linkin Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Linkin,όχι δεν έχω πάει,αλλά έχω κάποιους γνωστούς εκεί. Είμαι στα 18,αλλά έχοντας χάσει χρονιά,είμαι στην δεύτερα λυκείου. Φυσικά έχω την υποστήριξη και την παρότρυνση των δικών μου για να φύγω εξωτερικό. Ειναι πολυ καλο που εχεις την στηριξη των γονιων σου. Για μενα αμα εχεις την οικονομικη δυνατοτητα, καντην για εκει asap. Ωστοσο βεβαιωσου πως οντως μπορεις να μεινεις στον Καναδα και να δουλεψεις καθως ενα 4ετες προγραμμα σε ενα decent πανεπιστημιο εκει θα σου βγει παρα πολλα χρηματα για τα ελληνικα δεδομενα. Ειναι κριμα να πανε στραφι. Eγω βασικα εχω αλλη ερωτηση, γιατι κοροϊδευουν τους Καναδους οι Αμερικανοι, σε πολλα αμερικανικα σηριαλ και στην συνεχεια πανε οι Γαλλοι. Μπας και ζηλεύουν το συστημα υγειας που εχει ο Καναδας, την χαμηλη εγκληματικότητα σε σχεση με τις ΗΠΑ; Ε εχει καθιερωθει μωρε να τους πειραζουν τους Καναδους. Παντως ειναι καλοπροαιρετα σχολια απο την πλειονοτητα και μονο ορισμενα uncultured ζωαδια λενε κακιες. Προφανως λογω της υπερμετρης ευγενειας που εχουν οι Καναδοι και για την προφορα τους...... Παντως δεν το κανουν απο κακια..... πιο πολυ funny jokes.... Οι καναδοι ΔΕΝ εχουν προφορα. Διαφορετικες προφορες θα ακουσεις μονο σε συγκεκριμενες περιοχες με λιγους κατοικους κλπ βλ newfoundland, nova scotia κλπ. Σε μεγαλες πολεις (toronto, vancuver, ottawa, montreal) δεν θα ακουσεις προφορα καθολου. Στην Αμερικη απο την αλλη θα ακουσεις πολυ περισσοτερες προφορες. Πλάκα έχει όταν οι Μουρικανς κοροϊδεύουν τους Καναδούς xD Μετά οι Καναδοί πηγαίνουν να γιατρέψουν τα πληγωμένα τους αισθήματα στο νοσοκομείο με την free healthcare xD Πλάκα πλάκα έχω ευκαιρία να πάω Toronto αλλά αφού τελειώσω τις σπουδές στο Uk. Να πας αλλα απο Μαιο μεχρι Οκτωβρη αλλιως δεν θα το απολαυσεις. Και οχι μονο Τοροντο, δεν θα σου πει κατι. 1000 φορες καλυτερα να πας Vancuver, Ottawa ή Montreal. 2
Iris_89 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Montreal και Toronto έχω ευκαιρίες. Montreal όμως δεν πατάω για κανένα λόγο, κυρίως για την γλώσσα.. Και με ευκαιρίες, εννοώ να μείνω εκεί, να δουλέψω κτλ.
MrJohn Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 @linkin,ναι έχεις δίκιο,μετά την οικονομική δυνατότητα είναι η ψυχολογική υποστήριξη.Ευτυχώς, έχω την δυνατότητα και των δύο κύριων παραγόντων. Οπως προανέφερα το πανεπιστήμιο στο οποίο δείχνω ενδιαφέρον είναι το KPU,το οποίο διάβασα είναι αρκετά καλο.Το γνωρίζεις/-ετε;
linkin Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 @linkin,ναι έχεις δίκιο,μετά την οικονομική δυνατότητα είναι η ψυχολογική υποστήριξη.Ευτυχώς, έχω την δυνατότητα και των δύο κύριων παραγόντων. Οπως προανέφερα το πανεπιστήμιο στο οποίο δείχνω ενδιαφέρον είναι το KPU,το οποίο διάβασα είναι αρκετά καλο.Το γνωρίζεις/-ετε; Δεν το εχω ακουσει για να ειμαι ειλικρινεις. Απο μια ματια που εριξα, ειναι αρκετα χαμηλα στα rankings χωρις αυτο να σημαινει απαραιτητα κατι. Γνωριζω ανθρωπους που τελειωσαν με gpa 3.98 απο πανεπιστημια καψε με και εγιναν σοβαροι επαγγελματιες και υπερεπιτυχημενοι και γνωριζω και ανθρωπους με master απο top 10 πανεπιστημιο παγκοσμιως που δεν εκαναν τιποτα με την ζωη τους. Η επιτυχια εξαρταται κυριως απο σενα και την διαθεση σου να δουλεψεις σκληρα και μετα απο ολα τα αλλα. Κατα τα αλλα αγαπητε, αυτο που θα σε συμβουλευα εγω, πριν αποφασισεις να κανεις αυτο το τεραστιο βημα στην ζωη σου ειναι οταν μπεις στο αεροπλανο για Καναδα να κανεις hard reset στον εγκεφαλο σου. Πρεπει να ξεχασεις αυτα που ηξερες και να μην κρινεις την εκει ζωη με τα ελληνικα δεδομενα. Ειναι πολυ διαφορετικη η ζωη στον Καναδα (σε καποια πραγματα καλυτερη, σε καποια χειροτερη) και θα πρεπει να προσαρμοστεις καθοτι η ζωη στην Ελλαδα δεν σε προετοιμαζει καταλληλα για μια τετοια μεταβαση. Καλη συνεχεια και μην ξεχνας, σκληρη δουλεια και ολα τα αλλα ερχονται. Montreal και Toronto έχω ευκαιρίες. Montreal όμως δεν πατάω για κανένα λόγο, κυρίως για την γλώσσα.. Και με ευκαιρίες, εννοώ να μείνω εκεί, να δουλέψω κτλ. Και μονο αγγλοφωνη να εισαι, υπαρχουν ευκαιριες στο Μοντρεαλ, απλα προφανως το να μιλας Γαλλικα ειναι μεγαλο +. Οπως και να εχει, να επισκεφθεις το Μοντρεαλ, ειναι πανεμορφο, ειδικα την ανοιξη, πολλοι το λενε η Βαρκελωνη της β αμερικης. Α, και quebec city. Εκπληκτικη πολη. 2
Iris_89 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Δημοσ. 25 Απριλίου 2015 Montreal αν είναι θα πάω, εκεί έχω άτομα, έχω ακούσει οτι είναι πολύ όμορφη πόλη, απλά οι άνθρωποι -οι Γαλλόφωνοι- δεν είναι και πολύ... φιλικοί να το πω. Αλλά πιστεύω πως είναι οκ στην πλειοψηφία τους. Από κει και πέρα, αν είναι να μείνω στο Γαλλόφωνο μέρος θα είναι στο Laval, απλά θα πρέπει να μάθω όοοολη την ιατρική ορολογία και στα Γαλλικά Για αρχή θα με βόλευε Toronto, αλλά ξέρω πως επίσης πως αν κάνεις αίτηση για βίζα στο Quebec, είναι σχετικά πιο γρήγοροι (μάλλον επειδή κάποιοι θέλουν να φύγουν και να πάνε προς το αγγλόφωνο μέρος )
ParhsG Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Απο γνωστούς που μένουν χρόνια εκεί μου έχουν πει πως σε πολλές περιπτώσεις δε μιλάνε καν αγγλικά ή δε θέλουν! Όταν είδα πάντως ενοίκια/έξοδα για να έχεις ένα απλο αυτοκίνητο (πανακριβες ασφάλειες x10 οι τιμές απο εδώ..) αλλά και λοιπά έξοδα είναι πάρα πολλά χρήματα για τα δεδομένα εδώ πιστεύω.
Iris_89 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Ακριβά μεν, αλλά ανάλογοι είναι και οι μισθοί, τουλάχιστον στις περισσότερες δουλειές. Τα τέλη κυκλοφορίας είναι fixed για όλα τα αμάξια, από κει και πέρα οτι καις πληρώνεις. Ας μην ξεχνάμε περί ποιότητα ζωής/δημόσια υγεία/παιδεία.
ParhsG Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Εντάξει αν έχεις βρει δουλειά και έχεις προοπτικές. Αν πας για σπουδές δε ξέρω πως θα τα βγάλει κάποιος πέρα αν έχει πχ μηδαμινές ή ελάχιστες αποταμιεύσεις. Προσωπικά αν δεν είχα δουλειά δε νομίζω να άντεχα πάνω απο μερικούς μήνες μόνο για φαγητό/σπίτι.
Unabomber Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Δημοσ. 26 Απριλίου 2015 Στην Αμερικη απο την αλλη θα ακουσεις πολυ περισσοτερες προφορες. Που να με ακουσεις να μιλαω με Μexican accent ή με Τexas accent……. Θα λυθεις…..
headbanger Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Δημοσ. 27 Απριλίου 2015 Για την προφορά θα διαφωνήσω. Στην Αλμπέρτα είναι διαφορετικά από το Βανκούβερ η το Τορόντο πχ.
giopoul Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Δημοσ. 1 Μαΐου 2015 Χαιρετώ το forum! Είχα διαβάσει κάποια threads πριν 4+ χρόνια και μετά δεν ξαναμπήκα αλλά μόλις μου ήρθε ένα μήνυμα και το θυμήθηκα. Ήρθα στο Βανκούβερ πριν 4 χρόνια για σπουδές και δουλειά και όλα πάνε πολύ καλά. Αρκετός αγώνας και δουλειά πέρα απο τα όρια που φανταζόμουν αλλά και απόδοση πέρα απο εκεί που οι περισσότεροι θα περίμεναν. Με άλλα λόγια σκίστηκα σε δουλειά και διάβασμα αλλά φαίνεται να αποδίδει.. Όσο για τον φίλο που σκέφτεται το Kwantlen για εγκληματολογία, γιατί δεν κοιτάς για Simon Fraser University; Έχει καλό τμήμα και σχετικά προσιτά δίδακτρα και κόστος ζωής (πχ σχετικά με UBC). Το Kwatnlen έγινε πρόσφατα παν/μιο (ήταν κολλέγιο). Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι είναι κακή επιλογή. Εγώ βέβαια θα πρότεινα να κάνεις αυτό που έκανα και εγώ: πηγαίνεις πρώτα σε ένα πρόγραμμα 2 χρόνων που μπορεί να γίνει transfer σε παν/μιο (οπότε να συνεχίσεις απο το 3ο έτος) και μόλις τελειώσεις το πρόγραμμα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αίτηση για permanent residency. Έτσι αν όλα πάνε καλά θα είσαι permanent resident πριν τελειώσεις το ΒΑ οπότε γλιτώνεις κάποια δίδακτρα και γενικά γίνεται η ζωή σου πολύ πιο εύκολη. Μπορείς να δεις στο Kwantlen, Langara College, ή Douglas College για προγράμματα 2 χρόνων που μπορούν μετά να σε οδηγήσουν σε ΒΑ. Αυτά για την ώρα!
MrJohn Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Καλησπέρα, Όσο για τον φίλο που σκέφτεται το Kwantlen για εγκληματολογία, γιατί δεν κοιτάς για Simon Fraser University; Έχει καλ Εγώ βέβαια θα πρότεινα να κάνεις αυτό που έκανα και εγώ: πηγαίνεις πρώτα σε ένα πρόγραμμα 2 χρόνων που μπορεί να γίνει transfer σε παν/μιο (οπότε να συνεχίσεις απο το 3ο έτος) και μόλις τελειώσεις το πρόγραμμα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αίτηση για permanent residency. Έτσι αν όλα πάνε καλά θα είσαι permanent resident πριν τελειώσεις το ΒΑ οπότε γλιτώνεις κάποια δίδακτρα και γενικά γίνεται η ζωή σου πολύ πιο εύκολη. Μπορείς να δεις στο Kwantlen, Langara College, ή Douglas College για προγράμματα 2 χρόνων που μπορούν μετά να σε οδηγήσουν σε ΒΑ. Αυτά για την ώρα! μπορείς να (μου) αναφέρεις πιο πολλά πράγματα για το πρόγραμμα αυτό; Σε ευχαριστώ!
headbanger Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Χαιρετώ το forum! Είχα διαβάσει κάποια threads πριν 4+ χρόνια και μετά δεν ξαναμπήκα αλλά μόλις μου ήρθε ένα μήνυμα και το θυμήθηκα. Ήρθα στο Βανκούβερ πριν 4 χρόνια για σπουδές και δουλειά και όλα πάνε πολύ καλά. Αρκετός αγώνας και δουλειά πέρα απο τα όρια που φανταζόμουν αλλά και απόδοση πέρα απο εκεί που οι περισσότεροι θα περίμεναν. Με άλλα λόγια σκίστηκα σε δουλειά και διάβασμα αλλά φαίνεται να αποδίδει.. Όσο για τον φίλο που σκέφτεται το Kwantlen για εγκληματολογία, γιατί δεν κοιτάς για Simon Fraser University; Έχει καλό τμήμα και σχετικά προσιτά δίδακτρα και κόστος ζωής (πχ σχετικά με UBC). Το Kwatnlen έγινε πρόσφατα παν/μιο (ήταν κολλέγιο). Αυτό δε σημαίνει βέβαια οτι είναι κακή επιλογή. Εγώ βέβαια θα πρότεινα να κάνεις αυτό που έκανα και εγώ: πηγαίνεις πρώτα σε ένα πρόγραμμα 2 χρόνων που μπορεί να γίνει transfer σε παν/μιο (οπότε να συνεχίσεις απο το 3ο έτος) και μόλις τελειώσεις το πρόγραμμα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αίτηση για permanent residency. Έτσι αν όλα πάνε καλά θα είσαι permanent resident πριν τελειώσεις το ΒΑ οπότε γλιτώνεις κάποια δίδακτρα και γενικά γίνεται η ζωή σου πολύ πιο εύκολη. Μπορείς να δεις στο Kwantlen, Langara College, ή Douglas College για προγράμματα 2 χρόνων που μπορούν μετά να σε οδηγήσουν σε ΒΑ. Αυτά για την ώρα! δεν μπορείς με τις αλλαγές που γίνανε πρόσφατα να το κάνεις αυτό. Για να πάρεις Pr πρέπει να είσαι σε διδακτορικό, η να έχεις μια Teaching assistance δουλειά. έχουν γίνει αρκετές αλλαγές φέτος τον Γενάρη και συνεχίζουν
MrJohn Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 δεν μπορείς με τις αλλαγές που γίνανε πρόσφατα να το κάνεις αυτό. Για να πάρεις Pr πρέπει να είσαι σε διδακτορικό, η να έχεις μια Teaching assistance δουλειά. έχουν γίνει αρκετές αλλαγές φέτος τον Γενάρη και συνεχίζουν υπάρχει κάποια σελίδα να δω τις αλλαγές αυτές; μπορείς να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος ;
headbanger Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 Δημοσ. 12 Μαΐου 2015 όλοι οι τρόποι είναι στην παρακάτω σελίδα. http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα