The_Colonel Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Λέξεις στα ελληνικά με με στερητικό "α" που να σημαίνουν κάτι "καλό"/"θετικό" Μού ήρθε έτσι στο άκυρο και έμεινα άναυδος γιατί δεν μου έρχεται καμία..... Και επειδή το insomnia ειναι το μόνο ελληνόφωνο forum στο οποία όχι μόνο διαβάζω αλλά και γράφω την πατήσατε Και δεν το θεωρώ αυτονόητο γιατι η δουλεία/ορισμός του στερητικού "ά" είναι απλά να δήξει ότι λείπει αυτό που (η λέξη στην οποία το προσθέσαμε) πάει να πεί ή είναι το αντίθετο της λέξης. Η αλλιώς αν το νόημα (ως προς το αν ειναι θετικό ή αρνητικό και κατα πόσο) μιας λέξεις μπορούσε να εκφραστεί με μια συνάρτηση f τότε το στερητικό "α" θα ήταν μια συνάρτηση g όπου g=-f ή (πιο σπάνια) g=f-1 αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το αποτέλεσμα της g θα έιναι αρνητικό (και κατα συνέπεια θα σημαίνει κάτι αρνητικό με τον ορισμό που έδωσα πιο πάνω) αλλά πάντα θα εξαρτάται απο την ίδια την αρχική λέξη, το αποτέλεσμα θα εξαρτάται απο το αποτέλεσμα της f δηλαδή, πιο απλά αν ειναι "κακιά" λέξη δηλαδή με το στερητικό "α" θα πρέπει να έχει καλό νόημα αλλά δεν μπορώ να βρω καμία τέτοια λέξη και μου κάνει εντύπωση !! Μπορείτε να σκεφτείτε μια λέξη τέτοια εσείς;
The_Colonel Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Βρήκα μια!!!!!!!!!!!!!!!! μόλις τώρα !!! αλλά επειδή παίζει να είναι η μοναδική οπότε το θέμα συνεχίζει να ειναι αξιοπερίεργο και άρα χρειάζεται το δικό σας feedback για να δω/ούμε αν ισχύει αυτό και επειδή δεν θέλω να το χαλάσω για κανένα που θα ήθελε να μπεί στον κόπο να προβληματιστεί και αυτός το βάζω σε spoiler οπότε μην το ανοίξετε αν δεν θέλετε να ξενερώσετε με την αναζήτηση σας.μην ενδώσετε στην περιέργεια σας αν ήδη μπήκατε στο τριπάκι να σκεφτείτε δώστε στον εαυτό σας λίγα λεπτα ακόμη! μπορείτε! (και εγώ έφτασα στο σημείο να θέλω να δω μια απάντηση πού έκανα αυτό το topic αλλά τελικά βρήκα! άρα μπορείτε και εσείς!! )οκ αφού τα παρατάτε ανοίξτε το.... Το περίεργο είναι ότι η μόνη λέξει που μπόρεσα να σκεφτώ ήταν η πιο απλή και η πιο ουσιαστική και όμορφη απο τις ελληνικές λέξεις ειναι η λέξη αλήθεια ΕDIT grrrrrrrr ακόμη δεν πρόλαβα να γράψω αυτό το πόστ και η πρώτη απάντηση το πέτυχε μπράβο Gtr34 και ευχαριστώEDIT2: pitogiro krami οι λέξεις αυτές δεν μετράνε γιατι δεν έχουν θετική σημασία αλλα ουδέτερηΕDIT3: τελικά μάλλον μετράνε γιατι το "ουδέτερο" που είπα πριν ήταν απλά υποκειμενική μου κρίση γιατι ακολουθώντας τον συλλογισμό μου και η λέξη αλήθεια θα μπορούσε να ήταν ουδέτερη... τελικά ήταν πιο προφανές απόσο νόμιζα δεν ειναι καν σπαζοκεφαλιά οπότε ας κλειδωθεί το θέμα δεν άξιζε τελικά. 1
gamanos Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Αδιάφθορος Άσπιλος Αμόλυντος α βλάκα, σε προλάβανε Αξέχαστος 1
The_Colonel Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Αδιάφθορος Άσπιλος Αμόλυντος α βλάκα, σε προλάβανε Αξέχαστος λόλ χαχαχα το post σου μου θύμισε αυτό!
μπουρτζοβλαχος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 η πρωτη στερητικη λεξη που μου ηρθε στο μυαλο με (α) η αγαμια πιανει? 2
krami Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 η πρωτη στερητικη λεξη που μου ηρθε στο μυαλο με (α) η αγαμια πιανει? αν ειναι π.χ. αγαμοι θυται πιανει
The_Colonel Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Αγαπη.. Απεραντος η αγάπη δεν ανήκει στις λέξεις που ψάχνουμε ή έψαχνα εγώ γιατι τελικά δεν ήταν κατι δύσκολο υπάρχουν άπειρες λέξεις σχεδόν, ατέρμονο, αξέχαστος, ανάλγητος και άλλες που δεν είναι κακές αλλά δεν ξέρω αν είναι καλές... πχ αυτό που είπες απέραντος μετά άπραγος, αμέτρητος κτλ Τουλάχιστον μπορούμε να καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως απο τις λέξεις που ξεκινούν με στερητικό "α" οι περισσότερες έχουν αρνητικό νόημα..... so.....
iordanis77 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Δημοσ. 21 Απριλίου 2015 Ρε παιδια, δε σημαινει οτι οποια λεξη αρχιζει απο α, το α αυτο ειναι στερητικο, εαν δε ακολουθει συνθετικο... αρα ουτε αγαπη ουτε αληθεια. Aθρησκος(για αθεους only )
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα