γιωργος94 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Δημοσ. 13 Απριλίου 2015 Καλησπερα! Καταρχας δεν ξερω αν γραφω στην σωστη κατηγορια αλλα ελπιζω οτι δεν υπαρχει προβλημα. Μια απλη ερωτηση θελω να κανω. Εχω βιβλιαριο στην τραπεζα πειραιως, εβγαλα πριν λιγους μηνες καρτα για ΑΤΜ. Αυτη η καρτα πανω γραφει Visa. Με αυτην την καρτα αν εχω χρημματα μεσα στο βιβλιαριο μου θα μπορω να κανω αγορες στο ιντερνετ? Πολλοι που ρωτησα μου απαντησαν ναι αλλα ηθελα και μια δευτερη γνωμη. Ευχαριστω εκ των προτερων!
NikosKallithea Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μπορείς αλλα θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς την κάρτα συο ιντερνετ δεν είναι και τοσο ασφαλές
CyberG Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Γενικότερα για αγορές στο Διαδίκτυο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες και όχι αυτές που είναι συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς (έτσι ώστε ακόμα κι αν κάποιος υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας, να μην είναι σε θέση να σου "αδειάσει" το λογαριασμό). Αν μιλάμε για μικροποσά, τότε υπάρχει και η επιλογή των "καρτών" τύπου paysafe, όπου αγοράζεις από περίπτερο / ψιλικατζίδικο κ.λπ. μια κάρτα των π.χ. 10, 20, 50 ευρώ και τη χρησιμοποιείς ανάλογα.
tromponi1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μπορείς. Οποιαδήποτε visa/mastercard κάνει για αγορές. Μπορείς αντί να βάζεις τα στοιχεία της κατευθείαν, να φτιάξεις ένα λογαριασμό paypal και να την συνδέσεις με αυτόν ώστε να αγοράζεις μέσω αυτού απο όποια site το υποστηρίζουν.
arc Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Πολλοι που ρωτησα μου απαντησαν ναι αλλα ηθελα και μια δευτερη γνωμη. Ευχαριστω εκ των προτερων! Αφου πολλοί σου είπαν ναι, άρα δεν έφτανε δευτερη γνώμη. Η πολλοστή γνώμη ειναι ότι ναι μπορείς. Μπορείς αλλα θα σου πρότεινα να μην χρησιμοποιείς την κάρτα συο ιντερνετ δεν είναι και τοσο ασφαλές Μπορείς. Οποιαδήποτε visa/mastercard κάνει για αγορές. Μπορείς αντί να βάζεις τα στοιχεία της κατευθείαν, να φτιάξεις ένα λογαριασμό paypal και να την συνδέσεις με αυτόν ώστε να αγοράζεις μέσω αυτού απο όποια site το υποστηρίζουν. Οι δυο παραπάνω μια χαρά τα λένε. Γενικά την πιστωτική/χρεωστική αποφευγουμε να την χρησιμοποιούμε οπουδήποτε στο νετ και ακομα περισσότερο τη χρησιμοποιούμε μόνο απο καθαρους υπολογιστες. Τη βάζουμε μόνο σε πολύ αξιόπιστα sites (πχ amazon) και ακομα καλύτερα φτιάχνουμε ένα λογαριασμό paypal, τη δηλώνουμε εκεί και αυτός δρα σαν ενδιάμεσος. Γενικότερα για αγορές στο Διαδίκτυο είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείς προπληρωμένες πιστωτικές κάρτες και όχι αυτές που είναι συνδεδεμένες με τραπεζικούς λογαριασμούς (έτσι ώστε ακόμα κι αν κάποιος υποκλέψει τα στοιχεία της κάρτας, να μην είναι σε θέση να σου "αδειάσει" το λογαριασμό). Αν μιλάμε για μικροποσά, τότε υπάρχει και η επιλογή των "καρτών" τύπου paysafe, όπου αγοράζεις από περίπτερο / ψιλικατζίδικο κ.λπ. μια κάρτα των π.χ. 10, 20, 50 ευρώ και τη χρησιμοποιείς ανάλογα. Μην κατευθύνουμε τον κόσμο προς λάθος κατεύθυνση. Οι paysafe δεν ειναι κάρτα και τη δεχονται λίγα sites. Επισης οι προπληρωμένες έχουν χαζά κερατιάτικα για τα «γεμίσματα» τα οποία ειναι πεταμένα λεφτα. Προπληρωμένες μόνο σαν δώρο σε έφηβους/νέους και τεχνοφοβικους. Για το «άδεισμα» λογαριασμών υπάρχουν δυο πολύ απλές λύσεις. Πρώτον αφηνουμε πάντα πολύ χαμηλό υπολοιπο στο λογαριασμό και τον γεμίζουμε (πχ μεσω atm ή ταμείο) μόνο οταν θελουμε να κάνουμε αγορες. Δευτερον και πρακτικότερο ειναινα φτιάξουμε ενα δευτερο λογαριασμό και να εχουμε εκεί τα χρήματα μας. Μέσω atm ή μεσω webanking κάνουμε μεταφορά το ποσό που χρειαζόμαστε και κάνουμε άμεσα την αγορα. Στο internet φαίνεται ΜΟΝΟ ο πρωτευον λογαριασμός, άρα και να μας υποκλαπουν τα στοιχεία (αυτο μπορεί να γίνει και offline), δεν εχει χρήματα για κλοπη
γιωργος94 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Σκεφτομουν να συνδεσω τον λογαριασμο της τραπεζας με Pay Pal αλλα μου ειπαν οτι χρειαζεται πολλες διαδικασιες. Αφου καταλληξαμε στην pay pal μια ερωτηση. Αν παω στον λογαριασμο μου στην pay pal και συνδεσω τον λογαριασμο μου στην τραπεζα και η pay pal τον δεχτει, τοτε το μονο που πρεπει να κανω ειναι να κανω καταθεση στον λογαριασμο μου στην τραπεζα και τα χρημματα θα μεταφερθουν αμεσως στον λογαριασμο μου στην pay pal? Σας ευχαριστω και παλι.
NikosKallithea Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας.Σκεφτομουν να συνδεσω τον λογαριασμο της τραπεζας με Pay Pal αλλα μου ειπαν οτι χρειαζεται πολλες διαδικασιες. Αφου καταλληξαμε στην pay pal μια ερωτηση. Αν παω στον λογαριασμο μου στην pay pal και συνδεσω τον λογαριασμο μου στην τραπεζα και η pay pal τον δεχτει, τοτε το μονο που πρεπει να κανω ειναι να κανω καταθεση στον λογαριασμο μου στην τραπεζα και τα χρημματα θα μεταφερθουν αμεσως στον λογαριασμο μου στην pay pal? Σας ευχαριστω και παλι. Το θέμα αυτο νομίζω εχει πλέον εξαντληθεί ακόμα και για τις πιο δύσκολες περιπτωσεις Προφανώς δεν μπήκες στον κόπο να κανεις μια μικρή αναζητηση http://www.insomnia.gr/topic/475583-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CE%BC%CE%B5-%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF-paypal-%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C/
γιωργος94 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Το εψαξα αρκετα αλλα ακομα και σε αυτο το λινκ που μου εδωσες δεν μιλαει ο ανθρωπος συγκεκριμενα για 'βιβλιαριο', μιλαει για χρεωστικη καρτα η πιστωτικη. Να υποθεσω οτι ισχυουν τα ιδια βημματα ετσι?
NikosKallithea Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Στο πευπαλ για αγορες συνδέεις κάρτα visa κλπ, οχι βιβλιάρια ούτε λογαριασμούς, ακολούθησε αυτα ακριβώς που λεει και σύνδεσε την κάρτα σου
tromponi1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 Δημοσ. 14 Απριλίου 2015 .Άκου να δείς πως πάει το πράμα: 1.Δημιουργείς ένα λογαριασμό στο paypal. 2.Βάζεις τα στοιχεία της κάρτα σου (και απο τις ρυθμίσεις απενεργοποιείς την αυτόματη μετατροπή σε ευρώ που έχει το paypal γιατί σε κλέβει στην ισοτιμία). 3. Όταν πας να αγοράσεις κάτι, επιλέγεις μέθοδο πληρωμής paypal. 4. Σου εμφανίζεται ένα νέο παράθυρο του paypal στο οποίο κάνεις login και αποδέχεσαι την πληρωμή. 5. Είσαι έτοιμος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα