο, και ο κοσμος για να κατσει θελει κοσμο.

 

Ξεκινημα λοιπον με το χωρο. Αφου τον βρεις μιλας με τον ιδιοκτητη τι θελει και πως τα θελει, και αν το εχει και καιρο ξενοικιαστο, οπωσδηποτε του βαζεις ορο, να ξεκινησουν να μετρανε τα νοικια καποιους Ν μηνες μετα την υπογραφη του συμβολαιου (ας πουμε 3 μηνες), ωστε να εχεις καποιο χρονο να το φτιαξεις και να μη χρεωνεσαι αδικα. Μη φοβηθεις τα παζαρια, μη βιαστεις, και πιεσε τον οσο πιο πολυ μπορεις. Αν τον δεις τελειεως αδιαλλακτο, παρατα τον και τραβα στον επομενο. Η βιασυνη θα σου βγει σε κακο.

 

Επομενο βημα ο μηχανικος (καποιος που να ξερει απο καταστηματα εστιασης, γιατι θελει πολυ τρεξιμο σε Δημο, πυροσβεστικη, υγειονομικο). Συζητηση μαζι του, τι θελεις, να σου προτεινει πως να το φτιαξεις, να σου πει τι ζηταει απο χρημα, να σου πει τι ζηταει απο χρημα σε παραβολα η καθε υπηρεσια κλπ.

 

Βημα 3 ο λογιστης που θα σου κανει την εναρξη (οχι πριν αγορασεις το πρωτο εξαρτημα που να θελεις οπωςσδηποτε τιμολογιο, για να γλυτωσεις τεβε).

 

Αν ολα αυτα πανε καλα, και δε σε αποθαρρυνουν, μπαινεις στο μαγαζι και αρχιζεις να το φτιαχνεις. Μεγαλη σημασια (τη μεγιστη) πρεπει να δωσεις στην κουζινα. Εδω τα πραγματα περιπλεκονται, διοτι για το υγειονομικο δεν υφισταται "τα φτιαχνω στο σπιτι μου ή ελα μωρε 2 κιλα πατατες τη μερα τηγανιζω". Η θα εχεις μεζε (οτιδηποτε) ή θα εχεις φυστικι-πατατακι και οτιδηποτε αλλο αμαγειρευτο. Αλλιως πας σε κατασταση (που ας μην κρυβομαστε αρκετοι το κανουν αλλα παιζουν το κεφαλι τους), να μην εχουν κουζινα να μαγειρευουν σπιτι τους και να τα ζεσταινουν σε ενα μικροκυματων. 

Οι μεζεδες χωριζονται σε καποιες κατηγοριες αναλογα τις πρωτες υλες που εχεις, και για αυτες χρειαζεσαι ξεχωριστες λαντζες και ξεχωριστα ψυγεια για καποια απο αυτα (καλυτερα να στα εξηγησει αναλυτικα ο μηχανικος αυτα). Αυτα σημαινουν χωρο στην κουζινα σου, και μιας και το οριο τετραγωνικων καταργηθηκε και ζητανε μονο αυτα, ολοι κανουμε το ιδιο λαθος να μειωνουμε οσο μπορουμε την κουζινα, με αποτελεσμα στην πραξη να μη μας χωραει να δουλεψουμε μεσα σε αυτη (παθων εγω, μετα εξι μηνες ειδα οτι η κουζινα μου ειναι μεν νομιμη αλλα πλεον μη λειτουργικη).

Θα ακουσεις απο το μηχανικο πολλα που θα σου φανουν στην αρχη κουφα, αλλα στην πορεια θα δεις οτι ειναι ολοσωστα.

 

Για τον κεντρικο χωρο δεν μπορω να πω πολλα, ειναι αναλογα του τι ιδεα εχεις να στησεις, και αναλογα θα το βαψεις θα το διακοσμησεις κλπ.

Απο εξοπλισμο, οπως ανεφερα και πριν, μακρυα απο καινουρια, υπαρχουν δεκαδες που εχουν κλεισει και πουλανε τα δικα τους. Καινουρια θα παρεις ποτηρια, πιατακια πηρουνια κλπ.

 

Ενα αλλο σημαντικο σημειο που δε φαινεται κατα το στησιμο, ειναι η ευρεση ψυγειων αλλα και η ευρεση του χωρου τοποθετησης τους. Θες οπωςσδηποτε (απο πολυ πριν) συζητηση με τους αντιπροσωπους μπυρας ωστε να τους καταφερεις να παρεις τουλαχιστον 2 ψυγεια νεας τεχνολογιας (τα παλια καινε πιο πολυ κι απο θερμοσιφωνα).

Γενικα στο θεμα χωρων πρεπει να εχεις καποια αρχικη εικονα (ισως καποιο γνωστο που εχει δουλεψει σε ενα καφενειο-μεζεδοπωλειο), ωστε να εκμεταλευτεις στο επακρο τους χωρους σου (θεσεις ποτηριων, θεσεις ψυγειων, θεσεις καφετιερας, θεσεις λαντζας - καδου κλπ) ωστε να ειναι και λειτουργικοι, αλλα και να κερδισεις χωρο για τη σαλα σου.

 

Εστω λοιπον οτι ολα αυτα εγιναν και παμε στο σταδιο οπου ξεκινας. Εδω πλεον βαζεις ενα πλανο του τι θελεις (απο αποψη μεζεδων) να προσφερεις στον κοσμο και σε τι συχνοτητα, αλλα και με τι τροπο. Ας παρουμε μια κλασσικη παρεα 4 ατομων. Υπαρχουν μαγαζια που δουλευουν με ενα πιατο (σε μεγεθος) το πιο μικρο, και δινουν ανα πελατη μεζεδακι, και αλλα που εχουν 3-4 διαφορετικου μεγεθους πιατα, και αναλογα το ποσοι παραγγειλουν, θα δωσουν και και το αναλογο πιατο. Μετα παιζει και η ποικιλια που πρεπει να εχεις, ωστε να μην δινεις συνεχεια τους ιδιους. Πιστευω μια σειρα 5-6 διαφορετικων μεζεδων ειναι το ιδανικο.

 

Και φτανουμε στο θεμα του προσωπικου. Εδω το πρωτο που θα σκεφτεις ειναι οτι παυεις να εχεις προσωπικη ζωη για αρκετο καιρο, παυουν οι κυριακες και αργιες και τρεχεις σαν το Βεγγο. Για 10-15 τραπεζια, θα χρειαστεις τουλαχιστον ενα σερβιτορο, και μια μαγειρισσα. Αν ειναι να ανοιγεις 8 το απογευμα, μια βαρδια ειναι υπεραρκετη. Κουζινα μπορεις να δινεις μισο (μεχρι 12-1 ) ωστε να κανει το μαγειρεμα και τους μεζεδες να τους βγαζετε παρεα με το σερβιτορο.

 

Τελος, εχουμε τα εξοδα. Βασικο εξοδο (που δε φαινεται στην αρχη), ειναι το ρευμα, που μπορει στο χαλαρο να σου φτανει τα 300 ευρω το μηνα! (αν λειτουργεις μονο βραδυ, καλο ειναι να βαλεις νυχτερινο), το νερο (που δεν εχει καμμια σχεση με το τι χαλας σε ενα σπιτι, εδω πρεπει να πλενεις καθημερινα δεκαδες πιατα - ποτηρια), τα εξοδα μεζεδων που ειναι δυσκολο στην αρχη να τα υπολογισεις, καθως και τα σιγουρα παγια εξοδα, οπως τεβε, ενοικιο, ικα, κλπ. και τα οποια θα πρεπει να τα πληρωσεις απο το ταμειο των κερδων σου. Ενα καλο κολπακι ειναι να κανεις κουμπαρα (που δε θα τον ακουμπας ποτε πριν το τελος του μηνα), και να βαζεις μεσαενα ποσο (ας πουμε 50 ευρω) καθημερινα ομως σε καθε κλεισιμο, και χωρις αυξομειωσεις, ωστε στο τελος του μηνα να εχεις ενα κομποδεματακι 1,5 χιλιαρικο και να σου φαινονται τα εξοδα  πιο χαλαρα.

 

Αυτα για την ωρα. Δυστυχως οι λεπτομερειες ειναι χιλιαδες και δεν αναλυονται σε ενα ποστ, θελει συζητηση αρκετων ωρων (μην πω ημερων) για το τι ακριβως θα αντιμετωπισεις.

  • Like 9
Δημοσ.

Δεν εχεις παρει χαμπαρι απο το τι ειπα προηγουμενως. Βεβαια σε δικαιολογω κι εσενα και τον αλλον που ορθωσε αναστημα. 'Μarouli24', θραυση καναν κατι τετοια nicks επι εποχων IRC, αυτο ελειπε να μην κανουν σε nerdoforums :P

 

Φυσικα και καταλαβα.

Σωστες οι προειδοποιησεις (τις εκανα και εγω) αλλα εσυ εχεις απλωσει  σεντονι απαισιοδοξιας  .Ειμαι σιγουρος οτι τους διορισμους τους κραζεις , την νεανικη επιχειρηματικοτητα την εκραξες (δεν εχει σημασια το αντικειμενο ) ,οι μεγαλες επιχειρησεις απο καπου ξεκινανε.Ε ας βαλτωσει  ο τοπος μην τυχον και πεσει κανεις σε ''καθικι'' υπαλληλο...

  • Like 1
Δημοσ.

Φυσικα και καταλαβα.

Σωστες οι προειδοποιησεις (τις εκανα και εγω) αλλα εσυ εχεις απλωσει  σεντονι απαισιοδοξιας  .Ειμαι σιγουρος οτι τους διορισμους τους κραζεις , την νεανικη επιχειρηματικοτητα την εκραξες (δεν εχει σημασια το αντικειμενο ) ,οι μεγαλες επιχειρησεις απο καπου ξεκινανε.Ε ας βαλτωσει  ο τοπος μην τυχον και πεσει κανεις σε ''καθικι'' υπαλληλο...

Συνεχιζεις να ποσταρεις χωρις να εχεις παρει πρεφα το point στο πρωτο μου σχολιο στο thread. Μπα δε γουει ποτε μιλησα εγω για "μεγαλες επιχειρησεις" μια που το επαναλαμβανεις;

Και τελος παντων, ελαχιστα την νοιαζουν τα ευφυολογηματα σου απο τα οποια και καλα με βγαζεις αντιφατικο, δεν νομιζεις; Ακομα λιγοτερο την ενδιαφερει αν οντως ειμαι αντιφατικος. Αρα ασε το θρεντ να παρει το δρομο του οσο συζητειται το ζητημα που απασχολει την ts , αντι να επαναλαμβανεις το ιδιο non-point πραγμα 3 φορες/σελιδα. Θαρρω οτι σε περιπτωση που την ενδιαφερει, καταλαβε ηδη πως εισαι και γαμω τα παιδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...