arc Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Η ιδέα είναι ότι οι χρήστες θα ενημερώνουν το site. Αυτό ειναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του site σου. Η ενημέρωση του βασίζεται σε λάθος τρόπο και πολύ περισσότερο σε λάθος ομάδα ανθρώπων. Ο μέσος τζαμπατζής (από άποψη πάντα) έχει μάθει να σκέφτεται «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σας, δικά μου» άρα δεν θα σκεφτεί καν να μπει στον κόπο να κάνει κάποια πράξη που θα εξυπηρετήσει το κοινό καλό (θεωρητικά μιλάμε, οχι ειδικά για τα εισιτήρια). Με λίγα λόγια ο μέσος τζαμπατζής θα προσπαθήσει να μάθει αν εχει ελεγκτές στο χ σταθμό, αλλά αν τους πετύχει στο Υ, αποκλείεται να κάψει data/μπαταρία/ρεύμα για να το περάσει Online. Επισης η ίδια ομάδα ανθρώπων ειναι οι πιο ύπουλοι σε σχόλια τύπου «Μαλακία αυτό το site, δεν γράφουν τίποτα» (εννοείται οι ΑΛΛΟΙ). Από την άλλοι, αυτοί που σκέφτονται το κοινό καλό, αργά η γρήγορα θα κατανοήσουν οτι το να μη χτυπάμε εισιτήρια γυρίζει μπουμερανγκ, άρα δεν θα ενημερώσει (εν γνώση του) για το που βρίσκει ελεγκτές. Αυτή η ομάδα ανθρώπων θα σκεφτεί με άλλους τρόπους το κοινό καλό, π.χ. να αφήσει το εισιτήριο του πάνω στο εκδοτικό ή να το δώσει σε κάποιον άλλο, ωστε να μην πάει χαμένος ο υπολοιπος χρόνος του εισιτηρίου. Τέλος το αλλο προβλημα του site σου ειναι η αξιοπιστία και οι μεθόδοι ελέγχου. Οποιοσδήποτε θα μπορουσε να γράφει οτιδήποτε. 2
NikosKallithea Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Φανταστείτε τώρα τον άλλο με iPhone ή Samsung τελευταίο μοντέλο και με full πακέτο data, στο μετρό, να ειναι τζαμπατζής και να ενημερώνει και το site, πιο ελληνάρας πεθαίνεις. 10
noflags Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Αυτό ειναι και το μεγαλύτερο μειονέκτημα του site σου. Η ενημέρωση του βασίζεται σε λάθος τρόπο και πολύ περισσότερο σε λάθος ομάδα ανθρώπων. Ο μέσος τζαμπατζής (από άποψη πάντα) έχει μάθει να σκέφτεται «τα δικά μου, δικά μου και τα δικά σας, δικά μου» άρα δεν θα σκεφτεί καν να μπει στον κόπο να κάνει κάποια πράξη που θα εξυπηρετήσει το κοινό καλό (θεωρητικά μιλάμε, οχι ειδικά για τα εισιτήρια). Με λίγα λόγια ο μέσος τζαμπατζής θα προσπαθήσει να μάθει αν εχει ελεγκτές στο χ σταθμό, αλλά αν τους πετύχει στο Υ, αποκλείεται να κάψει data/μπαταρία/ρεύμα για να το περάσει Online. Επισης η ίδια ομάδα ανθρώπων ειναι οι πιο ύπουλοι σε σχόλια τύπου «Μαλακία αυτό το site, δεν γράφουν τίποτα» (εννοείται οι ΑΛΛΟΙ). Από την άλλοι, αυτοί που σκέφτονται το κοινό καλό, αργά η γρήγορα θα κατανοήσουν οτι το να μη χτυπάμε εισιτήρια γυρίζει μπουμερανγκ, άρα δεν θα ενημερώσει (εν γνώση του) για το που βρίσκει ελεγκτές. Αυτή η ομάδα ανθρώπων θα σκεφτεί με άλλους τρόπους το κοινό καλό, π.