slevinkelevra Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Δημοσ. 16 Απριλίου 2015 Καλησπερα Ψαχνω για site που παρεχουν πληροφοριες για phd στο εξωτερικο. Εχω αρχισει να το σκεφτομαι σοβαρα και θελω να βρω πανεπιστημια, θεματα, διαδικασιες αιτησης, απαιτησεις, δυνατοτητες πληρομης η χρηματοδοτησης. Επισης θελω και πιο "ανεπισημα" site που παρεχουν πληροφοριες για πιο καθημερινα πραγματα οπως ζωη, τιμες, ντοπια κουλτουρα και καθημερινοτητα κτλ. Σκεφτομαι για Σκωτια και Ιρλανδια αρχικα και σταδιακα ψαχνωντας θα περιοριστω σε μετρημενες επιλογες. Please, site που εχετε χρησιμοποιησει και σεις και τα ξερετε. Το findaphd μου φαινετε πολυ χαοτικο, με ζαλισε και το brokeinlondon πολυ διαφημιστικο. Σορρυ αν εχει ξαναπαιχτει τετοιο θεμα, δε βρηκα κατι μετα απο συντομο search, αν παιζει κατι τετοιο παραπεμψτε με και σβηστε το αυτο. Thanks slevin
forgotten Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 πριν σε αποθησω ή ενθαρυνω θα θελα να ρωτησω εχεις καποια ιδεα για ανελιξη με το μελλοντικο προσον,ή εργασια βαση διδακτορικου,ειδα πολλα ατομα συναδελφους να γινονται δοκτορες και μετεπειτα ανεργοι και θα θελα να σε ρωτησω για να δω αν πρεπει να σε πληροφορησω. προσωπικα ειμαι με δυο πτυχια και εργαζομενος αλλα θα θελα να μαθω αν εχεις κατι υποψιν.
slevinkelevra Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αν και μαλλον θα ξεφυγουμε off topic, εχω μεταπτυχιακο, 3 δημοσιευσεις , ερευνητικη εμπειρια, πολυ ορεξη για δουλεια, πολυ φοβο για το εγχειρημα μου , αλλα θελω να το δοκιμασω. Ειναι πολυ δυσκολα και εξω πλεον, αλλα η κατασταση στην Ελλαδα με απογοητευει και γ αυτο θελω να ψαξω λεπτομερως, αρχικα μεσω internet. 1
slevinkelevra Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Ελα ριβολβερ. Οχι, ιουνιο τελειωνω, αλλα θελω σιγα σιγα να αρχισω να ψαχνω απο τωρα, να μην τ αφησω τελευταια στιγμη, γτ ειναι πολυ δουλεια το ψαξιμο απο μονο του 1
Suntory Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Καλησπερα Ψαχνω για site που παρεχουν πληροφοριες για phd στο εξωτερικο. Εχω αρχισει να το σκεφτομαι σοβαρα και θελω να βρω πανεπιστημια, θεματα, διαδικασιες αιτησης, απαιτησεις, δυνατοτητες πληρομης η χρηματοδοτησης. Nature jobs Science careers Erasmus mundus joint doctorates Συγκεκριμένα για Σκωτια/Ιρλανδια δεν γνωρίζω, εφόσον εχεις κατασταλάξει στη χώρα και έχεις δημοσιεύσεις, θα μπορούσες να βρεις παρόμοια γκρουπ μέσα απο τις δημοσιεύσεις τους.
Adon1s Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δεν το έχω τσεκάρει για PhDs αλλά τσέκαρε και το studyportals.eu.
slevinkelevra Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Guys ευχαριστω πολυ για τα links, θα τα δω αναλυτικα.
kfoynt Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μόλις έδωσα την διατριβή του διδακτορικού μου σε εφαρμοσμένα μαθηματικά στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου. Τώρα ετοιμάζομαι να πάω Berkeley. Κόστος ζωής για φοιτητή ξεκινά από 900 λίρες, προσεγγιστηκά πάντα. Αν σκέφτεσαι για Σκωτία, θα σου προτείνα UoE καθώς έχει την καλύτερη φήμη. Αυτο δεν σημαίνει ότι όλα τα άλλα δεν αξίζουν, αλλά δυστυχώς η φήμη μετράει πολύ και για την μετέπειτα καριέρα σου. Θέλει κουβέντα αυτό βέβαια. Η ζωή εδώ ειναι πολύ ωραία, εκτός από δύο πράγματα, δεν υπάρχει ήλιος και το φαγητό είναι από το χειρότερα που έχω δοκιμάσει. Το δείγμα μου είναι 9 δυτικές χώρες στο σύνολο. Από κουλτούρα οι Άγγλοι και οι Σκωτσέζοι είναι οι πιο ευγενικοι άνθρωποι που έχω γνωρίσει με πολύ μικρά στοιχεία ρατσισμού κτλ. Μόνο καλά μπορώ να σκεφτώ σε αυτόν τον τομέα. Θα σου πρότεινα να κάνεις διδακτορικό **μόνο** με σοβαρή χρηματοδότηση. Επίσης αν αποφασίσεις να το κάνεις θα σου πρότεινα να το κάνεις σοβαρά και να αφιερώσεις την ζωή σου για 3-4 χρόνια πάνω σε αυτό και μετά θα δεις πολλές πορτές να ανοίγουν. Διαφορετικά, απλά θα χάσεις τα πιο παραγωγικά χρόνια της ζωής σου. Όλα αυτά με την προυπόθεση ότι θες να κάνεις καριέρα φυσικά πάνω σε κάτι. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες και ο καθένας πρέπει να διαλέγει αυτά που τον γεμίζουν... 2
