Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

το πρόταγμα ενος αναρχικού ειναι πρώτα ταξικό και απευθύνεται στον λαό.

Το πρόταγμα του Ρωμανού και του άλλου του βλάκα του σακκα,τι ήταν είπαμε;

Α ναι,δεν ήταν...Ελα να λήγει το θέμα με τους χαζούς.

• Απαντ. 136
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι αναρχικοί πιστεύουν στην οικονομική ισότητα (όπως οι κομουνιστές) αλλά δεν πιστεύουν στον απολυταρχισμό  (και εκεί ειναι αντίθετοι με τους κομουνιστές)

Βασικά αυτό ήταν το αρχικό ερώτημα. Πως μπορείς σε έναν αναρχικό κόσμο να έχεις οικονομική ισότητα, από την στιγμή που είναι ανθρώπινη φύση κάποιος να παράγει περισσότερο και κάποιος λιγότερο. Κάποιος με ρώτησε αν η ιδεολογία της αναρχίας περιλαμβάνει κοινωνικές τάξεις. Και ερωτώ, εγώ -στην αναρχική κοινωνία- δεν έχω κάποιον να με περιορίζει στο πόσο παραγωγικός είμαι και δεν έχω κάποιον να φορολογεί τον πλούτο μου, δεν θα είμαι πιο πάνω από κάποιους και πιο κάτω από κάποιους άλλους ?

Επισης η βασικη διαφορα της αναρχιας με τον κομμουνισμο ειναι οτι η πρωτη θελουν να παμε κατεθειαν σε μια κοινωνια χωρις αφεντικα ενω η δευτερη λεει οτι αυτο ειναι ανεφικτο πρωτα πρεπει να παρει την εξουσια ο λαος και μετα να καταργησουμε καθε μορφη εξουσιας.

Λίγο αυτογκόλ αυτό. Μου λες ο κομμουνισμός θέλει να καταργήσει τα αφεντικά (όπως και οι αναρχικοί) αλλά πρώτα ας κάνουμε μία στάση στην λαϊκή εξουσία -την οποία θα κάνει την θυσία να την ασκήσει το "κόμμα" μιας και ο λαός είναι απασχολημένος να τσαπίζει το χωράφι-. Και ΜΕΤΑ το "κόμμα" θα αυτοκαταργηθεί και θα κατέβουν και οι υπόλοιποι σύντροφοι στο χωράφι. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό τι θα κάνει το κόμμα με κάποιον που δεν θέλει να τσαπίζει υπό "λαϊκή εξουσία" ?

Δημοσ.

Λίγο αυτογκόλ αυτό. Μου λες ο κομμουνισμός θέλει να καταργήσει τα αφεντικά (όπως και οι αναρχικοί) αλλά πρώτα ας κάνουμε μία στάση στην λαϊκή εξουσία -την οποία θα κάνει την θυσία να την ασκήσει το "κόμμα" μιας και ο λαός είναι απασχολημένος να τσαπίζει το χωράφι-. Και ΜΕΤΑ το "κόμμα" θα αυτοκαταργηθεί και θα κατέβουν και οι υπόλοιποι σύντροφοι στο χωράφι. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό τι θα κάνει το κόμμα με κάποιον που δεν θέλει να τσαπίζει υπό "λαϊκή εξουσία" ?

Πως θα καταργησεις καθε ειδους εξουσια αν πρωτα δεν παρεις σαν λαος την εξουσια και τα μεσα παραγωγης απο τους αστους και δεν σιγουρευτείς οτι δεν κινδυνεύεις πλεον απο αυτος ωσθε να καταργησεις στο τελος την εξουσια ? 

Δημοσ.

Πως θα καταργησεις καθε ειδους εξουσια αν πρωτα δεν παρεις σαν λαος την εξουσια 

Αν ήξερα ότι αυτό είναι δική σου πρωτότυπη σκέψη, θα σου έλεγα ότι με εμπαίζεις, λόγος: δες το Snowpiercer.

Δημοσ.

Αν ήξερα ότι αυτό είναι δική σου πρωτότυπη σκέψη, θα σου έλεγα ότι με εμπαίζεις, λόγος: δες το Snowpiercer.

Δεν ξερω αν τα λεω και σωστα 100% δεν το εχω ψαξει τοσο πολυ. παντως δεν ειναι παραλογο σκεψου οτι εγω δεν θελω καθολου εξουσια και εσυ εχεις την εξουσια αν στην παρω και την καταργησω μπορει να κανεις πραξικόπημα και να την παρεις ξανα.

Οποτε παιρνω την εξουσια και περναω ενα διαστημα ωστε να αποκλεισω καθε απειλη και να περασω στον λαο πως να ζει χωρις εξουσια.

Την εχω δει την ταινια.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Μία μικρή νεκρανάσταση για ένα πολύ καλό βίντεο ενός αμερικάνου κωμικού που είναι 100% στο πνεύμα της αρχικής μου OP ερώτησης.

Gavin McInnes: I'm Not A Conservative

Δημοσ.

Οι αναρχικοί δεν έχουν καμία ιδεολογία.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει, είναι η σύγκρουση, η καταστροφή,η αταξία, έτσι την βρίσκουν.

Στο γιατί το κάνουν μόνο ένας ψυχίατρος μπορεί να απαντήσει.

και εχεις και 10+ Likes.... λυπηρο. μετα πως να πας μπροστα.

• Like 3
Δημοσ.

Δηλαδή με τους αναρχικούς θα πάμε μπροστά. Μάλιστα....

Δημοσ.

όχι απαραίτητα , αλλά είναι και αυτή μια ιδεολογία για την οποία έχουν γραφτεί τόσα βιβλία και έχει γίνει τόση ανάλυση. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε έναν ιδανικό άνθρωπο και σε μια ιδανική κοινωνία και εσύ την εξαπλουστεύεις με βάση ό,τι λένε τα κανάλια και τον όποιο αυτοπροσδιοριζόμενο εικοσάχρονο που ζωγραφίζει ένα άλφα σε τοίχους. Σε πρώτη φάση στο μέλλον η τεχνολογία μπορεί να γίνει το μέσο προς την άμεση δημοκρατία και ποιος ξέρει με περισσότερη και καλύτερη παιδεία μπορεί να οδηγηθούμε και σε νέες μορφές της κοινωνίας μας, πλησιάζοντας στην βέλτιστη εφαρμογή θεωριών όπως ο κομμουνισμός και η αναρχία.

Αν και μακρινός δεν θα ταν άσχημος ένας κόσμος όπου ο καθένας θα εμπιστεύεται τον άλλον και όλοι μαζί θα λειτουργούν συλλογικά για το κοινό συμφέρον, μόνη προϋπόθεση όπως είπα η παιδεία

Δημοσ.

Που το βλέπεις το περίεργο; Θεωρεί πως η αναρχία είναι μόνο ACAB μολότοφ και ξύλο και τίποτα παραπάνω. Σιγά, και οι μισοί αυτοαποκαλούμενοι «αναρχικοί» την ίδια αντίληψη έχουν.

Δημοσ.

όχι απαραίτητα , αλλά είναι και αυτή μια ιδεολογία για την οποία έχουν γραφτεί τόσα βιβλία και έχει γίνει τόση ανάλυση. Μπορεί να εφαρμοστεί μόνο σε έναν ιδανικό άνθρωπο και σε μια ιδανική κοινωνία και εσύ την εξαπλουστεύεις με βάση ό,τι λένε τα κανάλια και τον όποιο αυτοπροσδιοριζόμενο εικοσάχρονο που ζωγραφίζει ένα άλφα σε τοίχους. Σε πρώτη φάση στο μέλλον η τεχνολογία μπορεί να γίνει το μέσο προς την άμεση δημοκρατία και ποιος ξέρει με περισσότερη και καλύτερη παιδεία μπορεί να οδηγηθούμε και σε νέες μορφές της κοινωνίας μας, πλησιάζοντας στην βέλτιστη εφαρμογή θεωριών όπως ο κομμουνισμός και η αναρχία.

Αν και μακρινός δεν θα ταν άσχημος ένας κόσμος όπου ο καθένας θα εμπιστεύεται τον άλλον και όλοι μαζί θα λειτουργούν συλλογικά για το κοινό συμφέρον, μόνη προϋπόθεση όπως είπα η παιδεία

Στην θεωρία όλα είναι ιδανικά και όμορφα, οι πράξεις είναι αυτές που μένουν και κάνουν την διαφορά, με βάση αυτές διαμορφώνω άποψη και σχολιάζω.Αν η αναρχία είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που παρουσιάζεται παγκοσμίως, εμένα δεν με απασχολεί, ας τα βρουν οι αναρχικοί μεταξύ τους.Επομένως, μέχρι να υπερισχύσει η σωστή πλευρά θα συνεχίσω να έχω τις ίδιες απόψεις με το αρχικό μήνυμα μου.

Δημοσ.

Αχμ.. ναι.

Εάν κανείς εξισώνει την αναρχική θεώρηση με την κομουνιστική/αριστερή/what_eva είναι κρίμα και για τους κομουνιστές και για τους αναρχικούς. 

Είναι δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα και από το κατά πόσο κανείς το γνωρίζει αυτό φαίνεται και τι ξέρει και για τα δύο. 

Δημοσ.

Πολυ καλη ιδεολογια η αναρχια αν σκοπευεις να καταληξεις φασιστας μεγαλωνοντας. Δοκιμασε την, στην προτεινω!

Δημοσ.

Δηλαδή με τους αναρχικούς θα πάμε μπροστά. Μάλιστα....

οι αναρχικοι δεν σπανε περιπτερα κτλ. αυτα τα κανουν στημενες κρατικες ομαδες, φασιστες και ομαδες "ασφαλειας". Το κανουν για να διαστρεβλοσουν την εικονα των αναρχικων.

Η αναρχια σημερα δεν ειναι και στα καλυτερα της, μπορει να βελτιωθει αν συγκεντρωθει στο να μορφωνει κοσμο. Αλλα ακομα και ετσι αν στην ελλαδα υπαρχει πιο ομαδα ανθρωπων που συμβολιζει την ελευθερια αυτη ειναι η αναρχια. οταν δεν θα την βλεπεις τοτε να ξερεις οτι μαζι με αυτα τα ζωνατα αγορια πεθανε και η δικια σου ελευθερια.

Δημοσ.

Αχμ... πάλι ναι...

Η αναρχική στάση έχει πολλές εκφάνσεις. 

Εάν κανείς λέει "είμαι αναρχικός" είναι σαν να λέει "είμαι δημοκράτης". Ειδικά για το δεύτερο, μπορεί να είναι από "Λαϊκή Ενότητα" (για να είμαστε και μέσα στην μόδα) μέχρι και νέο δημοκράτης :P

Επίσης, το γεγονός ότι κάποιος γράφει "είμαι αναρχικός" δείχνει πόσο ξέρει για αυτή την "ιδεολογία". 

Κρίνοντας από τα post εδώ μέσα, το 90% δεν ξέρει τι του γίνεται σχετικά με αυτή την "ιδεολογία". 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...