Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και χρόνια πολλά.

Θέλω να φύγω για σπουδές στον Καναδά,συγκεκριμένα εγκληματολογία,αφού στην Ελλάδα αυτό το επάγγελμα είναι ανύπαρκτο.

Ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος γνωρίζει,να μου πει κάποια πράγματα για την ζωή και το κόστος τής εκεί (σπίτι,μεταφορές,τηλ. κλπ),καθώς και αν υπάρχουν κάποια χαρτιά που πρέπει να έχω πέρα των απαραιτήτων για την ένταξη μου στο πανεπιστήμιο. :)

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

O headbanger μένει Καναδά, λογικά θα απαντήσει όταν δει το θέμα

Και ο linkin έμενε αν δεν κάνω λάθος

Δημοσ.

Δώσε μας περισσότερες πληροφορίες. 

Ποιες πόλεις σκέφτεσαι, έχεις δει ότι και να σπουδάσεις εγκληματολογία εδώ αν δεν έχεις υπηκοότητα δεν μπορείς να ανταγωνιστείς για θέσεις στο επάγγελμα; 

Γίνε πιο λεπτομερής για να μην αερολογούμε :)

Δημοσ.

Έχετε εγκλήματα εκεί στον Καναδά?

αμ πως. βεβαίως και έχουμε. καλά αμερική δεν γίναμε ακόμα.... αλλα νταξ

Δημοσ.

Ρε παιδιά... Κι εγώ φεύγω φέτος για εγκληματολογία, όχι πάντως στον Καναδά, αν και ήταν πρώτη μου επιλογή. Είναι πολύ ακριβά, δεν κοιτάς για κανένα λόγο Vancouver. Headbanger παίζουν δάνεια στυλ Αγγλίας που τα ξεπληρώνεις αφού πιάσεις δουλειά ή αποφοιτήσεις? Η ποιότητα ζωής τους δεν παίζεται πάντως. Κάποια στιγμή σίγουρα με βλέπω εκεί.

Δημοσ.

ώπα παιδιά να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

α) οι ξένοι φοιτητές πληρώνουν τα διπλάσια δίδακτρα από ότι οι ντόπιοι (UoA πάντα. στα άλλα είναι απλα αρκετά παραπάνω)

β) το Βανκούβερ είναι ακριβό μόνο στο "κέντρο" του. Συνήυως ζεις σε περιοχές τριγύρω και όχι στα high class Που βλέπεις στις ταινίες (τα σπίτια είναι στο θεό!! εκτός αν πας τίποτα Burnaby/Surrey που είναι προσιτά για τους κοινούς θνητούς)

γ) Στον Καναδά και να σπουδάσεις, δεν μπορείς να εργαστείς στον τομέα σου με το που αποφοιτήσεις. Θέλει να έχεις Permanent Residency/Citizenship η κάποια εταιρεία να προσπαθήσει να σε προσλάβει. λέω προσπαθήσει γιατί μετά τα σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων έχουν δυσκολέψει αρκετά τα πράγματα για τους καινούργιους μετανάστες. 

δ) δάνεια δεν δίνονται σε ξένους. Για να πάρεις δάνειο πρέπει να έχεις μόνιμη παραμονή ή υποκοότητα και καλό credit history. Εγώ για να φέρω την αδερφή μου να κάνει Master μου ζητάει το πανεπιστήμιο πχ τα λεφτά όλου του έτους μπροστά άσχετα αν έχει εμένα εγγυητή σε όλα. 

Η ποιότητα ζωής είναι απίστευτη. Υπάρχουν έλληνες που παραπονιούνται συνέχεια - αυτό θα κάνανε και Ελλάδα- και άλλοι που περιμένουν κόκκινα χαλιά και δεν μοχθούν για τίποτα. Από προσωπικό παράδειγμα, αν έχεις όρεξη και στροφάρεις λίγο κάνεις και ΓΑΜΩ τις ζωές. Υπ'οψην εγώ ήρθα εδώ με δανεικά λεφτά για one way ticket το 2011 και με σκατά δουλειά στην αρχή. 

Είναι και το τι στόχους έχεις σαν άνθρωπος. Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά μπορώ να αφιερώσω χαλαρά μια ωρίτσα ενα ΣΚ με καφέ μέσω Skype. 

Cheers. 

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα,headbanger για τις πληροφορίες σου.

Κοιτούσα κυρίως για το ΚPU (Kwantlen Polytechinc University) το οποίο βρίσκεται στο Surrey,και βλέπω πως λες ότι η ζωή εκεί είναι προσιτή,εάν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Επίσης,ήξερα πως για να γίνω εγκληματολόγος εκεί πρέπει να πάρω την υπηκοότητα κάτι που δε με ενοχλεί,αν και η αλήθεια είναι πως δε ξέρω τις προυποθέσεις.

Ακόμα,αυτό που αναφέρεις για τις τσιμπημένες τιμές σε international μαθητες είναι αλήθεια,αφού θα πρέπει να πληρώσω 10,000Ε για την μία χρόνια όταν την ίδια στιγμή ένας Καναδέζος πληρώνει περίπου 4,000Ε.

Τέλος,μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τα σκάνδαλα και την δυσκολία στην εύρεση εργασίας,οπού αναφέρεσαι; 

Να 'σαι καλά !

Δημοσ.

Εχω πεταχτει αρκετες φορες στο παρελθον στον Καναδα (Quebec & Toronto) , οταν βρισκομαι ΝΥ…..

Νταξ, απλα απιστευτη χωρα, αρκετα ηρεμη θελω να πιστευω και χαλαρη…... :-)

Δεν υπαρχει η τρελα που επικρατει ΝΥ and London….. :ph34r:

Kαποια στιγμη θελω να παω και προς Yukon-British Columbia μερια…. 

Δημοσ.

Εχω πεταχτει αρκετες φορες στο παρελθον στον Καναδα (Quebec & Toronto) , οταν βρισκομαι ΝΥ…..

Νταξ, απλα απιστευτη χωρα, αρκετα ηρεμη θελω να πιστευω και χαλαρη…... :-)

Δεν υπαρχει η τρελα που επικρατει ΝΥ and London….. :ph34r:

Kαποια στιγμη θελω να παω και προς Yukon-British Columbia μερια…. 

Εσωτερικές πληροφορίες λένε πως το Toronto είναι πλέον μία "μικρή" Νέα Υόρκη :P

Δημοσ.

Δεν εχει φτασει σε αυτους τους ξεφρενους ρυθμους που ειναι εδω ακομα…..

Τουλαχιστον τα τελευταια 2 χρονια που εχω να πατησω… :P

Δημοσ.

Λογικά μπορώ να πάρω υπηκόοτητα αλλά όπως το βλέπω χρειάζεται και κεφάλαιο στην αρχή και άλλα πολλά. Αν απελπιστώ εδώ θα το σκεφτώ. Δε τη παλεύω όμως με το *κρυο πως την παλεύετε;

Δημοσ.

Μιας και το ανέφερες, μιλάω καμία φορά με συγγενείς στο τορόντο...

"Θείτσα τι καιρό σας κάνει σημερα;"

"Αααα φτιάχνει σιγά-σιγά, έκοψε το χιόνι και εχουμε -20 σημερα"

Λοοοοολ

• Like 1
Δημοσ.

Για να πάρεις υπηκοότητα γίνεται με 2 τρόπους. Είτε από γονείς είτε με το να δώσεις εξετάσεις, αφού έχεις μείνει στην χώρα 4 πλέον χρόνια (άλλαξε το καλοκαίρι ο νόμος, ήταν 3). Δηλαδή να πάρεις το PR Status και μετά να κάνεις apply for Citizenship.

Δημοσ.

Καλησπέρα,headbanger για τις πληροφορίες σου.

Κοιτούσα κυρίως για το ΚPU (Kwantlen Polytechinc University) το οποίο βρίσκεται στο Surrey,και βλέπω πως λες ότι η ζωή εκεί είναι προσιτή,εάν κάνω λάθος διόρθωσε με.

Επίσης,ήξερα πως για να γίνω εγκληματολόγος εκεί πρέπει να πάρω την υπηκοότητα κάτι που δε με ενοχλεί,αν και η αλήθεια είναι πως δε ξέρω τις προυποθέσεις.

Ακόμα,αυτό που αναφέρεις για τις τσιμπημένες τιμές σε international μαθητες είναι αλήθεια,αφού θα πρέπει να πληρώσω 10,000Ε για την μία χρόνια όταν την ίδια στιγμή ένας Καναδέζος πληρώνει περίπου 4,000Ε.

Τέλος,μπορείς να μας δώσεις κάποιες πληροφορίες για τα σκάνδαλα και την δυσκολία στην εύρεση εργασίας,οπού αναφέρεσαι; 

Να 'σαι καλά !

Προφανως και δεν σε ενοχλει φιλε μου, το ζητημα ειναι να μπορεις να παρεις την υπηκοοτητα. Για μενα καλο θα ηταν απο εκει να ξεκινησεις την ερευνα σου και μετα να κοιταξεις για ολα τα αλλα.

Δηλαδη α) μπορεις να παρεις υπηκοοτητα και β) υπαρχει απορροφηση αυτου του επαγγελματος στην αγορα εργασιας? Επισης υπαρχουν θεσεις στην αγορα εργασιας στην ευρυτερη περιοχη που θα σπουδαζεις?

Αναφορικα με το κοστος ζωης, εξαρταται κυριως απο το νοικι. Οσο πιο κοντα στο πανεπιστημιο/κεντρο τοσο πιο ακριβα (no shit sherlock). Τιμες δεν μπορω να σου δωσω ακριβως αλλα αμα πας μια βολτα απο το craigslist, μπορεις να παρεις μια ιδεα σχετικα για το τι χρειαζεται. Οτιδηποτε αλλο θες ρωτα, μην διστασεις.

Α, για δανειο απο την Καναδικη κυβερνηση παρα πολυ δυσκολο αμα δεν εισαι καναδος εκτος αμα βρεις κατι μεσω provincial government.

Μπα, πολυ δυσκολα. Ενα μικρο Σικαγο θα το ελεγα αν και ειναι λιγο rough around the edges. Νεα Υορκη θυμιζει μονο στο υψος των ενοικιων οπου για να βρεις ενα decent σπιτι ψιλοκεντρικα, το νοικι ειναι $3000 και ενα νεφρο τον μηνα.  :-D  :-D

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...