Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

μία βοήθεια απο όποιον έχει εμπειρία. Έχω βάλει αγγελία μία φωτογραφική μηχανή σε ελληνικό site και με προσέγγισε μέσω mail ένας Αμερικάνος.

Του λέω εξαρχής όλες τις λεπτομέρειες και είναι σύμφωνος για να του την στείλω με ΕΛΤΑ με προπληρωμή (όλου του ποσού + έξοδα αποστολής) σε τραπεζικό λογαριασμό μου.

Δεν μου κάνει και πολυ σόι ο τύπος. Εδω του είπα οτι άμα συμφωνούμε σε όλους του τομείς γρήγορα, μπορώ να συζητήσω και την τιμή και μου απάντησε οτι με την τιμή είναι μια χαρα.

Τι να προσέξω ρε παιδιά σε περίπτωση που είναι απάτη. Αν του στείλω τον λογαριασμό μου, μπορεί να κάνει κάτι;

Δημοσ.

οχι, σε ένα μαγαζί που πουλάει φωτογραφικές μηχανές και ταυτόχρονα έχει και έναν τομέα για αγγελίες.

Για εξήγησε παραπάνω; Εγω ούτες ή άλλος δεν στέλνω αν δεν δώ λεφτά στον λογαριασμό και επίσης ο λογαριασμός είναι μόνο για online αγορές, οπότε είναι πάντα άδειος. 

Δημοσ.

Μάλλον απάτη του τύπου έχει γίνει η κατάθεση αλλά για να αποδεσμευτεί το ποσό και να το δεις στο λογαριασμό σου πρέπει να στείλεις tracking number, κάπως έτσι.

Δημοσ.

Α καλα, δηλαδή ψάχνουν για καθυστερημένους.

Το δεύτερο mail είχε και ένα link των elta. Εννοείται δεν το πάτησα. Λέτε η όλη ιστορία να ήταν για να πατήσω το link και να φάω κανα ιό;

Εγω θα του πω πόσα να στείλει και αν τα στείλει έχει καλός. Θα πάω να τα τραβήξω απο τον λογαριασμό και να τα βάλω στο σταθερό μου και μετα του στέλνω και την μηχανή.

Αν υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί και θέλει κάποιος να με προφυλάξει ας το πει....

Δημοσ.

Διάβασε το θέμα γιατί θα μάθεις πολλά.

Το πιθανότερο είναι να σου στείλει πλαστό μήνυμα κατάθεσης και αν τσιμπήσεις θα αρχίσει η περιπέτεια.

Δημοσ.

Πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση διάβασε το σχετικό θέμα της υπογραφής μου.

Thnx makfil...

Κατα 99% είναι απάτη γιατι δεν υπάρχει άνθρωπος που να βλέπει οτι άλλος θέλει να ρίξει την τιμή και να μην μπάινει καν στον κόπο να το διαπραγματευτεί.

Τέσπα, εγω θα τον ρωτήσω που να το στείλω και θα του στείλω και το νούμερο μου. Αν τα βάλει έχει καλός αλλιώς φιλάκια...

Υ.Γ. Δεν με νοιάζει τι μήνυμα θα πάρω. Εγω θα πάω απο την τράπεζα με την καρτούλα μου να τα πάρω στα χέρια μου πριν στέιλω το οτιδήποτε. 

Υ.Γ. 2 Τα διαβάζω τώρα makfil

Δημοσ.

Μην στείλεις λογαριασμό τράπεζας. Δεν αξίζει να μπλέξεις σε περιπέτεια αφού βλέπεις από την αρχή ότι πρόκειται για απάτη, όπως γράφεις.

Δημοσ.

Ναι αλλα τι μπορώ να πάθω αν στείλω ένα νούμερο άδειου λογαριασμού; Απάντησε το μου αυτό για να δω τον κίνδυνο και να μην στείλω. Εδω όλα τα e-shop έχουν στα site τους, τους αριθμούς των λογαριασμών τους. Εγω δεν έχω καν e-banking κτλ.

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να συνεχίσεις μια ιστορία που εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις ότι είναι απάτη;

Σε τι θα σε ωφελήσει η αποστολή του λογαριασμού;

Περιμένεις να σου βάλει χρήματα στο λογαριασμό σου;

Δημοσ.

ναι μωρε.

Καταρχήν του έστειλα αυτό το μήνυμα και εξαφανίστηκε.

<<I am pleased that you are satisfied.

I would like to inform you about the procedure. You will sent the money to my account, I will check it with a phone call to my bank and then I will sent the product.

To go to the next phase, I would like you to tell me the following informations.

Which is your adress, full name and curent phone home number?>>

Δημοσ.

Ναι αλλα τι μπορώ να πάθω αν στείλω ένα νούμερο άδειου λογαριασμού; Απάντησε το μου αυτό για να δω τον κίνδυνο και να μην στείλω. Εδω όλα τα e-shop έχουν στα site τους, τους αριθμούς των λογαριασμών τους. Εγω δεν έχω καν e-banking κτλ.

Ακριβως αυτο, οταν μπουν τα χρήματα και αν μπουν τραβα τα σε ενα αλλο λογαριασμό και στειλ' την, αυτος στηρίζεται σε κάποιους αγαθούς που θα τσιμπήσουν, δεν εχεις να χάσεις τίποτα

Δημοσ.

Είναι δυνατόν να συζητάμε για απάτη που μυρίζει και την καταλαβαίνουμε και να περιμένουμε να βάλει ο απατεώνας χρήματα στο λογαριασμό μας;

Τόσο "έξυπνοι" είμαστε;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...