χ. να αφήσει το εισιτήριο του πάνω στο εκδοτικό ή να το δώσει σε κάποιον άλλο, ωστε να μην πάει χαμένος ο υπολοιπος χρόνος του εισιτηρίου. Τέλος το αλλο προβλημα του site σου ειναι η αξιοπιστία και οι μεθόδοι ελέγχου. Οποιοσδήποτε θα μπορουσε να γράφει οτιδήποτε. Το βασικό πρόβλημα του site μου είναι οτι 9/10 users εδώ μέσα (και κατ' επέκταση 9/10 έλληνες) προσπαθούν να κατηγορήσουν τον υποθετικό "τζαμπατζή" σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποδώσουν ευθύνες για το χάλι της χώρας χρησιμοποιώντας όσο λιγότερο γίνεται τον εγκέφαλό τους αντί να στηρίξουν μία ανιδιοτελή προσπάθεια να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Ενδεικτικά αναφέρω οτι αν το πρόβλημα μας ήταν αυτοί που δεν παίρνουν εισιτήριο στο μετρό (συγγνώμη που γελάω) θα είχαν μπει ήδη μπάρες (όπως σε κάθε άλλο μετρό του κόσμου) αντί για καινούργια βαγόνια. Προφανώς οι "τζαμπατζήδες" δεν είναι και τόσοι πολλοί. Όσο για την αξιοπιστία, η λύση έγκειται αφ΄ ενός σε moderators που θα σβήνουν τις προφανώς ψεύτικες αναφορές και αφ' εταίρου σε ένα σύστημα αξιολόγησης των αναφορών αλλά και των users που τις δημοσιεύουν από τους ίδιους τους users. Φανταστείτε τώρα τον άλλο με iPhone ή Samsung τελευταίο μοντέλο και με full πακέτο data, στο μετρό, να ειναι τζαμπατζής και να ενημερώνει και το site, πιο ελληνάρας πεθαίνεις. Ο ορισμός της εξυπνάδας... Έχω ήδη σκεφτεί λύση και γι αυτούς που δεν έχουν πακέτο ΜΒ. Θα μπορούν να ποστάρουν (ίσως χρειαστεί συγκεκριμένο format για το post) μέσω 0.facebook σε σελίδα που θα διαβάζεται αυτόματα από την εφαρμογή και θα ενημερώνει την βάση δεδομένων.
papousss13 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ! Αι τραβατε στο χωριο σας! 2
tromponi1 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Το βασικό πρόβλημα του site μου είναι οτι 9/10 users εδώ μέσα (και κατ' επέκταση 9/10 έλληνες) προσπαθούν να κατηγορήσουν τον υποθετικό "τζαμπατζή" σε μια απελπισμένη προσπάθεια να αποδώσουν ευθύνες για το χάλι της χώρας χρησιμοποιώντας όσο λιγότερο γίνεται τον εγκέφαλό τους αντί να στηρίξουν μία ανιδιοτελή προσπάθεια να πάρουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν. Ενδεικτικά αναφέρω οτι αν το πρόβλημα μας ήταν αυτοί που δεν παίρνουν εισιτήριο στο μετρό (συγγνώμη που γελάω) θα είχαν μπει ήδη μπάρες (όπως σε κάθε άλλο μετρό του κόσμου) αντί για καινούργια βαγόνια. Προφανώς οι "τζαμπατζήδες" δεν είναι και τόσοι πολλοί. Όσο για την αξιοπιστία, η λύση έγκειται αφ΄ ενός σε moderators που θα σβήνουν τις προφανώς ψεύτικες αναφορές και αφ' εταίρου σε ένα σύστημα αξιολόγησης των αναφορών αλλά και των users που τις δημοσιεύουν από τους ίδιους τους users. Αυτό θα έπρεπε να σου λέει κάτι. Επίσης με το να μην πληρώνεις εισιτήριο θα πάρεις πίσω αυτά μας ανήκουν; Δηλαδή αν δεν πληρώσεις τα διόδια θα πάρουμε πίσω την Πόλη;Έλεος. Το πρόβλημα μας είναι και αυτό. Το πρόβλημα της Ελλάδας είναι το τζαμπατζιλίκι απο όπου και αν προέρχεται. Επίσης το πως είναι προφανές, μόνο εσυ μπορείς να το εξηγήσεις.Εγώ ξέρω οτι κάθε χρόνο χάνονται εκατομμύρια. Οι moderators θα μυρίζουν τα νύχια τους για να καταλάβουν αν οι αναφορές είναι ψεύτικες; 2
UncleKim Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την χρησιμότητα του. Και προσπάθησα πραγματικά να την καταλάβω.
noflags Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Όποιος διαφωνεί με το στόχο του site ή πιστεύει οτι δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ, παρακαλώ να κρατήσει την άποψή του για τον εαυτό του ή να μου στείλει ένα pm να το συζητήσουμε.Εδώ δεν είναι forum για πολιτική συζήτηση.
NikosKallithea Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Δημοσ. 15 Απριλίου 2015 Όποιος διαφωνεί με το στόχο του site ή πιστεύει οτι δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ, παρακαλώ να κρατήσει την άποψή του για τον εαυτό του ή να μου στείλει ένα pm να το συζητήσουμε. Εδώ δεν είναι forum για πολιτική συζήτηση. Βλέπω πήρες προαγωγή έγινες και mod. αντε και admin 6
johnkal Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Έχει πλάκα που μερικοί κραζετε τους τζαμπατζήδες, λες και αν είχαν λεφτά δεν θα περνάνε εισιτήριο να χουν και το κεφάλι τους ήσυχο για 1.20€. Οι πραγματικοί τζαμπατζήδες είναι η μειοψηφία. Μην τα βλέπετε όλά μονόπλευρα ρε παιδιά.. Έχω δει άτομο με ρουσφέτι στο δημόσιο να λέει τα ίδια και όταν πήρε πουλο λόγο σύμβασης άλλαξε 360 μοίρες γνώμη γιατΙ δεν είχε μια και φυσικά δε χτύπαγε εισιτήριο. Ξεχνάτε πως η ανεργία είναι στο φουλ; Πως οι άνεργοι δεν δικαιούνται καν μειωμένο εισιτήριο; Η μετακίνηση είναι βασική ανάγκη. Στη θέση τους τι θα κάνατε; Θα πηγαίνατε με τα πόδια 20χλμ για να μην κλεψετε κοπανιστό αέρα από τις συγκοινωνίες; Αν ήταν free για άνεργους θα άλλαζε το πράγμα. Επισης η καραμέλα "ελληναρας" είναι άκυρη και άδικη για την εθνικότητα μας, παντού γίνονται αυτά, αν σε κάποιες χώρες γίνονται αυστηροί έλεγχοι με μπάρες κτλ είναι άλλη ιστορία. Παρόλα αυτά ακόμα και κει γίνονται πουστιες, π.χ. κάνουν κολλητηρι στον μπροστινο τους για να προσπερασουν την μπάρα 4
arc Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Όποιος διαφωνεί με το στόχο του site ή πιστεύει οτι δεν πρόκειται να δουλέψει ποτέ, παρακαλώ να κρατήσει την άποψή του για τον εαυτό του ή να μου στείλει ένα pm να το συζητήσουμε. Εδώ δεν είναι forum για πολιτική συζήτηση. Είναι forum άρα ανοιχτό σε συζήτηση, γνώμες και κριτική. Αν δε θες συζήτηση, τότε στείλε pm στα μέλη με διαφήμιση του νεου site σου. Τόσο απλά. 2
newtech Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Για TopicStarter Δες αυτο που εχουμε στην τσεχια. Ειναι στο ιδιο μοτιβο. http://farebandit.net/
noflags Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Είναι forum άρα ανοιχτό σε συζήτηση, γνώμες και κριτική. Αν δε θες συζήτηση, τότε στείλε pm στα μέλη με διαφήμιση του νεου site σου. Τόσο απλά. Θα μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν sections, rules και moderators τότε; Μήπως να πήγαινα κι εγώ να το ποστάρω στην κατηγορία "Gadgets" αφού κι εκεί forum είναι, και άρα "ανοιχτό σε συζήτηση"; Το thread αυτό υπάρχει για να συζητήσουμε πως μπορεί να λειτουργήσει και να γίνει καλύτερο το site. Σχόλια του τύπου "δεν πρέπει να υπάρχει" δεν συνεισφέρουν σε αυτή συζήτηση. Αν θες μπορείς να ανοίξεις δικό σου thread στο κατάλληλο section για να συζητήσεις τις ηθικές/πολιτικές επιπτώσεις. Τόσο απλά. Για TopicStarter Δες αυτο που εχουμε στην τσεχια. Ειναι στο ιδιο μοτιβο. http://farebandit.net/ Ενδιαφέρον... απ' οτι βλέπω χρησιμοποιείται αρκετά εκεί πάνω. Πόσο καλά λειτουργεί στην πράξη;
tromponi1 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Θα μου εξηγήσεις γιατί υπάρχουν sections, rules και moderators τότε; Μήπως να πήγαινα κι εγώ να το ποστάρω στην κατηγορία "Gadgets" αφού κι εκεί forum είναι, και άρα "ανοιχτό σε συζήτηση"; Το thread αυτό υπάρχει για να συζητήσουμε πως μπορεί να λειτουργήσει και να γίνει καλύτερο το site. Σχόλια του τύπου "δεν πρέπει να υπάρχει" δεν συνεισφέρουν σε αυτή συζήτηση. Αν θες μπορείς να ανοίξεις δικό σου thread στο κατάλληλο section για να συζητήσεις τις ηθικές/πολιτικές επιπτώσεις. Τόσο απλά. Αυτό το thread είναι μια ενημέρωση - διαφήμηση που κάνεις για το site σου, δεν είναι τεχνική υποστήριξη. 3
newtech Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ενδιαφέρον... απ' οτι βλέπω χρησιμοποιείται αρκετά εκεί πάνω. Πόσο καλά λειτουργεί στην πράξη; Απο οτι ειχα δει αρκετα καλα. Εδω βεβαια εχουμε και sms-tickets (δεν ξερω αθηνα πως ειναι) οποτε γινεται πιο ευκολα η δουλεια. Μπαινει ενας αναφερει οτι υπαρχει ελενκτης και οι υπόλοιποι επιβεβειωνουν ή λενε οτι δεν υπαρχει / εφυγε. Αρκετα καλό. Τωρα εγω OpenCard (κατι σαν απεριοριστα) αρα δεν το πολυ βλεπω αλλα οταν ειχα ticket και πχ ειμουν 5 λεπτα παραπανω στο μετρο το εβλεπα και κατεβενα πχ μια σταση πριν ή μετα
johnkal Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Πέτυχα αυτό το άρθρο τυχαία στο facebook.. αν και δε γράφει το link του site, είναι 100% το δικό σου μιας και λέει ακόμα και για το post που χεις κάνει εδώ στο insomnia. «Κρυφτό» ελεγκτών με ιστοσελίδα για τζαμπατζήδες Εδώ ο ελεγκτής, εκεί ο ελεγκτής, πού είναι ο ελεγκτής; Κρυφτό φαίνεται πως καλούνται να παίξουν οι ελεγκτές των μέσων σταθερής τροχιάς με τους διαχειριστές ιστοσελίδας, η οποία καθοδηγεί τους τζαμπατζήδες μακριά από τα όργανα ελέγχου. Πρόκειται για μια νέα ιστοσελίδα, που είναι στον αέρα εδώ και λίγες εβδομάδες σε δοκιμαστικό ακόμα στάδιο. Η σελίδα ενημερώνει, όπως υποστηρίζει στην περιγραφή της, τους χρήστες του μετρό, του ηλεκτρικού και του τραμ σε πραγματικό χρόνο για το πού βρίσκονται οι ελεγκτές κομίστρου. Η εν λόγω ιστοσελίδα ενισχύεται από τους χρήστες (των μέσων μεταφοράς και του site), οι οποίοι ενημερώνουν διαδικτυακά το κοινό τους, πού και πότε βρίσκονται οι ελεγκτές κομίστρου σε σταθμούς και συρμούς.Οπως περιγράφει σε ένα φόρουμ ο δημιουργός του site, ο οποίος μεταξύ άλλων «απαιτεί» ιδέες για τον εμπλουτισμό του, «δεν το κάνω για την πάρτη του, γιατί δεν μένω καν στην Αθήνα». Ζητεί, μάλιστα, τη διάδοσή του με τη βοήθεια του επιβατικού κοινού και ειδικότερα όσων «πιστεύουν σε αυτό τον σκοπό».Φανερός ο σκοπόςΟ σκοπός, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν είναι άλλος από την... εισιτηριοδιαφυγή. Η ενημέρωση δηλαδή των επιβατών για το πού διεξάγονται έλεγχοι εισιτηρίων, ώστε ο λαθρεπιβάτης να μπορεί να αποφεύγει τις «κακοτοπιές».Καθίσταται σαφές πλέον ότι τίθεται ένα ζήτημα νομιμότητας, καθώς η ιστοσελίδα περιλαμβάνει περιεχόμενο, το οποίο καθοδηγεί το κοινό στην αποτελεσματικότερη διάπραξη παράνομων πράξεων, όπως είναι η επιβίβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς χωρίς την καταβολή του αντιτίμου του εισιτηρίου.Οι τζαμπατζήδες έχουν τώρα το site τους, αλλά η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) που διαχειρίζεται το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ καλείται να βρει αμεσότατα μια αποτελεσματική λύση για να λύσει το... περίπλοκο πρόβλημα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά με στόχο την αναστολή λειτουργίας της εν λόγω ιστοσελίδας. «Στόχος είναι να επιληφθεί στη συνέχεια η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και να ανασταλεί η λειτουργία της ιστοσελίδας» εξηγούν ορισμένα στελέχη της συγκεκριμένης εταιρείας. Μέχρι να κινηθεί, όμως, η νομική διαδικασία, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ έχει αναγκαστεί να μπει σε μια διαδικασία κυνηγητού, καθώς παρακολουθεί το site και μετακινεί τους ελεγκτές ανάλογα με τις επισημάνσεις των χρηστών της σελίδας, προκειμένου να τους ξεγελάσει. «Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να επιδιδόμαστε σε ένα συνεχές κρυφτό», περιγράφουν στην «Κ» στελέχη της εταιρείας. Πηγή: http://www.kathimerini.gr/813379/article/epikairothta/ellada/kryftoelegktwn-me-istoselida-gia-tzampatzhdes Και στο http://www.newsit.gr/ellada/tzampatzides-eftiaxan-site-gia-elegktes-stasy-3004/39392το αναφέρουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα