roflkek Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ειμαι φοιτητης. Τα ταλευταια 2 χροννια εχω βγαλει 50κ τα οπιοια ειναι στην τραπεζα μου . Ερχεται περιοδοσ δηλωσεις εισοδηματοσ και πραγματικα εχω ανχωθει. Ολα τα χρηματα ερχωνται μεσω παυπαλ . Πως να δηλωσω τα χρηματα μου αφου ουτε αποδειξεις κοβο ουτε τιποτα.Η τραπεζα βλεπει οτι απλα τα χρηματα ερχοντε απο παυπαλ . Αν τουσ ελεγα δηλαδη οτι ειχα κανει Mining bitcoins και τα πουλουσα σιγα σγια , αυτοι δεν μπορουν να μαθουν οτι δεν το εκανα αυτο αφου απλα βλεπουν οτι τα χρηματα ερχοντε απο παυπαλ . Μεχρι τωρα δεν με εχει ενοχλησει κανεισ και βγαζω γυρω στα 5κ το μηνα. Οταν πηγα στην τραπεζα να παρω μια χρεωστικη γιατι εχασα την προηγουμνη μου ειπαν οτι εχουν να ασχοληθουν με αλλα μεγαλια κεφαλια και να μην ανυσυχω. 1
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ο νομος ειναι νόμος και δεν ξερει ούτε bitcoins ουτε τίποτα. Αν σε βρουν λοιπόν θα σε καλέσουν να πληρώσεις απλα πραγματα
roflkek Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Ο νομος ειναι νόμος και δεν ξερει ούτε bitcoins ουτε τίποτα. Αν σε βρουν λοιπόν θα σε καλέσουν να πληρώσεις απλα πραγματα δεν εχω κανενα προβλημα στο να πληρωσω απλα δεν ξερω τι ακριβωσ να πω οτι κανω. Δεν τουσ νιαζει το τι κανω αρκει να πληρωνω τουσ φορουσ μου ? Εγω εχω ανχωθει στο τι να δηλωσω οτι κανω και πωσ θα δικαιολογησω το εισοδημα μου αφου δεν κοβο ουτε αποδειξεις ουτε τιποτα.
NikosKallithea Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 Δημοσ. 10 Απριλίου 2015 δεν εχω κανενα προβλημα στο να πληρωσω απλα δεν ξερω τι ακριβωσ να πω οτι κανω. Δεν τουσ νιαζει το τι κανω αρκει να πληρωνω τουσ φορουσ μου ? Εγω εχω ανχωθει στο τι να δηλωσω οτι κανω και πωσ θα δικαιολογησω το εισοδημα μου αφου δεν κοβο ουτε αποδειξεις ουτε τιποτα. ΑΠΛΟ Επαγγελματικό αφμ, ταμείο ασφάλισης, φπα, φορολογική δήλωση κλπ 1
Lanike71 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 δεν εχω κανενα προβλημα στο να πληρωσω απλα δεν ξερω τι ακριβωσ να πω οτι κανω. Δεν τουσ νιαζει το τι κανω αρκει να πληρωνω τουσ φορουσ μου ? Δε νομίζω ότι είναι τόσο απλό. Πολλά μαύρα χρήματα προέρχονται από εγκληματικές πράξεις.Πώς θα το γνωρίζουν αυτό; Τώρα εσύ μπορεί να αγοράζεις-πουλάς στο ebay και να εισπράττεις και να είσαι νομιμότατος.Μήπως κάποιος λογιστής να σε βοηθούσε καλύτερα;
aledjo Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Ειμαι φοιτητης. Τα ταλευταια 2 χροννια εχω βγαλει 50κ τα οπιοια ειναι στην τραπεζα μου . Ερχεται περιοδοσ δηλωσεις εισοδηματοσ και πραγματικα εχω ανχωθει. Ολα τα χρηματα ερχωνται μεσω παυπαλ . Πως να δηλωσω τα χρηματα μου αφου ουτε αποδειξεις κοβο ουτε τιποτα.Η τραπεζα βλεπει οτι απλα τα χρηματα ερχοντε απο παυπαλ . Αν τουσ ελεγα δηλαδη οτι ειχα κανει Mining bitcoins και τα πουλουσα σιγα σγια , αυτοι δεν μπορουν να μαθουν οτι δεν το εκανα αυτο αφου απλα βλεπουν οτι τα χρηματα ερχοντε απο παυπαλ . Μεχρι τωρα δεν με εχει ενοχλησει κανεισ και βγαζω γυρω στα 5κ το μηνα. Οταν πηγα στην τραπεζα να παρω μια χρεωστικη γιατι εχασα την προηγουμνη μου ειπαν οτι εχουν να ασχοληθουν με αλλα μεγαλια κεφαλια και να μην ανυσυχω. ασχετο αλλα πως τα καταφερες να βγαζεις τοσα λεφτα? δε μου λες και μενα να το κανω και γω? αν θες στειλε μου πμ 1
CMD Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Αφού πουλάς και βγάζεις χρήματα, θα πρέπει να κάνεις έναρξη επαγγέλματος στην εφορία και να αποδίδεις φπα και φυσικά να πληρώνεις ΟΑΕΕ. Μόνο έτσι θα σαι νόμιμος. Αλλιώς (χωρίς να έχω νομικές ή λογιστικές γνώσεις), αφήνεις τα χρήματα σου στο λογαριασμό της paypal και κάνεις μόνο online συναλλαγές. Τώρα με ποιον θα ασχοληθεί η εφορία, δεν μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος (πχ σε καταγγείλει κάποιος)
d_gkal Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 ασχετο αλλα πως τα καταφερες να βγαζεις τοσα λεφτα? δε μου λες και μενα να το κανω και γω? αν θες στειλε μου πμ ψαξου με εμποριο παρανομων ειδων/ουσιων
roflkek Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 εχω ενα φορουμ απο το οποιο βγαζω δονατιονσ , θα μπορουσα να πω οτι ολα τα χρηματα προερχοντε απο εκει ? (απο τουσ χρηστες του φορουμ προερχοντε αλλα για αλλο λογο ).Κανονικα βγαζω γωρο στα 200$ απο δονατιονσ/μηνα .Θα ρωτισει η εφορια το ονομα του σιτε? και να το ζητισει δεν μπορει να αποδιξει ποσα δονατιονσ περνω. Τα δονατιονσ ερχοντε απο users του σιτε και τα υπολιπα χρηματα που βγαζω απο users του σιτε ερχοντε.
arc Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Δημοσ. 11 Απριλίου 2015 Αν καθαρίζεις 5κ/μήνα μπράβο σου. Όταν ήμουν φοιτητής αν καθάριζα πάνω απο 100 ευρώ το μήνα (τότε σε δραχμές) έκανα πάρτι. Απο την άλλη πιστευω οτι τρολάρεις γιατί αν είχες καταφέρει να καθαρίζει 5κ/μήνα θα ήσουν εξοικειωμένος με έννοιες έσοδα-έξοδα-φπα-εφορία, κλπ. Το μόνο που θα σου πω είναι οτι αν τα έσοδα σου ειναι απο warez/ftpz forum, μπορεί να σε ψάξει ή δοε ή το σδόε πριν εσύ προλάβεις να δηλώσεις τα έσοδα. 1
letom Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Προφανώς τρολάρει γιατί το paypal έχει όριο εσόδων για κάθε χρήστη τα 2500 ευρώ ΕΤΗΣΙΩΣ. Όταν αυτό το όριο ξεπερνιέται, για να μπορέσεις να συνεχίσεις να λαμβάνεις χρήματα, σου ζητάει να αποδείξεις απο που τα βρίσκεις και ότι πρόκειται για νόμιμο εισόδημα. Επίσης, δεν έχει το ΣΔΟΕ την ευθύνη να ψάξει να αποδείξει ότι δεν είναι νόμιμα, ο πολίτης έχει την ευθύνη να αποδείξει ότι είναι νόμιμα. Με λίγα λόγια θεωρείσαι ένοχος μέχρι να αποδείξεις το αντίθετο.
mobiledemon Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Υπάρχει το Paypal for Business που δεν έχει όριο αρκί να δώσεις τα στοιχεία που ζητάει και να μπορείς να γίνεις verified. Eντάξει τώρα υπάρχει και το skrill υπάρχει και το payoneer που μπορείς να ανεβάζεις πληρωμές μέχρι 10Κ. Για τα υπόλοιπα, το κράτος δεν το νοιάζει πως βγάζεις τα χρήματα σου. Αρκει να δηλώνεις όσα βγάζεις και να κόβεις τιμολόγια και να πληρώνεις ΦΠΑ. Μπορείς να ανοίξεις μια ατομική με γενική ειδικότητα, πχ. marketing και να κάνεις self-invoicing, δηλ. να κόβεις τιμολόγια σε όποιον έχεις συνεργασία, και να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Να πας σε λογιστή. Μην αγχώνεσαι πάντως γιατί αποκλείεται να σε ψάξουν αν οι πληρωμές που κατεβάζεις στην τράπεζα είναι πάνω απο 1000 Ευρώ τη φορά. Αμα κατεβάζεις 5 χιλιάρικα και παραπάνω όμως τα ρανταρ τους σε βλέπουν, και δεν σε πιάνουν επειδή δεν 'φαίνεσαι' όυτε με δήλωση ούτε ως επιχείριση. Αν είχες ατομική και έκανες κάτι τέτοιο, ειδικα με paypal θα σου έσκαγε σίγουρα.
NikosKallithea Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Δημοσ. 20 Απριλίου 2015 Υπάρχει το Paypal for Business που δεν έχει όριο αρκί να δώσεις τα στοιχεία που ζητάει και να μπορείς να γίνεις verified. Eντάξει τώρα υπάρχει και το skrill υπάρχει και το payoneer που μπορείς να ανεβάζεις πληρωμές μέχρι 10Κ. Για τα υπόλοιπα, το κράτος δεν το νοιάζει πως βγάζεις τα χρήματα σου. Αρκει να δηλώνεις όσα βγάζεις και να κόβεις τιμολόγια και να πληρώνεις ΦΠΑ. Μπορείς να ανοίξεις μια ατομική με γενική ειδικότητα, πχ. marketing και να κάνεις self-invoicing, δηλ. να κόβεις τιμολόγια σε όποιον έχεις συνεργασία, και να τα κρατάς για τον εαυτό σου. Να πας σε λογιστή. Μην αγχώνεσαι πάντως γιατί αποκλείεται να σε ψάξουν αν οι πληρωμές που κατεβάζεις στην τράπεζα είναι πάνω απο 1000 Ευρώ τη φορά. Αμα κατεβάζεις 5 χιλιάρικα και παραπάνω όμως τα ρανταρ τους σε βλέπουν, και δεν σε πιάνουν επειδή δεν 'φαίνεσαι' όυτε με δήλωση ούτε ως επιχείριση. Αν είχες ατομική και έκανες κάτι τέτοιο, ειδικα με paypal θα σου έσκαγε σίγουρα. Tι αποκλείεται να σε ψαξουν, αφου και ενα ευρω να εχεις κατάθεση ή τραπαζα ενημερώνει την εφορεία, και αυτο καταγράφετε στην φορολογική σου δήλωση χωρις εσυ να κανεις τιποτα απολύτως. Αυτο δηλαδή που μενει για την εφορεία ειναι να τρεξει ενα σκριπτ και να σε βρει, τι λες να μη το έχουν αυτο το σκριπτακι?
mcharis Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2016 πρωτα απο ολα να πω μπραβο σου γι αυτο που κανεις, χρειαζονται στην Ελλαδα με την σημερινη μας κριση ατομα να φερουν χρηματα στην χωρα μας, και να ενημερώνουμε τους συνανθρώπους μας να ξερουν αν θελουν να προσπαθησουν να κανουν το ιδιο. Εχω και εγω τις ιδιες ερωτησεις, διοτι κανω την ιδια δουλεια, εννοω πουλω της υπηρεσιες μου και πληρωνομαι μεσω παυπαλ, δεν κανω τοσα οσο εσυ αλλα η δουλεια παει και καλυτερα και πιστευω σε κανα χρονο ισως να φτασω τετοια ποσα. εγω πηρα την εφορια και την ρωτησα και μου ειπαν να παω σε λογιστη, διοτι οντως ειναι προβλημα οι αποδείξεις. Δεν καλυπτει ο νομος της πληρωμες μεσω παυπαλ. Δεν θα τα δηλωνουμε και να βρουμε και κανα μπελα και απο πανω. Ομως σε μια ιστοσελιδα διαβασα οτι ενας λογιστης ειπε οτι το δηλωνεις ως ποθεν εσχες. απο κει και περα αφου κανεις τοσα χρηματα, ρωτα μερικους λογιστες και λεω πληθυντικο διοτι δεν εχουν ολοι εξειδικευμενη γνωση γι πληρωμες μεσω παυπαλ και γενικοτερα ιντερνετ με επιχείρησες του εξωτερικου, ειναι ενας αρκετα διαφορετικος κλαδος που η νομοθεσια δεν καλυπτει πληρως και μπορει να υπαρξει σύγχυση και λανθασμενες κινήσεις. Δεν ειναι και πολυ λογικο να καθεσε να κοβεις αποδείξεις μονος σου χωρις να διασταυρώνονται. Πραγματικα βρισκεις τον μπελα σου. Οσο αφορα γι αυτους που αναρωτιούνται πως να κανουν χρηματα, υπαρχουν πολλες ευκαιριες αναλογα με την εξειδίκευση σου και την γνωση των αγγλικων σου. Φτιαχτε κατι, και πουληστε το. Φτιαχτε μια κρεμα, φτιαχτε γραφικα, καπελα, κοσμηματα, και λοιπα πολλα. Μπορειτε να τα πουλησετε στο ebay.com, Etsy.com, που ειναι και τα μεγαλυτερα site και υπαρχουν εκατομυρια αγοραστες, και αμα κανετε ενα search μπορειτε να δειτε παρα πολλες ιστοσελιδες πωλησης. Θελει πολυ εργασια, ξενυχτια, ολη μερα σε εναν υπολογιστη να μαθεις αγγλικα, να μαθεις να πουλας, να μαθεις τα keywords, να μαθεις το ενα να μαθεις το αλλο........αστα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις