Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γενικά από το ρουτερ που έχω δεν είμαι ευχαριστημενος γιατί συχνά πέφτει το ιντερνετ λόγω του ρουτερ γι αυτό και τώρα τελευταία σκεφτομαι να αγοράσω καινούργιο. Έχω το THOMSON TG585 δηλαδή αυτό που μου έδωσε ο οτε και σκέφτομαι να το αλλάξω με ένα ρουτερ γύρω στα 100ευρώ πχ. http://www.skroutz.gr/s/6403244/TP-LINK-TD-W9980B.htmlκαι αναρωτιέμαι αν θα δω διαφορά.

Η σύνδεση είναι 4mbps και αυτό λόγω ότι δεν πάει παραπάνω γιατί είμαι μακριά από το κόμβο οτε.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν στο USB του ρουτερ μπορείς να συνδέσεις έναν απλό εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τον βλέπεις από άλλες συσκευές.

Δημοσ.

Ποιά έκδοση του TG585 έχεις?

V7 και V8 δεν φημίζεται για προβλήματα με disconnects, αλλά για χάλια radio (wifi).

Φοβάμαι ότι έχεις θόρυβο στη γραμμή ή χάλια καλωδιώσεις, παρά σάπιο modem.

Το 9980 το έβαλα πρόσφατα στο πατρικό μου, αντικαθιστώντας ένα Linksys WAG200G γιατί ήθελα να αναβαθμίσω το radio σε Dual Band N και το ενσύρματο σε gigabit. Από ταχύτητα στην γραμμή και από σταθερότητα δεν είδα καμία απολύτως διαφορά (και τα 2 εξίσου σταθερά).

Αν το βλέπεις γενικά ως λύση αναβάθμισης, καντο.

Αν το βλέπεις μόνο ως λύση για να μην έχεις disconnects, τότε πετάς λεφτά άδικα.

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αν στο USB του ρουτερ μπορείς να συνδέσεις έναν απλό εξωτερικό σκληρό δίσκο και να τον βλέπεις από άλλες συσκευές.

Μπορείς ναι.

Και εκτυπωτή μπορείς, απλά είναι σπαστικός ο τρόπος εγκατάστασής του στον print server και αν έχεις συσκευές με Linux ή MAC OSX θα δυσκολευτείς ακόμη περισσότερο στο setup...

Δημοσ.

το 9980 το καλο ειναι οτι σιγουρα θα εχει καλυτερο wireless απο το Thomson οπως ειναι και vdsl.για το Thomson θα σου λεγα να περναγες και πιο νεο firmware αν και δεν ξερω ποσο ευκολα θα το βρεις διοτι το modem help co uk ειναι down που ειχε παρα πολλα firmware.παντως αν πεφτει το ιντερνετ με το Thomson τοτε παιζει και να φταιει η γραμμη διοτι το thomson ειναι πολυ σταθερο.εκτος αν εννοεις οτι κανει τιποτα reboot το ρουτερ και οχι disconnect.χανεις ολα τα λαμπακια?χανεις το broadband και το internet ή χανεις μονο το ιντερνετ?μεσα στο 192.168.1.254 broadband connection dsl connection και details σου λεει Loss of signal.και σου λεει εκει ποσα disconnects εχει κανει.και υπαρχει και counter ποση ωρα ειναι Up το ρουτερ.

192.168.1.254

thomson gateway,
configuration

time since power one

αν παντως πηγαινα για νεο θα προτιμουσα το draytek 2760 απο το tp link εστω και αν εχει λιγοτερα πραγματα.

Δημοσ.

Όχι reboot δεν κάνει αλλά θα κάνω αυτό που είπες να τσεκάρω πόσα disconnects εχει κανει. Απλά να ρωτήσω τα εξής:

-disconnects σημαινει χάνει την σύνδεση από τον πάροχο ή το ρουτερ φταίει

-ποιά είναι η διαφορά broadband με internet

Παιδια σορι για τις ερωτήσεις αλλά στο θέμα ρουτερ είμαι άσχετος  :-D 

Δημοσ.

Όχι reboot δεν κάνει αλλά θα κάνω αυτό που είπες να τσεκάρω πόσα disconnects εχει κανει. Απλά να ρωτήσω τα εξής:

-disconnects σημαινει χάνει την σύνδεση από τον πάροχο ή το ρουτερ φταίει

-ποιά είναι η διαφορά broadband με internet

Παιδια σορι για τις ερωτήσεις αλλά στο θέμα ρουτερ είμαι άσχετος  :-D 

disconnect εειναι και τα 2

αν χανει μονο το ιντερνετ ειναι αρκετα πιο παραξενο διοτι δειχνει οτι η γραμμη παιζει μια χαρα αλλα κατι αλλο το πειραζει.το συνηθες ειναι να χανει και τα 2.το αν φταιει το ρουτερ εξαρτατε.μπορεει να εχει χαλασει μπορει να μην αντεχει μια πχ χαλια γραμμη κτλ.εκει θελει και αλλο ρουτερ για δοκιμη. ή να ανεβασει ο παροχος το Margin(θα χασεις σε ταχυτητα) για να εισαι πιο σταθερος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...