Adon1s Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Κατά πόσο αυτή η αφιέρωση επηρεάζει την social life σου ; Θεωρείς "αναπόφευκτο" το ότι το δεύτερο "αναγκαστικά" θα θυσιαστεί/μπει σε δεύτερη μοίρα ; ΟΚ , σαφώς και έχει να κάνει με το χαρακτήρα του καθενός , αλλά γενικά τι φάση ;
kfoynt Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Φυσικά και επηρεάζει την κοινωνική σου ζωή. Έχεις 24 ώρες καθημερινά που πρέπει να τις καταμερίσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντα σου, δεν γίνεται να τα κάνεις όλα σε μεγάλο βαθμό. Πάντως, ο ανταγωνισμός στο πανεπιστήμιο είναι τόσο μεγάλος που για να φτάσεις ψηλά στον στόχο σου θα πρέπει να αρχικά να αφιερώσεις πολύ χρόνο και προσπάθεια. Προσωπικά δούλευα πάρα πολλές ώρες καθημερινά. Συχνά όταν πήγαινα βόλτα σκεφτόμουν πως θα κάνω κάποιες αποδείξεις ή πως θα οργανώσω την έρευνα μου. Υπάρχαν μέρες που ήμουν πολύ κουρασμένος και η απόδοση έπεφτε. Τότε έκανα διάλειμμα ή πήγαινα διακοπές στην Ελλάδα να δω φιλους και συγγενείς. Γενικά φρόντιζα να βάζω λίγο ισορροπία στην όλη ιστορία για να είμαι και ψυχικά σταθερός. Έκανα πολύ γυμναστική και φρόντιζα να ειμαι υγιής. Φίλους δεν έκανα πολλούς. Αυτό ίσως έχει να κάνει με το πόσο δούλευα, αλλά δεν είμαι σίγουρος γιατι γενικά και πριν το διδακτορικο δεν είχα πολλους φιλούς. Συνήθως λίγους και μακροχρόνιους. Για το μέλλον, δεν γνωρίζω ακόμη πόσες ώρες θα χρειαστει να εργάζομαι. Φαντάζομαι δεν θα αλλάξει και πολύ. Ίσως αλλάξω νοοτροπία εγώ 1
Unabomber Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Αυτο το καταραμμενο 24ωρο δεν φτανει... Σημερα ειμαι απο τις 8 στην δουλεια και δεν προβλεπεται να τελειωσω πριν τις 12 midnight....
slevinkelevra Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2015 Τωρα πιασαμε αλλο μεγαλο θεμα, μιας κ ειμαι αγχωδης σα χαρακτηρας. Απο την αλλη βεβαια, ετσι κ αλλιως ηθελα να φυγω εξω καποια στιγμη και ανεξαρτητως κρισης. Και στη τελικη οποια σοβαρη δουλεια και να βρεθει, ειδικα εξωτερικο θα ειναι απαιτητική. Οποτε θα ειναι ενα τεραστιο τεσταρισμα για τον χαρακτηρα μου. Aaaaaaaaaanyways , φιλε kfoynt αν εχεις κ αλλες συμβουλες η πηγες δωσε πονο.
kfoynt Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Βρες τα αντικείμενα που σου αρέσουν. Ψάξε τα πανεπιστήμια που θεωρείς ότι θα σε δεχτούν και κυρίως στειλε προσωπικά emails σε καθηγητές. Όταν λέω προσωπικά εννοώ μην στείλεις απλά ένα email που να λέει ποιος είσαι και ότι θες λεφτά και διδακτορικό. Διάβασε το βιογραφικο του καθηγητη, διάβασε για την έρευνα του, δώσε παράδειγματα μέσα από την έρευνα του που σου αρέσουν και θα μπορούσες να εργαστείς. Γενικά, δώσε περιεχόμενο ουσίας στο email, σκεψου ότι μπορεί κάποιος να παίρνει δεκάδες τέτοια email τη βδομάδα. Πρέπει να ξεχωρίζει από τον μέσο όρο, διαφορετικά ρισκάρεις να σε αγνοήσουν. Γιατί να δώσουν σημασία σε κάποιον που δεν γνωρίζουν, και δεν κάνει σοβαρές προτάσεις στην μοναδική ευκαιρία που εχει μέσω του Mail? 3
fsbmaniac Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Δημοσ. 18 Απριλίου 2015 Πρεπει να ξεχασεις απο το μυαλο σου οτι ενα phd θα λυσει το προβλημα της ζωης σου σε χρηματα. Αυτα εχουν τελειωσει εδω και 10 χρονια με μεγαλη εξαιρεση τις USA. Το καλυτερο που εχεις να κανεις για σενα ειναι να βρεις ενα Phd με αξιοπρεπη χρηματοδοτηση , σε μια πολη οπου θα μπορεις να κανεις και ζωη. Η επιστημη εχει αρκετους δουλους απο την Ασια να λυνουν πολυ φθηνα καθε λογης προβλημα και ερωτηματα. Πρεπει να συνδιασεις καποια πραγματα ωστε να εχει αξια η επενδυση των 4-5 χρονων. Αν μπορεις απο αποψη γλωσσας να σταθεις στην Ελβετια πληρωνουν απιστευτα καλα. Για μενα δοκιμασε και usa ...αν τα καταφερεις θα δεις τεχνολογιες αιχμης , θα βρεθεις σε απιστευτα parties, θα γνωρισεις τον κοσμο ολο. Θα καταλαβεις ποσο μικρη ειναι η ζωη για να την σπαταλας. Εργασια μετα θα βρεις σιγουρα σε μεγαλες εταιριες οπου τρεχουν τμηματα ερευνας. Γενικα στην ερευνα δεν υπαρχουν deadlines και αξιζει να καεις 10 χρονια για να περασεις καλα τα υπολοιπα 30-40. Μακρια απο Ιαπωνια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα